Sürekli yemek yiyorum..Üstelik hiç de doymuyorum..Çok kilo aldım...

uyuzum

aşksın sen oğlum.....
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2010
672
12
118
İstanbul
kızlar zayıflama başarılarını okuyunca çok hevesleniyorum ama benim sorunum çok büyük ve üstesinden nasıl gelecem bilemiyorum çok utanıyorum ama ben hiç doymuyorum 1 aydır bu böyle neler mi yiyorum;şu marketlerde satılsn 4 lü pizzayı bi günde yiyorum 2 eklem bitiyor günde 1 psket makarna şekerlemeler,çikolatalar,margarin yağı sürülmüş dilim ekmekler evdeyim oğluşumdan dolayı evde 24 saat yemek yiyorum bu ib hastalık oldu bende artık dehşete düşüyorum 1 de yatıyorum gece en geç ve o saate kadar sürekli yiyorum çatlarcasına ve işim tuhaf yani hep midem kazınıyor bi bilginiz varmı bu konuda bide acayip kilo aldım bildiğiniz fil oldum çok üzülüyorum

endokrinoloji uzmanına gorunun ..
bu kadar yemek yemeniz , gizli şeker , hormanel bozukluklar ve daha bırcok hastalıga ısaret olabılıyor

imkanınız yok ise herhangı bır aıle hekımınden hormon testı ısteyın o sonrasında zaten sızı yonlendırecektır

hormonlarınıza bir baktırın.tiroidler den de olabilir. şeker hastalıgındanda olabilir ya da tamamen baska bişeye de bağlı olabilir. bence bi doktora görünün. en dogru cevabı o verıcektır size.

arkadaşlar çok teşekkür ederim bende cidden kendimden lorkuyorum hangi hastanelerde horman testi yapılır acaba ve nasıl yapılır bi bilginiz varmı çok soru soruyorum belki ama doymuyorum(50:

Daha oncede yazmıstım . herhangı bır polıkılınıgde dahı bu testler yaptırabılıyor.
sizin baglı bulundugunuz bır aıle hekımlıgı vardır . mahallenızde yada yasadıgınız yerde.
gıdıp hormon testı ıstıyorum deyıp durumunuzu anlattıgınız zaman sıze yardım edılcektır

Bulunduğunuz şehirde varsa iyi bir üniversite hastanesinin dahiliye bölümüne başvurun. onlar gerekli tetkikleri yapar. nereden başlanacağını en iyi doktorlar bilir. özel diyetisyen vs. tavsiye etmem. onlar sizin kilolarınızı sadece para olarak görürler.
mutlaka sağlık kontorolünden geçmeniz gerek.
ayrıca doyma duygusunu geri kazanmak için "diyetsiz kalıcı zayıflama" konu başlığını okumanızı tavsiye ederim.

2 arkadaşımda çok teşekkürler allah razı olsun sizden dediklerinizi yapıcam inş bi faydasını görürüm tekrardan çok teşekkürler....

cnm bende bunu düşündüm ama kurt olan insanda birazda olsa kilo vermezmi nihayet kurt onun yedikleriyle besleniyor ama ben her geçen gün kilo alıyorum bu arada yanıtın için teşekkürler.....

Aynen benimde bu sorunum vardı. Doymak değil de devamlı yeme isteğim vardı . Ağzımı hiç boş tutmak istemiyordum 1 sene öncesinden başladı ve ben farkına varmamıştım bu hastalığımın . Kilo alıyordum ama durmuyordum sonunda sıkıntıdan kaynaklı bir hastalık olduğuna kanaat getirdim ve kendimi kontrol altına aldım . İnan kafanda fazla yemek yemicem diyorsan yemiyorsun . Abur cuburdan uzak durmak zor ama insan inanınca bırakıyor . Sakız fln çiğne , bol bol su iç , herşeydenden azar azar ye , gerektiğinde kaçamağınıda yap ama fazla kaptırma inan insan atlatıyor

evet yaa ben de bazı dönemler aynı senin gibi oluyordum. bi şeyi bitirmeden kesinlikle durmazdım. Meselaa 3 lü rondo paketlerinden alıyordum. 1. paketi açıyorum, onu bitiriyordum sonraa diğer paketi açıyordum filan bunun sonu gelmiyor.Mesela akşam poğaça yapıyordum hadi sabaha kalır kahvaltıda yeriz diyordum. Sabaha yerinde yeller eserdi tabi poğaçanın. Bi başlayınca devamı geliyor, beynimi kullanmadan yediğimi düşünüyordum bazen. Bi durup ben napıyorum yaa diye düşünüp, kendine dur diyebilmekle ilgili sanırım. Tabii strest gibi faktörler de bu durumda rol oynayabiliyor.

Bu arada bende demir eksikliği var, bazen şekerli şeyler canım isterse buna bağlıyordum ama, sürekli istemesi açgözlülüğümden oluyor bence Şu ara dikkat ediyorum kalori sayıyorum gün içinde, o bi sınır koymamı saglıyor. Umarım sen de doktora giderek ve iradeli davranarak, durumdan kurtulursun canım..

arkadaşlarım cidden teşekkürler beni çok iyi anlamışşsınız acayip midem kazınıyor bugun bi paket makarna yedim 1 simit 1 kiloya yakın ıspanaklı börek bu pidecilerde satılan 2 tabak pilav salata bimde satılan ufak hobby posetlerinin tamamı 1 gofret bi paketin yarımı bitter ve hala açım belki can sıkıntısından oğlumdan dolayı evdeyim ondan evvel oldukça gezzimdim bide eşim adı üstünde demeye dilim varmıyor sorumlarım var yedikçe yiyor ve doymuyorum

canım napıyon öyle sen ya bu söylediklerin bir günde yencek şeylermi allah aşkına bi kilo börek bi paket makarna 2 tabak pilav simit

kendine gel bi silkelen senin migden çöplükmü allah aşkına bak benden sana tavsiye bii gün bi poşet al kenara o gün akşama kadar ne yersen ama ne yersen aynısnı o poşetede doldur en ufak bi kesme şekeri kadar bunu birgün yapmakla bişey kaybetmessin inan bana

Gün bitince o poşeti bi al eeline agırlıgına bi bak içindekilerin haline bi bak nası miğden bulanıcak sende bunu migden hazmedebilirmi

mesela kalk bi paket makarna haşla dök poşete bi kiloda börek ekle üstüne bir simit 2 tabakda pilav dök eline bi al nası agır bunun miğgende oldugunu düşün bu yöntem bende etkili oldu ve rejime başladım daha dogrusu düzgün beslenmeye ve 16 kilo verdim daha vericek kilom var

kendini dinle gece herke uyuduktan sonra uzan bi koltuga karanlıktaa ve düşün sadece düşün ben ne olmak istiyorum kocam acaba bu halimle ilgili ne düşünüyor cocugum ilerde şişman bi annesi olsun istermi gibi gibi inan bana karar vermenede cok etkisi olacak
inşallah bi an önce toparlaırsn canım çok üzüldüm durumuna

cnm aynı sorun bende de varr bogazım hıc bos durmaz canım sureklı bıseyler yemek ıster ama hastalıktan falan deıl bende kı mıde buyuoo resmen yedıkceee yıyesım gelıor resmen çöplüge donuor.bı ara o kadar ıradelıydım kı buna dur demeye karar vermıstım ve 16 kg vermıstım.ondan sonra almadım ama bu aralar gene yemeye basladımm bu alıskanlık halına gelıor bundan sonra canın bısey ıstedıkce yesil çay ıc maydonoz suyu ıc ınan belırlı bır zaman sonra bısey aramıorsun...

canım zor bir durum birde daha önce çalışıyorsan bebek doğduktan beri evdeysen insan bazen çöküyor bazılarının iştahı kesiliyor bazıları da yiyeceklere saldırıyor, sanırım sende canı sıkıldığında acısını yiyecekelrden çıkaranlardansın...

bende doğumdan sonra çalışmadım evdeyim, oğlumun 2 yaşına girmesini kreşlik düzeye gelmesini bekliyorum tabiki hayırlısıyla

ama şu kadarını söyliyim, inan senin için kimse bişiy yapmaz, sen yapıcaksın kendine iyi yada kötü buna sen karar vericeksin, 1 hafta kendini hayal ettiğin şeyleri gerçekleştirmek adına düşün canım...

ama bu psikolojikde olabilir hormonal bişiyde olabilir sen gene de birdoktora git...

canım vücuduna bunu yapma, en kısa zamanda bir kontrolden geç...

geçen sene aynı durumdaydım
kızım doğduktan sonra işi bıraktım hep evdeydim
yedikçe yedim
makarnalar,helvalar, çikolatalar, bisküviler, börekler vs. vs. vs.
say say bitmez
bahanemde vardı
süt olsun diye yiyorum
sütüm oldu ama bende kurbanlık inek gibi oldum
şişitmde şiştim
birgün tartıldım bi baktım 92 kiloyum
kendi kendime dedim sen napiyorsun ya
üniversteye başladığım yıl 55 kiloydum ve bildiğin taştım
bi ozamanki halimi birde o günkü halimi düşündüm ve kendimden iğrendim
eşim hiç birzaman kilolusun kilo ver vs. dememiştir bana ama dedimki bu adam beni nasıl beğeniyor böyle
düşündüm kızım büyünce benim annem nekadar şişko desin istemedim
benim annem çok zayıf bir insan çok fit çok genç gözükür
herzaman ablanmı diye sorarlar gurur duyardım
neden benim kızım aynı şeyleri benim için hissetmesin neden benim için utansın diye düşündüm
kendimce diyete başladım 90 kiloya düştüm ama boğazıma dur demek ne mümkün gene yiyorum gene yiyorum
baktım bu böyle olmıcak dedimki en iyisi sen diyetisyene başla başka olmıcak bu iş
ve gittim başladım
hemen hemen 11 ay oldu başlıyalı
şun 66 kiloyum
hedefim 60
yavaş ama sağlıklı veriyorum
sarkma vs. hiç olmadı
aralarda çok bozdum diyeti bıraktığım oldu yoksa şimdiye kadar biterdi ama önemli değil artık bir düzenim oluştu listemin dışında olan bişey yesem hemen rahatsız oluyorum
sana tavsiyem sende biran önce kendine gel ve bir diyetisyene başla

arkadaşlar çok çok çok teşekkür ederim doktora gittim tahlil sonucumu almadan yazmak istemedim psikolojimmiş eşimle çok ciddi sorunlarım var ayrı yaşanıyor evdeyim tüm gün o yüzden bir boşluktaymışım ve yemeğe vuruyormusum herseyi psikolojik yardım almak lazımmış... evet cidden çok yiyorum ve kilom doktoru şaşırtı boyuma göre besili fillerdenim....
sabahın köründen beri hani açıkta satılan kiloluk ev mantısı varya 1 kilodan çok az kaldı yoğurtla afiyetle yedim doktor üzülme kafna takma üzüntü kimi insanda iştahı keser sende tam tersi etki yapıyor dedi ama üzülmemek sinirlenmemek eldemi birazsa şeker çıktı tam sınırda tatlı yeme dedi ama mümkün mü moralim çok bozuk ve benim midem kazınıyor.....

canım ama sen de kendine başka bi şeyler bul. Psikolojikse eğer, aklına sorunları getirtmeyecek. Mutfağa girmemeye çalış, hatta eve sadece temel gıdaları al, cocugun icin gerekli olanları başta. Mantıyı, makarnayı sokma, tatlıyı, abur cuburu uzak tut. Sebze al bol bol, zaten onu abartmazsın bence. Abartsan da kalorisi az. Kendin için yapamıyorsan en azından çocuğun için yap bence. Anne baba olarak sorunlarınız varmış, anne olarak sağlığından da olursan o çocuk nolucak. Bence kendine gel. Çık cocugunla parka oturun birlikte. Havalar soğuk biraz öğle sıcağında. Komşun, akraban filan varsa onları ziyaret et. Orda da evde yediğin kadar zaten yiyemezsin. Bence yapabilirsin, hem psikolojini düzeltip, hem de saglıgına kavusabilirsin, kendine inan, zayıf ve aciz hissetme kendini.

cnm çok tesekkür ederim çok güzel moral verdin inan yazını oluyunca içim açıldı dediklerini yapmaya çalışcam ama öylesine zor geliyor ki ayrılığa giden bi evliliğin olması kadın olmak hatta anne olmak inşallah içimdeki taş oynar sıkıntım uçar gider.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…