Sürekli tartışıyoruz, yardıma ihtiyacım var !

Bunun için önce sizin o evden çıkıp kendinize yeni bir düzen kurmanız gerekiyor. Böyle bir şeyin de maddi durumun istediği kadar yeterli olsun zor olduğunu düşünüyorum.. Burada herşey eşinizde bitiyor. Aksi halde hergün biraz daha gergin, agresif ve mutsuz bir kadın olarak yaşamaya devam edersiniz.

Kayınvalidenin memlekete gitme gibi bi durumu var mı?

ya bunlar hiç paralrı yokken, kredi çekip köye ev yaptılar, hem de 2 katlı kocamanmış, gitmedim , gitmeyi de düşünmüyorum, şimdilik gitme filan yok, yazları gidip kalmak için ev yapıyorlar ve krei çekerek yapıyorlar, kredileri de oğlanlar ödüyor, salaklığa bakarmısın, evde yiyecek ekmekleri yok, kaynım getirmese, çocuğun sırtına da kamburlar, çocuk evlenmek istiyor, görüştüğü bi kız var, evlenemiyor ki garibim , evlense neyle evlenecek, bizim gibi borç içinde yüzecek, bi de o evlense, ailesi yiyecek alacak parayı bulamayacaklar..
kaynım ve görümcem evlenirse köye taşınacaklarmış, öyle diyor peder ama kayınvalidem çocuklarına aşırı düşkün, sanmıyorum gidip yerleşeceğini,
velhasıl benimki sadece temenni :)

hece, aynen dediğin gibi bunu da planımız arasına aldık Allahın izniyle ama ocak ayının sonuna kadar yüklü borcumuz var, bakıcı ve kira ödeyecek para kalmıyor, ocakta borçlar bitsin nasipse, hemen ev alıp onun borcunu ödeyeceğim, bi taraftan da orada oturacağım..yani eşimle planımız u yönde..bakalım kısmet

genç nesile paragöz diyorlar ama bazı yaşlılarında gözünü ancak toprak doyuracak

genç nesile paragöz diyorlar ama bazı yaşlılarında gözünü ancak toprak doyuracak

yaniii..sonuçta allahın dağında gidip de kim oturacak, orada ev olsa ne olur olmasa ne olur,
tuhaf tuhaf işleri var,
ufukları açık değil, ticaret kafası yok,
o parayı başka şekilde değerlendir dimi ama, evde otuaracağına mesela şöforluğu çok iyi o çektiğin krei ile bi servis arabası al, bi iş yerinin servisini çek, hem de yiyip içip göbek yapmazsın...

Bunun ticaret kafasından çok çalışkan olmakla ilgisi var bence...Gururlu olmakla ilgisi var...
Ama adam niye yapsın ki sağolsun gelini...
Ayy babacım kulakları çınlasın daha sağılmıyo moziga derdi:)))
Bir şekilde çekin elinizi...Yazık emeklerinize yazık, çocuğunuzdan ayrı geçirdiğiniz vakte yazık, ailenizin sizi okutmak için harcadığı emeğe yazık...

bu konuda tartıştığımız zaman eşim diyor ki
-bizim de oğlumuz var, canımızı verecek kadar seviyoruz onu, yarın biz yaşlandığımızda, ondan bi şey isteyemeyecek miyiz? bunu düşün diyor.
ben de
-ben istemem bi şey diyorum, sonuçta gelin el kızı, oğlumun huzuru onları başbaşa bırakmaktan, her konuda serbest bırakmaktan geçer, diyorum,
doğru değil mi sizce de..
Aileler , çocuklarının evliliklerine saygı gösterseler, maddi manevi hiç bi konuda müdahale etmeseler, insanlar çok daha mutlu olur..
mesela benim kız kardeşim de var evli, eşinin akrabalarının tamamı şehir sışında, maşallah hiç sorun yaşamıyor eşiyle bu yüzden...

bu kadar mı aynı olur ya, bian benim yaşadıklarımı anlatmışsınız dedim. 9 audır evliyim 9 aydır borç ödüyorum. anasının borcu evinin borcu nebilim ne. birsürü. nefret ediyorum..sizi çok iyi anlıyorum çalışınca sannki çok paran var senin ihtiyacın yok hayallerin yok varsa yoksa anası.off off uzun yazmayayım bari.

Allah yardımcın olsun o zaman ne diyeyim,
çözümü de yok galiba bu işin yaa..,
eşini seerken bimiyorsun ki bu tip şeyler yaşanacak mı yaşanmayacak mı..
bilsem evlenmezdim zaten,

zor bir durum
inşallah eşin senin haklılığını anlar ve bir şekilde ailesine para vermekten vazgeçer

tatlım kendi adına bireysel emeklilik yaptır çocuğa da yaptır.erkeğin 2 kalemi varsa birini kır derler.biraz aptal bir familya bu erkekler.mantık arama.aileyle de yüz göz olma.kendi ailene de al bol bol.kendine altın vb al.allahh korusun hastalık var ,sağlık var acilde para biriktirmek lazım eşin müdahale etmesin buna birikim yap.

günaydın kızlar,
daha bu sabah yine sinirlerimi bozdu,
sabahın köründe evden çıkacaz, nerden aklına geldiyse, birden babasını aradı,
-baba gel, işte oğlanın beşiğinin minifixini aç, ben gelince de monte ederiz..
babası gelemem diyor, cebinde para yokmuş,
hemen bizimkinde cevap
-ya sen gel orasını hallederiz..

bu kadar ısrar kıyamete ne gerek var arkadaş, onun yapacağı işi sen de biliyorsun bir,
ikincisi oğlanın odası dizayn edilecek,
o odayı ayarlamadan beşiği kuramayız ki, kocaman şey,
üçüncüsü bunu konuşmuştuk, tatil dönüşü ikimiz de evdeyken yapıcaz çocuğun odasını diye..

yok arkadaş nato mermer nato kafa adam..
delircem,
ben de sinir oldum, hangi parayla hallediyosun ya, sende para mı varki babana vereceksin dedim,
sen de benden isteyeceksin, yok bende para vermiyorum dedim, sana da vermiyorum !
..
sinirlendi tabii, her sabah bi kavga edip öyle gidiyoruz işe, ondan sonra ne dikkat kalıyor, ne moral..
Allah'tan bu forum var da ben içimi döküp rahatlıyorum sayenizde...

Canım çok çok haklısın insanın zoruna gider çalışan kazanan sensin sonuçta para kolay kazanılmıyor tamam eşindir bi sıkıntısında destek olursun o ayrı ama süreklide olunca insanın zoruna gider yani heleki babasına vermeye hiçbir mecburiyetin yok. Şimdiki erkeklerde kadın parası yemeye alışmış resmen eskiden erkekler kadının elini cebine attırmazdı şimdi tersine döndü kadınlar ev geçindiriyor artık ne günlere kaldık yaa...

Bu erkeklerin sürekli ailelerini hayatına dahil etmelerine sinir oluyorum, ne gerek var siz istediğiniz zaman yaparsınız, babası çok mu anlayacak sanki.
Benim eşim haftasonu kendisinin işi olduğu zaman hemen kızkardeşleriyle gezmemi, sinemaya gitmemi isterdi, sonra ben hayır diye diye bıraktı, insan arkadaşıyla yapar bunları, ki yaptığım zamanlarda da herşeyi ben öderdim, çalışıyorum ya sanki erkeğim ben ödemek benim görevimmiş gibi.
Artık çok nadir gidiyorum, dışarda hiç görüşmüyoruz benim kendi arkadaşlarım var.
Sen de birden sinirlenen bir insansın yaşadıkların kolay değil ama biraz takdik kullan, sinirlenip eşine bağırma, öyle birşey yap ki kendi maaşını harcama biriktir ya da bir yatırım yap, maaşını aldığın gün büyük bir kısmını birşeye yatır, kayınvaliden çocuğuna bakıyor biraz destek olun tabi ama sen de boşuna çalışmıyorsun yoksa evinde oturur kendin bakardın.

şimdi baktı başedemiyor, arabayı satalım, borçalrımın bi kısmını kapatayım ki elimde ay sonuna para kalsın, senden istemek zorunda kalmayayım diyor, ben de dedim ki, ben sana güvensem, şimdi de öderim kredi kartlarını, sana para kalır, ama sen baksana sende para olmadığı halde babana vermeye kalkıyorsun bi de olsa, ne yaparsın kimbilir, o zaman arkanı toplayamam dedim

gercekten sinir oluyorum su erkeklerede ailelerinede. aslinda napicaz biliyomusunuz postalicaksin annesine...al annenleri cok istiyodun madem bu kadar orda yat kalk güle güle. sonucta maasimiz var anca bize yük oluyolar gül gibi gecinir gideriz en azindan calisiyorum para nereye gidiyor demeyiz kendimize kalir. of ya para hersey degil diyoruz alttan aliyoruz tepemize cikiyolar verdikce daha fazlasini istiyolar. ne bu ya eskiden böylemiydi erkek gecimini düsünürdü. calisoyruz ama kiymet deger yok sömürme var.

ahhh ahh nedir bu eslerden ve ailelerinden cektigimiz... ya merak ediyorum hangi kizin bayanin ailesi kizi ve damadi huzursuz olsun diye para ister?hic mi zor durumda olan kiz anneleri babalari yok sorarim size.

biktim ya valla artik icim sikildi...Allah böyle eslere akil fikir versin bayanlarada sabir yarabbim....

Amin diyorum,
ve ekliyorum, aynen benim ailem çok daha kalabalık, kirada oturuyorlar ve babamın emekli maaşı aylık faturalara bile yetmiyor 5 kişi üniversitede okuyor, düşün ne kadar zor durumdalar, bi kere bi şey istemediler..bu erkek aileleri hepsi aynı aymaz demekki, sorumsuz, hatta aptal tipler,
offf çok sinirleniyorum yaaaaaa

aynen ya benim de kaynim 30 yasinda ama 30 gram akil yok calismiyor sorsan ki is bulamiyor. torpille bi yere girmeye calisiyor oda olmuyor tabi...karisina da cocugu dogurttu oturdu bi kenara...benim yokmu cocuk hayalim bende istiyorum cocugum olsun ama böyle bi kocayami?böyle bir sülaleyemi?

böyle bir sülaleye mi deme canım,
çocuk senin olacak sonuçta,
çok tatlı bi şey çocuk inan bana, ama kayınvalidene baktırmak zorunda kalacaksan o zaman bi daha düşün,
zira zaten sinir bozuyorlar, bi de içiçe yaşamaya başlayınca hepten çıldırıyorsun benim gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…