Suruç katliamının acısı Samsun'a da düştü

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715

http://odatv.com/n.php?n=ayni-ilden-6-can-2007151200

Suruç İlçesi’nde bugün öğle saatlerinde meydana gelen canlı bomba saldırısında ölenler arasında arasında Samsun’dan da 2 kişinin olduğu öğrenildi. Yine Samsun'dan giden 4 kişinin yaralı olduğu ortaya çıktı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) öncülüğünde yaklaşık 300 kişi bu sabah 09.00 sıralarında Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi Amara Kültür Merkezi bahçesinde toplandı. Grubun basın açıklaması yaptığı sırada, dinci IŞİD terör örgütü üyesi olduğu belirlenen bir kişinin canlı bomba olarak kendini patlatmasıyla 30 kişi hayatını kaybetti 100'e yakın kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Suruç İlçesi'ndeki bombalı terör katliamının acısı Samsun'a da düştü. Samsun'dan Aydan Ezgi Şalcı ve Alican Vural'ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Bu bilgi HDP Samsun Milletvekili adayı Alp Altınörs tarafından twitter'da paylaşıldı. Yine Samsun'dan Mert Cömert, Zafer Aydın, Sevin Söğüt ve Özlem Tunç'un terör saldırısında yaralandıkları belirtildi.

SAMSUN’DA PROTESTO EDİLDİ

Samsun'da Suruç'ta yaşanan terör saldırısını protesto etmek isteyen bir grup oturma eylemi ve basın açıklaması yaptı.

İstiklal Caddesi üzerinde toplanan grup sloganlar atarak yaşanan terör olayını protesto etti. Grup adına açıklama yapan HDP Samsun eş İl Başkanı İçigen, gençlerin Kobani'ye savaşmaya gitmediklerini, taş üstüne taş koymak için gittiklerinden dolayı saldıra uğradıklarını söyledi. İçigen, IŞİD ve AKP'yi kınadıklarını belirtti.

Bu saldırı ile 7 Haziran seçimlerinde halkların ortak barış ve birlikte yaşama iradesinin kazanımlarının ortadan kaldırma isteği olduğunu öne süren İçigen, "Dün Reyhanlı katliamını planlayanlar ve gerçekleştirenler, Diyarbakır'da HDP seçim mitingini kana bulayanlar, Adana ve Mersin'de HDP binalarını bombalayanlar bu katliamdan sorumludurlar" dedi.

Grup daha sonra dağıldı.

Bülent Karslıoğlu / Samsun

Odatv.com

Yeter artık ya kobani de kobani
Defolun gidin kobani ye bir daha da gelmeyin vatan hainleri
Ülkesini bayrağını seven herkes rahat huzur içinde yaşasın

O çocuklar oraya iyi niyetlerle, güzel şeyler yapmak için gideceklerdi.
Konudan haberiniz yok diye açıklama yapıyorum. Yok haberiniz var ve bunları söylüyorsanız vicdanınızla başbaşa bırakıyoruz sizi...

Milleti kandirdilar cozum sureci diye, koselerine cekilip PKKnin guclenmesini seyrettiler. Vatan haini deyince de kizarlar. Madem cozum sureci vardi, cok iyi isliyordu, sehit kani duracakti, iki senedir ne etmeye PKKya onbinlerce kisi katiliyormus? Madem silah birakacaklardi, baris gelecekti de bunlar ne demeye hala adam topluyorlarmis? Daglarda piknik yapmak icin mi? Iyi uykular Turkiye..

Yanlis konu basligina yazmisim, oraya mi kopyalasam ne..

Bu cocuklara gelince.. Onlar PKK ve ISID arasindaki hesaplasmaya kurban gittiler.. Asil hedef PKK idi ve onlara gozdagi vermek idi bana kalirsa.. Bu cocuklar adina cok uzuldum, ama PKK ve ISID arasindaki savasa uzuluyorum desem yalan olur. Ikisi de birbirinden beter, ikisi de beyin yikiyor, teror yapiyor, canli bomba kullaniyor. Bu cocuklar haric, dinsizin hakkindan imansiz gelir lafi geliyor aklima.. Insallah onlarin kanli hesaplasmasina bir daha bizim piril piril genclerimiz alet olmaz, arada kalmaz, hedef olmazlar diyorum. Iki taraf da kanli katil, baristan, sevgiden anlamaz onlar..Kozlarini kendi aralarinda paylassinlar..

Gencecik însanlar ölmüşken bu mudur yani derdînîz?kobane ye gitmek istemeleri mi?
Rabbim vicdan , merhamet versin tüm insanlığa, söyleyecek birşey bulamadım....

Yazik gencecik insanlar oldu. Yapmak istediklerini okuyunca aslinda cok uzuldum. Odak noktalari "cocuklar"...
Ve bi kere daha uzuldum, terore lanet edecegimize defolun gidin sizden kurtulalim diye tamamen provakasyon icerlik bi yorum gelmis. Mavi marmarayi hatirlarmi bu arkadas. Onlarda filistine yardim icin yola cikmis, ve bazilari olmustu. Acaba onlar icinde defolun gidin filistine sizden kurtulalimmi dediniz. Yada myanmara yardim goturen emine hanimcima, gidisn olurda donusun olmazmi dediniz. Amaaaaan kime ne anlatiyoz. Azcik vicdan, merhamet...
Artik cennetin gerçekten muslumanlar icin yaratildigini dusunuyorum. Soyle bi bakin musluman ulkere, bu dunyada hepsi cehennem azabi yasiyorlar. Siz neyi paylasamiyorsunuz arkadas neyi....

Çok gençler, daha yaşamaları gerekiyordu onların, çok çok üzgünüm. Ailelerini hele düşünemiyorum. Kimbilir ne haldeler. Sabır diliyorum onlar için.
Gazetelerin haber altındaki yorumları, başka sosyal paylaşım sitelerdeki ve ne yazık ki buradaki bazı yorumları gördüm, insanlığımdan utandım. Tüm gün videoları izlememek için direndim. Ama bu haberdeki gençlerin fotoğraflarını gördüm daha beter oldum. Mekanları cennet olsun...

Sahte ve yanlı üzüntüden nefret ediyorum. Herkes "kendilerinden" biri ölünce üzülüyor ve üzüntüsünü dile getiriyor, sosyal medya bu anlamda yıkılıyor. Kendilerinden görmedikleri kişi öldürülünce ses seda çıkmıyor. Sadece bu olay için değil, diğer tüm olaylar için geçerli. Bi kalp gözüyle bakamadık.

Gencecik însanlar ölmüşken bu mudur yani derdînîz?kobane ye gitmek istemeleri mi?
Bende üzüldüm ölmelerine tabiki vicdanı olan herkes üzülür ama
asıl ben sizin gibi zihniyetlere diyecek birşey bulamıyorum
Yeter artık ya Ben VATANIMDA HUZUR İÇİNDE YAŞAMAKKK ISTIYORUMMMM !!!
Banane kobani den Banane
Bıraksınlar bu işleri yeter

Allah korusun bugün bu ülkede bi savaş çıksa bu zihniyette gençler bu kadar kendilerini feda edecekmi acaba
Vatan aşkıyla savaşacakmı!.......

Adıyaman daki fidan gibi gencecik şehidimizden hiç bahsetmiyorsunuz
Yazık çok yazık
Allah'ım sen Vatanımızı Koru
Vatanını gerçekten seven milleti koru!...

bir acıya ağlarken başka bir acıya ağlamamak mümkün mü.
hepsi bizim acılarımız ,evlatlarımız..
ve evet neden feda etmesinler.
bu kadar duyarlı bu çocuklar önden giderler.pardon giderlerdi zaten.artık ne yazıkki gidemeyecekler
biz kurtuluş savaşında kadın çocuk savaşmış bir ulusun çocuklarıyız. ha arada askerliğini bile yapmayıp çürük raporu alıp abdye kaçanlar var tabii,onlar zaten çürük,kaale almıyoruz hiçbir zaman
ha bir ek bu çocuklara vatan haini demek acımasızlığın en büyüğü. bir rahmet dilememekte

ve 2ci bir ek,vatanımızda huzur içinde yaşamak hepimizin dileği.
kobanide ,mısırda ölenleri, somalide aç kalanları,uygurlara yapılan eziyetleri düşünmek ,içinin acıması, onlara yardımıda düşünecek kadar insan olmak hele çok daha önemli. işidin şehirlere gimessi ve teröör yapması ki bu ilk değil,dahada önemli

Son düzenleme:
İyilikte ölümle cezalandırılıyor kötülükte. 30 kişi ölüyor üstüne şehit veriliyor. Giden gidiyor ey insanlık ölen öldüğüyle kalıyor. Bu taraflık niye? Niyetin iyi olsada kötü olsada hiç uğruna bir bombaya bir kurşuna veriyorsun canını. Bu kadar ucuzladı mı hayat? Ya laf cambazlığı yapanlar bu kadar ucuzladı mı vicdanlar? Bana dokunmayan yılan bin yaşasın değil gidin kobanede yaşayın değil. Mavi Marmarayı düşün! 19 yaşındaki canı düşün o zaman utanırsınız belki. Filistini düşün. Az vicdan merhamet. Allahım sen çok sabırlısın gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…