• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suriyeliler açıyor, Mersinliler kapatıyor

Bende tam onu yazacaktim birak istanbulu izmire bile gectiler bende izmirde yasiyorum gördüğüm için yazdim burdaki esnafda sikayetci ramazandan önce bi yerde çiğ kofte yiyelim dedik fukkana kadar girip fileniyirlar kadin kizarak bir iki kurus verdi arkasindanda biz kendi acimizi doyuramiyoruz birde bunlar çıktı dedi bi yerde kendince haklida . Ama bizim yapacak birseyimiz yok bunu yetkililer yapacak böyle ne kadar daha surerki

Çok zor şeyler bunlar, insan görünce üzülüyorda, onlarında çoluğu çocuğu var:50: bilmiyorum valla devlet devletliğini yapmalıydı, bu insanları kendi hallerine bıraktılar.
Mübarek ayda duadan başka birşey gelmiyor elimizden.

Çok zor şeyler bunlar, insan görünce üzülüyorda, onlarında çoluğu çocuğu var:50: bilmiyorum valla devlet devletliğini yapmalıydı, bu insanları kendi hallerine bıraktılar.

Devlet Büyüklerinden oraya gidip, kuru bir konuşma yapıp 'Suriye Türkiye vahid' diye bağırtmakla olmuyor işte:50:

Valla Allah sonumuzu hayr'etsin, onlar içinde zor, bizim içinde ve savaş bitince bende gideceklerine inanmayanlardanım, savaş ne zaman bitecek belli değil, bitince ülkeleri ne halde olacak meçhul, burda öyle ya da böyle bir düzen kurmuş olacaklar, o düzeni bozup gitmek kolay değil.

Cezayirlilerin fransaya yerleşmesine benzer şeyler olacak kanımca..sonra hak isteyecekler kendilerince haklı olarak,dediğin gibi en Müslüman ve zengin ülke bizmişiz demekki kabul ettiğimize göre:44:

Aynen Oyle abla Rabbim hepimizin yardimcisi olsyn dua edelimde savas bitsin o esed olacak geberip gitsinde herkes vatanina dönse..

Cezayirlilerin fransaya yerleşmesine benzer şeyler olacak kanımca..sonra hak isteyecekler kendilerince haklı olarak,dediğin gibi en Müslüman ve zengin ülke bizmişiz demekki kabul ettiğimize göre:44:
Bizim Gönlümüz zengin cnm:))))

Bizim Gönlümüz zengin cnm:))))

canım allah sonumuzu hayır etsin vallahi doğuda kaçak elektirik tüketirler..büyük şehirlerin varoş semntlerindede..adamlar tüm evlerini elektirikle ısıtır..biz tasarruf yapmaya çalışırız lamba kapatarak ..sonra....gibi faturaları biz öderiz..3..4 çocuk yapın derler..yapan yapar çocuk maaşını cebine atar..biz kara kara düşünürüz acaba iyi bakabilecekmiyiz çocuğumuza deyip kabarık vergileri öderiz..alışmışız sırtımıza binilmesine..

ablacım aşıyı araştırdım 9.aydan önce yapılmıyor napıcam bilmiyorum

senin bu yazdıklarını yazacaktım da yazmak istemedim.hısızlık,olay çıkartma,yuva yıkma ne ararsan var maalesef.

Yazmamız onlar için üzülmediğimiz anlamına gelmiyor, yaşanan gerçekler var ne yazık ki:50:
Aaaa doğru, menenjit aşısı için küçük bebeğin:(( ya o menenjit öyle de kötü bir hastalık:50: gidince çok kalabalık yerlere sokmamaya çalış bebeğini, doktorunuzla bir konuşsana kadesa, koruyucu birşeyler verebilirse bebeğine iyi olur. Salgın olmasa sorun değilde salgın var, bir ara Yalova'da da doktorlar küçük bebeği olanları uyarıyordu, acillerde Suriye'li hasta vakaları artmış, bebeklerinizi mecbur kalmadıkça dışarı çıkarmayın, acile getirmeyin diyorlardı:50:

Devlet Büyüklerinden oraya gidip, kuru bir konuşma yapıp 'Suriye Türkiye vahid' diye bağırtmakla olmuyor işte:50:

Ağzın bal yesin, benimde kızdığım bu, bu insanların aşa, işe, barınmaya ihtiyacı var, gel deyip sınır açmakla bitmiyor ki:50: öte yandan kendi halkımızında aş, iş sorunu var, iki milletin ortak sorunu birbiriyle çakışınca problemler baş göstermeye başladı.
Yazık değil mi Mersin halkına, belki kaç yıllık ekmek teknelerini kapatıyorlar, işsizlik arttıkça kavgalar büyür.
İnsan evini geçindiremezse bunalımdan ne yapacağını bilemez hale gelir ve kimi sorumlu tutuyorsa ona saldırır, çaktırmadan büyüyen ve sonucunda ağır şeylerin yaşanabileceği bir sorunla karşı karşıyayız :(((

Ağzın bal yesin, benimde kızdığım bu, bu insanların aşa, işe, barınmaya ihtiyacı var, gel deyip sınır açmakla bitmiyor ki:50: öte yandan kendi halkımızında aş, iş sorunu var, iki milletin ortak sorunu birbiriyle çakışınca problemler baş göstermeye başladı.
Yazık değil mi Mersin halkına, belki kaç yıllık ekmek teknelerini kapatıyorlar, işsizlik arttıkça kavgalar büyür.
İnsan evini geçindiremezse bunalımdan ne yapacağını bilemez hale gelir ve kimi sorumlu tutuyorsa ona saldırır, çaktırmadan büyüyen ve sonucunda ağır şeylerin yaşanabileceği bir sorunla karşı karşıyayız :(((

Mune abla sana çok teşekkür ediyorum , samimi olarak tekrarlıyorum çok iyi ve çok anlayışlı birisin , herkesin dilinden anlıyorsun , hem düşüncelerinden taviz vermiyorsun hem de insanlara anlayışla yaklaşıp , tam yerinde yorumlar yapıyorsun

bide biz bugün gittik çocuklara menenjit aşısı yaptırdık
çocuk hastanesi karantinada dedider salgın var surşyelilerden dediler
gittik 150 tl den 2 tane aşı aldık yaptırdık
kendileri yetmiyo bide mikrop yayıyolar
Dusunsene bir canlaryla ustlerndeki kiyafetleryle evlernden vatanlarndan yalinayak kacmak zorunda kaldlar.cogu sokakta cogu cocuk...bir dusun sen de oyle olabilirdn.kimse oyle caresz kalmk istemez kimse mikrop kapmak istemez ki mikrop yaysin.

canım allah sonumuzu hayır etsin vallahi doğuda kaçak elektirik tüketirler..büyük şehirlerin varoş semntlerindede..adamlar tüm evlerini elektirikle ısıtır..biz tasarruf yapmaya çalışırız lamba kapatarak ..sonra....gibi faturaları biz öderiz..3..4 çocuk yapın derler..yapan yapar çocuk maaşını cebine atar..biz kara kara düşünürüz acaba iyi bakabilecekmiyiz çocuğumuza deyip kabarık vergileri öderiz..alışmışız sırtımıza binilmesine..
O konuyu hic acma cnm buna bende cok sinir oluyorum neler duyuyoruz adamlar ahirlarindaki hayvanlari bile elektitikle isitiyirlarmis bedavaya biz enayiyiz ya oderiz
Faturalardaki katma deger vergisi yokmu iste o bu kacak kullanlatin ve fatura odemeyenlerin bizim uzwrimizden kesilen paralar oluyor ne diyim Allah var yukarda
Oturduklari yerden çocuk dogurarak geciniyorlar cocuk parası nen ne parasi gece gece sinirlendim yine:47:
Mune abla sana çok teşekkür ediyorum , samimi olarak tekrarlıyorum çok iyi ve çok anlayışlı birisin , herkesin dilinden anlıyorsun , hem düşüncelerinden taviz vermiyorsun hem de insanlara anlayışla yaklaşıp , tam yerinde yorumlar yapıyorsun

Aynen ayni düşünceler icindeyim
Herkesin nabzina göre serbet vermesini biliyirsun vede icinin guzelligi disariya yansimiş:)

O konuyu hic acma cnm buna bende cok sinir oluyorum neler duyuyoruz adamlar ahirlarindaki hayvanlari bile elektitikle isitiyirlarmis bedavaya biz enayiyiz ya oderiz
Faturalardaki katma deger vergisi yokmu iste o bu kacak kullanlatin ve fatura odemeyenlerin bizim uzwrimizden kesilen paralar oluyor ne diyim Allah var yukarda
Oturduklari yerden çocuk dogurarak geciniyorlar cocuk parası nen ne parasi gece gece sinirlendim yine:47:

Herkesin nabzina göre serbet vermesini biliyirsun vede icinin guzelligi disariya yansimiş:)

kızkardeşim anlatıyo kaçak elektirk kullananlar istanbulun varoş semtlerinden elektirikle ısıtıyormuş tüm evlerini..kadının 4 çocuğu varmış 1400 maaş alıyormuş her ay devletten..bzi niye kısıtlı yaşam mücadelesi veriyoruz kısıtsız yaşayanları geçindirmek için demekki..suriyelileride bizndirdiler üstümüze nede olsa ses çıkarmayan ülkeyiz..hep cehaletten bunlar..
bende sinirlendim gece gece:ssz:

İlk sayfada bebeği hastalıkla burun buruna olan bir annenin en doğal tepkisi eleştirilmiş.Kendini o insanların yerine koy denmişte biz koyalım kendimizi o hanımefendının yerine.Kusura bakmayın çok ta hümanist yaklasamıyorum ben eğer ki evladım bu sebepten dolayı bu hastalıgı kapacaksa.Kalıcı olursa rahatsızlığı ya da kaybetme riskim varsa gözüm ne suriyeli görür ne de onların çaresizliğini.Çok gaddar düşünüyor olabilirim ama evlat söz konusu.

Suriyelileri veya arapları aşagılamak nedir ya.ekmek diye aglıyolar.neolmuş yani.tam tersi biz olsaydık?size o gözle bakınsalar ne yaparsınız.her milletten pis var.onlar pis demek gibi kültürsüzce bir laf yok daha.bugn arapları düşman görüyosunuz gidin arapları kötü gösterenlere pis diyin?

Suriyelileri veya arapları aşagılamak nedir ya.ekmek diye aglıyolar.neolmuş yani.tam tersi biz olsaydık?size o gözle bakınsalar ne yaparsınız.her milletten pis var.onlar pis demek gibi kültürsüzce bir laf yok daha.bugn arapları düşman görüyosunuz gidin arapları kötü gösterenlere pis diyin?

yok kedicik bizde devlet güzelce önlemini alsaydı..insanlar dilenmeseydi..hanımlar satılmasaydı diyoruz..yada salgın hastalıklar yayılmasaydı..geniş güvenlik önlemleri alınabilirdi..

Sağol ablacım:16:

Ahhh ahhh elektrik konusuna hiç girmeyelim, bende dertliyim, sanırım yanılyorsam düzeltin lütfen bdp teşvik ediyormuş, ödemeyin fatura diye.
Bizlerin suçu günahı ne? Elektrikleri kesti diye dedaşı ne hale getirmişler, bu da kamu malına zarar değil mi:(((
Sadece kdv mi ranana, kuzum trt payı vs var elektrik faturalarımızda, harcağın elektirik 50 liralıksa , vergiler, katkı paylarıyla 70 küsür ödüyorsun, en az 20-25 lira vergi biniyor üstüne.

Devlet devletliğini yapıyor mu yapmıyor mu bilemiyorum ama bildiğim şey Birleşmiş Milletler; Birleşmiş Milletlerliğini yapmıyor Mülteci Fonu'ndan bu kişilere yardım edilmeli

yok kedicik bizde devlet güzelce önlemini alsaydı..insanlar dilenmeseydi..hanımlar satılmasaydı diyoruz..yada salgın hastalıklar yayılmasaydı..geniş güvenlik önlemleri alınabilirdi..

Bunları diyene lafım yok. Yalnz şu var medya çok hain olayın tam tersini anlatıyor.suriyeleri taşlayanlar hakaret edenler niye gostrilmiyor.

Bunları diyene lafım yok. Yalnz şu var medya çok hain olayın tam tersini anlatıyor.suriyeleri taşlayanlar hakaret edenler niye gostrilmiyor.

medyayı boşver sen artık bakmıyorum bile taraflı hepsi

Back