Süt Anne

Yorum yapanları anlamıyorum, kadının sorduğu soru başka, yok korunamıyorsun yok bebeğinize yazık. Kadın hamile zaten üzülüyordur memeden kesmesi gerektiği için neden kalbi kırılır. Hayat onun hayatı, zorluğunu da o çekecek.
Konu sahibi benim de 1 yaşında kızım var ve hamileyim ama emzirmeye devam ediyorum. Tandem emzirmeyle ilgili araştırma yapmanızı tavsiye ediyorum, bazı doktorlar geleneksel düşünüyor ve direkt kesmeyi tavsiye ediyor ama bunun hiç bir bilimsel dayanağı yok.
Ama emzirmeyi kesseniz bile kötü hissetmeyin, 1 yaşına kadar emmiş, bunu yaşayamayan o kadar çok insan var ki. Yabancı birine de asla güvenip, emzirmesini istemezdim, tabi ki sizin tercihiniz ama fikrim bu yönde.

2 yasina kadar emmesi cok iyi olurdu tabiki ama ,Tanimadiginiz bilmediginiz süt anne fikri hic iyi gelmedi bana. Ben ilk basta 2-3aylik fln sandim bebeginizi. 1 yasindaymis. Bence ya direk formul mamalara gecin yada ek gidasi yemesi iyiyse oyle devam edip gece kasik mamasi verebilirsiniz. Bence boylesi daha saglikli zamanlada sute gecis yaparsiniz.

hamileyken emzirilmez diye bir sey yok. nexen emzirilmesin. siz beslenmenize dikkatvedeceksiniz protein agirlikli beslenip hem kendinize hem de iki bebeginize yeteceksiniz hepsi bu. kimin nasil beslendiğini bilemezsiniz. sut diger cocugu zehirlemez ya da hakkina girmezsiniz. emzirin emzirin emzirin. doktorum bana aynen boyle demişti.

Anne sütü hem gelişimi için hem bağışıklık sistemi için çok çok faydalı ki siz benden daha bilgilisiniz. Benim kızım da tam 1 yaşında bıraktı. Bence güvenmeyin kimseye bu konuda. Yarın öbür gün süt kardeşine aşık olma ihtimali bile var neler duyuyoruz. Bi süre huysuzlanir ama geçer. Hem yemek yemeye ilgi gösterir.

Kadın diyor ki ilk bebeğim tedaviyle oldu bu hamilelik sürpriz olmuş doğal olarak. Birde diyor süt korur derler öyle bişey de yok yani gördüğünüz gibi diyor. Bazı üyelere böyle bilale anlatır gibi anlatacaksın.
Bazı üyeler ya sonraki yorumları okumadan konuya dalıyor ya da kendilerinde nasıl bi hak görüyorlarsa konu sahiplerini azarlayıp geçiyor.

Ben şuan tedavi görüyorum bebeğim olsa korunmak aklıma gelmez. Çünkü normal yolla olmayacak biliyorum. Ama diyelim denk geldi, kısmet oldu da oldu. Millete hesap mı vereceğiz?

Herkesin sütü bir degil canım anne sütu ama tat olarak degişik benimde bebegm var 16aylık süt kardesi ile 15gün var aralarında dogdugu gün sütümü verdm ben ona sonrada onlar 3.4aylikken bize bi biberon verdiler ama benim oglum icmedi kendi sütümude biberonda veriyodm ki süt annesi bendn daha saglıklı besleniyor ama benim sütüm daha yaglıydi bence yasına gelmis bosuna dert etme

Formül süte başlayin anne sütünde bulunan bütün vitaminler eklenmiş oluyor demir folik asit magnezyum hepsi formül sütte var ama adi markalardan almayin en kaliteli olanlarini deneyin ucuza kaçmayin nede olsa en fazla 1yıl daha verirsiniz yeterki dengeli beslensin

Doğumdan sonra ilk regl olana kadar gece boyunca iki saatte bir kalkıp emziren annenin sütü korur anneyi gebelikten,bu verilen ölçüde prolaktin hormonu vücutta belli bi düzeyin üstünde demektir,süt korur efsanesi safsata değil gerçektir ama bu koşulları vardır,günde bi kere emziren annenin sütü korumaz mesela,beni bu şekilde beş ay korudu örneğin.
Yani aslında prolaktin hormonu vücutta yüksek diye anne hamile kalamaz.

Bu devirde kime güveneceksiniz ki. Çocuğunuz da 1 yaşında. Artık yemek yiyecek çağda. Çocukların memeyi bırakması zor oluyor normaldede zaten. Bir iki hafta sonra unutur.

Ben bir damla bile anne sütü alamadan,mamayla buyumusum
Çok şükür gayet sağlıklıyım.
Olmuyorsa bu kadar da zorlamanın bir gereği yok bence de...

2 yasina kadar emzirmek zorunda degilsiniz bence sacmalik baskasina cocugunuzu emzirtmek hem zaten cocugunuzunda baskasini emicegini sanmiyorum ben oglum 9 aylikken hamile kaldim doktor kesmemi soyledi ama doguma kadar emzirdim bi sorun olmadi

1 yaş için alacağını almıştır.
Boşuna böyle bir yük altına giriyorsunuz.

Zaten bir yaşından sonra anne sütünün bütün değerleri azalır. Ek gıda fazlasıyla yetiyor.

Bütün bebekler sütten kesilince zorluk çeker , alternatifleriyle rahatlatabilirsiniz.

Ben olsam bir yasina kadar aldigi kar derdim süt anne isine girmezdim diye dusunuyorum yine de buyuk konusmayayim da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…