Süt ve Çoklu Gıda Alerjisi Bilgi ve Paylaşım TopiğimizTopiğimiz

Afiyet bal seker olsun canim bolll bol sut yapsin insallah. Canim normal randevu alinca sole oluyo. Poliklinige gidiyosun ve rastgele bir doktora veriolar. Uzmanlik okuyan doktorlar oluyor bunlar. Onlar takip ediyo. Ve genelde uzun araliklarla kontrol veriyolar. Telefon numarasi falan da vermiyorlar ucretli muayene olmadigi icin. Istanbulda da bole cunku. Prof. lardan ucretli muayene randevusu alirsan direkt prof. muayene ediyor ve takip ediyor. Numarasini da veriyormus bu hoca. Memnunlardi hep. Aklima sen geldin. 0332 223 60 00 i arayip ismail reisli nin sekreterligine baglar misiniz deyince bagliyorlarmis. Sekreteri randevu veriyormus. Bazen sadece ogleden sonra oluyormus sekreteri bazen sabah. Gun boyu arayin gerekirse yazmislar canim. Ben polkilinik muayenelerinden memnun kalmamistim direkt bu sekilde daha iyi oluyor istedigin zaman prof. a ulasmak falan cok iyi oluyor.

Yarın arayayım çok sağol cnm . Bakalım en erken ne zamana vericek randevuyu

İyi fikir öyle yapayım bari tadı güzel olmuştu çünkü kızımda çok sevdi

Allah yardımcın olsun canım birde büyük olan çocuğun Yanında kavga etmekte kötü ben susuyorum yavrum korkmasın diye babası kükredikçe oda ağlıyor allah akıl fikir versin kocalarımıza

Öyle yapıcam artık :) bunaldım çok çocuktan soğudum inan
Yani çocuk büyütmek ve bir daha doğurmaktan
Valla ayni durumdayim canim. Bi de ben rahim agzi yetmezliginden hamileligimin son 4,5 5 ay kadarini yatarak gecirdim. Tuvalete ve yemek yemeye kalkmaya iznim vardi sadece. Erken dogum korkusu psikolojisi agrilar sancilar cok yiprandim. Bide alerji durumu. Iyice yipratti beni. Allah aratmasin ama cok korkuyorum ikinci cocuktan.

Seninde baya zor geçmiş hamileliğin benim hamileliğim çok rahat geçti kendi açımdan ama yinede cesaretim yok eşimden yana beklentilerim var onlar olmadıkça asla Allah aratmaz inş.

diyetteu,yken de kan ve sık kaka vardı ki kaka her zaman 7-9....tahlilde lökosit ve eritrosit ile gizli kan çıktı.alerji var evet, ama yumurta yemeden de zaten 9 a kadr 3 kez yapmıştı.tek sebep bu değil gibi...enfeksiyon tedavi edilmeli ve gidiyorum yarın.

bu aralar kırılganım evet....zamanınızı aldım , helal edin.

Ama yazdıkça açılıyor insan üstelik merak ederiz denizi bizi habersiz bırakma lütfen. Burda herkes birbirinin iyiliğini istiyor onun için söylüyoruz bak ben tam sevindim abartıyorum derken tüm hevesim gursağımda kaldı 2 gündür çekmediğim kalmadı. Bana soracak olursan aynı senin gibi düşünüyorum bu çocuğun bağırsaklarında var birşey diyorum. İnş yarın iyi haberlerle dönersin haberdar et lütfen

Canim kirdiysam ozur dilerim. Yurekten soyluyorum bunu. Sen daha iyi hissedersin neden oldugunu. Alerji olmayabilir diyorsan degildir. Yeterki bebegin iyi olsun.

Canim sana da soracaktim unuttum. Yakup nasil oldu.

Ve ben aylardir diyetteyim ve ben de bazen acaba yokmu alerjisi diyorum. sanirim kondurmak istemiyoruz bebeklerimize. Ve diyet yuzunden psikolojimoz coktu yok saymak istiyoruz. Ama ne kotu hastaliklar var Allah korusun. Cok cok sukur. Bizim bebeklerimiz biraz hassas ve dikkat etmeliyiz sadece.

Canim sana da soracaktim unuttum. Yakup nasil oldu.
Durumu bugün biraz daha iyi kalıntılar azaldı mukus karın ağrısı devam mksürükle hapşırıkta seyreldi dün çok tükendim hem aç hem emmiyo hem başka birşey veremiyorum dün artık bağırıp yatırdım bize hiç kaka tahlili yapılmadı enfeksiyon için filan ki biz 2. Ay kontrolünden eve gelir gelmez kakası sulu mukuslu boool ve sık oldu acaba hastanede mi kaptı diyorum ama güneş alerjisi olması bile alerjik olduğunu gösteriyor tek derdim yanlış tedavi olmaması çünkü sizin kaka dışında belirtileriniz diyetle geçiyor bizde de kaka biraz düzenliyor ama belirtirler hiç tamamen geçmiyor alerji ama yalancı alerji gibi geliyor bana yoksa bu kadar şeye alerjik olması imkansız

Bizim mesela diyetle kivranmalari gecti. Ozellikle gece kivranmaktan uyumazdi. Bariz karni agriyodu. Egzamalari gecti. Kulak arkasi temiz. Hiriltisi gecti. Mukus bizim su ana kadar hic gecmedi mesela. O da ayri bir ilginclik. Kusma hic yoktu bizde. Su ara da isilik ve kizarikliklari falan oluyo. Ozellikle dustan sonra. Ya da sevelim sarilalim kucaklasalim falan hemen kizaarikliklar oluyo geciyo. Resmen cildi cok hassas ki esimin de ole. Gunde iki kere kremliyorum. Bir karisim yaptirmisti doktoru nemlendirici onu suruyorum. Deniz iyi gelirmis alerjik cocuklara aslinda. Ama ben tatili bile iptal ettim guvenip salata bile yiyemem diye. Seninkinin uykulari nasil.
Kaka tahlili icin gotur istersen canim. Yaptiktan sonra en gec 1 saat icinde tahlile ver. Sanirim oleydi. 1 bucuk saat de olabilir sallamayayim.

İşte bizim hırıltı kulak arkası yüzdeki pütür gaz (ciddi azaldı ama) hapşırık öksürük geçmedi. Geçenler egzama aşırı karın gürültüsü burun tıkanıklığı göz kızarıklığı kaşıntısı vs bunlar. Kaka nedense ben et bulgur yiyince düzeliyor sadece sarı ve pütürlü oluyor aklım almadı gitti . Uykularımız birşey dokunmazsa 3 kere uyanıyor akşam 9 sabah 7 . ama bu 3 gündür kıvrım kıvrım yarım yamalak uykulu hep

Bi şu meram araştırmaya gideyim orda yaptırırım işin kötü tarafı benim doktor da o profun elinden çıkmış hoca öğrenci yani

Ah o kivranmalarrr derin uyuyamamalar. Bizim de ayni bisey dokunmazsa 3 kere falan kalkiyo. Ama bazen 5 de uyaniveriyo oyun istiyo:) bi ogrenemedi uyku saatlerini. Ama tabi bisey dokunursa uyku falan kalmiyo bizde de.
Bi şu meram araştırmaya gideyim orda yaptırırım işin kötü tarafı benim doktor da o profun elinden çıkmış hoca öğrenci yani
Bu adama cok ilgili telefonla da cok guzel yonlendiriyor falan demisler. Sizin coklu gida ise yonlendirmeye de daha cok ihtiyacin var. en azindan dokundugunu hissettiginde devam et ya da etme demesi bile yeter. Gerci belki de sen sevmeyeceksin adami bilemeyiz de. Ama yedekte kalsin. Ihtiyac duyarsan gider denersin

Uykuyu çok seviyor çok sakin bir çocuk karnımdaykenden öyle doktorlar bu kadar huzurlu bebek görmedik diyordu hareketleri iyi ama yüzü hep huzurluydu. Alerji bırakırsa çok iyiyiz :). Valla bugün arayayım öğleden sonra ayarlayayım ama ben sana şöyle diyim pekte ümitli değilim bu adamdan gidersem zaten öğrencelerinden gittiğim için onlarda çok iyi filan ayağı yapıcak bence. Ben önce hasan koçu denemek istiyorum. Eşimde ısrarla birşey yok gitmeyelim diyor bakalım. Birde bize ALLERSET verdi şişede verdimi kullandınmı cnm bana çok nadir kullan diyince işkillendim kullanmadım.

Git canim hasan koc a icinde kalmasin. Esine de gerekirse duygu somurusu yap. Ya biseyi varsa bunun vebalini nasil aliriz diye. Ki gercekten de ole. Evet bebeklerimiz alerjik yani var bisiler belli. Ama ne duzeyde tam olarak neye bilmiyoruz. Belki cok hafif belki cok agir. Elimizden gelen olabildigince bebeklerimize yardimci olmak. ileride keske demektense varsin doktor doktor gezelim.
Bize daha onceki bir doktor zytrec diye bi damla yazmisti duzenli kullan demisti. Ki kullanmadim tabi. Alerjiyi baskilayacak e ben neye tepki verdigini nasil anlayacagim. Simdiki doktora sordum. Duzenli kullanma dedi. Baktin bisey dokundugunu hissettin ozellikle de gece uyuyamiyo cok huzursuz oluyosa o sekilde arada verebilirsin cocuk rahatlasin dedi. Tedavi edici degil zaten dedi. O an bebegin agrisi kasintisi sancisi onu baskilayacak uykusunu alabilsin dedi. Henuz o kadar agir biseyimiz olmadi vermedim hic daha ilac.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…