• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suriyeliler açıyor, Mersinliler kapatıyor

Vatandaşlığa geçen 1000 kadarı varmış abla.Onlar kullanabilecekler.
Çok büyük bir çoğunluk kullanamayacak.
Ya zaten bunlara geçici bir vatandaşlık versinler,oy kullanmasınlar ama geçici vatandaş olsunlar.
Abla karakola şikayet ediyorsun yaptırım yok,dava açamıyorsun.
Adamlar kendi kurallarıyla yaşayıp gidiyor,bu böyle olmaz.

off off,Allah yardımcınız,yardımcımız olsun inşallah.esede kötülük yapılmak istenirken asıl kötülük vatandaşımıza oluyor.gerçi başbakan kendi vatandaşlarını sevmiyor:50:

Vatandaşlığa geçen 1000 kadarı varmış abla.Onlar kullanabilecekler.
Çok büyük bir çoğunluk kullanamayacak.
Ya zaten bunlara geçici bir vatandaşlık versinler,oy kullanmasınlar ama geçici vatandaş olsunlar.
Abla karakola şikayet ediyorsun yaptırım yok,dava açamıyorsun.
Adamlar kendi kurallarıyla yaşayıp gidiyor,bu böyle olmaz.

Neye istinaden vatandaşlık veriliyor bu insanlara? Kolay mıymış öyle hemen vatandaş olmak?

Bende bulunduğum şehirdeki Suriyelilerden rahatsız oluyorum. Kafalarına göre takılıyorlar. Kaçak dükkan açıyorlar zabıta görmezden geliyor. Buradaki rahat yaşama alışmışlar. Ülkesine neden geri dönmek istesin ki. Evet bi çoğu vatandaşlık almaya başladı. Bir bizim mi müslüman kardeşimiz bunlar. Diğer müslümanız diye övünen ülkeler nerede ?

aynen öyle.ilk yorum yazan arkadaş bilgisayar başından değil bizzat olayın içinden yazan bir arkadaş oralarda yaşayan ve çocuğunun hasta oma riskiyle karşı karşıya olan biri..ha bunun suçu suriyeliler de mi değil.valla benimde ödüm kopuyor aşı da yapılamıyormuş asla hataya gitmek istemiyorum ama mecburum eşimin ailesi orada.

siz nerede yaşıyorsunuz? güney illerinde mi? orada neler yaşandığını biliyor musunuz?aynısı benim başıma gelse sığındığım ülkede hırsızlık yapmak,ikinci eş olarak yuvaları dağıtmak,milletin dükkanına saldırmak yağlamak,kavga çıkarmak yerine yaşamımı iyileştirmeye o insanların kalbinde yer kazanmaya çalışırım.k.validem diyor ki önce hepsine çok iyi niyetle yaklaştık,elimizde ne var ne yok verdik ama baktık ki durum öyle değil elimizi ayağımızı çektik..

ha ayrıca arapları aşağıladığım yok eşimin baba tarafı arap.

Elbetteki kötü niyetlileri vardır ona birşey demiyorum zaten, insanlar kendi akrabasına neler yapıyor, başka milletten kötü niyetli bize neler yapmasın.. Onlarında oldukları psikolojik durumları kötü ama bu bazılarının bu tip şeyleri yapmalarına hak çıkarmaz. Ama emin olun edebiyle oturan ve şükreden, yardım edenlere minnettar birçok aile, çocuk da var. O yüzden el açana yüzümüzü dönmek değil, yardımcı olmak gerek bence. Tabi el açmasını edeple yapana..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Mersin de yaşıyorum ben Suriyeli esnaf görmedim hiç belkide vardır ben bilmiyorum ama Mersin suriyedeki olaylardan ötürü çok göç aldı,hastahaneler de Türkler'den çok suriyeliler var bazen sıra beklemek bile istemiyorlar,benim gördüğüm suriyelilerin çoğunluğu zengin kesim giyimlerinden kuşamlarından çok belli Mersin de özellikle üniversite civarı,forum civarı çok var ve yazlık bölgelerde çok suriyeli var eğer maddi durumları kötü ise diyorum nasıl yazlık bölgelerden ev kiralıyorlar ,hatta bir ara ev bile alıyorlar diye duymuştum,üniversite civarı kiralar suriyeliler geldiğinden beri bir tık artmış durumda diğer ilçelere göre.

dün tv ye çıkmış yine konuşuyor başbakan, yahu orda kadınlar çocuklar şehit oluyor sessiz mi kalalım, ülkende de on günlük evli , yedi aylık hamile, lohusa haliyle bebeğiyle dul kalan gelinler var, gencecik yaşında şehit olan askerler polisler var, evladına doyamadan toprağa veren analar var, başında allahın belası bir terör var, teröristler pusu kuruyor bayrak indiriyor polis taşlıyor sen cevap vermiyorsun, askere karşılık verdirmiyorsun. bunlar nerede yaşanıyor acaba........ önce dön bi kendine bak değil mi. :45:

Tabi tabi asker de karsilik vermeli , sanki teröristler askerin karsilik vermesine sessiz kalacak oylemi.. Bir de cumleye şehit aileler methiyesi döşeyerek girmisiniz...basit ayri cümlenin sonu ayri... Asker ateş acinca karsilik veren teröristlerin öldürdüğü şehitlerimiz gazilerimiz ne olcak ? Onlarin aileleri ne olacak ? Hem gencecik yasta şehit olan asker polis var de hem de ateş etmekten söz et nasil bir mantik ki bu .... Ayrıca askerin polisin pasif kaldigi felan yok ! PKK önüne cocuklari aliyor cocuklarin arkasına siginiyor ! Tabi sizde TV den izleyip polis biseyyyy yapmiyiii yaaaa dersiniz ! Önlerinde çocuklar var kadınlar var napabileceksin ?

Meryem olaya o kadar kendi pencerenden bakıyorsun ki...

Bu insanlar geleli 3 yıl oldu heralde,insanlar fikir sahibi oldular.

Dışarda Suriyeli dilencileri görüyorsun muhtemelen ve acıyorsun.Bende acıyorum.Bin türlü hikaye geçiyor içinden,bu insanların sadece zavallı olduğunu ve Türklerin bunları neden çekemediğini?Sonuçta müslüman kardeşlerimiz bunlar bizim.Nasıl pis denir veya nasıl bu insanlardan hoşlanmaz insanlar???Düşündüğün bu,ama birlikte yaşamadan bilemezsin,anlayamazsın insanların tepkilerini.

Bulunduğum şehirde oldukça fazla Suriyeli var.Ama bende genelde dilenci olanlarını görüyorum.
Hırsızlık ve darp ile ilgili birkaç hikaye duydum ama kendim görmediğim,gazetede de okumadığım için önemsemedim.

Mersinde bu insanlarla yazlıkta 2 ay geçirme fırsatım oldu.
Evet açık ve net söylüyorum kural tanımıyorlar ve pis ler.
Yazlığın 3 te biri Suriyelilere kiraya verilmiş durumda.
Ki onlar sürekli oturduğu,Türkler arada geldiği için oldukça kalabalık bir nüfuslar.
Site bahçesinde ve havuz kenarında uyulması zorunlu olan 15 adet kural varsa 15 ine uymuyorlar arkadaş.
Havuza kıyafetle girmek yasak giriyorlar,sigara içmek yasak içiyorlar,havuzun içine sümkürüyorlar....
Hiçbir kuralı kabul etmiyorlar,güvenlik kuralı ihlal etti diye uyarıyor ve havuzdan çıkartmaya çalışıyor biranda hepsi toplanıp güvenliği dövüyorlar.
Site yönetimi tarafından 11 adet dava açılmış Suriyeli ailelere,ama TC leri olmadığı için mahkeme,kural kaide işlemiyor.
Geçen yıl havuz kenarında oğlumun bacağına kırık şişe attılar ve dikiş attırdık.
Heryere şikayet ettim,sonuç sıfır.
Bu insanların savaştan yerini yurdunu bırakıp gelmiş olması onlara hertürlü hakkı vermiyor.

Bende sana şunu sorayım o zaman,bunlar yazık zavallılar ya hani,ülkelerini bırakıp gelmişler,asavaş var orda,akılları orda ya,ne işleri var bu kadar eğlencenin içinde?( Mersindeki Suriyeliler genelde yazlık kiralamışlar orda yaşıyorlar)

İşte bu kadar basit.Davulun sesi uzaktakilere bizlere hoş geliyor.Birde Suriyelilerin daha yoğunlukta olarak kaldıkları yerde yaşayanlara sormak lazım diyorum ya ne kadar yakınsalar,laf etseler yerden göğe kadar haklılar.Benim memleketimde can güvenliğim onların can güvenliği korunacak diye yine onlar sebebiyle kısıtlanıyorsa hiçte hoşgörülü olamam valla.
Öldürseler seni mahkemeye bile çıkaramıyorsun arkadaş hakkını arayamıyorsun.Neyine ağlayayım.

Tabi tabi asker de karsilik vermeli , sanki teröristler askerin karsilik vermesine sessiz kalacak oylemi.. Bir de cumleye şehit aileler methiyesi döşeyerek girmisiniz...basit ayri cümlenin sonu ayri... Asker ateş acinca karsilik veren teröristlerin öldürdüğü şehitlerimiz gazilerimiz ne olcak ? Onlarin aileleri ne olacak ? Hem gencecik yasta şehit olan asker polis var de hem de ateş etmekten söz et nasil bir mantik ki bu .... Ayrıca askerin polisin pasif kaldigi felan yok ! PKK önüne cocuklari aliyor cocuklarin arkasına siginiyor ! Tabi sizde TV den izleyip polis biseyyyy yapmiyiii yaaaa dersiniz ! Önlerinde çocuklar var kadınlar var napabileceksin ?

teröristler hiçbir türlü sessiz kalmıyor hanımefendi asker eşiyim ve doğudayım boş atıp dolu tutmuyorum, asıl siz herşeyi tv lerdeki gibi sandığınız için böyle düşünüyorsunuz. Emin olun askeri sahaya çıkarsalar ne şehit olur ne gazi terörün bitmesi için de en fazla 3 gün veriyorum bakın size, 4. gün ortada hiçbir terörist göremezsiniz. zamanındaki göstermelik operasyona 20 yaşındaki eri gönderdiklerinden oldu zaten bunlar, profesyonel orduyu yetiştirip yetiştirip arka planda bıraktılar, eşim komando seneye de özel kuvvetlerde çalışmaya başlayacak gördüğü yerde indirir adam görmeden bacağının arasından sıktığını vuruyor yahu bizim ordumuz özel harekatçı polislerimiz böyle yetişiyor terörist sıksa ne olur.. önlerinde kadın var çocuk var iddianıza ise sadece gülerim :34:

İşte bu kadar basit.Davulun sesi uzaktakilere bizlere hoş geliyor.Birde Suriyelilerin daha yoğunlukta olarak kaldıkları yerde yaşayanlara sormak lazım diyorum ya ne kadar yakınsalar,laf etseler yerden göğe kadar haklılar.Benim memleketimde can güvenliğim onların can güvenliği korunacak diye yine onlar sebebiyle kısıtlanıyorsa hiçte hoşgörülü olamam valla.
Öldürseler seni mahkemeye bile çıkaramıyorsun arkadaş hakkını arayamıyorsun.Neyine ağlayayım.

Gaziantep, güzel memleketim bunlardan sadece biri. Hatay, Şanlıurfa, Osmaniye keza öyle. Ben onlar orada cirit atıyor diye gidip gitmemekte kararsızım. Adamlar herşeyi sömürüyor resmen, hastaneye gidiyor sen kimsin suriyeliyim e hadi gel tedavi edelim ne kimlik var ne kayıt. Biz neyiz enayi miyiz, benim memleketimde sgk sı olmadan ücret veren yurttaşım enayi mi. madem gücü var devletin neden onlardan önce kendi vatandaşlarına el uzatmadı..

teröristler hiçbir türlü sessiz kalmıyor hanımefendi asker eşiyim ve doğudayım boş atıp dolu tutmuyorum, asıl siz herşeyi tv lerdeki gibi sandığınız için böyle düşünüyorsunuz. Emin olun askeri sahaya çıkarsalar ne şehit olur ne gazi terörün bitmesi için de en fazla 3 gün veriyorum bakın size, 4. gün ortada hiçbir terörist göremezsiniz. zamanındaki göstermelik operasyona 20 yaşındaki eri gönderdiklerinden oldu zaten bunlar, profesyonel orduyu yetiştirip yetiştirip arka planda bıraktılar, eşim komando seneye de özel kuvvetlerde çalışmaya başlayacak gördüğü yerde indirir adam görmeden bacağının arasından sıktığını vuruyor yahu bizim ordumuz özel harekatçı polislerimiz böyle yetişiyor terörist sıksa ne olur.. önlerinde kadın var çocuk var iddianıza ise sadece gülerim :34:

Asker esi olduğuna emin misin ? Önlerinde çocuklar vara guluyorsun öyle mi ? İlginç valla siz dogudasiniz ama haberiniz yok hic bir şeyden ... Yok ben TV den izleniyorim sizin asker Eşiniz var benim de amcam var dayim var ast subayi albayi vs vs saymiyim tek tek.. PKK nin ne kadar kalleş olduğu bilmemeniz beni güldürdü asil ve tüm turkiyeyi ! Yahu bu adamlar daha bir kaç ay önce işçileri kacirip baglayip da askere ateş actirmayacaklarmiydi az kalsinda simdi önlerinde çocuk var diyorum da gülüyor sunuz... aman gülün boyle her şeye hic bir şeyi ciddiye almayin... Heaaa uç günde terör bitecek mis hadi ya bunlar topluca bir yerlerde bekliyorlar asker tepeden bomba atacak hepsi temizlenecek öyle mi ? Vah vah sen baya baya hayal kuruyorsun size iyi günler hayal dünyasında yasayan insanlarla konusmayi sevmem siz tatli limon olmaya devam edin..

Konumuz bu değil ama,kesinlikle haklısın bu konuda ulytau,

2008 de yapılan o büyük operasyon vardı ya hani ''güneş operasyonu'' ,o operasyonda bulunmuş bir akrabam ,birde tanıdığım var.

''Daha 3 haftalık askerdik bizi bu operasyona göndermeye kalktıklarında,teğmenimiz itiraz edecek oldu,bunlar daha acemi asker diye.Ölen ölür,geri kalan işimize yarar dedi komutan.Helikopterle kuzey Irak a geldiğimizde atlamak istemedim ,korktum beni 3 metre havalanmışken helikopterden attılar bacağım çatladı.O bacakla kilometrelerce yürüyüp bir vadiden geçerken pusuya düşürüldük ve bir günde 30 un üzerinde şehit verdik.Karşılığındada 1 teröristi ölü ele geçrdik.En yakın arkadaşımı keklik gibi avladı teröristler,çünkü biz bırakın dağda savaşmayı,savaşmayı bilmiyorduk ki.Çatlak kemiğimle arkadaşımın ölüsünü 3 kilometre sırtımda taşıdım''
Bunlar bir tanesinin anlattıkları,diğerinin de verdikleri rakamlara kadar aynı.
Bu çocuk 19 yaşındaydı o zaman ,3 yıl psikolojik tedavi gördü askerden geldikten sonra.
Yani adı operasyondu sadece,oraya göstermelik asker gönderip göz göre göre öldürttüler.

Son düzenleme:
Konumuz bu değil ama,kesinlikle haklısın bu konuda ulytau,

2008 de yapılan o büyük operasyon vardı ya hani ''güneş operasyonu'' ,o operasyonda bulunmuş bir akrabam ,birde tanıdığım var.

''Daha 3 haftalık askerdik bizi bu operasyona göndermeye kalktıklarında,teğmenimiz itiraz edecek oldu,bunlar daha acemi asker diye.Ölen ölür,geri kalan işimize yarar dedi komutan.Helikopterle kuzey Irak a geldiğimizde atlamak istemedim ,korktum beni 3 metre havalanmışken helikopterden attılar bacağım çatladı.O bacakla kilometrelerce yürüyüp bir vadiden geçerken pusuya düşürüldük ve bir günde 30 un üzerinde şehit verdik.Karşılığındada 1 teröristi ölü ele geçrdik.En yakın arkadaşımı keklik gibi avladı teröristler,çünkü biz bırakın dağda savaşmayı,savaşmayı bilmiyorduk ki.Çatlak kemiğimle arkadaşımın ölüsünü 3 kilometre sırtımda taşıdım''
Bunlar bir tanesinin anlattıkları,diğerinin de verdikleri rakamlara kadar aynı.
Bu çocuk 19 yaşındaydı o zaman ,3 yıl psikolojik tedavi gördü askerden geldikten sonra.
Yani adı operasyondu sadece,oraya göstermelik asker gönderip göz göre göre öldürttüler.

ve dikkat edersen abla şehitlerin yüzde 90ı er, kalanın bir çoğu ise uzman çavuş. şehit olan astsubay veya subay göremezsin olanları da çatışma da değil kazada vs. oluyor çoğu zaman. adamları öyle güzel eğitip yetiştiriyorlar ki bazen anlatıyor dudağım uçukluyor o eğitimden geçirdiği askeri geleni geçeni izlesin diye oturtuyorlar oraya,sahaya çıkartmıyorlar çıkartsalar zaten hepsi keklik gibi avlanır. terör bitsin istemiyorlar çünkü.

isyana kucak açılmaz bastırılır, devletin görevi budur.

Ne zaman bir kafe, restauranta oturayım yanımda Suriyeli çocuklar, genç kızlar, erkekler bitiyor ve hemen sadaka sadaka.. Yahu hangi birine ne vereyim şaşırdım. Önceleri veriyordum ama artık bunun bir sonu yok ki ben de kafamı çeviriyorum. Bİr defasında garson geldi dışarı çıkarmak istedi çocuğun hareketini bir görün şahsen ben korktum. Garsona boğazını keserim diye işaret etti gitti. Devlet kesinlikle bu başıboşluğa bir dur demeli.. Şahsen ben rahatsızım.

en başından beri bunların ülkeye girmesine karşıydım çünkü ne olacagı baştan belliydi. din tüccarları halkı ''onlar din kardeşimiz, biz merhametliyiz, biz çok vicdanlıyız'' gibi laflarla kandırdı. bizim halk da saftrik zaten, iki duygu sömürüsü bir de dini bi kaç bir şey söyle tamamdır, önlerine ne atarsan yerler. benim gibi düşünenleri hem din tüccarları hem de bunlara kanan halk hemen merhametsiz, vicdansız diye utandırmaya çalıştılar. yok işte onlara da yazıkmış, savaştaymışlar, küçücük çocukların ne suçu varmış.... bir sürü duygu sömürüsü yani. sanki bi tek kendilerinde var, digerlerinde merhamet, vicdan diye bir şey yok.

merhamet ile aptallık arasındaki farkı anlamayanların ceremesini çekiyoruz ve çekmeye de devam edecegiz zaten. buradaki merhamet degil aptallıktır zira.

her şeyden önce bizim merhamet etme gibi bir lüksümüz yok millet olarak. niye derseniz çünkü planlı programlı bi millet degiliz, organize etmeyi beceremiyoruz ve işin daha da kötüsü önemsemiyoruz bunları. bireylerden degil, genel zihniyetten bahsediyorum. ''saldım çayıra mevlam kayıra, allah onların rızkını verir'' gibi akıl dışı bir zihniyetimiz var. eller 5 düşünür 1 yaparken biz hiç düşünmeden 5 yapıyoruz sonra hep sorun hep sorun. planlı, programlı davranmazsan merhamet ettim zannederken aptallık etmiş olursun. gidip bankadan kredi çekip yoldaki dilencilere dagıtmak, sonra da ''allah rızkımı verir benim'' demek merhamet degil aptallıktır mesela. tabi bu kadar büyük bir aptallıgı kimse yapmaz çünkü davulun sesi uzaktan hoş gelir.

etrafta onca ''din kardeşleri'' varken niye illa biz aldık bunları? hadi onca din ve duygu sömürüsünden sonra aldık bir hata ettik... niye bunlar ülkeye girdigi anda kayıt altına alınmadılar direkt olarak? niye sınıra yakın bölgelerde kontrol altında tutulmadılar. ne işi var yahu savaştan kaçanın istanbul'da, hem istanbul'a nasıl gelmişler? istanbul'da suriyeli dilenci var bir sürü, kim getirdi bunları buralara kadar... sınıra yakın bölgelerde kontrol altında tutulsalardı daha iyi olurdu. beslenmesiydi, barınmasıydı, saglık koşullarıydı... hepsi daha kolay olurdu. saga sola da sıkıntı vermemiş olurlardı. 300-500 kişi degil ki, bir sürü insan geldi buraya. plansız, programsız bu kadar insan ülkeye mi alınır?

bunları görüp de daha hala din, merhamet edebiyatı yapanlara sinir oluyorum. madem bu kadar merhametlisiniz (akp taraftarlarından bahsediyorum özellikle) hepiniz alınsanıza evinize birer aile ya da birer çocuk, siz bakın onlara savaş bitene kadar. niye almıyorsunuz? o da olmadı siz çok merhametli vatandaşlar toplanıp bir yer açın bunlara her gün yemeklerini verin falan... ama yok onu da yapmazsınız tabi ki. işin ucu kendinize dokunmadıgı sürece pek bi merhametlisiniz ama, nutuk atmayı pek de iyi biliyorsunuz. aslında böyle insanlar bana çok sahtekar geliyor.

isteyen ırkçı desin çok da umrumda degil ama tarih boyunca araplardan çok çektik biz. buna ragmen insanlardaki bu arap hayranlıgı nedir anlamadım gitti. sıkıntı çeken 3-5 türke yardım etmiyoruz ama yıgınla suriyeli sokuyoruz ülkeye. bizim türk ırkı da biraz sorunlu ve sorunlu hale de getiriliyor zaten. herkes bir şekilde kendi yandaşını kayırıyor mesela, karadenizliler kendi aralarında (inşaat ve tapu işlerinde özellikle), kürtler kendi aralarında (mafya, kaçakçılık, işportacılık işlerinde), çerkesler kendi aralarında.... vs. sürekli birbirlerini kayırırlar. ama bi türk başka bi türkü kayıracak olsa ''ooo ırkçısın sen, insanlık dışısın sen, ayrımcılık yapıyorsun sen'' gibi bir yıgın gerizekalıca laf duyarsınız. kendi milletine bu kadar düşman başka bir millet daha yoktur herhalde. yarın birgün bizim başımıza gelse, bugün yardım ettigimiz suriye bizi sınırdan bile sokmazdı eminim. bizim arap hayranlarımız zannediyor ki, bu araplar bizi çok seviyor, bizi islamın merkezi olarak görüyorlar... vs. böyle hayalleri var bu insanların. halbuki bizi sevmezler, hatta din kardeşi bile degiliz onlarla. farklı mezhepten diye size kafir diyor ama tabi bunların ondan da haberleri yok.

siz hala aptallıgı merhametle karıştırmaya devam edin. yahu sizin neyinize merhametli olmak? siz ne bilirsiniz merhamet etmeyi? plansız, programsız sal suriyelileri dagılsınlar her yere ve sorun haline gelsinler... bu mu merhamet? demokrasinin de kötü yanlarından biri bu işte. cahil insanların oldugu yerde demokrasi falan olmaz. olursa da böyle suriyelileri alırız ülkeye. hem kim bilir çıkarları ne... amaçları suriyelilere yardım etmek degil o belli... siyasi bir çıkarları var ama görecegiz bakalım ne olacak.

Ne zaman bir kafe, restauranta oturayım yanımda Suriyeli çocuklar, genç kızlar, erkekler bitiyor ve hemen sadaka sadaka.. Yahu hangi birine ne vereyim şaşırdım. Önceleri veriyordum ama artık bunun bir sonu yok ki ben de kafamı çeviriyorum. Bİr defasında garson geldi dışarı çıkarmak istedi çocuğun hareketini bir görün şahsen ben korktum. Garsona boğazını keserim diye işaret etti gitti. Devlet kesinlikle bu başıboşluğa bir dur demeli.. Şahsen ben rahatsızım.

kendi ülkemin dilencisi bitti bide elin suriyelisine sadaka vercek kendi fakirime veririim bari bir hayır dua eder kesinlikle vermiyorum gitsinler bu ülkeden kendi ülkesinde ölüyormu savaşıyormu ne yaparsa yapsın

kendi ülkemin dilencisi bitti bide elin suriyelisine sadaka vercek kendi fakirime veririim bari bir hayır dua eder kesinlikle vermiyorum gitsinler bu ülkeden kendi ülkesinde ölüyormu savaşıyormu ne yaparsa yapsın
Her zamanki gibi yanlış anlaşılmışım hatta kimine göre din tüccarına kanan bir aptal ama tek söylemek istediğim böyle düşünen insanların düşüncelerindeki bozukluk
Saydığıız çoğu şeye zaten katılıyorum ama buna değil işte
Hadi ilk yorum bi anne korkusu dedik bu ne peki
Tamam ya ben merhamet oyunu oynayan bi aptalım
İnsanlar ölsün ne de olsa ırkdşımız bile değil

Son düzenleme:
gecici oturumla hepsi tek tek numaralandirilmali, calisma izni verilmeli, gerektiginde sinir disi edilebilmeliler, bu kadar kontrolsuz is yapilmaz.

Onların ülkesinde savaş var diye bu kadar çok Suriyeli'nin kontrolsüzce ülkeye sokulmasının arkasında devletimizin yardımseverlğinin olduğuna zerre kadar inanmıyorum.Mutlaka politik bir sebep var arkasında.Kaç yıldır Özerk Uygur bölgesinde Çin'den zulüm gören hem ırkdaşımız hem dindaşımız olan insanlar neden kimsenin umrunda değil?Bütün merhametlerini Suriyeliler'e harcadılar da onlara hiç kalmadı mı?Böyle hukuksuz iş mi yapılır?
Önceden ben de acıyordum Suriyelilere.Savaştan kaçıp gelmişler,yerlerinden yurtlarından olmuşlar diye.Ama artık yaptıklarını gördükçe "ne halleri varsa görsünler" diyorum.Ona taviz ver buna taviz ver,kendi ülkemizde azınlık olarak kalacağız bu gidişle ya!En sonunda olacağı söyleyeyim,bizim milletin sabrı taşacak,alacak eline silahı gördüğü Suriyeliyi indirecek,evlerini yakacak vs.vs.Ondan sonra gelsin iç savaş-dış savaş hadi hayırlı işler.

en başından beri bunların ülkeye girmesine karşıydım çünkü ne olacagı baştan belliydi. din tüccarları halkı ''onlar din kardeşimiz, biz merhametliyiz, biz çok vicdanlıyız'' gibi laflarla kandırdı. bizim halk da saftrik zaten, iki duygu sömürüsü bir de dini bi kaç bir şey söyle tamamdır, önlerine ne atarsan yerler. benim gibi düşünenleri hem din tüccarları hem de bunlara kanan halk hemen merhametsiz, vicdansız diye utandırmaya çalıştılar. yok işte onlara da yazıkmış, savaştaymışlar, küçücük çocukların ne suçu varmış.... bir sürü duygu sömürüsü yani. sanki bi tek kendilerinde var, digerlerinde merhamet, vicdan diye bir şey yok.

merhamet ile aptallık arasındaki farkı anlamayanların ceremesini çekiyoruz ve çekmeye de devam edecegiz zaten. buradaki merhamet degil aptallıktır zira.

her şeyden önce bizim merhamet etme gibi bir lüksümüz yok millet olarak. niye derseniz çünkü planlı programlı bi millet degiliz, organize etmeyi beceremiyoruz ve işin daha da kötüsü önemsemiyoruz bunları. bireylerden degil, genel zihniyetten bahsediyorum. ''saldım çayıra mevlam kayıra, allah onların rızkını verir'' gibi akıl dışı bir zihniyetimiz var. eller 5 düşünür 1 yaparken biz hiç düşünmeden 5 yapıyoruz sonra hep sorun hep sorun. planlı, programlı davranmazsan merhamet ettim zannederken aptallık etmiş olursun. gidip bankadan kredi çekip yoldaki dilencilere dagıtmak, sonra da ''allah rızkımı verir benim'' demek merhamet degil aptallıktır mesela. tabi bu kadar büyük bir aptallıgı kimse yapmaz çünkü davulun sesi uzaktan hoş gelir.

etrafta onca ''din kardeşleri'' varken niye illa biz aldık bunları? hadi onca din ve duygu sömürüsünden sonra aldık bir hata ettik... niye bunlar ülkeye girdigi anda kayıt altına alınmadılar direkt olarak? niye sınıra yakın bölgelerde kontrol altında tutulmadılar. ne işi var yahu savaştan kaçanın istanbul'da, hem istanbul'a nasıl gelmişler? istanbul'da suriyeli dilenci var bir sürü, kim getirdi bunları buralara kadar... sınıra yakın bölgelerde kontrol altında tutulsalardı daha iyi olurdu. beslenmesiydi, barınmasıydı, saglık koşullarıydı... hepsi daha kolay olurdu. saga sola da sıkıntı vermemiş olurlardı. 300-500 kişi degil ki, bir sürü insan geldi buraya. plansız, programsız bu kadar insan ülkeye mi alınır?

bunları görüp de daha hala din, merhamet edebiyatı yapanlara sinir oluyorum. madem bu kadar merhametlisiniz (akp taraftarlarından bahsediyorum özellikle) hepiniz alınsanıza evinize birer aile ya da birer çocuk, siz bakın onlara savaş bitene kadar. niye almıyorsunuz? o da olmadı siz çok merhametli vatandaşlar toplanıp bir yer açın bunlara her gün yemeklerini verin falan... ama yok onu da yapmazsınız tabi ki. işin ucu kendinize dokunmadıgı sürece pek bi merhametlisiniz ama, nutuk atmayı pek de iyi biliyorsunuz. aslında böyle insanlar bana çok sahtekar geliyor.

isteyen ırkçı desin çok da umrumda degil ama tarih boyunca araplardan çok çektik biz. buna ragmen insanlardaki bu arap hayranlıgı nedir anlamadım gitti. sıkıntı çeken 3-5 türke yardım etmiyoruz ama yıgınla suriyeli sokuyoruz ülkeye. bizim türk ırkı da biraz sorunlu ve sorunlu hale de getiriliyor zaten. herkes bir şekilde kendi yandaşını kayırıyor mesela, karadenizliler kendi aralarında (inşaat ve tapu işlerinde özellikle), kürtler kendi aralarında (mafya, kaçakçılık, işportacılık işlerinde), çerkesler kendi aralarında.... vs. sürekli birbirlerini kayırırlar. ama bi türk başka bi türkü kayıracak olsa ''ooo ırkçısın sen, insanlık dışısın sen, ayrımcılık yapıyorsun sen'' gibi bir yıgın gerizekalıca laf duyarsınız. kendi milletine bu kadar düşman başka bir millet daha yoktur herhalde. yarın birgün bizim başımıza gelse, bugün yardım ettigimiz suriye bizi sınırdan bile sokmazdı eminim. bizim arap hayranlarımız zannediyor ki, bu araplar bizi çok seviyor, bizi islamın merkezi olarak görüyorlar... vs. böyle hayalleri var bu insanların. halbuki bizi sevmezler, hatta din kardeşi bile degiliz onlarla. farklı mezhepten diye size kafir diyor ama tabi bunların ondan da haberleri yok.

siz hala aptallıgı merhametle karıştırmaya devam edin. yahu sizin neyinize merhametli olmak? siz ne bilirsiniz merhamet etmeyi? plansız, programsız sal suriyelileri dagılsınlar her yere ve sorun haline gelsinler... bu mu merhamet? demokrasinin de kötü yanlarından biri bu işte. cahil insanların oldugu yerde demokrasi falan olmaz. olursa da böyle suriyelileri alırız ülkeye. hem kim bilir çıkarları ne... amaçları suriyelilere yardım etmek degil o belli... siyasi bir çıkarları var ama görecegiz bakalım ne olacak.

Bu soylediklerine söyleyeceğim cok sey var ama değmez edebimi bozmuyorum kimsenin senin nerhametibe ihtiyaci yok zaten sizden beklenen cevapta bu olurdu hiç şaşmadim
MERHAMET EDILMEYENE MERHAMET EDILMEZ.....
Diyor ve necip fazilin sözu ile kapatiyorum...

Back