- 19 Ocak 2016
- 4.704
- 4.839
-
- Konu Sahibi LifeandFeel
duygu sömürüsüde kar etmiyor hatta dün ona dedim bı çocuk 2 ay eziyet çekti senin yüzünden doktora götürmedin gaz deyio geçtin.Git canim hasan koc a icinde kalmasin. Esine de gerekirse duygu somurusu yap. Ya biseyi varsa bunun vebalini nasil aliriz diye. Ki gercekten de ole. Evet bebeklerimiz alerjik yani var bisiler belli. Ama ne duzeyde tam olarak neye bilmiyoruz. Belki cok hafif belki cok agir. Elimizden gelen olabildigince bebeklerimize yardimci olmak. ileride keske demektense varsin doktor doktor gezelim.
Bize daha onceki bir doktor zytrec diye bi damla yazmisti duzenli kullan demisti. Ki kullanmadim tabi. Alerjiyi baskilayacak e ben neye tepki verdigini nasil anlayacagim. Simdiki doktora sordum. Duzenli kullanma dedi. Baktin bisey dokundugunu hissettin ozellikle de gece uyuyamiyo cok huzursuz oluyosa o sekilde arada verebilirsin cocuk rahatlasin dedi. Tedavi edici degil zaten dedi. O an bebegin agrisi kasintisi sancisi onu baskilayacak uykusunu alabilsin dedi. Henuz o kadar agir biseyimiz olmadi vermedim hic daha ilac.
Ah canim baktim ben de bizdekine. O da 2 yas uzeri icindir yaziyo ve paraben var. ama bebeklerde kullanilmasa kullan demezdi doktor diye dusunuorum. Ama iste paraben konusunda ben de hassasimduygu sömürüsüde kar etmiyor hatta dün ona dedim bı çocuk 2 ay eziyet çekti senin yüzünden doktora götürmedin gaz deyio geçtin.
Ben versemmi bilemedim yakup çünkü huzursuz baya 2 yaş üzeri için ve içinde metil paraben var
Doktora c.tesi sesli mesaj bırakmıştım yakup kötüöoldu diye bugün aradı beni nedese iyi eski diyete geri dön belkide hasta olucak ondan çok öksürüp hapşırıp emmiyor diyor maşAllah kuzum doğduğundan beri öksürüp hapşırıyor ama hiçte hasta olmadı ilacı kullanmıcam emzirme diyet devam zor zorla kaka tahlili istedim doktordan 4. Kez dedikten sonra tmm gönder bezi dedi pofff buda fos çıktı zaen hiçbir doktorun yapacağı birşey yok böyle böyle büyütecekler ve bağışıklık sistemleri geliştiğinde atlatıcaklar tüm göver bize düşüyor yinede son bir kez doktora gidicez ama içimiz rahat etsinAh canim baktim ben de bizdekine. O da 2 yas uzeri icindir yaziyo ve paraben var. ama bebeklerde kullanilmasa kullan demezdi doktor diye dusunuorum. Ama iste paraben konusunda ben de hassasim
Aynen canim is bize dusuyor. Doktorlardan tek beklentimiz de bize destek olmalari. Acil bisey olsa yon gostermeleri. Ne zaman ne denenir onu demeleri.Doktora c.tesi sesli mesaj bırakmıştım yakup kötüöoldu diye bugün aradı beni nedese iyi eski diyete geri dön belkide hasta olucak ondan çok öksürüp hapşırıp emmiyor diyor maşAllah kuzum doğduğundan beri öksürüp hapşırıyor ama hiçte hasta olmadı ilacı kullanmıcam emzirme diyet devam zor zorla kaka tahlili istedim doktordan 4. Kez dedikten sonra tmm gönder bezi dedi pofff buda fos çıktı zaen hiçbir doktorun yapacağı birşey yok böyle böyle büyütecekler ve bağışıklık sistemleri geliştiğinde atlatıcaklar tüm göver bize düşüyor yinede son bir kez doktora gidicez ama içimiz rahat etsin
Eşim dün çok söyledi sen doktorları sanıyorsun çok gözünde büyütüyorsun diye çok inatlaştık ama doğru bugün bana bende anlamadım ki niye bölw oldu deyince herkes kendi doktoru dedim. Tecrübeli birileri ni bulup devam etmek istiyorum artık birde kötü huyum var kolay kolay doktor beğenmem. Komşum da alerjik kızı bugün beraber arayıp görüşücez doktorlarl karar vericez kime gideceğimizeAynen canim is bize dusuyor. Doktorlardan tek beklentimiz de bize destek olmalari. Acil bisey olsa yon gostermeleri. Ne zaman ne denenir onu demeleri.
Soguk alsa onunla alerji farkini anlarsin zaten canim. Hasta olacak olsa ilk zaten sen anlarsin.
doktora guvenmek icine sinmesi cok onemli canim. Baska doktor dene. Is bizde bitiyor ama yine de icinim isindigi bir doktor olsun istiyor insan. Ben sabit bir doktora karar verdigimden beri cok daha iyi hissediyorum
Mesela cumartesi mesaj atiyorsun simdi donuyo. Bu bile eksi puan. Hem ne demek bilmemki niye bole oldu. Biz mi bilecegiz. Kendinden emin degil pek. Yani mesela ben doktora arefe gunu mesaj atmistim. Ki kizimla ilgili degildi aslinda. Mastit olmustumya antibiyotik vermisti acildeki doktor. Onu sordum kullanayimmi diye. Ona bile ayni gun cevap verdi. Hem de tavsiyelerde bulunarak. O yuzden yanimda oldugunu hissettiriyor. Ha mesela her dedigini yapiyor muyum hayir. Sut urunleri yumurta konusunda cok net asla diyor. Hayvansal hicbir sut urunu ve yumurta yok diyor. Ama digerlrini ye birsey olmayacak diyor. Ben yine de korka korka ilerliyorum tabi:)Eşim dün çok söyledi sen doktorları sanıyorsun çok gözünde büyütüyorsun diye çok inatlaştık ama doğru bugün bana bende anlamadım ki niye bölw oldu deyince herkes kendi doktoru dedim. Tecrübeli birileri ni bulup devam etmek istiyorum artık birde kötü huyum var kolay kolay doktor beğenmem. Komşum da alerjik kızı bugün beraber arayıp görüşücez doktorlarl karar vericez kime gideceğimize
İşte burda doktorlar burnundan kıl aldırmıyor rahat rahat bi telde bile konuşamıyorum. Sebze çorbasını kabak vermiştim doktora gitmeden bir gün önce ertesi günü patates kabak dokunamayınca havuç kabak patates vermiştim. Kendimde yediklerime ekstra helva yemiştim biliyorsun ama bize tatlı yeşil biberde dokunuyor galiba eline vermiştim dişlerini kaşısın oynasın diye dudağının kenarları döktü değdirdikten sonra ben alıştım aç kalmaya ama şunu söyliyim diyet yapmadan önce evet bebek gazlı kaşınıyordu ama yemesi ve uykusu daha düzenliydi çünküüü sütüm besinliydi ve doyuyordu. Olmadı ek gıdayı kesip aşırı alerjenleri kesip herşeyi yicem çok kötü olursada damla vericem. Benimki iyi emsede uyumuyor sütte bi doyuruculuk yokki. Ve kesinlikle şuan pik yaptığı dönemi yaşıyoruz ama sen ne dersen de Molly cnm bu illet bize 2. Ay kontrolünden sonra bulaştı orda mikrop kaptı bağışıklık sistemi etkileyince herşeye tepki verir oldu zaten vardı çok daha etkiledi.Mesela cumartesi mesaj atiyorsun simdi donuyo. Bu bile eksi puan. Hem ne demek bilmemki niye bole oldu. Biz mi bilecegiz. Kendinden emin degil pek. Yani mesela ben doktora arefe gunu mesaj atmistim. Ki kizimla ilgili degildi aslinda. Mastit olmustumya antibiyotik vermisti acildeki doktor. Onu sordum kullanayimmi diye. Ona bile ayni gun cevap verdi. Hem de tavsiyelerde bulunarak. O yuzden yanimda oldugunu hissettiriyor. Ha mesela her dedigini yapiyor muyum hayir. Sut urunleri yumurta konusunda cok net asla diyor. Hayvansal hicbir sut urunu ve yumurta yok diyor. Ama digerlrini ye birsey olmayacak diyor. Ben yine de korka korka ilerliyorum tabi:)
Yakup su alerjinin pik yaptigi zamanlarini mi yasiyor acaba. Sen cumartesiden once corba verdin mi dimi. Tek tek deneyip sonra da corba olarak verdin. Kendin neler yemistin. Yani sana yiyecek birseyler bulmaliyiz. Cinku az besinle psikolojik olarak cok zor oluyor.
Canim zaten alerjiyle bagisiklik sistemi birbirine bagli. O konuda haklisin zaten. Bagisikliklari dustukce daha hassas oluyorlar ve daha cok tepki veriyorlar. Ya da mama mevzusu mesela. Bizim de mama verdirmisti bir doktor. Hep kusmustu mamayi kizim. Belki de ondan sonra hortladi. ama sut konusunda ayni seyi dusunmuyorum. Cunku bebek senden almasi gerekenleri aliyor zaten. Sut her turlu doyurucudur. Aclikla savasan ulkelerde anneler 4 5 yil emzirirmis coxuklarini. Dusun onlarin bile besliyo sutu. Benim fikrim sole. Onceden alerjisi daha hafifti ve rahat emiyordu rahat uyuyordu. Su an alerjisi arttiysa o yuzden de ya emmek istemiyor ya da emse bile rahatsiz oluyor olabilir. Tabi bu sadece benim alerji grubundan okuduklarimla yaptigim bir yorum. Ogrenmenin tek yolu denemen. Ama ilaci verirken dikkatli ol canim. Ben cocuklugumdan beri alerji ilaclarina muhtac bir insanim ve olabildigince kullanmamaya calisiyorum mesela. Cok fazla yan etkisi var kortizonun uzun vadede. En iyisini tabiki sen bilirsin herkes kendinin bebeginin en iyi doktoru.İşte burda doktorlar burnundan kıl aldırmıyor rahat rahat bi telde bile konuşamıyorum. Sebze çorbasını kabak vermiştim doktora gitmeden bir gün önce ertesi günü patates kabak dokunamayınca havuç kabak patates vermiştim. Kendimde yediklerime ekstra helva yemiştim biliyorsun ama bize tatlı yeşil biberde dokunuyor galiba eline vermiştim dişlerini kaşısın oynasın diye dudağının kenarları döktü değdirdikten sonra ben alıştım aç kalmaya ama şunu söyliyim diyet yapmadan önce evet bebek gazlı kaşınıyordu ama yemesi ve uykusu daha düzenliydi çünküüü sütüm besinliydi ve doyuyordu. Olmadı ek gıdayı kesip aşırı alerjenleri kesip herşeyi yicem çok kötü olursada damla vericem. Benimki iyi emsede uyumuyor sütte bi doyuruculuk yokki. Ve kesinlikle şuan pik yaptığı dönemi yaşıyoruz ama sen ne dersen de Molly cnm bu illet bize 2. Ay kontrolünden sonra bulaştı orda mikrop kaptı bağışıklık sistemi etkileyince herşeye tepki verir oldu zaten vardı çok daha etkiledi.
belkide cnm çiğ olduğu içindir. Bakalım tavuk dokunuyordu 2 aydır yemiyorum azıcık kakası düzelsin kaşıntısı hafiflesin tavuk denicem çok güzel süt yapıyor. Benim bünyem kendini önceleyen bir bünye cnm öyleki süt yoğurt ağzıma alamadım birçok şeyi yiyemedim hamileyken ama 20lik diş bile çıkardım :)). Çok daha iyiydi önceden kuzum hastaneye gidene kadar kakamız bile düzgündü. Hastanede kaptı ne kaptıysaCanim zaten alerjiyle bagisiklik sistemi birbirine bagli. O konuda haklisin zaten. Bagisikliklari dustukce daha hassas oluyorlar ve daha cok tepki veriyorlar. Ya da mama mevzusu mesela. Bizim de mama verdirmisti bir doktor. Hep kusmustu mamayi kizim. Belki de ondan sonra hortladi. ama sut konusunda ayni seyi dusunmuyorum. Cunku bebek senden almasi gerekenleri aliyor zaten. Sut her turlu doyurucudur. Aclikla savasan ulkelerde anneler 4 5 yil emzirirmis coxuklarini. Dusun onlarin bile besliyo sutu. Benim fikrim sole. Onceden alerjisi daha hafifti ve rahat emiyordu rahat uyuyordu. Su an alerjisi arttiysa o yuzden de ya emmek istemiyor ya da emse bile rahatsiz oluyor olabilir. Tabi bu sadece benim alerji grubundan okuduklarimla yaptigim bir yorum. Ogrenmenin tek yolu denemen. Ama ilaci verirken dikkatli ol canim. Ben cocuklugumdan beri alerji ilaclarina muhtac bir insanim ve olabildigince kullanmamaya calisiyorum mesela. Cok fazla yan etkisi var kortizonun uzun vadede. En iyisini tabiki sen bilirsin herkes kendinin bebeginin en iyi doktoru.
Bu arada aklima gelmisken belki biber cig diye dokunmustur. Doktor bana sebzeleri denemeye korkuyorsan pisirerek basla herseyi demisti. Pismis halde dokunmasi daha guc oluyo demisti.
Tavuk degil de hindi dene istersen canim. Hindiye gdo lu yem antibiyotik falan olayo daha az oluyomus. Tabi gezen tavuk bulabiliyorsan tadindan yenmez:) ben hala tavuk denemedim. Hindu bi kere denemistim dokundu gibi gelmisti korkmustum. Ben de tekrar deneyecegim hindiyi.belkide cnm çiğ olduğu içindir. Bakalım tavuk dokunuyordu 2 aydır yemiyorum azıcık kakası düzelsin kaşıntısı hafiflesin tavuk denicem çok güzel süt yapıyor. Benim bünyem kendini önceleyen bir bünye cnm öyleki süt yoğurt ağzıma alamadım birçok şeyi yiyemedim hamileyken ama 20lik diş bile çıkardım :)). Çok daha iyiydi önceden kuzum hastaneye gidene kadar kakamız bile düzgündü. Hastanede kaptı ne kaptıysa
Yıllardır hazır tavuk yemem hep gezen babam keserdi bekarken şimdide eşim kestirip getirir ben banyoda temizlerim :). Kolları söndü biraz daha iyi gibi bugün sanki :)Tavuk degil de hindi dene istersen canim. Hindiye gdo lu yem antibiyotik falan olayo daha az oluyomus. Tabi gezen tavuk bulabiliyorsan tadindan yenmez:) ben hala tavuk denemedim. Hindu bi kere denemistim dokundu gibi gelmisti korkmustum. Ben de tekrar deneyecegim hindiyi.
Ayyy harika ya. Biz burada bulamiyoruz tabi. Marketlerde organik adi altinda olanlara guvenmiyorum hic. Cok nadir guvenilir yer bulup aliyorum. Bir yil oldu gezen tavuk dahi yemeyeli:)Yıllardır hazır tavuk yemem hep gezen babam keserdi bekarken şimdide eşim kestirip getirir ben banyoda temizlerim :). Kolları söndü biraz daha iyi gibi bugün sanki :)
Canim biraz daha rahatlamistir kafan. Anladigim kadariyla sevdin doktoru. Doktoru sevmek guvenmek cok onemli kesinlikle. Insallah guzelce ilerlersiniz ve hemencecik gecer alerjiniz ve alerjilerimiz. En guzel yani da bu. Elbet gececek. Coook sukur Allah beterinden korusun. Biz bu surecte bebislerimiz rahat etsin ve baska hastaliklara donusmesin diye onlara yardim edecegiz sadece.bugün çocuk gastro hocasına gittik araştırmaya.özel muayene etti.ahhh şu özelll...45 dakika en az kaldık içerde.önce asistan doktor tarttı.ama hoca kıyafetleri üstünde olunca bezine kadar çıkarttırıp tekrar tarttı.yazmıştım cumartesi 11 kaka yaptı ve kan vardı diye...tahlilde gizli kan pozitif, lökosit ve eritrosit çıktı yine.veee doktordan tavsiyeler.
bu aylarda bebelerin kakasında lökosit olması çok normalmiş ve asla antibiyotik verilmezmiş.(verdiğimiz bir şişe de boşunaymış)haa, aylık kontrolünü de özel hastanede yaptırıyoruz ama o doktorumuz ısrarla alerji değil, diyet yapma enfeksiyon diyordu..kanamanın sebebi kesinlikle alerjiymiş.süt ürünleri hariç yumurta dahil herşeyi deneyerek alerjeni kendim bulmalıymışım çünkü yapılan testlerde çıkmazmış, çıksa bile %50 doğru olurmuş.alerji polk.yönlendirmedi çünkü orda anne sütünü 1 ay kesip özel mamalarla besleyip bir ay sonra tekrar anne sütüne dönüyorlarmış ki bunu o da biz de istemedik.bebek ve anne açısından sıkıntılı olmasın diye.
poposunda pişik olması alerjinin şiddetini gösterirmiş ki pişiğimiz pek yoktur.size attığım fotolarda boynu ve diz arkası alerji demiştim ya.....alerji değil sıcak kaynaklı pişikmiş.....oysa doktorumuz onlara alerji demiş ve sürmemiz için kortizonlu krem vermişti de iyiki kullanmamışım.kusma ve deride döküntü de alerjinin şiddetini gösterirmiş ki hiç yok bizde.sadece kulak arkası oldu 2 kez geçti.döküntü sandığım şeylerde sıcaktan kaynaklanan pişikler.
kilo ve boyu iyiymis.7 kilo olduk teyzoşlar çok şükür.15 gün sonra kontrole çağırdı.3 gün sonra 5. ay biteceği için ek gıdaya başlattı.elma ve şeftali suyunu ilk günler tatma amaçlı, zamanla arttırarak vericez.15 gün sonra da çorba tarifi vericekmiş.1 yaşına kadar yoğurt vs.yok.1 yaşından sonra düzelecekmiş muhtemelen.ha, yediklerimizin kalitesi sütü etkilemezmiş, depolarımız boşalırmış sadece...ayrıca kakanın sayısı önemli değilmiş.kıvamı önemliymiş.su gibi ishal olur ya da çok kusarsa hemen acile götürmeliymişiz çünkü ciddi alerjik tepki oluşması demekmiş.şimdilik bu kadar..alerjisiz günler diliyorum kızlar.
Bana da hersey serbest canim. Capraz alerjenlerin olmasi dusuk ihtimal dedi Coklu gida oldugunu dusunmuyorum sizinkinin demisti bize de doktor. Tabi korkudan o kadar yavas ilerliyorum ki o ayri mevzu. Ama kizim rahat kivranmiyo sancidan o yeter bana.ha, inek eti de yiyebilirmişim.fark etmezmiş.her şeyi denemeliymişim.24 saat ile 3 gün önemliymiş tepkiyi görebilmem için ve yarınki bezlerini toplayıp kendisine göstericez.özellikle mukuslu olanları getirin, gözümle görmeliyim, foto atmayın dedi.sevdim bu doktoru.
Canim biraz daha rahatlamistir kafan. Anladigim kadariyla sevdin doktoru. Doktoru sevmek guvenmek cok onemli kesinlikle. Insallah guzelce ilerlersiniz ve hemencecik gecer alerjiniz ve alerjilerimiz. En guzel yani da bu. Elbet gececek. Coook sukur Allah beterinden korusun. Biz bu surecte bebislerimiz rahat etsin ve baska hastaliklara donusmesin diye onlara yardim edecegiz sadece.
Ne yazikki genetik canim. Bize de hep ayni soru soruldu. Ben alerjigim. Esim alerjik. Sonuc kizim da alerjik ne yazikki.aynen...sırtımdan yük kalktı.kanın sebebinin enfeksiyon olması ihtimali, kakada sürekli lökosit varlığı ve inatla antibiyotik vermiyor olmam geriyordu beni.endişerim bitti çok şükür ve önüme bakıcam.zaten ısrarla ailede alerj hastası var mı diye sormasından anladım o an.eşimin babası, ablası, yeğenleri alerjik hatta babası alerjik astım.oğluma da ordan geçti kızıma da.zaten iki çocuğum da hık demişler, babalarının burnundan düşmüşler.ha, kızımın gözü de yeşil kalacakmış.artık değişmezmiş...
Canım 2. ayda rota mı yaptırdın? Rota da alerjiyi tetikliyormuş.İşte burda doktorlar burnundan kıl aldırmıyor rahat rahat bi telde bile konuşamıyorum. Sebze çorbasını kabak vermiştim doktora gitmeden bir gün önce ertesi günü patates kabak dokunamayınca havuç kabak patates vermiştim. Kendimde yediklerime ekstra helva yemiştim biliyorsun ama bize tatlı yeşil biberde dokunuyor galiba eline vermiştim dişlerini kaşısın oynasın diye dudağının kenarları döktü değdirdikten sonra ben alıştım aç kalmaya ama şunu söyliyim diyet yapmadan önce evet bebek gazlı kaşınıyordu ama yemesi ve uykusu daha düzenliydi çünküüü sütüm besinliydi ve doyuyordu. Olmadı ek gıdayı kesip aşırı alerjenleri kesip herşeyi yicem çok kötü olursada damla vericem. Benimki iyi emsede uyumuyor sütte bi doyuruculuk yokki. Ve kesinlikle şuan pik yaptığı dönemi yaşıyoruz ama sen ne dersen de Molly cnm bu illet bize 2. Ay kontrolünden sonra bulaştı orda mikrop kaptı bağışıklık sistemi etkileyince herşeye tepki verir oldu zaten vardı çok daha etkiledi.