Süt sorunumuz...:(

Mama verdi
Anneliginiz hayırlı olsun.
Yeme icme ile süt artmaz, ne kadar çok emzirme kadar çok süt. Yani aslında emzirmeyip mama verdiğiniz her surecte sütünüzden alıyorsunuz. 3-4 saat bekleyeyim süt biriksin yanlış bir düşünce. Memeleri depo gibi değil de sürekli üretim yapan bir fabrika gibi düşünün. 3-4 saat sonunda m memeler dolu dolu olur ama öte taraftan "süt ihtiyaci tamam, üretme" mesajı gider.
Bebekler ilk 3 ay sürekli emmek isteyebilir. Memedeki huzursuzluğu gaz olabilir, uyum süreci olabilir, uyku saatinin geçmiş olması olabilir. İllaki süt olmadığı için değil yani.
Mama verince uyuma sebebi, mamanin anne sütüne göre sindirimi zor olduğu için. Bizim bir kilo baklava yiyip bayilmamiz gibi düşünun.
Sağım, memelerin dolu dolu olması, sütun sızmasi hiçbiri sütun miktarı hakkında bilgi vermez. Sutunuze ve kuzunuza güvenin sadece.
Doyma ölçütü şu anda cişli bezler. Tabi pat diye mamayı bırakmayin. Kademe kademe, azalttığıniz miktar kadar anne sütü ile tamamlayarak hareket edin.
Ben bütün annelere Google dan yenidoğan mektubu yazıp okumalarini söylüyorum size de söyleyeceğim

Ne kendinize ne de bebeğinize eziyet etmeyin olmayınca olmuyor. Ben de ne kamplar ne kürler yaptım ama hiçbir zaman mama desteksiz gidemedim olmadı ha ama oğlumu 22 ay emzirdim.

Ben sut tahin bal karisimi yapip yerdim, ustune bol su tabi.
Akardi o zaman sutler.
Mamayi da emerken meme arasindan siringayla verebilirsiniz.
Ben oyle yapardim.

Bence sutunuz az degil, artacaktir daha da.
Saglikla buyutun

Anladım bence siz yine de emzirmeye devam edin çünkü süt gelmesinin en etkili yolu daha çok emzirmek, tabi anne olarak siz bebeğinizin tepkilerini daha iyi olcuyorsunuzdir ama günde 3 defa mama veriyorsanız hiç vermeseniz de olur bence yol yakınken bırakın. Yine de siz bilirsiniz. Onun dışında şu süt yapar diye bı bilgim yok kolay gelsin :)
Not ben hiç emzirememis iki cocuklu bı anneyim bı damla sütüm olsa manyak gibi savasirdim o yüzden bu tür konulara ekstra efor sarf ediyorum

Mastitin belirtileri neler bana anlatırmısınız?

Ta Tatlı yeseniz bol kalorili size kilo.olarak döner ama süt yapar yeşillik falan ye dediler banada sağlıklı ama sute katkısı çokluk acısından olmuyor kalite acısından oluyordur mutlaka ha bide armut bide biberon alan bebekler memeye geldiğinde ağlıyor dikkat edin bi arar bende biberin kullandım memede ağlıyordu sutum yetmiyor gelmediği için ağlıyor sandim meğer biberonla alışmış oysa günde 2 kez veriyodum annem aç bu cocuk diyodu biberonu biraktim sonra sonra düzeldi tavsiyem sütünüz var mamayı bırakın mecbur sizi emecek emdikcede süt gelir aç kalmaz tabi uzman görüşü almanızda fayda var...tasaduf gördüm yazmak istedim iyi geceler

Iki yildir emziriyorum,hic mama kullanmadim. Ilk aylar hic usenmez asure yapar yerdim cok fazla sut yapardi. Bira mayasi tableti de ilk cocgumda deneyip farkini gordugum bir sut artirici. Cok takmasan belki hic biseye gerek kalmayacak ama bunu pek anneler olarak basaramiyoruz.

Diş huzursuzluğu başlamış olabilir,büyüme atağı geciriyor olabilir bir de havalar sıcak annesi düzelir yakinda

Ne kendinize ne de bebeğinize eziyet etmeyin olmayınca olmuyor. Ben de ne kamplar ne kürler yaptım ama hiçbir zaman mama desteksiz gidemedim olmadı ha ama oğlumu 22 ay emzirdim.
Bugün humanaya başladım etkisi odu galibaama umarım geçici değildir. Dün 20.30 a kadar dayanabildik bayağı zor oldu ama 24 saatte 1 kereye dusurdum mamayı bakalım bugün nasıl olacak emzirmeye devam. Sık emzirmek çoğaltıyor gerçekten kaç kere mama veriyodunuz gunde

Ben sut tahin bal karisimi yapip yerdim, ustune bol su tabi.
Akardi o zaman sutler.
Mamayi da emerken meme arasindan siringayla verebilirsiniz.
Ben oyle yapardim.

Bence sutunuz az degil, artacaktir daha da.
Saglikla buyutun
Süt tahin bali denicem inşallah dediginiz gibi artar

Dün akşam 20.30 a kadar direndim vermemek için ama sonunda mama galip geldi 24 saatte 1 kereye dusurdum her annenin bol bol sutu olsa keşke bende diğer kızımı emziremedim içimde kaldı o yüzden bundan deli gibi savaş veriyorum bende

Günde 2 veya 3 kez verıyordum ama benim oğlum 5 aylıkken aniden mamayı bıraktı mecbur erken ek gıda geçişi yaptık

Öncelikle en en en temel bilgi emdikçe süt iner. Memnun yumuşak olması sütünün olmadığı anlamına gelmiyo.ben aynı şeyleri yaşadım . Sürekli meme masajı yaptım ve sürekli emzirdim üstelik memelerim normalden çok çok küçük. İçindeki on süt bitince bebeğim tekrar yağlı sütü indirebilmesi için emmesi gerekiyodu ve çok kuvvetli değil sağ mememden iki çekiyo tekrar turmuyodu sola geciriyodum sonra tekrar sağ btekrar sol bazen 5 dk böyle değiştire değiştire emzirince süt ister istemez iniyo sonra rahat rahat emiyo ama bazen bu 5 dk ağlaya ağlaya geçiyo. Ben mamaya başlarsam hızla arttırıp memeyi bırakacağını bildiğim için çünkü bunu kontrol altına alamayacağımı düşünüyodum. En az 4 ay emsin derken beş buçuk aylık olunca yavaş yavaş ek gıdaya başladık dedim bi 8 aylık olana kadar emzirebilsem keşke derken şimdi 10 aylık oldu gerçekten hiç bu kadar emzirebilecegimi sanmazdim. Bir de en temel unsurlardan biri tek elinizle memeyi alttan c şeklinde tutup bebeginize yardımcı olmak. İnanın sol memem diğerinden daha küçük ve bebeğim artık solu emmiyodu yani ağzına almayı bile istememeye başlamıştı tutuşu değiştirince solda da süt arttı şuan ayrım yapmıyo. İnşallah sütünüz artar

Bunun doğruluğuna inanmıyorum yaa.. Ya da herkes aynı değil.. Veya herkes sütlü değil.. Benm bebeıim 7/24 neredeyse memedeydi. Ama sütüm yetmiyordu.. Sütümün yetmediğini kilo takibinden doktor söylemişti.. Boş çekiyor bide bu da kilo almamasına neder oluyırdu.. Bazı insanlar ne yaparlarsa yapsınlar süt kapasiteleri bellidir.. Artmıyor bunu gördüm yani..

Sutum arttı sürekli emzirmekle 2 günde 1 e indirdim mamayı dediginizde çok haklısınız sürekli emzirmek arttırdi ama humana cayininda faydasını gördüm cok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…