Süt ve Çoklu Gıda Alerjisi Bilgi ve Paylaşım TopiğimizTopiğimiz

testi ne zaman yaptırdınız?kızımm 5 aylık, ünv.deki hoca yaptırırsak bile yanıltır ddi.denemeye devam yani.bizim de kanlı mukuslu kaka var.1.5 ay önce kan gördüm, doktorun biri dizanteri dedi, flagy verdi, 1 kez kulandım.kendi doktoru da enfeksiyon vat dedi antibiyotik verdi.önce kullanmadım 10 gün kadar.kan ve ishal yenileyince korktum.doktor tekrar tahlil istedi ve bol lökosit çıkınca kullanman şart dedi.kullandık.20 gün sonrta yine kanadı, yine tahlil, yine antibiyotik verdi ma bu sefer kullanmadım ve hocaya gittim.o da alerji dedi.ama ben nerdeyse1.5 aydır eser miktar da olsa asla süt ürünlerini almıyorum.yani ilk kandan beri.4 hazirandan.buna rağmen kan, ishal ve mukus devam ara ara ediyor.yumurtayı da ara ara denedm.4 gün üst üste yedim, 5.gün kulak arkası dökünce kestim.geçen cumartesi yedim ama ben yemeden de 3 kez kaka yapmıştı ve günü 11 kakayla kaapattı.son 3 kaka kanlıydı.o mu etkiledi bilmiyorum.doktoru ise yumurta mutlaka dene, dokunursa bile sarısını ye dedi ama korkudan deneyemiyorum şimdi.
her doktorun yöntemi farklı aslında ama sunu soyleeyım cocuk doktorları kesınlıkle cok fazla anlamıyor. mutlaka alerjı uzmanını takıbınde olun derım. bız dokunan başlıca gıdaları kestık once , ne ben yedım oglum zaten o dönem ek gıda almafıgı ıcın yemedı. butun alerjen olabılecek gıdalrı kestık, kakanın duzelmesını bekledık, tabıkı hemen sonuc vermıyor. diyete ragmen kan ve mukus duzelmedıyse halen ya kacak yapıyorsunuzdur yada dokunmadıgını dusundugunuz baska bısey de mutlaka dokunuyordur. burda aslında iş anne de bitiyor sız zamanla cocuga neyın dokunup neyın dokunöadıgını anlamaya başlıyorsunuz. biz alerjen gıdaları kesıp kakanın düzelmesıını bekledık zamanla kaka sayısı azaldı , kan azaldı derken mukus da bıttı o zaman denemelere başladık. sımdı ben sut urunlerı yogurt terayag tuketebılıyorum mesela ama ogluma henuz denemedık. ben yumurta yedıgımde oldugu gıbı kanlı ve mukuslu kaka dolu bez almıştım , cocougunuzun ymurtaya tepkısı olabılır dogrusu yumurta ye demesı bana bıraz dogru gelmedı ama dedgım gıbı her doktırun yontemı farklı. siz istanbul damısınız?

acaba3 gün tamamen kessem mi her şeyi?yani eti falan da?ne yiyeyim 3 gün ki her şey düzerlsin?bi de doktor elma suyu başla dedi ama kakamız 4 oldu şimdiye.başlamak istemiyorum. ne dersiniz

anne sütü alıyorsa 6 aydan once hıc bırsey vermemenız gerekır,ilk 6 ay sadece anne sutu onerılır heryerde. alerjenlerı de 3 gun degıl kaka duzelene kadar kesmenız gerekır, süt ürünlerı (sut yogurt terayag kaymak ve bundan uretılen ıcınde bunar bulunan hersey) yumurta , dana etı tavuk bunlar alerjen ve çapraz alerjen. 3 gun kesmenız bı anlam ıfade etmez , zaten kestıkten sonra 10 gun düzelme suresu verıyor doktorlar. doktırunuz bunları söylemedı mı hıc, dogrusu merak ettım? alerjı doktoru mu, cocuk doktrumu gıttgınız?

anne sütü alıyorsa 6 aydan once hıc bırsey vermemenız gerekır,ilk 6 ay sadece anne sutu onerılır heryerde. alerjenlerı de 3 gun degıl kaka duzelene kadar kesmenız gerekır, süt ürünlerı (sut yogurt terayag kaymak ve bundan uretılen ıcınde bunar bulunan hersey) yumurta , dana etı tavuk bunlar alerjen ve çapraz alerjen. 3 gun kesmenız bı anlam ıfade etmez , zaten kestıkten sonra 10 gun düzelme suresu verıyor doktorlar. doktırunuz bunları söylemedı mı hıc, dogrusu merak ettım? alerjı doktoru mu, cocuk doktrumu gıttgınız?

çocuk gastoenteroloji uzmanı hocaya gittim ve her şeyi tüket, sadece süt ürünlerini tüketme dedi.zaten süt ürünlerini ve yumurtayı tüketmiyordum.yine kanadı.2 kez falan tavuk yedim.etkilenmedi.

içerisinde süt terayag ve yumurta olmayan herseyı cok rahat yıyor, ilk başlarda katı dyet yaptım ama keske yapmasaydım dıyorum,sonra bu doktorum katı dıyetı kestırdı ve deneye deneye bı cok seyı yemeye basladık. bu ay da peynır denetıcem ınslh, sonra gecersek yogurt ve en son yumurta. bızım en cok yumurtaya alerjımız var. sizin neler tepkınız deride mı?
İlk zamanlar egzama pişik hapşırık tek tük öksürük kulak arkası kabuğu ve kolik ten beter ağlama karın gurultusu. Alerjiyi bilmiyordum ama yumurta ve sütten sonra çıldırdığını fark etmiştim onları azaltınca egzama azaldı ama geri tüm belirtiler devam mama verdiğimde fışkırarak kusma vs Mollynin bebeğinde alerji çıkınca bize anlattı topikte bende baktım bizde tüm belirtiler var doktora gittik söyledim gaita testi yaptı laktoz intoleransı dedi ama şikayetler geçmeyince çocuk alerjiyle gittik çoklu gıda teşhisi koydu doktor kol ve sırt testinde çıkmadı diyetten buyana ağlama krizi yok karın gurultusu azaldı hapşırık öksürük alerjik birşey deneyince çok oluyor ama tam geçmedi hırıltıda oluyor kulak arkası azaldı ama tamamen geçmedi pişik azaldı ama tamamen oda geçmedi :) biara sümüklü ve sulu kakadan kurtulmuştuk bebek kakası yapıyordum normal sarı pütürlü :KK70: doktor katı diyeti açtırınca geri eski halimize döndük çoook az gıda az miktarda yememe rağmen. Dediğin gibi çok kötü bir süreç ama alışıyor insan.

çocuk gastoenteroloji uzmanı hocaya gittim ve her şeyi tüket, sadece süt ürünlerini tüketme dedi.zaten süt ürünlerini ve yumurtayı tüketmiyordum.yine kanadı.2 kez falan tavuk yedim.etkilenmedi.
anladım ama bence bıraz yanlış olmuş cunku alerjen gıdaları tuketırken capraz alerjenlerı de tuketmemek lazım, örnegın yumurta yemıyorken tavuk da yenmıyor, sut urunlerı yemezken dana etı de yenmıyor gıbı, yanı bizim doktorumuzun bıze yaptırdıgı uygulama buydu ve bızım kakamız kansız olmaya böyle boyle basşaldı. ben ilk önce alerjı bransı olan ama uzman olmayan bır cocuk doktoruna gıtmıstım aynı sıze soyledıklerı gıbı sadece sut ve yumurta yeme demıstı 1 bucuk ay boyle zaman kaybettım ve kanama hıc gecmedı, alerjı uzmanına gıttıgımde ıse aslında cok yanlıs yolda oldugumuzu farkettık, doktor kuruyemiş dahıl yukarıda bahsettıgım çapraz alerjenlerı de kestırdı bana ve oglumun ağlamaları yavas yavas kesıldı. ben derım kı cocuk gastrolojısının yanında bır de alerjı uzmanına gıtmenız de fayda var.

Kızlar ya bu doktor gerçekten hiçbirşeyden anlamıyor yakupta belirtiler geçmeyince arayıp yediklerini değiştirelim ne koyiyim yerine yediklerimin dedim bana diyorki zaten hiçbirşey yemiyorsun bilmem ne koyalım mısır unu koyalın patatesi de kes dedi neyse sonra döndü dedi sen yine bi laktazimi kullan belki geçer alerjiyle aynı belirtiler zaten dedi ama alerji farklı laktoz intoleransı farklı tek ortak nokta gaita ve kıramp bizde bunlara ek herşey mevcut. Eşimde tıptaki randevuya götürmedi :\ oda geçti. Alerjiyle aynı belirtiler verirmi laktoz intoleransı

kakasıyla ilgili sorunun tam olarak ne?sayı mı nitelik mi kan mı
Hem sayı hem nitelik canım kan yok köpüklü sulu ishal mukus kollarda gövdede küçük kırmızı döküntüler kabarcık değil pişik kaşıntı öksürük hapşırık bunlar laktoz intoleransındada olabiliyormu

Kızlar şu koyu kahverengi ve kırmızı arası mukus kan mı

Eklentiler

• IMG_20170722_205352.jpg
    IMG_20170722_205352.jpg
    44,5 KB · Görüntüleme: 330
Ben su kisimlar kanli kaka diye dusundum ama sen daha iyi biliyorsundur hep yasiyorsaniz. Ay telaslandirmayayim o zaman LifeandFeel LifeandFeel
Bu 2. Kez biraz daha kahve kırmızı arası ama resimde daha kırmızı çıktı bende tam o işaretlediğin noktaları kastetmiştim zaten ikinizide teşekkür ederim kızlar heralde hafif olarak başladı bizdede kumrudeniz kumrudeniz

Bu 2. Kez biraz daha kahve kırmızı arası ama resimde daha kırmızı çıktı bende tam o işaretlediğin noktaları kastetmiştim zaten ikinizide teşekkür ederim kızlar heralde hafif olarak başladı bizdede kumrudeniz kumrudeniz
Insallah fotodan ole sanmisimdir canim. Yakup a ek gidayi birakmistin sanirim. E diyete de dikkat ediyordun. Toparlar hemen insallah

Insallah fotodan ole sanmisimdir canim. Yakup a ek gidayi birakmistin sanirim. E diyete de dikkat ediyordun. Toparlar hemen insallah
evet sadece anne sütü veriyorum. Dikkat de ediyorum ama galiba buğdaya da alerjisi var birde onu kesmem lazım ne yapıcam bilmiyorum inş toparlar. Yüzünü filan hep cırdı kaşımaktan kulaklarını mahvetti bakalım nezaman geçicek bizim şikayetler yanlış yaptığım birşeyler yoksa hepinizin düzeliyor niye yakup hiç düzelmiyor kötüye gidiyor. Allah bana sabır versin ne diyim eşim e diyorum bursaya gideyim diyor çocuk hasta eee hani iyi diyordun onu sen telaş yapma diye dedim yoksa nasıl huzursuz hep dökmüş emmiyor baksana diyor. Diyorum ozaman niye randevu günü götürmedin iyi diyip iyi olmazsa önümüzdemi randevuya götürürüz diyor ama onu da götürmez biliyorum.

Ben su kisimlar kanli kaka diye dusundum ama sen daha iyi biliyorsundur hep yasiyorsaniz. Ay telaslandirmayayim o zaman LifeandFeel LifeandFeel

:-):-):-) alemiz valla...bi de işaretlemiş:))))ben de göremeyince ekranı %200 büyüttüm.oğlum "anneeee bu neeee"diyor.bi de mercekle baktım valla.evet koyuluk var ama kan değil bence.bazen biz de de kahvarengi parçacıklar oluyor ama ezip bakıyorum,kaka yani.ya da resimde farklıdır.zaten life baktığı zaman gözle net anlardı.kaka sarı olduğu için kan olsaydı sormazdı bile.

ben de dün yarım simit yedim kahvaltıda.netten bakmıştım, süt yok diyordu.akşam da kabak-biber dolması yedim kuzu etli.her gün 5 kaka yapan kızım dün 2 yaptı ama 2.ishal gibiydi.sabahki kaka da ishal gibi ve mukuslu.susama mı yorsam kabağa mı bilemedim yine...

life yüzünü cırdı demişsin de, bebekler zaten hep yüzlerine dokunurlar.ilk keşfettikleri organ eller, sonra da yüzleri.dokunmasının sebebi kaşıntı olmayabilir.

kızlar galiba diş de çıkarıyoruz...ellerini yutacak nerdeyse.salyaları söyleyemem bile.yüzüne dokunduğum an elimi ısırmaya başlıyor.çok kaşınıyor..kaç gündür huyu değişti.hep mız mız.uyumuyor.gündürz en fazla 10' falan uyuyor.kucak istiyor.meme başım çook acıyor çünkü sütüm az ve durmadan emiyor.

X