Gezide silahsiz halk karsisinda destan yazan polisler nerde? Toma bile yok, adamlar kalasnikoflarla yuruyor Istanbul sokaklarinda.. Ne gunlere kaldik..
Valla devletin bunlarla pek ugrasacak bir goruntusu yok. Koyvermisler coktan.. Cocuklariniza sahip cikin. Kuran kurslarina yollamayin, ya da siz de birlikte gidin, Hizbullahcilar da ISID da oralarda cihat diyerekten beyin yikiyorlar. Imam Hatipe giden cocuklarinizi siki denetime alin, hergun sorgulayin, bugun ogretmenin neler dedi diye, olayi bastan yakalayin. Oralardan da nemalaniyorlarmis. Sonra ISIDa kaptirdiginiz cocuklarinizin pesinden aglamayin. Zaman kotu, "Benim cocugum yapmazdi, nasil olabilir" diyenler arasina katilmaktansa tedbiri elden birakmayin.
Bu konuda size katılıyorum Saraylim, bu ailelerin durumunu ortaya koymak, birazda empati yapılması adına kızımı örnek verdim bir topikte, gündüz Arkadaşlarımla dolaşacağım diye çıktı, 20 Yaşında kız, tut ki beni kandırmış olabilir, aslında başka bir Şehre gidiyor olabilirdi, Öğlen 13:00 çıkış saati, akşam 19:45 eve giriş saati, aradaki zaman diliminde oturduğumuz şehrin il sınırlarını Çoktan geçmiş olurdu.
Telefonla arasam nasıl fark edeceğim ki, anne cafede oturuyoruz dese tamam deyip kapatırım telefonu.
Akşam eve dönmedi diye aramaya kalksam, emniyete gitsem kayıp başvurusu için süre geçmesi gerekiyor, ki kız reşit biri, yani o arada kızım gitmek istediği Şehre varmış olacaktı bile, bul bulabilirsen ya da bulunca sağ bulabilirsen ne mutlu
Reşit çocukları zaptetmek kolay değil, siz anne olarak isterseniz kafa göz girişin, bacaklarını kırarım deyin, aklına koyduysa gider.
Suruç'a giden gençlerde savaşmaya gitmiyordu hoş, onlar oyuncak götürüp çocukları mutlu edeceklerini düşünüyordu, içine iyilik tohumları serptiğiniz evlatlarınız böyle bir hayra inanır mı inanmaz mı? Inanır ve gider.
Fenalık kendini göstere göstere gelse gaflete düşmediysen önlemini alırsın ama ne yazık ki kötülükler görünerek gelmez.
Evladınız baş ağrısı ilacı içtiğini, şeker yediğini sanarak Uyuşturucuya alıştırılır, oyuncak götürüyoruz, yardım dağıtacağız diyerek yola çıkar bir bombalı saldırının kurbanı olur, dayı amca bildiğine yanaşır istismara uğrar, komşu teyze bildiğinin evine gider görmemesi gereken birşey yüzünden öldürülür.
Kötülük yüzünü belli etmez.
Asla asla dememeli, Allah kötü ve kötülüklerden korusun hayırlısı olan.
Allah çoluk çocukları, gençleri hertürlü kötülükten muhafaza etsin ve hepsini ailesine bağışlasın inşallah.
Evlat yitirmek kolay değildir çünkü
Bir akp sempatizaninin ulkeden bayraktan ve vatandan bahsetmesi ne ironik. Gerçi lideriniz kendinden olmayan herkesi ülkeden kovmaya alışık olduğu için senin de aynı yanılgı içinde olman çok normal.
Konuya gelecek olursam ölenlere Allah rahmet eylesin.