en başından beri bunların ülkeye girmesine karşıydım çünkü ne olacagı baştan belliydi. din tüccarları halkı ''onlar din kardeşimiz, biz merhametliyiz, biz çok vicdanlıyız'' gibi laflarla kandırdı. bizim halk da saftrik zaten, iki duygu sömürüsü bir de dini bi kaç bir şey söyle tamamdır, önlerine ne atarsan yerler. benim gibi düşünenleri hem din tüccarları hem de bunlara kanan halk hemen merhametsiz, vicdansız diye utandırmaya çalıştılar. yok işte onlara da yazıkmış, savaştaymışlar, küçücük çocukların ne suçu varmış.... bir sürü duygu sömürüsü yani. sanki bi tek kendilerinde var, digerlerinde merhamet, vicdan diye bir şey yok.
merhamet ile aptallık arasındaki farkı anlamayanların ceremesini çekiyoruz ve çekmeye de devam edecegiz zaten. buradaki merhamet degil aptallıktır zira.
her şeyden önce bizim merhamet etme gibi bir lüksümüz yok millet olarak. niye derseniz çünkü planlı programlı bi millet degiliz, organize etmeyi beceremiyoruz ve işin daha da kötüsü önemsemiyoruz bunları. bireylerden degil, genel zihniyetten bahsediyorum. ''saldım çayıra mevlam kayıra, allah onların rızkını verir'' gibi akıl dışı bir zihniyetimiz var. eller 5 düşünür 1 yaparken biz hiç düşünmeden 5 yapıyoruz sonra hep sorun hep sorun. planlı, programlı davranmazsan merhamet ettim zannederken aptallık etmiş olursun. gidip bankadan kredi çekip yoldaki dilencilere dagıtmak, sonra da ''allah rızkımı verir benim'' demek merhamet degil aptallıktır mesela. tabi bu kadar büyük bir aptallıgı kimse yapmaz çünkü davulun sesi uzaktan hoş gelir.
etrafta onca ''din kardeşleri'' varken niye illa biz aldık bunları? hadi onca din ve duygu sömürüsünden sonra aldık bir hata ettik... niye bunlar ülkeye girdigi anda kayıt altına alınmadılar direkt olarak? niye sınıra yakın bölgelerde kontrol altında tutulmadılar. ne işi var yahu savaştan kaçanın istanbul'da, hem istanbul'a nasıl gelmişler? istanbul'da suriyeli dilenci var bir sürü, kim getirdi bunları buralara kadar... sınıra yakın bölgelerde kontrol altında tutulsalardı daha iyi olurdu. beslenmesiydi, barınmasıydı, saglık koşullarıydı... hepsi daha kolay olurdu. saga sola da sıkıntı vermemiş olurlardı. 300-500 kişi degil ki, bir sürü insan geldi buraya. plansız, programsız bu kadar insan ülkeye mi alınır?
bunları görüp de daha hala din, merhamet edebiyatı yapanlara sinir oluyorum. madem bu kadar merhametlisiniz (akp taraftarlarından bahsediyorum özellikle) hepiniz alınsanıza evinize birer aile ya da birer çocuk, siz bakın onlara savaş bitene kadar. niye almıyorsunuz? o da olmadı siz çok merhametli vatandaşlar toplanıp bir yer açın bunlara her gün yemeklerini verin falan... ama yok onu da yapmazsınız tabi ki. işin ucu kendinize dokunmadıgı sürece pek bi merhametlisiniz ama, nutuk atmayı pek de iyi biliyorsunuz. aslında böyle insanlar bana çok sahtekar geliyor.
isteyen ırkçı desin çok da umrumda degil ama tarih boyunca araplardan çok çektik biz. buna ragmen insanlardaki bu arap hayranlıgı nedir anlamadım gitti. sıkıntı çeken 3-5 türke yardım etmiyoruz ama yıgınla suriyeli sokuyoruz ülkeye. bizim türk ırkı da biraz sorunlu ve sorunlu hale de getiriliyor zaten. herkes bir şekilde kendi yandaşını kayırıyor mesela, karadenizliler kendi aralarında (inşaat ve tapu işlerinde özellikle), kürtler kendi aralarında (mafya, kaçakçılık, işportacılık işlerinde), çerkesler kendi aralarında.... vs. sürekli birbirlerini kayırırlar. ama bi türk başka bi türkü kayıracak olsa ''ooo ırkçısın sen, insanlık dışısın sen, ayrımcılık yapıyorsun sen'' gibi bir yıgın gerizekalıca laf duyarsınız. kendi milletine bu kadar düşman başka bir millet daha yoktur herhalde. yarın birgün bizim başımıza gelse, bugün yardım ettigimiz suriye bizi sınırdan bile sokmazdı eminim. bizim arap hayranlarımız zannediyor ki, bu araplar bizi çok seviyor, bizi islamın merkezi olarak görüyorlar... vs. böyle hayalleri var bu insanların. halbuki bizi sevmezler, hatta din kardeşi bile degiliz onlarla. farklı mezhepten diye size kafir diyor ama tabi bunların ondan da haberleri yok.
siz hala aptallıgı merhametle karıştırmaya devam edin. yahu sizin neyinize merhametli olmak? siz ne bilirsiniz merhamet etmeyi? plansız, programsız sal suriyelileri dagılsınlar her yere ve sorun haline gelsinler... bu mu merhamet? demokrasinin de kötü yanlarından biri bu işte. cahil insanların oldugu yerde demokrasi falan olmaz. olursa da böyle suriyelileri alırız ülkeye. hem kim bilir çıkarları ne... amaçları suriyelilere yardım etmek degil o belli... siyasi bir çıkarları var ama görecegiz bakalım ne olacak.