Süt ve Çoklu Gıda Alerjisi Bilgi ve Paylaşım TopiğimizTopiğimiz

Allahım bu alerji ne çetrefilli şey ya
Bende yeşillik denedim dün gece burnu tıkandı zor içirdim sütünü bugün üçüncü gün tekrar yedim inşallah daha kötü olmaz ama bu sefer Kakası çok mukuslu değildi kanda yoktu

Ben sadece kuzu eti yiyorum korkudan buzlukta gezen tavuk var çurba yapıp denesemmi acaba
Çiğ badem aldırdım eşime dokunmaz sa sütünüde kullanırım diye birkaç gün sonra onuda denicem bakalım
Molly123 verdiğin tarif çok iyi geldi sütümde arttı biraz
Aslında ben tatlı ihtiyacımı genelde meyveden karşılarım tatlı avurcubur pek yemezdim ama bu diyette canım çok tatlı çekiyo
İyiki varsınız sayenizde yavrum rahatladı kilo almaya başladı

Ayyy harika ya. Biz burada bulamiyoruz tabi. Marketlerde organik adi altinda olanlara guvenmiyorum hic. Cok nadir guvenilir yer bulup aliyorum. Bir yil oldu gezen tavuk dahi yemeyeli:)
Insallah bu sefer dokunmaz canim ya.
inş inş cnm köy filan varsa tanıdık filan bulursunuzda temizlemesi dert :)

Cnm çooook sevindim için rahat etmiş çok şükür hepimiz doğru yoldayız bugün 10 aylık alerjik çocuğu ve annesinin dikkat etmeyişini görünce çocuk mahvolmuştu bu arada hastalıktan sancıdan döküntü iden çok doğru yoldayız dedim tekrar Allah hepimize kolaylık versin ne olduğunu bilelim gerisi kolay
aynen cnm komşunun 10 aylık kızı perişan alerjiden iyiki diye yapıyoruz kuzularımız rahat ediyor

bizimde değişmez artık ozaman bizimde yeşil ela arası :) gerçi eşimde bende kahverengi gözlüyüz annem yemyeşil

Canım 2. ayda rota mı yaptırdın? Rota da alerjiyi tetikliyormuş.
ben hiçbir aşıyı yaptırmadım cnm sadece hepatit yaptırdım.
Bu arada kızlar 2 alerjik çocuk aşıları çoook mötü geçirmişler eğer sizde de ciddi alerji olsa öyle olurdu bence bunlar komşularımın çocukları

yavaş yavaş deneyerek bulucaz cnm gerçekten iyiki varsınız gerçekten M Molly123 kalburabastı sı benimde sütümü artırdı hemde bayaaa

Afiyet olsunnnnn. Elimde bi kac tarif daha var denedikce yazicam

Kizlar bi de bana doktor demistiki normalde beslenmende olmayan gidayi deneme. Mesela avokado ne siklikla yiyosun dedi. Hayatimda 3-5 kere yedim dedim. Mesela oturup onu denemeye calisma dedi. Senin bagirsajlarin o gidaya alisik diilki bebek tolere edebilsin dedi. Sonucta bagirsaklari zayif bu cocuklarin dedi. Aklinizda bulunsun. Tabi her doktorun fikri ayridir ama benimkinin gorusu bu.

Doğru cnm sonuçta biz ne yersek onlar ona aşinalar şuan uzak şeyleri denemeye gerek yok bende avakado çok besin değeri yüksek diye yemek istiyordum ve aynı şeyden korkuyordum

merhaba arkadaslar 1 yaşında süt ve coklu gıda alerjısı olan bı kuzunun annesıyım bende. aranıza yenı katılıyorum. benım sızlere sorum olacaktı. biz oglum 3 aylıktan beri özelde alerjı doktorumuzun takıbındeyz ama artık sanırım bırakacagım cunku ılgı ve alaka neredeyse sıfır. sızlerın doktorları kım ve bana önerebilecegınız doktorlar var mı? devlet hastnaesıne gıtmek ıstıyorum ama ozel de olur fıkırlerınıze ıhtıyacm var. teşekkurler sımdıden.

dün 2 kez kaka yapınca sevinçten havalara uçmuştum.sabah havuç, az zeytin ve 5-6 çorba kaşığı dut- nkuru üzüm hoşafı içmiştim.öğlen bir Türk kahvesi, akşam da soğan-sarımsaklı kuzu haşlama ve salçalı bulgur pilavı yedim.vee şimdiye 2 kaka yaptı bile.bugün yine ishal olacak belli...ne yapayım daha bilmiyorum...bi de geçenlerde 6 gün domates yedim, 7. gün kan oldu.domatese bağlı değildr dimi?

hoşgeldin cnm biz daha çok yeniyiz senden soracağımız şeyler olur eminim ki. İst damısın ben konyadayım bende doktordan müzdaribim nerde olduğunu söylersen belki fikir verebiliriz . Bu arada beslenmeniz ve bebeğin genel durumu nasıl maalesef bizdede çoklu gıda var 4. Aylığız

belli olmaz belki az yapar benimki 12 ye kadar bazen 3 kere yapıyor tmm yandık diyorum bugün mahvolucak ama 3le kalıyor. Muhtemelen hoşaf yada kahve dokunmuştur.. Bizimde laktoz intoleransı mı coştu yoksa alerjimiz mi anlamadım dün kuzum mahvoldu açlıktan ağlamaktan sancıdan bugünde gurul gurul.

kahve hergün içiyorum.ama afedersiniz ben de 2 kez çıktım.demekki haşlama dokundu...bize dokunan onlara da dokunuyor.sen de stresi bırak.bebek annedeki stresi hisseder unutma.gaz döneminde bile sadece huzurlu annenin baktığı bebeğin gazı olmaz.çok kişi bakarsa ve anne huzursuzsa bebek de huzursuz olur.

lifeandfeel merhaba.bilgim dogrultusunda elımden gelen herseyı cevaplarım tabıkı.ben istanbuldayım.bebeğin durumu cok sukur ıyı cok yol katettık ama halen yumurta sut ve sut urunlerı ve bazı sebzelerı tuketemıuoruz tabı bende emzırdıgım ıcın bende dıyetteyım. gelişimi cok skur cok ıyı ve alerjımızde ıyı ılerlıyor.sizin aylarınızda kanlı kaka sıkayetımız vardı ve ınanın hayatımın en kötu dönemlerıydı S:S::S:

hoşgeldin aramıza canım:)

Canim moral bozma. Dur bakalim belki iki ile kalacak. Benim bebe hep sabahlari yapiyor kakasini iki kere bazen uc kere. Sonra gin boyu yok. Ole olacak belki de. Stres yapma. Bi bakalim devam edecekmi. Edwrse eleme yaparsin. Belki hosaftandir. Dut yemis miydin daha once. Ama dedigim gibi once bi bekle stres yapmadan belki de bisey olmayacak

Olabilir bizede sadece haşlama v bulgur iyi geliyor. İnan gündüz çok iyiydik ikimizde emiştik bol bol. Eskiden olsa oturur ağlardım bu ehvamlı halim bile en iyi halim
İst arkadaş varmı bilmiyorum inan facede alerjiyle yaşam platformu diye bir gurup varmış ondan yardımcı olurlar zaten özeldense devlette bi profa gitmek bence daha mantıklı. Siz nasıl fark ettiniz nasıl bir yol izlediniz alejriniz çoğu şeyemi varsı

evet o gruba da uyeyım zten takip ediyorum .kanlı ve mukuslu kakaydı bızım tepkımız. benım abımın oglunda (ogkumdan 8 ay buyuk) vardı, ondan tecrubelı oldugumuz ıcın farketmemız cok zor olmadı.mukuslu kakaya kan da eklenınce 3 aylıktan bu yana takıpteyız ıste :S bi çok şeye vardı ama teste sadece yumurtanın hem sarısına hem beyazına cıktı. sut ve sut urunlero testte cıkmadı ama doktırumuz ve ben oldugunu bılıyrduk cunku hemen tepkı veriyordu. oglum il 3 ay surekli ağladı gaz zannettık meger alerjıymiş

Bizde gaz zannettik ama M Molly123 sağolsun bilgilendirmede hala gaz zannedicektik bizde kanlı kaka dışında tüm belirtilerin hepsi var bizde pek çok şeye tepki veriyoruz. Peki şimdi ek gıda olarak rahat rahat çoğu şeyi yiyebiliyormu diyet düzelmesini sağlıyor değilmi

içerisinde süt terayag ve yumurta olmayan herseyı cok rahat yıyor, ilk başlarda katı dyet yaptım ama keske yapmasaydım dıyorum,sonra bu doktorum katı dıyetı kestırdı ve deneye deneye bı cok seyı yemeye basladık. bu ay da peynır denetıcem ınslh, sonra gecersek yogurt ve en son yumurta. bızım en cok yumurtaya alerjımız var. sizin neler tepkınız deride mı?

testi ne zaman yaptırdınız?kızımm 5 aylık, ünv.deki hoca yaptırırsak bile yanıltır ddi.denemeye devam yani.bizim de kanlı mukuslu kaka var.1.5 ay önce kan gördüm, doktorun biri dizanteri dedi, flagy verdi, 1 kez kulandım.kendi doktoru da enfeksiyon vat dedi antibiyotik verdi.önce kullanmadım 10 gün kadar.kan ve ishal yenileyince korktum.doktor tekrar tahlil istedi ve bol lökosit çıkınca kullanman şart dedi.kullandık.20 gün sonrta yine kanadı, yine tahlil, yine antibiyotik verdi ma bu sefer kullanmadım ve hocaya gittim.o da alerji dedi.ama ben nerdeyse1.5 aydır eser miktar da olsa asla süt ürünlerini almıyorum.yani ilk kandan beri.4 hazirandan.buna rağmen kan, ishal ve mukus devam ara ara ediyor.yumurtayı da ara ara denedm.4 gün üst üste yedim, 5.gün kulak arkası dökünce kestim.geçen cumartesi yedim ama ben yemeden de 3 kez kaka yapmıştı ve günü 11 kakayla kaapattı.son 3 kaka kanlıydı.o mu etkiledi bilmiyorum.doktoru ise yumurta mutlaka dene, dokunursa bile sarısını ye dedi ama korkudan deneyemiyorum şimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…