• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suriyeliler açıyor, Mersinliler kapatıyor

din kardeşimiz diyenler ,kendi vatandaşına yardım etsin önce..klavye başında yamakla olmaz bu işler..Suriyeli hanımlar çocukları evlerine kabul etsinler..
buraya bir aile gelmişti mahallemize..doğudan göç etmişler..hiç bir şeyleri yoktu..evime buyur etmeye utandı..kendi yaşantımdan utandım ..onlara yardım etsinler..

mülteci fonu Avrupa birliği yardımcı olmaz bence,müslüman olduklarından..
bizim Avrupa birliğine girmemiz sözkonusuyken,Fransa kesinlikle karşıyız göçmenlerden bıktık demişti..

Avrupa Birliği?
Bir gülesim geldi:9: gülmem sana değil sakın üstüne alınma cyriptic, yıllardır AB rüyası görüp duruyoruz da ona güldüm:9:
Unutun birliği mirliği:ssz: bizi kimsenin alacağı yok, kapıda bekletip duracaklar.

Bazı şeyleri görmesem bilmesem hepsi burada konuşulan gibi sanıcam
Gerçi gördük buradaki vicdanı gitsinler ülkelerinde ölsünler miş
Mağduriyet umutsuzluk fakirlik hepsini gördüm
Allahtan merhametli insanlar boş durmuyor bu işlerde
İHH ya çok teşekkür ediyorum
O olmasa buradalilere kanardım veya merhamet ülkemizde bitti sanırdım

Avrupa Birliği?
Bir gülesim geldi:9: gülmem sana değil sakın üstüne alınma cyriptic, yıllardır AB rüyası görüp duruyoruz da ona güldüm:9:
Unutun birliği mirliği:ssz: bizi kimsenin alacağı yok, kapıda bekletip duracaklar.

daha çok bekleriz dimi:31:

Bazı şeyleri görmesem bilmesem hepsi burada konuşulan gibi sanıcam
Gerçi gördük buradaki vicdanı gitsinler ülkelerinde ölsünler miş
Mağduriyet umutsuzluk fakirlik hepsini gördüm
Allahtan merhametli insanlar boş durmuyor bu işlerde
İHH ya çok teşekkür ediyorum
O olmasa buradalilere kanardım veya merhamet ülkemizde bitti sanırdım

buradakilere kanardım ne demekki..merhamet yazmakla olmuyor,uygulamakla oluyor Meryem,maalesef öyle..kim ditorki ölsünler diye..o insanlar baskıdan bıkmışlar bir daha dönerlermi sanıyorsun..bizde bile daha çoğu kadının korunmakla ilgili doğru düzgün bilgisi yok..10 sene sonra bu insanlar 5 e katlansa 5 milyon Suriyeli vatandaş..onlarda hak isterse ozamanda politikacıları suçlarsınız..:31:

Valla kim ne derse desin kendi memleketinde savasmayip korkudan kacanlara acimiyorum. İcimden gelmiyor.. Ayrica yasadigim sehirde Suriyeliler geldigindenn beri fuhus, hirsizlik, cinayet olaylari da artmis.. Adam akilli da durmuyorlar ki yerlerinde.. En iyisi hepsini toptan geri gondermek..

Valla kim ne derse desin kendi memleketinde savasmayip korkudan kacanlara acimiyorum. İcimden gelmiyor.. Ayrica yasadigim sehirde Suriyeliler geldigindenn beri fuhus, hirsizlik, cinayet olaylari da artmis.. Adam akilli da durmuyorlar ki yerlerinde.. En iyisi hepsini toptan geri gondermek..

Oradaki olaya savaş mı diyorsun sen birde
üstelik savaşmak kadın , çocuk ve yaşlılara da mı farzz

buradakilere kanardım ne demekki..merhamet yazmakla olmuyor,uygulamakla oluyor Meryem,maalesef öyle..kim ditorki ölsünler diye..o insanlar baskıdan bıkmışlar bir daha dönerlermi sanıyorsun..bizde bile daha çoğu kadının korunmakla ilgili doğru düzgün bilgisi yok..10 sene sonra bu insanlar 5 e katlansa 5 milyon Suriyeli vatandaş..onlarda hak isterse ozamanda politikacıları suçlarsınız..:31:

Walla ben diyorum da uyguluyorum da
Buradakilere kanıyorum demenin ne olduğunu da yeterince açık yazdım
Kim mi ''ölsünler'' diyor , konuyu tam takip edersen görürsün
Ama göremezsin çünkü o yorum göze batmıyor , göze batan yorumlar farklı
Asıl hiç bir şey yapmayıp sanki lütufalrda bulunuyormuş gibi konuşanlar da ortada
Bir de her fırsatta memlektteki işlilik yok ırkdaşlarımız falan neyse:31:

Walla ben diyorum da uyguluyorum da
Buradakilere kanıyorum demenin ne olduğunu da yeterince açık yazdım
Kim mi ''ölsünler'' diyor , konuyu tam takip edersen görürsün
Ama göremezsin çünkü o yorum göze batmıyor , göze batan yorumlar farklı
Asıl hiç bir şey yapmayıp sanki lütufalrda bulunuyormuş gibi konuşanlar da ortada
Bir de her fırsatta memlektteki işlilik yok ırkdaşlarımız falan neyse:31:

memlekette ünüversite öğrencilerinin iş bulamadığı..doğuda iş bulamayıp büyük şehirlere göç edildiğide fantezi ozaman..sadece müslümandaş olmak önemli..yada görüntü..Hristiyan yada Museviler ölseydi aynı duyarlılıkta olurmuydunuz acaba?

memlekette ünüversite öğrencilerinin iş bulamadığı..doğuda iş bulamayıp büyük şehirlere göç edildiğide fantezi ozaman..sadece müslümandaş olmak önemli..yada görüntü..Hristiyan yada Museviler ölseydi aynı duyarlılıkta olurmuydunuz acaba?

Ne alakası var ya ben 'onlar öncelikli çünkü onlar din kardeşim' demiyorum aksine sizler diyorsunuz ki 'ırkdaşlarımıza daha öncelikli davranalım.'
Neticede insana 'insan' gözuyle bakmıyorsunuz
Doğ Türkistandan dem vuruyorsunuz sonra ülkemiz politikalıları ..
Derken bu insanlara verilen sıfır değer.
Oysa böyle boşa konuşmayıp her iki tarafı da ihmal etmeyen o kadar çok kuruluş var ki.. Şükürler olsun.
burnunun dibinde çocuklar ölüyor , kalkmış işsizlik diyorlar , kalkmış gitsin ülkesinde ölsün diyorlar

Ne alakası var ya ben 'onlar öncelikli çünkü onlar din kardeşim' demiyorum aksine sizler diyorsunuz ki 'ırkdaşlarımıza daha öncelikli davranalım.'
Neticede insana 'insan' gözuyle bakmıyorsunuz
Doğ Türkistandan dem vuruyorsunuz sonra ülkemiz politikalıları ..
Derken bu insanlara verilen sıfır değer.
Oysa böyle boşa konuşmayıp her iki tarafı da ihmal etmeyen o kadar çok kuruluş var ki.. Şükürler olsun.
burnunun dibinde çocuklar ölüyor , kalkmış işsizlik diyorlar , kalkmış gitsin ülkesinde ölsün diyorlar

kendi halkımız gereken değeri bulduda sizi anlamakta güçlük çekiyorum cidden..ozaman,tüm acı içinde ozamn Müslümanları alalım..100 milyon olarak refah içinde yaşamamıza devam edelimmi?

kendi halkımız gereken değeri bulduda sizi anlamakta güçlük çekiyorum cidden..ozaman,tüm acı içinde ozamn Müslümanları alalım..100 milyon olarak refah içinde yaşamamıza devam edelimmi?

Beni anlamamakata ısrar ediyorsun , daha fazla yazmıcam bu konuya , herkes içi rahat ettiği gibi konuşsun ona göre yaşasın , ne denir

Türkiye kozmopolit bir ülke..Müslümanı,hristiyanı,türkü kürtü,alevisi,sünnisi vs..iç içe olan bir ülke..sizin fantaziniz belli zatende ancak bir fantezi olarak kalır..ırktaşım demiyorum..vatandaşım olabilir ancak anladınmı vatandaşım..her kim olursa olsun bağrıma bastığım:ssz:

Atasözleri ve deyimlerden güzel bir tane seçtim senin için de işte rtuk kızar diye susuyorum :51:
Ben 'bir şey demek istemiyorum' dedikçe de yazılmaz ki...
Üstelik herşeyi birbirine karıştırıp , yanlış yerlere çekilerek bu yapılmaz
Ben doğu Türkistan'dan örnek verenler için 'ırkdaşım daha öncelikli' kısmını eleştiriyorum , kalkmış bana ülkemde sadece Türk yok diyorsun.
Daha neyi ne için söylediğimi bilmiyorsun
Bİr de kk da moda oldu şu 'fantezi' kelimesi , ama kusura bakma onlar fantezi değil , uygulamada
:24:

Son düzenleme:
Herkesin rızkı bellidir,ne diye savaştan kaçıp gelmiş insanları dışlayayım ki ?
Bir kaç sene sonra onlar da buranın insanı olacak burda büyüyen çocuklar türkçe konuşacak .
Biz Osmanlıyız neredeyse tüm kıtalara hükmetmişiz , o zaman türklük, araplık, kürtçülük vs varmıydı ?
Evet dilenmeleri hoşuma gitmiyor evet çok düşük maaşla çalıştırılmalı hoşuma gitmiyor ancak bu istenmediklerini gördükçe daha çok hırçınlaşmalarını ve kendilerini öteki görüp , adaptasyon sorunundan başka bir işe yarayamayacaktır.
Suriyeli dediklerin de Almanya da yaşayan vatandaşlarımız geliyor aklıma , düşün ki bırak dilenmeyi orada çalıştıkları halde evleri yakılıyor ve fişleniyorlar hayır biz böyle bir millet değiliz.

Atasözleri ve deyimlerden güzel bir tane seçtim senin için de işte rtuk kızar diye susuyorum :51:
Ben 'bir şey demek istemiyorum' dedikçe de yazılmaz ki...
Üstelik herşeyi birbirine karıştırıp , yanlış yerlere çekilerek bu yapılmaz
Ben doğu Türkistan'dan örnek verenler için 'ırkdaşım' daha öncelikli kısmını eleştiriyorum , kalkmış bana ülkemde sadece Türk yok diyorsun.
Daha neyi ne için söylediğimi bilmiyorsun
Bİr de kk da moda oldu şu 'fantezi' kelimesi , ama kusura bakma onlar fantezi değil , uygulamada
:24:

hani yazmayacaktınız..siz dünyada yokken biz kimleri gördük ne bedeller ödedik..kimler geldi kimler geçti diyelim..hayaller olmasa yaşam arzusu olmaz sonuçta:49:

hani yazmayacaktınız..siz dünyada yokken biz kimleri gördük ne bedeller ödedik..kimler geldi kimler geçti diyelim..hayaller olmasa yaşam arzusu olmaz sonuçta:49:

cy, seninle uğraşmak istemiyorum tahrik edip hani yazmıcaktın ne demek oluyor yahu
bu arada beni görüşlerimi beğenmediği için silen biriyle artık konuşmak istemiyorum , o kişiye bir şey anlatamam ben , grüldüğü üzere
hadi selametle

Son düzenleme:
cy, seninle uğraşmak istemiyorum tahrik edip hani yazmıcaktın ne demek oluyor yahu
bu arada beni görüşlerimi beğenmediği için silen biriyle artık konuşmak istemiyorum , o kişiye bir şey anlatamam ben , grüldüğü üzere
hadi selametle

senin görüşün belli Meryem..selamet lafıda hocalarınızdan moda oldu..sanada selametle..allah hepimizin yolunu açık etsin..

Türkiye kozmopolit bir ülke..Müslümanı,hristiyanı,türkü kürtü,alevisi,sünnisi vs..iç içe olan bir ülke..sizin fantaziniz belli zatende ancak bir fantezi olarak kalır..ırktaşım demiyorum..vatandaşım olabilir ancak anladınmı vatandaşım..her kim olursa olsun bağrıma bastığım:ssz:

cok haklisin benim icinde once vatandasim gelir...

senin görüşün belli Meryem..selamet lafıda hocalarınızdan moda oldu..sanada selametle..allah hepimizin yolunu açık etsin..

Ne hocası ya
Neyse sabır
Evet belli olacak tabi , gizeleyen mi var

Son düzenleme:
Back