Suruç katliamının acısı Samsun'a da düştü

iyide yavrum onca genç öldü yahu öldü ocaklar söndü ..

evet ilk etapta size hak veriyorum. anneler babalar kardesler kahrolmasaydi, insanlarin hayatlari sönmeseydi, yasasalardi..
bu toplumun onlara, hakka hukuka sahip cikan mert yürekleri ihtiyaci vardi. ama inan su anda benim ve cevremin onlarin ailelerinden farki yok. yas tutuyoruz onlar icin.

ama cözüm ne olabilir ki? böyle bir barbar örgüt erkekleri kesen, kadinlara tecavüz eden, cocuklari satan onlarin gözü önünde anne babalarini yakinlarini öldüren onlarin psikolojilerini bozan varken susalim mi? o gencecik yürekler savasa gitmedi ki yardima gitti. eger bu toplumda güvenlik ve adalet olsaydi onlarin basina bunlar gelmezdi.

neden hedef oldular biliyormusunz? gecislerine izin verilmedi. mecburen basin aciklamalariyla haklarni aradilar, kendilerini hedef tahtasi olarak göstermek mecburiyetinde birakildilar.

haksizin karsisinda susmakmidir bizim bildigimiz? korkan neden biz olalim?

benim ülkeme savaş için gelmedikleri sürece (yani eskiden ingilizler yunanlılar vs gibi.. yemin ediyorum oğlumu böyle yerlere göndermem kargaşalık olan yere gidemez altını çiziyorum savaş olmadığı sürece oğlumu asla ateşe atmam tepemizde hak hukuk diye bağıranların çocukları bilmem nerelerde okuyor rahatlar..şu ülkede dinime ,,namusuma ve bayrağıma savaş açılmadığı sürece ben ve oğlum asla kargaşalık olan yere gidemezz.. çünkü biliyorumki benim elimde kalan tek şey acı olacaktır.. benim için birkaç kişi ağlayacak zırlayacak sonra herkes kendi hayatına ve ateş düştüğü yeri yakacak..

ama öyle deme. biz sindirilmeyi öğrendik.
bana dokunmayan yılan bin yaşasını öğrettiler yıllarca. birine haksızlık yapılıyorsa birilleri can veriyorsa haksızca,boşver bak geçi öğrettiler.haksızlığa karşı susmayı.yardım etmemeyi.. bunuda erdem olarak gösterdiler bize. bak uslu ol,hakkını arama dediler hep.
şu bdvde bile yazıyorlar. yeni okudum bu sabah. öfkeliyse dengesizse koca sus deniyor öğüt veriliyor. hakkını arama diyorlar. yıllarca içine atı öğüt ediyorlar kadınlara.
bu çocuklar insani görevlerini yapmak istediler. duyarlıydılar çünkü. ama paramparça oldular.
hala bazı mesajlarda,farkettirilmeden,aba altından o çocuklara sopa gösteriliyor, laf sokuluyoor. şurada bana canım,cicim bile diyen bunu yapıyor ki,o canımı artk kaale bile almıyorum. çünkü bu düşünceden uzak durmak istiyorum ebediyen

Son düzenleme:
Öldüler oky öldüler ne sindirilmesi pis bir oyuna gittilerr.. sorarım sana evladını gönderirmiydin kargaşalık olan yere yada sen gidermiydin ateşe atarmıydın kendini.. burdan konuşmak kolay üzülmek kolay ama ateş düştüğü yeri yakıyor bizler ah vah dicez ama yarın tatilimizede gidicez eğlenicez gülecez hani gezide bir kıza kii adı aklıma gelmiyor kafasına gaz bombası atılan ne halde biliyormusun şu anada kafatasının yarısı alınmış güzelliğinden eser kalmamış yaşamaya çalışan bir genç kız olmuşş.. herkes burda üzüldü ağladı eee şu anda kimin aklında silindi bitti gitti..

evet. ama o çocukların bir amacı vardı. onlar cesurdu.
evet öldüler. güzel bir amaç için gittiler ,öldürüldüler.
gençtiler idealistiler. ölmeyi haketmediler. şu dünyaya iyilik yapmaktı biraz amaçları.
ne oyunu. kimin oyunu. teröristmiydilerde oyuna gelsinler.
evet ateş düştüğü yeri yakıyor. benimde çocuğum olsaydı istemezdim kobaniye gitmesini. tehlike vardı.
ama çocuğumun bu kadar duyarlı ,,hümanist olduğu içinde gurur duyardım

emin olun gezi de de ölen gencleri hep andik. ailelere mesajlarimizi ilettik destek olmaya calistik.. evet ates düstügü yeri yakar ondan bu öfkemiz ondan yasimizi tutuyoruz. biz biliyoruz en yakinlari kaybetmenin acisini..

Icim yaniyor arkadaslar uzuntumu tarif etmeye yeterli kelimelerim yok artik. Sosyalistim,bu dernek degil ancak benzer bir dernekte aktif calisiyorum. Bebegim olmadan once basit yardim calismalarinda bile tartaklandigimi biliyorum. Ben alistim artik kendime yapilmasi koymuyor. Olen gitti, gencecik canlar gitti hala kin ve nefret soylemlerini okumaya katlanamiyorum, dayanamiyorum.

Hani boyle seyler yapacaklarina gidip okuyup memlekete faydasi olsun demis ya bir arkadas, o gencecik cocuklar yasindayken her turlu yardim kampanyasinda en ondeydim, ayni onlar gibiydim benim de hayatim bir pamuk ipligine bagliydi. Ama ayni zamanda akademisyenim, bilimle ugrasiyorum. Yeterince yurduma faydali miyim sizce, ikisi de ayni anda olabiliyormus degil mi?

Ilk defa kafami bu kadar toplayamiyorum yazi yazarken. Cekin ellerinizi artik bu guzel yurekli cocuklardan. Ölümün dini dili ırkı siyasi gorusu olmaz. Yazmayin nefret soylemlerinizi, biraz vicdan lutfen biraz.

1. IŞİD'e yardım ve silah taşıyan TC hükümeti değilmiydi. Bu kadar palazlandılarsa bu kimin suçu. Kendini halife ilan eden IŞİD lideri TC halifeliğimizi tanımazsa TC'ye de bulaşırız demişti, henüz bulaşmadıklarına göre halifelikleri birilerince kabul edildi.

2. Suriye'den ordan burdan IŞİD korkusuyla kaçan herkese kontrolsüzce kapılarını açan, belirli alanlarda kamplar ve yaşam alanları oluşturmak varken çil yavrusu gibi her yere salan hükümet değilmiydi? O zaman hükümet yanlıları onlar kardeşimiz canlarımız müslüman müslümana yardım eder derken şimdi yardım etmeye giden sosyalist gençlere neden tü kaka muamelesi yapmaktadır. Radikal İslamcılar bunu yapsa alkışlardınız dimi? Gezi eylemcileriii ağaca böceğe o kadar ayaklandınız, orada yardım bekleyenlere neden yardım götürmüyorsunuz vs vs diye yüklenirdiniz dimi? Zaten şimdi moda bu Doğu Türkistan acı çekiyor, Filistin kan ağlıyor gezi eylemcileri nerdesiniiz, neden bunlara sesiniz çıkmıyor. Kendileri canla başla koşup önde protesto ediyorlar ya beklentileri ondan.

3. Bütün bu dertleri başımıza salan, kendi iç sıkıntılarımız varken bizi senelerce kardeş gibi görmeyen Arap ülkelerinin derdini sırtımıza bindiren, kendileri vatan için mücadele etmek yerine ayakları popolarına vura vura kaçan insanlara yardım edeceğiz diye devlet hazinesi çarçur eden, emekliden para kesip bunları maaşa bağlayan, yanlış politikalarla ülkenin geleceğini çöpe atan ve herşeyi yapıp yapıp sonra masum numarası yapan kim?

Yaşlı ve hastaları bu havalar, bu ülkeyi de AKP mafetti...

sunu da belirtmek ist

burada farkettigim en aci sey arkadaslarin „bize ney ne karisiyorlar ki olaylara“ gibi bir tutum icinde olmalari.
su anda cenazeleri izliyorum ve icim paramparca en son iki gün önce yemek yedim ve isime gidemedim. o kadar iyi anliyorum ki o aileleri kac canimizi verdik neler ugruna. bizi ayakta alkislamasinlar ama ne olur acimiz bu kadar derinken o ölen mertlere yüklenmesinler..

birakalim da daha fazla insanin canini yaksinlar? bunlara karsi gelmedikce kendi canlari yanacak ama haberleri yok.. karismaya karismaya bu kadar büyüdü bu barbarlar..

o kadar güzel o kadar akilli yazmissiniz ki. olaylari sadece yandas medyadan izlemek yerine mantikli bir sekilde karar verebilen insanlarin olmasi cok güzel bir sey.

Ates dustugu yeri yakiyor denmesi ne aci. Bir amac ugruna hayatini kaybedenler icin ates her yeri yakmali. Onlarin orada ne isi vardi, banane Kobane' den ?? Diyen insanla, tecavuze ugrayan kadin icin kimbilir ne yapmistir diyen insan arasindaki farki anlatin bana??

O zaman size bizzat yasadigim ornek; Van depreminde topladik oyuncaklarimizi, bebek mamasi, bezlerimizi Van' a dogru yola ciktik. Yolda 3-4 defa arandiktan sonra varabildik. Sonra bir grup hangi dernek oldugunu sordu, dernegin adini ogrendikten sonra gece malzemelerimizi tasladilar. Nedir bu nefret? Ne yaptik biz size? Belirli bir ideolojiye sahip olmamiz nefret duymanizi hakli mi cikariyor?

Arkadaslar sagduyu para ile satilmiyor. Yapmayin. Bizim o grupta 2 tane can' imiz vardi, neyse ki hayattalar. Ama diger canlar daha mi onemsiz, tum canlilarin esit yasama hakki yok mu? Kobane' dekiler can degil mi, topladiklari oyuncaklar icinde silah olmamasina bile ozellikle dikkat eden o guzel kalpli insanlar bunu hak etti mi?

Valla Kobane bize pek de uzak sayilmaz, Urfaya 82 kilometre.. Yani sadece Suriye degil biz de tehdit altindayiz. Eskiya sinirlarimiza dayanmis, bizde degil komsuda diyerek kurtulunacak bir durumda degiliz artik maalesef. Suructa bomba patlatan yarin Ankarada da patlatir. Sinir guvenligimiz uzun zamandir yoktu zaten, bundan sonra da gorunen o ki Allaha emanet yasiyoruz Turkiyede..

Hanımlar lütfen polemiğe girilmesin.
Ben cımbızla, patron Dirgen'le geziyor.

Benim cımbızı mumla ararsınız, bu ara çok fena girişiyor, demedi demeyin.

o zaman buyrun sahalaraa.. ve bizde sizleri analımm ve gurur duyalımm..anmak başka ağlamak evet içimizde sızılarını hissetmek evet,,amaaa.....?????????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…