- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.838
- 898
meryem,
ırkçılık yapılmasın tabii, insan ayrımı da yapılmasın ama kontrolsüz halde bırakıldı Suriye'liler, sınırdan geçtiklerinden beri heryere dağıldılar ve ne kadarı nerde yaşıyor tamda belli değil, bulaşıcı hastalıklara karşı aşılanmadılar, ki daha sınırdan geçer geçmez ilk yapılması gereken hepsinin aşılanmasıydı zira çıkış noktası Arap ülkeleri olan çok bulaşıcı ve ölümcül bir hastalık var, sars vb.'den çok daha tehlikeli, henüz sebebi bile bulunamadı.
Daha birkaç ay önce çocuk hastalıklarının çoğaldığını, Suriye'liler sebebiyle aşı kampanyası başlatıldığını, Sağlık Bakanlığı'nın aşı kampanyası broşürlerini konuştuk burda.
İnsanlar ister istemez tedirgin oluyorlar, söz konusu sağlıkları, haklılarda, kimse Suriye'lilere ıyyyy demiyor, madem getirildiler önlemleri almalı devlet, korktuğumuz, ürktüğümüz nokta bu ablacım, yoksa hepimiz insanız, hepimiz Allah'ın kuluyuz, bugün bizimde başımıza aynı şeylerin gelmeyeceğinin garantisi yok.
Öte yandan elbette yaşamak için çalışmaya ihtiyaçları var, devlet bunu düşünerek oturma izni çalışma izni şartlarını öne sürecekti, normalde hiçbir ülkenin vatandaşı oturma ve çalışma izni olmadan poşet bile satamazken Suriye'liler savaş mağduru diye görmezden gelinemez, gelinirse kendi halkın isyan eder.
Savaş sebebiyle bugün hangi ülkeye sığınmacı olmaya kalkarsan kalk, seni saç telinden ayak tırnağına kadar sağlık taramasından geçirmeden sınırdan almazlar, tecrit ederler, öyle hemen ülkeye dağılamazsın, Avusturalya'ya gir bakalım girebiliyor musun? Turist olarak gittiğinde bile havaalanında seni didik didik ediyorlar.
Onu da geçtim, bırakalım Avrupa ülkelerini, kaç müslüman ülke kucak açtı bu insanlara? Biz haddinden fazla insanı yüklendik ve hiçbir müslüman ülke yardım etmiyor maalesef
hay ağzına sağlık uzun uzun yazmayı beceremeyince kendimi ifade edemiyorum
geçen haberi vardı 14 yaşındaki suriyeli bi kız pazarlanmak üzereymiş, kız yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş dedim