- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.850
enemmm buu neeeHanımlar lütfen polemiğe girilmesin.
Ben cımbızla, patron Dirgen'le geziyor.
Eki Görüntüle 1587701
Benim cımbızı mumla ararsınız, bu ara çok fena girişiyor, demedi demeyin.
bide patronun cezasını ben yedim bayağı uzundu.. ama dışarıdan okudum yazdıklarımı vallada hak etmişimHanımlar lütfen polemiğe girilmesin.
Ben cımbızla, patron Dirgen'le geziyor.
Eki Görüntüle 1587701
Benim cımbızı mumla ararsınız, bu ara çok fena girişiyor, demedi demeyin.
o zaman buyrun sahalaraa.. ve bizde sizleri analımm ve gurur duyalımm..anmak başka ağlamak evet içimizde sızılarını hissetmek evet,,amaaa.....?????????
gurur duyarız elbet .. ama benim halamın acısı hala bitmedi oky şehit verdi oğlunu üstünden 6 sene geçti ve halamın hayatıda bittii .. yaşayan bir ölü misalii bayramı yok seyranı yok gülmesi yokk.. bu olay bana dokunmayan bin yıl yaşasın olayı değill..asla değill birilerinin ülkeyi bozmak adına ,, milletimizi bölmek adına,, masun insanları kullanma meselesi.....net...evet. ama o çocukların bir amacı vardı. onlar cesurdu.
evet öldüler. güzel bir amaç için gittiler ,öldürüldüler.
gençtiler idealistiler. ölmeyi haketmediler. şu dünyaya iyilik yapmaktı biraz amaçları.
ne oyunu. kimin oyunu. teröristmiydilerde oyuna gelsinler.
evet ateş düştüğü yeri yakıyor. benimde çocuğum olsaydı istemezdim kobaniye gitmesini. tehlike vardı.
ama çocuğumun bu kadar duyarlı ,,hümanist olduğu içinde gurur duyardım
işte buuu bakın kendiniz dediniz okuduk ve avukat olduk ve hak arayışındayız... işte buu kastetdiğim durum buu..evet biz sahalardayiz siz hiic merak etmeyin. rahat uyuyun.
burada yazi yazmamizin sebebi paramparca olmamiz..onlari savunmak boynumuzun borcu.. sirf benim ailemde türkiyede olsun almanyada olsun 20nin üzerinde avukat var..hepimiz bu meslegi sectik..adaleti her sekilde her yerde ariyoruz..
benim ülkeme savaş için gelmedikleri sürece (yani eskiden ingilizler yunanlılar vs gibi.. yemin ediyorum oğlumu böyle yerlere göndermem kargaşalık olan yere gidemez altını çiziyorum savaş olmadığı sürece oğlumu asla ateşe atmam tepemizde hak hukuk diye bağıranların çocukları bilmem nerelerde okuyor rahatlar..şu ülkede dinime ,,namusuma ve bayrağıma savaş açılmadığı sürece ben ve oğlum asla kargaşalık olan yere gidemezz.. çünkü biliyorumki benim elimde kalan tek şey acı olacaktır.. benim için birkaç kişi ağlayacak zırlayacak sonra herkes kendi hayatına ve ateş düştüğü yeri yakacak..
isteyen beni istediği kadar kınasın dediğim gibi VATANIMA BAYRAĞIMA NAMUSUMA SAVAŞ açılmadığı sürece evledımı bu OYUNLAR dönen düzene yem vermicemmm...BUYRUN KINAYIN ÖNEMLİ DEĞİL.. Ben bilirim hamile kaldığımdaki sevinci ,, gögüslerimden süt emdiğindeki masumluğunu ben bilirim.. minicik elleriyle elimi tuttuğundaki mutluluğumu ben bilirim.. ilk anne dediğindeki gururu ben bilirimm.. ve işte kastetdiğim masum bir gösteri olan gezi başka birilerinin oyunlarıyla ne hale getirdiler ..oyunlar ve oyunlarr..Bu konuda sana katılıyorum. ilk mesajımda da sormuştum teröristlerin cirit attığı yerde bile bile ölüme gitmek nedir? oradaki çocukların oyuncaktan çok can güvenliğine ihtiyaçları var. Ben büyükşehirde sokağa çıkarken bile terör tehlikesinde kalacağım diye korkuyorum. Bu gençler tamamen iyi niyetli duygularla eylem yapma inşaa etme arzusundaydılar şehit oldular. 18 yaşlarınla insanın kanı deli oluyor tehlikenin bilincinde olunmuyor. bu gençlerin büyükleri de mi tehlikenin farkında değildiler? Türkiyenin durumu belli can güvenliğimiz yok farklı şekilde eylem yapamazlar mıydı yıllardır sosyalistler ölümden başka ne yaşadı bu ülkede
ama bu olayı geziyle karşılaştıramayız gezide kimse tahmin edememişti bu kadar acımasız olacaklarını oturma eylemindeyken başından kapsülle vurulacağını bilemezdi o kız.
Bu konuda sana katılıyorum. ilk mesajımda da sormuştum teröristlerin cirit attığı yerde bile bile ölüme gitmek nedir? oradaki çocukların oyuncaktan çok can güvenliğine ihtiyaçları var. Ben büyükşehirde sokağa çıkarken bile terör tehlikesinde kalacağım diye korkuyorum. Bu gençler tamamen iyi niyetli duygularla eylem yapma inşaa etme arzusundaydılar şehit oldular. 18 yaşlarınla insanın kanı deli oluyor tehlikenin bilincinde olunmuyor. bu gençlerin büyükleri de mi tehlikenin farkında değildiler? Türkiyenin durumu belli can güvenliğimiz yok farklı şekilde eylem yapamazlar mıydı yıllardır sosyalistler ölümden başka ne yaşadı bu ülkede
ama bu olayı geziyle karşılaştıramayız gezide kimse tahmin edememişti bu kadar acımasız olacaklarını oturma eylemindeyken başından kapsülle vurulacağını bilemezdi o kız.
Hayatta hic idealleriniz oldu mu? Belirli bir ideolojiyle buyudunuz mu? Inandiklariniz ugruna her seyi goze aldiniz mi?
Ben susayim yerimde oturayim, o sussun kilini kipirdatmasin, nasil sesimizi duyuracagiz peki? Emin olun o gencler hepimizden bilincli, kanlarinin deli akmasiyla alakasi yok bu durumun. Emin olun arkadasini kaybedenler, yarali atlatanlari baska bir etkinlikte tekrar gorecegiz. Cunku o insanlar idam tahtasini kendi ayaklariyla iten insanlarin ideolojisi ile yetismisler, olumden korkan kim?
Ayip o genclerin yaptigi eylem(sizin tabirinizle) degil, onlari katledenlerle isbirligi yapanlarin ayibi.
Gaybı Allah'tan başkası bilemez kakao, büyük konuşma..isteyen beni istediği kadar kınasın dediğim gibi VATANIMA BAYRAĞIMA NAMUSUMA SAVAŞ açılmadığı sürece evledımı bu OYUNLAR dönen düzene yem vermicemmm...BUYRUN KINAYIN ÖNEMLİ DEĞİL.. Ben bilirim hamile kaldığımdaki sevinci ,, gögüslerimden süt emdiğindeki masumluğunu ben bilirim.. minicik elleriyle elimi tuttuğundaki mutluluğumu ben bilirim.. ilk anne dediğindeki gururu ben bilirimm.. ve işte kastetdiğim masum bir gösteri olan gezi başka birilerinin oyunlarıyla ne hale getirdiler ..oyunlar ve oyunlarr..
dünya okadar zalimleştiki yapılan her masun işlerin altında çapanoğlu arar olduk birileri eylem yapsada oralara bombalar koysak diye hain gözler var bu ülkede... masum olan bir hareketi çirkinleştirmeye çalışanlar var bu ülkede .. ve dünyadaaaa... ben atayım oğlumu ateşe eeee benim ideolajimi savunanların evlatları nerde .. ben sana söyliyeyim bilmem hangi şehirde hangi tatilde hangi kayak merkezinde.. kim ne derse desin evet o gençler masum bir fikirle gitttiler harika bir inanışla gittiler.. ama o masumluğu kana bulayanlar pusuda .. ben evladımı okutucam hem dünyevi,, hem uhrevi,, eğitimler verdiricem siyasetin pis emellerine alet etmicem evladımı haaa dediğin gibi elbette garantisi yokk.. ama ben bu yolda mücadelemi sürdürücem@parkonGaybı Allah'tan başkası bilemez kakao, büyük konuşma..
Ben çocuğumu siyasetten , gösteriden uzak tutarım diye kimsenin garantisi yok.
Daha geçen sene bir öğretim üyesinin 3 çocuğu birden İşid için savaşmaya gitti.Ailenin İşid le zerre kadar alakası olmadığı halde.Birtek yanlış arkadaş o yaşlarda çocukları savaşa bile sürükleyebilir.
Çocuklarımızın masum bir gösteride veya yardım kampanyasında , veya yoldan geçerken öldürülmemeleri için bu düzene karşı çıkmak mıdır akıllıca olan, "benim çocuğum yapmaz"demek mi?
Ben bilinçli olunmasından yanayım. Benim mesajımda o gençlere ayıp bulmuşluğum yok. işbirliği yapanları biliyor muyuz? keşke bulunsa hesap sorulsa katliamın sorumlularından. O çocukları yönlendirenlerin bu işbirliğinde olma olasılığı yok mu? Türkiye'de her şey beklenir.
Benim dikkat çektiğim nokta savaşın ortasına gitmek. Siz neden gitmediniz? sesinizi neden bu şekilde duyurmadınız da farklı yolu tercih ettiniz? ölmek değil yaşamak ideal olmalıdır.
bugün bu konuyu soner yalçın da yazmış ki sizden benden daha bilinçli
Gitmedigimi nereden biliyorsunuz? Ya da sesimi nasil duyurdugumu nereden biliyorsunuz? Bir onceki sayfayi okusaydiniz kendimle ilgili bir animi da yazmistim. Tekrar yazayim; sosyalistim. Bu dernek degil baska bir dernekte aktif olarak calisiyorum. Doktor-siyasetci sosyalist bir baba ve sosyalist avukat bir annenin kiziyim. Su an ben de anneyim ve minik bir bebegim var. Evet bu sefer ben Suruc' ta degildim ama mart ayinda oradaydim. Bu sefer de yardim toplamak icin Istanbul' da calisan gruptaydim bizden 2 arkadasimiz da onlari diger dernege teslim etmek icin oradaydilar. 15 yasindan beri her turlu faaliyette gorev aldim, sicak catismanin oldugu bolgelerde bulundum, tartaklandigim, taslandigim da oldu. Icinde bulundugum arac saldiriya da ugradi. Yani kisaca yanlis kisiye cattiniz. Ben o cocuklarin icinde yetistigi gruptan geliyorum, o yuzden onlari benim kadar anlamanizi beklemiyorum. Idealleri ugruna her seyi goze almak erdemdir bizde. Aileden gizli olanlari saymiyorum ama cogumuzun ailesi de bizimle gurur duyar ve destekler, nasil gonderdigini sormussunuz ya soyleyeyim dedim.
Ben burada birilerine çatmak için yazmıyorum siz farklı algılıyorsanız o başka.
Ailelerin nasıl gönderdiklerini sormadım, büyükleri derken bu fikir çevresinde birleşen insanları kastettim. o yüzden gençleri ayıpladığım ithamında bulunmayın. Benim sorum gayet açık; teröristlerin kol gezdiği yere, çocukların yaşama olasılığı şüpheli yere gitmeleri ölümden başka ne sonuç getirebilir?
Tamam yardım toplamışsınız güzel bir eylem ama ben bunu sormadım. kobaniye gittiniz mi diye sordum?
Sizden daha fazla tartaklanan yıllarca hapis yatan Soner Yalçın'ın da bu soruları sorması, benim sosyalist çevrede büyümemiş olmam soramayacağım anlamına gelir mi? Bunları sormak için bu çevrede büyümek gerekmiyor demek ki...
Mart ayinda Suruc' taydim demistim. Kobane' ye gecis izni bize verilmedi. Verilseydi gececegimden emin olun. Bu etkinlik benim dernegimin etkinligi degildi bizim programimiz baska tarihte, dolayisiyla bu sefer aramizdan destek amacli 2 arkadasimiz katildi. Biz de eylul ayinda tekrar gidecegiz. Bu olay programimizi etkilemedi. Dusersek yine kalkariz.
Daha fazla fikir tartismasina gerek oldugunu dusunmuyorum.
Cocuklarimizin idealleri cercevesinde katledilmeden yasayacagi bir ulke olmamizi dilerim.
Iyi aksamlar.
Oglun giderken sana sorarsa gondermezsin. Bak bakalim kaci ailesine sormus.. Bir de ISID icin evinden "cihat yapacam" diyerekten kacan kizlar, ogullar var.. Daha dun haberlerde Bursa'dan bir baba ISIDa katilmak icin evden kacan 5 kizinin pesine ortaligi ayaga kaldirdi.. Hangisi sordu babasina? Hem de 5 evladi birden..isteyen beni istediği kadar kınasın dediğim gibi VATANIMA BAYRAĞIMA NAMUSUMA SAVAŞ açılmadığı sürece evledımı bu OYUNLAR dönen düzene yem vermicemmm...BUYRUN KINAYIN ÖNEMLİ DEĞİL.. Ben bilirim hamile kaldığımdaki sevinci ,, gögüslerimden süt emdiğindeki masumluğunu ben bilirim.. minicik elleriyle elimi tuttuğundaki mutluluğumu ben bilirim.. ilk anne dediğindeki gururu ben bilirimm.. ve işte kastetdiğim masum bir gösteri olan gezi başka birilerinin oyunlarıyla ne hale getirdiler ..oyunlar ve oyunlarr..
Oglun giderken sana sorarsa gondermezsin. Bak bakalim kaci ailesine sormus.. Bir de ISID icin evinden "cihat yapacam" diyerekten kacan kizlar, ogullar var.. Daha dun haberlerde Bursa'dan bir baba ISIDa katilmak icin evden kacan 5 kizinin pesine ortaligi ayaga kaldirdi.. Hangisi sordu babasina? Hem de 5 evladi birden..
Bu konuda size katılıyorum Saraylim, bu ailelerin durumunu ortaya koymak, birazda empati yapılması adına kızımı örnek verdim bir topikte, gündüz Arkadaşlarımla dolaşacağım diye çıktı, 20 Yaşında kız, tut ki beni kandırmış olabilir, aslında başka bir Şehre gidiyor olabilirdi, Öğlen 13:00 çıkış saati, akşam 19:45 eve giriş saati, aradaki zaman diliminde oturduğumuz şehrin il sınırlarını Çoktan geçmiş olurdu.Oglun giderken sana sorarsa gondermezsin. Bak bakalim kaci ailesine sormus.. Bir de ISID icin evinden "cihat yapacam" diyerekten kacan kizlar, ogullar var.. Daha dun haberlerde Bursa'dan bir baba ISIDa katilmak icin evden kacan 5 kizinin pesine ortaligi ayaga kaldirdi.. Hangisi sordu babasina? Hem de 5 evladi birden..