• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sussam olmaz, konuşsam görümce olacağım

şimdi buraya gelin adayı yazsaydı belki herkes görümce adayını yani sizi suçlu bulup taşlayacaktı =) ne tuaf değil mi ?
gelin yazınca görümceye hucumm..
görümce yazınca geline hucum.. işte burda böyle bir karmaşa oluyor
ben bu konularda hep iki taraflı düşünürüm.. acaba gelin adayı sizin hakkınızda ne düşünüyor bakalım ?
durduk yere mı kıskanıyor sizi durduk yere mi girmeye çalışıyor kardeş arasına?
benm görümcem eşimin peşinden ayrılmazdı, sanki nişanlısı ben değilim de kendisiydi..
bende böyle saçma sapan seyler yapardım sinir olurdum. sanki kardeşini koparıp alıyormuşum gibi kin güderdi bana neryee gitsek peşimizden gelirdi asla başbasa bırakmazdı vs..
sizde öyle bir tavır sergiliyor olabilirmisiniz ?
belki gelin adayı o yüzden böyle kıskançlık yapıyordur kim bilir ? durduk yere iki kardeşi neden kıskansın ki ?
yanlış anlamayın gelin adayının tavırlarını bende yaptığım için aklıma geldi, ama benm görümcemin yaptıklarını artık herkes görüyordu yani.. kardeşini resmen benden kıskanıyordu .
beni kıskanıyordu evimi kıskanıyordu, eşyalarımı kıskanıyordu hazmedemiyordu bana birşey alınmasını..
Bence siz olaydaki gelinin yerinze kendinizi koyarak bakiyorsunuz.
Gelin adayi su an dis kapinin mandali. Isteme olmamis, nisan yapilmamis kim ki gorumcenin dugunune, abinin parasina falan laf edebiliyor. Aile hangi mantikla adamin parasi uzerinden planlar yapabiliyor.
Ayrica durduk yere kiskanan manyaklar da az degil. Kardesimin de vardi bir tane, ogrenci evindeydi sabahtan aksama kadar zaten beraberlerdi. Annem bir gun kardesimden onu pazara goturmesini istemisti kiyamet kopmustu. Benim nikahim olacak gidemezsin demisti. Kardesim tutmasa cok fena seyler yapardim ona da rica etti sustum. Neyse ki ayrildilar da kurtulduk boyle bir cibandan. Aradan seneler gecti hala arada beni ekleyip istegi geri aliyor. Dengesiz.

Yan yana bile olsanız kulağınızı telde olmadıkça nasıl duyuyorsunuz ne dediğini. Ayrıca size dededen mirastan pay verilmiş ağabeyinize verilmedi mi? kaldı ki kız neden düğünü dert ediyor düğünü zaten sizin nişanlınız yapacak ağabeyinizin böyle bir yükümlülüğü zaten yok. Bileziğini yapar hediyesini alır bu yani o da evlenecek sonuçta. Kızın ailesine ödediği para falan olabilir ama illa birşeyler yapacaktır hemen de evlenmeyecekler bence karışmayın onu dedi bunu dedi diye. İsteme olur sonra siz evlenirsiniz sonrasını da onlar planlar zaten. Şimdiden kendinizi doldurmayın ağabeyiniz ben ne gerekiyorsa yapıcam demiş zaten
Sessizdi ortam pekala duyulabiliyor hoparlör yüksek ise. 4 bin verdi babam abime de aynı şekilde yani büyük bir meblağ değil:)

Ya annesi anneme “ kızımın hiç çeyizi yok bir havlusu bile ne yapsaK??” Diye soruyor.

Eski konumda var ortada resmî hiç bir şey yokken alınacak bileziğin sayısını işlemesini bile söyledi annesi.

Nişan konusunda da “en güzel nişan,en güzel düğün kızımın olacak her şeyin en güzeli olacak harcamalarını ona göre yapsınlar artık” diyip nişanı abime itelemeye çalıştı.
Seneye martta evlenmeyi planlıyorlar

Kk’da nişanlı bi kızımızın görümce abisinin düğününe destek olacağına tatile gitti dediğini de gördüm bi oğulları var bütün birikimlerini onun düğününe harcamaları lazım diyeni de. Sizin gelin adayı da o kafada gibi geldi bana. Yine de abiniz kendisinin yapacağı masraflara he diyorsa size laf düşmez. Evlendikten sonra borçları yüzünden depresyona mı girecek mutsuz mu olacak koskoca yetişkin insan bırakın o ölçüp biçip karar versin. Siz sizin alanınıza giren toplara vurun sadece bence

Çok çok sıkışık olduğumuz şu dönemde eşim, doğacak yeğeninin odası için ciddi bir harcama yaptı. Çok da iyi yaptı. Ağzımı açıp tek kelam etmek haddim değil. Kardeş gibisi var mı yahu. Haspaya bak daha evlenmemiş, kardeşe harcanacak paraya müdahil oluyor. Valla ben öyle de güzel görümce olurdum ki bu durumda.

Bir daha iki kardeşin arasına girmeye çalıştığında, güzelce haddini bildirirsiniz. Her boka maydanoz görümcelere ne kadar sinir oluyorsam buldumcuk yeni gelinlere de aynı derecede sinir oluyorum.

Abiniz görür de geç olmadan görse bari.Yine de siz abinize bişey söylemeyin bence.Siz de kötülerseniz , abiniz fikirler içinde boğulur.Kendi görsün , o gördükçe siz de anlatın olanları , yaşananları.Bir insanın ömrü kötü eş elinde kayıp gitmesin.

Gelin adayiniz çok fena :( şimdiden hesaplar yapmış , imalara başlamış . Ben de bir gorumce olarak , gelininizde hiç iyi niyet göremedim. Abiniz umarim mutlu olur

Bu tür insanlar sen bir söylersin o on söyler. Boşver ne hali varsa görsün. Abin aklını kullansın kendını kullandırtmasın.

Back