• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli kabus görmek kafayı mı yiyorum?

41ask_derin

Eşim, oğlum♥️kızım
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2018
905
915
53
Selamlar hanımlar
Artık yazmazsam çatlayacağım
Çok moralim bozuluyor ne yağacağımı bilemez duruma geldim
Sürekli her gece hatta gündüz gözüm dalsa bile hep kabus görüyorum
Kabusların tek bir konusu yok belli şeyler değil öyle yaratıklar şunlar bunlar değil aslında normal yaşantımı kötü olarak görüyorum
Bilinçaltından kaynaklı diyeceğim ama çoğu aklımın ucuna bile gelmeyecek senaryolar inanın
Örnek vermem gerekirse
Sürekli eşimin beni aldattığını görüyorum mesela. Çok kavgalar ettik bana malum mu oluyor saklıyor mu neden görüyorum diye (belki saçma bulacaksınız) güvensizlik yaşamadığım adama güvensizlik yaşamaya başladım hatta boşanmayı bile düşündüm neden sebepsiz yere sürekli aynı rüyaları göreyimki diye
Bu rüya olayı yaklaşık bir yıl olacak
Dayanamadığım için psikiyatriye gittim
Bana bir antidepresan ve bir uykuya yardımcı ilaç verdi
İlk zamanlar iyi geldi sonra yine başladı
Sonra doz arttırdı doza alışınca yine başladı
Derken derken hala aynı noktadayım
Buna sebep olacak bir sebep bulamadık
Tv izlemem iş ortamım biraz yoğun olsada rutin aynı
Ama çocuklar konusunda çok yoruluyorum
Uyumamaları yemek sorunları vs derken akşamları kendimi bütün kemiklerim ağrımış buluyorum
Dinlenmeye hiç vaktim yok çünkü cumartesileri bile çalışıyorum
Geçen hafta çok sevdiğim birinin hamileliğini gördüm rüyamda seni hamile gördüm dedim kız önce dalga geçti sonra test yaptı doğru çıktı
En son çok sevdiğim birinin vefatını gördüm inanmadım bizim oralarda birini ölü görürsen ömrü uzar derler ama öyle olmadı ve gördüğüm şekilde vefat etti üç gün sonra
Çok mutsuz ve sıkıntılı hissediyorum
Artık uyumak bile istemiyorum
Annem çocukları bir hafta bende bırak yıllık izin al dinlen diyor ama yalnız kalmak iyi gelir mi bilmiyorum
Ne yapmalıyım böyle bir sorun yaşayan geçti gitti diyen var mı acaba?

Bu arada olacakları görmek yeni bir durum değil bir yıldır var anlatsam çok detay var ama sıkmak istemedim yorumlara akşam bakabileceğim lütfen dalga geçmeden bu durumu bilen varsa yazsın

Bende son günlerde yaşadığım bu rüya olayına konu açmak istiyordum ki sizin konunuzu gördüm
Sizinki kabusmus bide ne olduğu belli olmayan tekrar etmeyenmis benim ki öyle değil
Ben psikolojik olduğunu düşünüyorum.
Birde sürekli görüyoruz ya o korkuyla uykuya dalıyoruz galiba o zamanda bilinç altı bize oyun oynuyor.
Ben sizin kadar yorgun değilim evde genelde yalnızım ama faydası olmuyor.
Belki sizde ise yarar

Kesinlikle dinlenmelisiniz. Bebeğim ilk doğduğunda uykusuzluk bende şok etkisi yaratmıştı. Çünkü öncesinde çok düzenli ve kaliteli bir uykum vardı. Uykusuzluktan sürekli kabuslar, uyku felçleri yaşamaya başladım. Dinlendiginizde hafifleyecegini düşünüyorum

Bilinçaltından kaynaklı diyeceğim ama çoğu aklımın ucuna bile gelmeyecek senaryolar inanın
Rüyalar zaten gerçekte aklımızın ucuna bile gelmeyecek şekilde kurulmuş senaryolar değil midir?

İş temponuz, çocuklarınızın sizi yorması vs en büyük sebeplerden biridir ama bence siz farkında olmadan belki çevrenizde yaşanan olaylardan, belki derinlerde bastırdığınız korkularınız nedeniyle aldatmalı kabuslar görüyorsunuzdur, birebir çıktığını gördüğünüz rüyalarınızda aldatmalı kabuslarınızın gerçek olma ihtimalini tetikliyor o yüzden sürekli gördüğünüz kabuslar haline dönüşüyordur.

Psikiyatriye gitmişsiniz zaten ama belki psikoterapi de gerekiyordur, çünkü bilinçaltı değildir diye düşündüğünüz tekrarlayan kabuslarınızın altında kaygı, korku vb duygular olabilir.

Çıkan rüyalarınız genelde çoğu insanın yaşadığı bir şey, sizin çözüme kavuşturmanız gereken sizi uyumaya bile korkar hale getiren tekrarlı kabuslarınız.

Selamlar hanımlar
Kabusların tek bir konusu yok belli şeyler değil öyle yaratıklar şunlar bunlar değil aslında normal yaşantımı kötü olarak görüyorum
Örnek vermem gerekirse
Sürekli eşimin beni aldattığını görüyorum mesela. Çok kavgalar ettik bana malum mu oluyor saklıyor mu neden görüyorum diye (belki saçma bulacaksınız) güvensizlik yaşamadığım adama güvensizlik yaşamaya başladım hatta boşanmayı bile düşündüm neden sebepsiz yere sürekli aynı rüyaları göreyimki diye
Uyumamaları yemek sorunları vs derken akşamları kendimi bütün kemiklerim ağrımış buluyorum
Geçen hafta çok sevdiğim birinin hamileliğini gördüm rüyamda seni hamile gördüm dedim kız önce dalga geçti sonra test yaptı doğru çıktı
En son çok sevdiğim birinin vefatını gördüm inanmadım bizim oralarda birini ölü görürsen ömrü uzar derler ama öyle olmadı ve gördüğüm şekilde vefat etti üç gün sonra
Annem çocukları bir hafta bende bırak yıllık izin al dinlen diyor ama yalnız kalmak iyi gelir mi bilmiyorum
Bende benzer rüyalar görüyorum.
Bazen uyanıyorum dalıyorum rüyaya devam ediyorum.
Ailemdeki herkes sen uyuma rüya görme mümkünse diyorlar ayan oluyor başı şeyler.
Gerçekten çok yorucu oluyor kalkıyorum uykudan kafam kazan gibi yorgun bitkin.

Rüya ile amel edilmez derler. Belki bazen bazı rüyalarımız durumlar için haberci olabiliyor ama bu bilimsel olarak da dini olarak da kanıtlanabilecek bir olgu değil. "Bilinçaltı desem, aklımın ucundan geçmeyecek şeyler" diyorsunuz ya hani, her insanın gündelik hayatta aklının ucundan geçmeyen şeylerle doludur zaten bilincaltı. Beyin her şeyi kaydeder, rüyalarımızda da ortaya karışık sunar bize. Bilinçli olarak düşünüp aklımıza gelmeyen, hatırlayamadığımız anlar, anılar ve bilgiler ile dolu beynimiz. Sizin de etkilendiğiniz ancak farkında olamadığınız şeyler vardır elbet. Örneğin eşinizin sıradan bir davranışı ile, burada okuduğunuz bir aldatma konusunu bağlamıştir beyniniz birbirine. Basit bir örnek ama olmayacak şey değil. Siz rüya konusuna taktığınız için kendi içinizde bir döngüye girmişsiniz muhtemelen.

Guven problemi yasamadığınız esinize, gördüğünüz rüyalar yüzünden yüklenip, bosanmayi bile akliniza getirebilecek durumdaysaniz demek ki uyanikken de pek sağlıklı bir ruh haliniz yok. Kabus görmek icin bir sebebim yok diyorsunuz ama, vardir belki de. Kimse gördüğü ruya sebebiyle bosanmayi dusunmez normalde

Annenizin sözünü dinleyin . Bir tatile çıkın . Hatta sorumluluklarınız fazla geliyorsa , muhakkak yardım alın . İşinizle ilgili düzenleme yapamıyorsanız eve yatılı bakıcı alın .
Sonuçta Allah korusun sağlığınız elden gidince paranın , çoluğun çocuğun pek bir anlamı kalmıyor maalesef. Siz iyi olursanız onlar da iyi olurlar. Çocuklar çabuk büyüyor ayrıca . Bugünler de geçecek emin olun . Eşinizle kavga etmeyin . Kötü rüya görünce uyandırın kocaman sarılsın size . Öylece uyuyun beraber . Farah yurdözü adında bir kadın var . Bazı metafizik vs olaylardan çok iyi anlıyormuş . Bir velimi uzaylılar kaçırmış güya , anlatırken sürekli o kişiden bahsediyordu .

Anneniz haklı.
Dinlenin biraz.
Ne güzel böyle teklifle gelmiş.
Çocukların bakımında, ev işi konusunda ya da işyerinde bir işi kimsenin sizden daha iyi yapamayacağı gibi bir düşünceniz var mı?

Tok mu yatıyorsunuz? Bazen gece yemek de buna yol açıyor. Eşim de sürekli gece atıştırır ve hep kabus görür. Bir de sırt üstü yatiyorsan onu değiştir. Kalp kası sıkıştığı için vücut hızlı uyandırmak amacıyla kabus gorduruyormus.

Bende de bekarken bi donem oldu hergece kabus kabus uyumak istemiyordum .sonra imam mahir sesin den yasini actim ve lamba acik uyumaya çalıştım 2 3 gece uyku sorunu oldu ama sonra uyuya kaldim 11 de uyuyorsam gece 4 uyandim isik acik şekil de sasirmistim .kabuslarim azaldi sonra isik kapali uyudum ama duayi yine dinledim dinleyerek uyudum bayagi süre cokta iyi gelmisti ne zaman sıkıntıda olsam yasini dinleyerek uyurdum .sizde deneyin umarım işe yarar. imam mahir dememin sebebi sesi cok iyi geliyor kendisi kabe imamidir dinlerseniz hak verirsiniz

Yorucu ve yipratici bir durum kesinlikle dinlenmelisiniz,bence stresten kaynaklaniyor asiri yorgunluk,uykusuzluk,sorumluluklarin agirligi vs..
Bende tam tersiyim yaa hic ruya gormuyorum hicc,bende bundan yakiniyordum ama sanirim gormemek daha iyiymis:)

Selamlar hanımlar
Örnek vermem gerekirse
Merhaba,
Sizin yazdiklarinizi Ben yazmis ola bilirdim gercekten..
Bende de böyle malesef, artik alistim mi desem, bilmiyorum. Bazen gercek oluyor rüyalar 100:100 Degilde, 80:80 Diyebilirim.
Bazen okadar korkutucu seyler görüyorumki, Günlerce o rüyayi düsünürüm 😔 allahim ne oluyor Ne oluyor Bunlar Nasil Rüyalar böyle .. Iste dedigim gibi artik alistim, bazen gözümü actigim andan itibaren Sanki hersey silinmis Sonra Ben düsünüyorum bu neydi yine 😩 Sonra mutlu oluyorum unuttugum Icin.

hayatimdan memnunum allaha sükür, hep gülerim sakalari severim gezmeyi tozmayi falan.
sadece Ailemden uzak yasiyorum esimle cocuklarimla Trye göctük 5 senedir isimiz yüzünden mecbur. Bu beni tabiki Cok üzüyor. Senede 1x ziyaret edebilirim Malum burda artik Bir hayat kurduk.
Belki de 10 sene önce, 19 yasimdaydim, Arka arkaya kötü seyler yasadigim Icin, (Gercekten her hafta bisey oluyordu, mahfoldum, hasta oldum stressten üzüntüden Cok yordular beni,Buda yalan söylemeden resmen 5 sene sürdü)
Bugün artik icimde birsey hep korku icinde var, bazen paranoyak düsüncelerim var, Mesela ya bu is olmazsa napcam, Ya araya birsey girerse bu bu bu olur, ya ucakta bisey olursa... Yani paranoyak demeyelimde Belki biraz fazla olur, ama icimde hep korkularim var travmalar yüzünden.

Acaba Sende de var miydi kötü tecrübeler .
Bu konuyu aslinda cok enteresan buluyorum ..

Selam.. rüyalara göre yaşanmaz elbette.. ama bilindiği üzere 3 çeşittir rüyalar hadis şeriflerde bu şekilde açıklanmıştır..

1. Allah'tan gelen rüyalar ya müjdeleyici dir yada uyarıcı

2. Nefsani rüyalar.. düşündüklerinizi aklınızın meşgul olduklarını ama farkında olmadığınız şeyleri görmek bilinç altı dediğimiz.. bazen düşünmedigimizi sanırız ama bi yerlerde kalmış kayit olmuş düşünceler ortaya çıkabilir

3. Şeytanı rüyalar .. şeytan tarafından hiçbir tabiri olmayan insanları korkutmak amaçlı rüyalar

Evet bazen rüyalar olacakları gösterebilir insanlara malum olur..ancak herzaman değil..

Peygamber efendimiz de buyurdugi gibi kötü rüyalar gördüğünüzde solunuza uc kez tükürüp rüyanın şerrinden Allah'a sığınmak lazım gelir.. Bu şekilde rüyadan hiçbir zarar gelmez inşallah.. ve mümkünse hiçbir rüyanızı iyi yada kötü kimseye anlatmamız gerekir..

Sebebi ise birinin kötü rüyayı yorumlaması uzerine onun gerçekleşmesine sebeb olabilir.. Anlatilmadigi sürece Allah'ın izniyle zararı da olmaz.

İyi rüya ise birinin kıskançlık yapıp o tabiri güzel olan rüyaya haset edebilir buda zararlı olabilir.. en iyisimi Hic kimseye anlatmamak ve dua etmek..

Kabuslarda endişe ve kaygı bozukluğu sebebiyle ortaya çıkıyor sanırım.. bol dua ve zikirle aşarsiniz inşallah biraz dinlenme ve tatil iyi gelebilir .

Son düzenleme:
Bunalmışsınız

Hayatınızda yolunda gitmeyen şeyler var

Farkında olmadan öfkeleri korkuları arka plana atmışsınız

En savunmasız anda çıkıyor hepsi ortaya.

Balık burcu , su grubu falan misiniz? Onların genelde 3. Gözü açık olur,rüyaları falan çıkar

Back