• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli kabus görmek kafayı mı yiyorum?

Rüyalar çoğu zaman bilinç altını yansıtır aslında.belki bastırdığınız düşünceleriniz rüya olarak karşınıza çıkıyordur.ama rüyalarınızın gerçekleşmesi kısmı beni korkuttu biraz.bir tanıdığımada olurdu bu.gerçekten çok can sıkıcı bir durum
Aşırı can sıkıcı söyleyemiyorsunda kimseye belki olacak belki olmayacak söylesen belki daha kötü şeylere vesile olmuş olacaksın karışık durumlar

Evet sebepsiz yere neden görüyorum diye çok takılıyorum çok kötü hissediyorum gördüğüm zaman. Duasız asla yatmam. Bilmiyorum acaba taşınsam mı ev mi bana huzur vermiyor anlamadım
Buda olabilir biliyormusunuz ben ilk evlendigim de yatak odama girince ruhum daraliyordu kalmak istemiyordum orda biseyler yasasak icime bir korku dusuyordu anlatamam degisik bir ruh hali
Birde cok cektigîniz bir zikir varmi
Bu yuzden belki hisleriniz cok kuvvetlendi Ama onun yani sira vesvese de gelmis olabilir

Buda olabilir biliyormusunuz ben ilk evlendigim de yatak odama girince ruhum daraliyordu kalmak istemiyordum orda biseyler yasasak icime bir korku dusuyordu anlatamam degisik bir ruh hali
Birde cok cektigîniz bir zikir varmi
Bu yuzden belki hisleriniz cok kuvvetlendi Ama onun yani sira vesvese de gelmis olabilir
Nasıl anlatsam şöyle ki korktuğum içimin sıkıldığı bir durum yok aslında uyurken dualarımı okur sağ tarafıma yatar uyurum yalnız kalmaktan vs korkmam çektiğim zikir yok normal namaz ve dualar vakit buldukça yasin vs okurum. Bu durum bana lohusalıkta geldi ve hala sürüyor

Nasıl anlatsam şöyle ki korktuğum içimin sıkıldığı bir durum yok aslında uyurken dualarımı okur sağ tarafıma yatar uyurum yalnız kalmaktan vs korkmam çektiğim zikir yok normal namaz ve dualar vakit buldukça yasin vs okurum. Bu durum bana lohusalıkta geldi ve hala sürüyor
Lohusalikta kotu bisey yasadinmi Peki depresyon gibi biseyler
Aslinda bende yay burcuyum dedigim gibi hislerim cok kuvvetli ama senin simdi cikmasi garip

Dinlendiğim zamanlar da da farklı değil yine görüyorum artık yıpranmaya başladım
Bence psikolojik.
Dinlenmeye alakasi yok.
Bilinç altımızda çok biriktirdim galiba hep çıkıyor.
Adını koyamadimiz korkularımız kabus oluyo galiba.
Ben destek almayı düşünüyorum ama hâlâ adım atamadım.

Hatırladığım kadarıyla yaşamadım planlıydı zaten süpriz bir gebelikte değildi. Hislerim kuvvetlidir benimde aslında eskiden esprisine kahve falı bakardık birkaç söylediğim çıkınca korkup bırakmıştım bir daha da bakmadım öyle şeylere :)

Bence psikolojik.
Dinlenmeye alakasi yok.
Bilinç altımızda çok biriktirdim galiba hep çıkıyor.
Adını koyamadimiz korkularımız kabus oluyo galiba.
Ben destek almayı düşünüyorum ama hâlâ adım atamadım.
İlaçları çifter çifter alıyorum ama hala o derin uyku evresine geçiremedi :))

Bence kesinlikle psikolojik. Siz korktukça daha kötülerini görüyorsunuz. Bir dönem bende böyle bir şey yaşadım rüyamda gördüğüm şeyler gerçek hayatta başıma gelmeye başlamıştı ve çok korkmuştum. Sonradan düşündüm bunun bana zarar verdiğini farkettim rüyaları ciddiye almamaya düşünmemeye başladım böyle böyle kendiliğinden düzeldi. Herşey düşünce yapımızla ilgili bilinç altında korku varsa bir şekilde rüyada da olsa açığa çıkıyor. Hayatınızdan negatif düşünceleri çıkartın. Olumlama yapın 🙏 güzel düşünün güzel olsun her şey. İster dua edin ister kişisel gelişim kitabı okuyun ister meditasyon bir çok yolu var. Kendinize uygun olan yol ile zihninizi rahatlatın

Siz söyleyince mantıklı geldi birden biz çalıştığım kurumda kalabalık bir ekibiz ve hepimiz kadınız akşama kadar yüzlerce konu konuşuyoruz belkide gündüz duyduklarım etkiliyor olabilir aslında
Mutlaka etkileniyorsunuzdur da siz günlük rutin konuşmalar olduğunu düşündüğünüzden fark etmiyorsunuzdur.

Aklımız bir çok şeyi biriktiriyor, tvde gördüğümüz bir haber, bir komşunun başına gelenler, iş yerindeki arkadaşımızın yaşadıkları, kullandığımız toplu taşımada yapılan bir telefon konuşması.

Şöyle bir örnek vereyim bilimsel kısımlarını detaylı bilmiyorum o yüzden yüzeysel bir anlatım olacak ama uykuda öğrenme diye bir şey var, bilim insanları bir araştırma yapmış, bizlerin gün içinde öğrendiklerimizi, duyduklarımızı veya gördüklerimizi ana hafıza kartımız diyebileceğimiz kortekse aktardığımızı görmüşler, mesela gün içinde atıyorum gitar çalmayı öğrenmeye başlamışsak, uykumuzda o gün aldığımız gitar dersinde öğrendiğimizi pekiştirdiğimizi keşfetmişler, bunun üzerine gönüllüler üzerinde bir deney yapmışlar, gönüllülere uykularında bir takım sesler dinletmişler, uyandıklarında hepsi dinledikleri sesleri tanımış.

Bu ne demek oluyor derseniz, çocukluğunuzdan itibaren iyi kötü tüm anılarınız, korkularınız, duyduklarınız gördükleriniz ana hafızanızda derinlerde duruyor, gün içinde ana hafızanızda sakladığınız bir endişenizle bağdaşan bir olay duyduğunuzda bu size kötü rüya olarak geri dönüyor, hafızanızda saklı iyi hatıralarınızla da bağdaşan bir şey gördüğünüzde veya duyduğunuzda size iyi rüya olarak geri dönüyor.

Sizin başınıza geldi mi bilmem ama arada benim başıma gelir:) tv karşısında uyuyakalmışsam ve o anda tv de bir film başlamışsa uykumda o filmin içinde oluyorum, bedenim uyuyor ama beynim uyurken bile dışarıdan bir uyarıcıya karşı kayıtsız kalmıyor, hepimizin beyni uyurken de gün içinde yaşadıklarını işlemeye devam eder.

Bu sebeple aslında sizin psikoterapi de almanız daha iyi olur sanki, tabii ben uzman değilim ama kabuslarınızın günlük yoğunluğunuz ve yorgunluğunuzun yanısıra endişeleriniz, derinlerdeki kaygılarınızla da alakalı olduğunu düşünüyorum, korkularınızı yenebilirseniz kabuslarınız da sona erer gibi geliyor bana.

Selamlar hanımlar
Artık yazmazsam çatlayacağım
Çok moralim bozuluyor ne yağacağımı bilemez duruma geldim
Sürekli her gece hatta gündüz gözüm dalsa bile hep kabus görüyorum
Kabusların tek bir konusu yok belli şeyler değil öyle yaratıklar şunlar bunlar değil aslında normal yaşantımı kötü olarak görüyorum
Bilinçaltından kaynaklı diyeceğim ama çoğu aklımın ucuna bile gelmeyecek senaryolar inanın
Örnek vermem gerekirse
Sürekli eşimin beni aldattığını görüyorum mesela. Çok kavgalar ettik bana malum mu oluyor saklıyor mu neden görüyorum diye (belki saçma bulacaksınız) güvensizlik yaşamadığım adama güvensizlik yaşamaya başladım hatta boşanmayı bile düşündüm neden sebepsiz yere sürekli aynı rüyaları göreyimki diye
Bu rüya olayı yaklaşık bir yıl olacak
Dayanamadığım için psikiyatriye gittim
Bana bir antidepresan ve bir uykuya yardımcı ilaç verdi
İlk zamanlar iyi geldi sonra yine başladı
Sonra doz arttırdı doza alışınca yine başladı
Derken derken hala aynı noktadayım
Buna sebep olacak bir sebep bulamadık
Tv izlemem iş ortamım biraz yoğun olsada rutin aynı
Ama çocuklar konusunda çok yoruluyorum
Uyumamaları yemek sorunları vs derken akşamları kendimi bütün kemiklerim ağrımış buluyorum
Dinlenmeye hiç vaktim yok çünkü cumartesileri bile çalışıyorum
Geçen hafta çok sevdiğim birinin hamileliğini gördüm rüyamda seni hamile gördüm dedim kız önce dalga geçti sonra test yaptı doğru çıktı
En son çok sevdiğim birinin vefatını gördüm inanmadım bizim oralarda birini ölü görürsen ömrü uzar derler ama öyle olmadı ve gördüğüm şekilde vefat etti üç gün sonra
Çok mutsuz ve sıkıntılı hissediyorum
Artık uyumak bile istemiyorum
Annem çocukları bir hafta bende bırak yıllık izin al dinlen diyor ama yalnız kalmak iyi gelir mi bilmiyorum
Ne yapmalıyım böyle bir sorun yaşayan geçti gitti diyen var mı acaba?
Sürekli kabus görüyorsan rüyanı yönetmeyi denesiniz. Mesela ben rüyada iken rüyada olduğumun bilincindeyim korkunç şeyler görsem korkmuyorum anı yaşar gibi rüyayı yaşıyorum. Bazen kontrol ediyorum isteğim şeylerı yapıyorum ama pek uzun sürmüyor. Bu yöntem lucid rüya hayatımda en sevdiğim şey rüya görmek

Muhtemelen anksiyete bozukluğunuz var.
Bir uzmana görünmenizi tavsiye ederim. Terapi ya da gerekirse ilaç tedavisiyle kolaylıkla düzelebilecek bir durum.

Ben de uzun yıllar korkunç rüyalar gördüm. Neyden korkarsam düşünmesem bile rüyamda onu görüyordum.Tabi sadece bunlar değil kocaman beni ısırmaya çalışan yılanlar, karanlıkta aniden önüme çıkan bir sürü köpek, çocukluğumun geçtiği ev vs.Hatta bir gün küçüklüğümün geçtiği evi gördüm, kapıyı çaldım. ailecek açtılar kapıyı. Ben annemin genç halini, kardeşimin ve kendimin küçük halini gördüm ve konuştum. Günlerce etkisinden çıkamadım bu rüyanın.sonra dua yazdırdım. Hala üstümde ve yastığımın altında duam vardır. Namazlarımı da düzenli kılıyorum. böylece şükür geçti.Şuanki korkum lohusalık, namaz kılamıcam. O zaman yine eskisi gibi kabuslar görücem diye çok korkuyorum.

Pek anlamıyorum onlardan yay burcuyum
Burcumuz aynı, uyku problemimiz de. Belki de burçla alakalı bir şeydir diyeceğim pekte inanmayarak :)

Neyse, ben kendimi anlatayım size. Hani insanlar film izlerken, müzik dinlerken uyuya kaldım derler ya ömrümde öyle bir sey yaşamadım. Kendimi bildim bileli uykuyla kavgalı biriyim. Fakat bu aralar kavgaların yerini düşmanlık aldı.

Dalmam çok uzun sürüyor, daha dalmadan rüyalar görmeye başlıyorum. Rüya dediysem öyle çam ağaçlarının arasında yürümüyorum, hep vurdulu kırdılı şeyler. Ya günlük hayatımda yaşadıklarımı olumsuz bir şekilde görüyorum ya da bir savaş filmimin başrolündeyim. Mesela bugün çocuklar köprüde beni taşlıyorlardı. Geceleri korkarak uyanıyorum ve dalmam tekrar uzun sürüyor.

Hayatımda şu an yolunda gitmeyen hiçbir şey yok. Hatta kişisel tarihimin en rahat zamanlarını yaşıyorum, ama gel gör ki iç huzur yok.

YouTube’a anksiyete nefes terapisi yazın, rahatlatıyor. Dün gece iki defa terapi yaparak uyudum bir nebze daha kaliteli uyandım. Bir de geceleri uykuya dalmadan önce mutlaka en 5-10 sayfa kitap okuyorum bu da rahatlamamı sağlıyor.

Selamlar hanımlar
Artık yazmazsam çatlayacağım
Çok moralim bozuluyor ne yağacağımı bilemez duruma geldim
Sürekli her gece hatta gündüz gözüm dalsa bile hep kabus görüyorum
Kabusların tek bir konusu yok belli şeyler değil öyle yaratıklar şunlar bunlar değil aslında normal yaşantımı kötü olarak görüyorum
Bilinçaltından kaynaklı diyeceğim ama çoğu aklımın ucuna bile gelmeyecek senaryolar inanın
Örnek vermem gerekirse
Sürekli eşimin beni aldattığını görüyorum mesela. Çok kavgalar ettik bana malum mu oluyor saklıyor mu neden görüyorum diye (belki saçma bulacaksınız) güvensizlik yaşamadığım adama güvensizlik yaşamaya başladım hatta boşanmayı bile düşündüm neden sebepsiz yere sürekli aynı rüyaları göreyimki diye
Bu rüya olayı yaklaşık bir yıl olacak
Dayanamadığım için psikiyatriye gittim
Bana bir antidepresan ve bir uykuya yardımcı ilaç verdi
İlk zamanlar iyi geldi sonra yine başladı
Sonra doz arttırdı doza alışınca yine başladı
Derken derken hala aynı noktadayım
Buna sebep olacak bir sebep bulamadık
Tv izlemem iş ortamım biraz yoğun olsada rutin aynı
Ama çocuklar konusunda çok yoruluyorum
Uyumamaları yemek sorunları vs derken akşamları kendimi bütün kemiklerim ağrımış buluyorum
Dinlenmeye hiç vaktim yok çünkü cumartesileri bile çalışıyorum
Geçen hafta çok sevdiğim birinin hamileliğini gördüm rüyamda seni hamile gördüm dedim kız önce dalga geçti sonra test yaptı doğru çıktı
En son çok sevdiğim birinin vefatını gördüm inanmadım bizim oralarda birini ölü görürsen ömrü uzar derler ama öyle olmadı ve gördüğüm şekilde vefat etti üç gün sonra
Çok mutsuz ve sıkıntılı hissediyorum
Artık uyumak bile istemiyorum
Annem çocukları bir hafta bende bırak yıllık izin al dinlen diyor ama yalnız kalmak iyi gelir mi bilmiyorum
Ne yapmalıyım böyle bir sorun yaşayan geçti gitti diyen var mı

Back