Onlara pislik muamelesi yapılmasından nefret ediyorum
Aşırıya gitmiş olanları muhakkak vardır belki azımsanmayacak derecede
Peki bütün hayatını bırakıp başka ülklerin sokaklarında yaşamak zorunda kalanlar ne olacak
Bizim ülkemizde böyle bir durum olsa bizlere pislik muameelsi yapılsa nasıl olur
Yok mu bizim ülkemizde de çeşit çeşit insan
Kaç tane yetim kampı var biliyor musunuz, ,insanların eşleri-babaları yok
İlşeri yok sabahtan akşama kadar tramvalarıyla baş başa bırakılıyorlar
Meryem olaya o kadar kendi pencerenden bakıyorsun ki...
Bu insanlar geleli 3 yıl oldu heralde,insanlar fikir sahibi oldular.
Dışarda Suriyeli dilencileri görüyorsun muhtemelen ve acıyorsun.Bende acıyorum.Bin türlü hikaye geçiyor içinden,bu insanların sadece zavallı olduğunu ve Türklerin bunları neden çekemediğini?Sonuçta müslüman kardeşlerimiz bunlar bizim.Nasıl pis denir veya nasıl bu insanlardan hoşlanmaz insanlar???Düşündüğün bu,ama birlikte yaşamadan bilemezsin,anlayamazsın insanların tepkilerini.
Bulunduğum şehirde oldukça fazla Suriyeli var.Ama bende genelde dilenci olanlarını görüyorum.
Hırsızlık ve darp ile ilgili birkaç hikaye duydum ama kendim görmediğim,gazetede de okumadığım için önemsemedim.
Mersinde bu insanlarla yazlıkta 2 ay geçirme fırsatım oldu.
Evet açık ve net söylüyorum kural tanımıyorlar ve pis ler.
Yazlığın 3 te biri Suriyelilere kiraya verilmiş durumda.
Ki onlar sürekli oturduğu,Türkler arada geldiği için oldukça kalabalık bir nüfuslar.
Site bahçesinde ve havuz kenarında uyulması zorunlu olan 15 adet kural varsa 15 ine uymuyorlar arkadaş.
Havuza kıyafetle girmek yasak giriyorlar,sigara içmek yasak içiyorlar,havuzun içine sümkürüyorlar....
Hiçbir kuralı kabul etmiyorlar,güvenlik kuralı ihlal etti diye uyarıyor ve havuzdan çıkartmaya çalışıyor biranda hepsi toplanıp güvenliği dövüyorlar.
Site yönetimi tarafından 11 adet dava açılmış Suriyeli ailelere,ama TC leri olmadığı için mahkeme,kural kaide işlemiyor.
Geçen yıl havuz kenarında oğlumun bacağına kırık şişe attılar ve dikiş attırdık.
Heryere şikayet ettim,sonuç sıfır.
Bu insanların savaştan yerini yurdunu bırakıp gelmiş olması onlara hertürlü hakkı vermiyor. Bende sana şunu sorayım o zaman,bunlar yazık zavallılar ya hani,ülkelerini bırakıp gelmişler,asavaş var orda,akılları orda ya,ne işleri var bu kadar eğlencenin içinde?( Mersindeki Suriyeliler genelde yazlık kiralamışlar orda yaşıyorlar)