Süt Anne

Bence süt anne bu devirde hiç sağlıklı değil. Insanlar bir sürü hastalık kapabiliyor günümüzde ve belirtisi çoook geç gorulebiliyor. Böyle bir riski almayın bnce. Ben olsam asla guvenemezdim bi başkasına

Bir yıl olmuş,o kadar emziremeyen de var.
Bence devam sütü deneyin,anne sütüne en yakın olanları,alışacaktır.
Annelik böyle,vicdan mıhasebesi hep...

Süt anne mevzularına hiç girmeyin derim.
Derin konular,kardeşlik filan.
Soyunu sopunu takip etmek gerekecek.
Bebek büyümüş,bunca zaman emmiş,onunla teselli olabilirsiniz.
Çabucak unutur inşallah minik.

Süt harcinde bir sürü sağlıklı gıda var. Bebeğin çoğu yiyeceği yiyebilir artık.
Süte, süt anneye ne gerek varki?
Normal şartlarda bile 1 yaşına kadar emse bir bebek yeter bence.

Instagramda emzirenanne var
Ona danisin emzirme isini
Ben sizin yerinizde olsam doktorun dedigini once bir arastirir sonra keserdim sutten
Kusura bakmayin sene olmus 2018 hala sut korur safsatasina inanmaniza inanamiyorum
Hamile kalmak sizin tercihiniz yorum yapmaya hakkimiz yok ama bebeginize icim acidi , lutfen bi arastirin emzirenanne ile irtibata gecin ona gore birakin emzirmeyi

Birden degilde yavas yavas kesseydiniz keske,bununla ilgili arastirin.Farzetti 2yasinda,o zaman sutten kestiginde de boyle tepki verecekti.Sut annedense dedigim gibi yapin bence

Ben çok sağlıklı beslenen biri olduğum için Süt annenin de öyle olması temennim.
Bebeğim 1 yaşına yeni girdi

Annenin sütünün içeriğinin çocuğunun ihtiyaçlarına göre zamanla değiştiğini duymuştum. Örneğin, yeni doğum yapan birinin sütü sizin 1 yaşındaki çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılayamayabilir. Bunu bir araştırın. Bulabilirseniz 1 yaşında çocuğu olan bir anne bulun.

Bir de iyi beslense bile sütünde yine de zararlı şeyler olabilir. Örneğin, ağır metaller vücutta birikiyor. İnternetten “Contaminants in Human Milk: Weighing the Risks against the Benefits of Breastfeeding” isimli bilimsel makaleye bakarsanız, anne sütünde kurşun ve civa bulunabildiğini yazıyor. Belki eskiden çok sık ve fazla midye yedi de vücudunda kurşun biriktirdi. Yani, şimdi çok iyi beslense bu sütünün çok sağlıklı olduğu anlamına gelmeyebilir. Bu konuyu bir doktorunuza sorun. Mümkünse, genç, çok sağlıklı, bağışıklık sistemi sağlam birini bulun.

Hazır mama verin diyeceğim ama diyemiyorum. İçlerinde glukoz şurubu, palm yağı vs oluyor.

Tüm bu konuları çocuğunuzun doktoruna söyleyip, size tavsiye bulunmasını isteyin bence.

Işte bu nedenle doktorlar doğumla diğer hamilelik arasında iki yıl olması gerektiğini söylüyor. Hem anneye, hem kucağındaki hem karnındaki bebeğe zarar. Bir sene edeceği süt gitti yavrunun . Ayrıca artık bir yaşında her memeyi de kabul edeceğini sanmıyorum. Ek gıdasını çok çok kaliteli verin bari yavrucağın. Okuyan başkalarına da örnek olur inşallah.

Ben çok sağlıklı beslenen biri olduğum için Süt annenin de öyle olması temennim.
Bebeğim 1 yaşına yeni girdi
Daha küçücükmüş, kusura bakma ama bu kadar küçük bebeğiniz varken neden hamilelik planladınız. Bebeğe de haksızlık.

benim kızım da 3 4 ay anca emdi .sağlıklı olur hayatı boyunca umarım.aklıma bile gelmiyor süt emmediği için hastalıklara yakalanacağı kolayca

Neden emziremiyorsun

Korunma yöntemleri hakkında bilinçlenelim artık. Bu yüzyılda hala süt korur sanan insanların var olması üzücü. Süt korumaz, geri çekilmek korumaz, vs.

1 yaşındaki çocuğa bu saatten sonra süt anne aramak, ille de anne sütü alsın da ne olursa olsun diye diretmek mantıksız.

benim kızım da 3 4 ay anca emdi .sağlıklı olur hayatı boyunca umarım.aklıma bile gelmiyor süt emmediği için hastalıklara yakalanacağı kolayca

İnşallah ömür boyu hastalık yüzü görmez. :) Yani emseymişiz iyi olabilirdi ama emmeyince de çok bir şey kaybetmiyorsun. Hayat memat meselesi olur, çocuğunun sağlığı tehlikededir süt anne ararsın da 1 yaşındaki çocuk için gereksiz. Bir de o çocuk başkasının sütünü almak isteyecek mi bakalım? Emzirmek anneyle bebek arasında özel bir temastır, bağlayıcıdır. Bazen çocuklarımız için iyisini yapalım derken suyunu çıkarıyoruz, gerek yok.

Hamileyken emzirebilirsiniz. Çocuk doktorları bu konuda hemfikir. Süt dokunur derler hep ama hamilelik anlasilana kadar dokunmayan süt birden mi dokunmaya başlıyor?
Eğer hamileyken emzirmek istemiyorsanız da yeteri kadar emmiş artık. Sıkıntı olmaz. Ki zaten bir yaşında başka memeyi almaz. Alsa bile onu annesi zannedebilir.
Son olarak ben kendimden başkasının sütüne güvenmem. Nerden bileyim hasta mi, alkolik mi, madde bağımlısı mi?

0-6 ay arası olsa yardım edecek kişi bulması daha kolay olurdu.
ama bu yaşta çocuğu emzirmek isteyen birini bulamazsınız diye düşünüyorum.
bence bu fikre kapılıp vakit kaybetmeyin, alternatifler üzerinde çalışın.
inek sütünü veya keçi sütünü bu yaştan sonra sulandırıp içirebilirsiniz diye hatırlıyordum.
bir de mesela göğsünüze yakın biberonu tutup emziriyormuş hissi vermeye çalışabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…