- 22 Ocak 2022
- 1.051
- En iyi cevaplar
- 1
- 1
- 18
- Konu Sahibi AfetiDevran34
-
Sanane sen boş yapıyorsun d.fol git yazma .Açsın demek ondan ondan zoruna gidiyorEn azından kendi özgün cümlelerini kullansan daha iyi olmaz mı a ama pardon yaratıcı değilim diye ağlıyordun dimi senhem yüzsüz görgüsüz, bence boş yapıyosun
Sizemi sorucam ne yapacağımı?siz kim oluyorsunuz da benimle böyle konuşuyorsunuz?
Babam da bu parayı havadan kazanmıyor
Ayrıca insanlar niye rahatsız olsun burada rahatsız olucak ne var herkesin hayatı farklı. Kimin hayatı dört dörtlük?
Herkes buraya sıkıntılarını yazmakta özgür kimsenin sizden izin alacak hali yok
Rahatsız olan yazmayabilir.Herkes derdini burada yazmakta özgür elbette ama kusura bakmayın böyle bir zamanda kimsenin sizin gibilere anlayışı yok.
Dalga da geçen olur şımarık bulanda olur.
18 yaşında oğlum var haftalık 100 lira harçlığı var az geliyor bazen ona ve ben onu kolay vermiyorum hesabını soruyorum erkenden harcarsa.
Çünkü her şeyi bizim tarafımızdan karşılanıyor yiyeceği bir yemek okulda.
Sizin yaş grubunuzun kahve ve dışarda yeme merakından nefret geldi.
Boşşş bomboş aptal aptal gezen kahve beyinli gençler var ortada.
Onlardan olmamak için elinizden geleni yapın.
Gerçekten samimi iseniz zaten önerileri fikirleri ciddiye alırsınız.
Etrafınızda imkansız insan olmayabilir hiç mi tv den gündemden haberiniz yok?
İmkansız insanlara yardım eden kuruluşlar kişiler var onları takip edin görün idrak edin.
Şu an kahvaltıda çocuğu yesin diye kendisi yumurta yemeyen insanlar var.
O yüzden 4000 lirayı havada harcıyorum yetmiyor diye dalga geçer gibi yazana her şey denir malesef
Sanane sen boş yapıyorsun d.fol git yazma .Açsın demek ondan ondan zoruna gidiyor
Zoruna gitmese havlamassın bu kadar.
Sen neden hakaret ediyorsun peki?Burada anlatmak istediğim kimse kimseye burada hakaret Edemez
Kimsenin buna hakkı yok.
Hala soruyomusunuz niye diye ? Sabahtandır kimseye birşey demeyeyim diyorum ama ciddenSen neden hakaret ediyorsun peki?
Yahu tamam doğru ortam farklı benzin pahalı falan filan gidip harcıyosun bundan şikayetçi değilsin bi yemek kaç para diyosun acımıyosun veriyosun onada tamam. Sonradan mı pişman oluyosun nedir yani sorun?Ayrıca herkesin girdiğini ortamlar farklı benzin fiyatları da ortada
cevaplarınızı okudukca şunu da ekleme ihtiyacı hissettim. size ne hayatimdan demişsiniz ama o iş öyle olmuyor. siz bu sistemde yalnızca tüketici olarak varsınız, kendiniz ve ekonomi için ortaya bir ürün, bir fikir sunmaktan acizsiniz, burada size söylenenlere verebildiginiz tek cevap ekonomi coh kötü diye zirvalamak, gelip buraya size ne benim hayatımdan diye çemkirme hakkiniz yok öyleyse. aman efendim kimse çalışmasın, düşünmesin, üretmesin, yalnızca kafelere gidip yiyip içip sçalim, üretimine harcanan zamandan daha kısa süre kullanacağımız kiyafetlere paralar saçalim, üstüne de avrupayi örnek alalım da aylaklara işsizlik maaşı verilsin herkes daha da ve daha da çok harcasin. o işler öyle olmuyorbabanizin 4 bin lira size ye iç gez parası verebilmesi için en az bi 20 bin kazanıyor olması gerek diye düşündüm.
evet her şey pahalı, ama sadece size pahalı değil. kalan parayla ananiz babaniz ev gecindiriyor ve bu sizin bazalardan taşan kiyafetlerinizden daha elzem.
liseden sonra devam etmediniz galiba. çalışmıyorsunuz da. e her gün dışarilarda avm, kafe, sahil. ülkenin büyük çoğunluğunun ev gecindirmek zorunda olduğu para gezmeme yememe yetmiyor diye utanmadan konu açmışsınız. kullanıcı adıniza ithafen sorayım, neyden yoruldunuz?
babanizin 4 bin lira size ye iç gez parası verebilmesi için en az bi 20 bin kazanıyor olması gerek diye düşündüm.
evet her şey pahalı, ama sadece size pahalı değil. kalan parayla ananiz babaniz ev gecindiriyor ve bu sizin bazalardan taşan kiyafetlerinizden daha elzem.
liseden sonra devam etmediniz galiba. çalışmıyorsunuz da. e her gün dışarilarda avm, kafe, sahil. ülkenin büyük çoğunluğunun ev gecindirmek zorunda olduğu para gezmeme yememe yetmiyor diye utanmadan konu açmışsınız. kullanıcı adıniza ithafen sorayım, neyden yoruldunuz?
Ama burası soru sorma platformu yani bir insan sivilcem var diye de soru açabilirYahu tamam doğru ortam farklı benzin pahalı falan filan gidip harcıyosun bundan şikayetçi değilsin bi yemek kaç para diyosun acımıyosun veriyosun onada tamam. Sonradan mı pişman oluyosun nedir yani sorun?
Burda covidden başka hastalıklardan neler çekti yakınlarını kaybetti insanlar biri gelipte "ayy çok sivilcem var bunun için intiharı bile düşünüyorum" benzeri konular açınca size verilen cevaplara benzer cevaplar alıyorlar yani Allah başka dert vermesinden yola çıkarak.
Ben bi türlü mutlu olamıyorum diye konu açsanız neyse hem napim harcıyorum hemde ay çok mu harcıyorum demek saçma oluyo biraz.
İstemediğiniz şeyleri söyledi diye kimseye hakaret edemezsiniz sitede konu açınca her yoruma hazır olacaksınız.
Özgürlük size varsa cevap verenler içinde var.
Para harcamak insanlara geçici mutluluk getirir. Ruhen mutlu olmadan bunu aşamazsınız.
Gerçekten verilen tavsiyeleri dikkate alın yaşınızın kıymetini bilin.
O zaman farkedemediğiniz bir çok şeyi farkedip kendinize başka mutluluk veren şeyler bulabilirsiniz.
Rahatsız olduğum tek nokta yok sen saraylarda yaşıyosun da açın halinden anlamazsın laflarının havada uçuşmasıkonunuza yazılması gerekenler yazıldı insanlar farklı açılardan bakti diye rahatsız olmuşsunuz.
peki o zaman neden herkese açık bi platformda derdinizi kankalariniz dinleyip de size "napalim yorgunhayat hersey çok pahalı yemeye devam et" diyecek gibi beklenti içine girdiniz anlamadim.
kahve pahalıysa haftada bir içersiniz. tatlı pahaliysa arada sırada yersiniz.
disarda cafede pinekleyip yiyip icmiyo diye gençlik solmuyo. benzin pahaliysa yürürsünüz ya da toplu taşıma kullanırsınız. ya da sürekli gezmezsiniz.
ben bu kuşak gençliği de anlamıyorum. Bi cafeye bile gidemeyecek miyiz? hep yiyin hep tüketin gençlik emekli amcalar gibi oturmak zaten. ya da altında arabayla gezmek. istediği zaman hemen sahip olmak....
yaşlı da değilim bu arada 30 yaşındayım. Bu kafayı asla anlamicam.
Hayır üniversite okuyorum ailemin durumu iyi yani ev geçindirme gibi bir kaygıları yok bana verdikleri para çerez paralarıbabanizin 4 bin lira size ye iç gez parası verebilmesi için en az bi 20 bin kazanıyor olması gerek diye düşündüm.
Peki soruyorum insanların yüzde kaçı üretici? Yani herkes tüketmiyor mu?cevaplarınızı okudukca şunu da ekleme ihtiyacı hissettim. size ne hayatimdan demişsiniz ama o iş öyle olmuyor. siz bu sistemde yalnızca tüketici olarak varsınız, kendiniz ve ekonomi için ortaya bir ürün, bir fikir sunmaktan acizsiniz, burada size söylenenlere verebildiginiz tek cevap ekonomi coh kötü diye zirvalamak, gelip buraya size ne benim hayatımdan diye çemkirme hakkiniz yok öyleyse. aman efendim kimse çalışmasın, düşünmesin, üretmesin, yalnızca kafelere gidip yiyip içip sçalim, üretimine harcanan zamandan daha kısa süre kullanacağımız kiyafetlere paralar saçalim, üstüne de avrupayi örnek alalım da aylaklara işsizlik maaşı verilsin herkes daha da ve daha da çok harcasin. o işler öyle olmuyor
Ama burası soru sorma platformu yani bir insan sivilcem var diye de soru açabilir
Kimseninde karışmaya hakkı yok çünkü hepimizin yakınları ölüyor,hastalanıyor bunlar olağan şeyler
Bunlar yüzünden insanlar sıkıntılarını paylaşmasınmı?yani kimisinin derdi sivilceleri dir kimisininki evliliğidir herkesin sıkıntıları farklı
Benim sivilce sorunum var diye başka sıkıntım yok mu yani elbette var ama ben buraya sivilce sorusu açabilirim çünkü yardım istiyorum
Diğer soruma bakarsan eğer mutlu olamadığımı belirtmiştim
Elbette herkes yorumunda özgürdür karşısındakine hakaret etmediği müddetçe ama ben buraya konu açtım diye kimsede bana hakaret edemez ha ederse bende ederim.
İnsanlar fikir vermek yerine yok sen sarayda yaşıyosun bilmezsin açların halini gibi yorumlarda bulunuyor
Yahu ne biliyorsunuz benim ihtiyaç sahiplerine yardım etmediğimi?kaldı ki etmesem bile kimsenin benimle böyle konuşmaya hakkı yok
Ben etmesem bile ailem Fazlasıyla ediyor.
Yorumları olursanız sorumu cevaplamaktan çok hakaret ettiklerini göreceksiniz.
İşte sorun da bu mutlu olamıyorum yemek içme dışındaYahu tamam doğru ortam farklı benzin pahalı falan filan gidip harcıyosun bundan şikayetçi değilsin bi yemek kaç para diyosun acımıyosun veriyosun onada tamam. Sonradan mı pişman oluyosun nedir yani sorun?
Burda covidden başka hastalıklardan neler çekti yakınlarını kaybetti insanlar biri gelipte "ayy çok sivilcem var bunun için intiharı bile düşünüyorum" benzeri konular açınca size verilen cevaplara benzer cevaplar alıyorlar yani Allah başka dert vermesinden yola çıkarak.
Ben bi türlü mutlu olamıyorum diye konu açsanız neyse hem napim harcıyorum hemde ay çok mu harcıyorum demek saçma oluyo biraz.
İstemediğiniz şeyleri söyledi diye kimseye hakaret edemezsiniz sitede konu açınca her yoruma hazır olacaksınız.
Özgürlük size varsa cevap verenler içinde var.
Para harcamak insanlara geçici mutluluk getirir. Ruhen mutlu olmadan bunu aşamazsınız.
Gerçekten verilen tavsiyeleri dikkate alın yaşınızın kıymetini bilin.
O zaman farkedemediğiniz bir çok şeyi farkedip kendinize başka mutluluk veren şeyler bulabilirsiniz.
yani şu alıntıladığım kısımla sadece şımarık değil ahmak da olduğunu kanıtlamış oldun. Şimdiye kadar kimseye bu kadar sert bir yorum yapmamıştım. Senin de troll olduğunu düşünüyorum. Yani umarım öylesindir.Bu kuşak dediğiniz de eskilerden çok daha çalışıyor emin olun
Şimdi hangi genç okul okumuyor da erkenden kocaya gidiyor? Hepsi üniversite mezunu
Asıl eskiler birşeye yaramiyordu bence çünkü yeni nesilin hepsi benim gibi değil çoğu sıradan gelire sahip ve az bir gelirle okuyorlar sürünüyorlar
Şimdi gençler istese bile yiyip içemiyor dikkat ederseniz çünkü ekonomi ortada
Maaş ortada
Eskiler ne yaptı anlamıyorum çocuk doğurmaktan başka.
İyi o zaman imkanı olmayan herkes 15 yine gelmeden evlensin çocuk yapsın öyle mi?yani şu alıntıladığım kısımla sadece şımarık değil ahmak da olduğunu kanıtlamış oldun. Şimdiye kadar kimseye bu kadar sert bir yorum yapmamıştım. Senin de troll olduğunu düşünüyorum. Yani umarım öylesindir.
Yani insan hem bu kadar tembel olup hem eskiler napmış sanki sadece çocuk yapmışlar gibi bir yorum yapmaya utanır gerçekten. Bu kadar arsız olunmaz. Sanki millet okumaya fırsatı varmış da okumamış. Şu an ülkede üniversite okumaktan daha kolay bir şey yok ki en zor fakültelerden birini bitirmiş biri olarak söylüyorum bunu. Mesela benim anne babamın imkanları yokmuş, köyde büyümüşler okumamışlar. Hiçbir destek olmadan çalışıp kendi işlerini kurup ev, araba, dükkan alıp 3 tane çocuğu da okutup meslek sahibi yaptılar. Senin gibi üni mezunlarını da cebinden çıkarırlar
Nasıl bu kadar cahilce ve hadsizce bir yorum yapabiliyorsun? Herkes senin gibi ağzında altın kaşıkla doğmuyor. Bi bulunduğun fanustan kafanı çıkar da başka nasıl hayatlar olduğuna da bak
Ya bu kadar cahillikten baygınlık geçireceğim gerçekten. 15 yaşında evlilik nerde kalmış? Hangi yüzyılda yaşıyosun sen? Benim babaannem bile 15 yaşında evlilik yapmamış. He yapmış da olabilirdi. O zaman ki hayat şartları öyleymiş. Çoğu emrivakiyle evlendirilmiş. 15 yaşında evlenmedin diye kendini üstün mü sanıyosun? Ee seninkilerin maddi imkanları varmış çocuk yapmışlar da nolmuş? Mutsuz bir çocuksun. Fakir ailede büyüyenler senden daha mutlu.İyi o zaman imkanı olmayan herkes 15 yine gelmeden evlensin çocuk yapsın öyle mi?
Bir insanın imkanı olmaya bilir bu demek değildir ki 15 inde koca hayalleri kurup evlen çocuk yap
Eskilerin evlenme yaşı ortada ne yani şu hayatta okuldan başka yapcak bişey yok mu
Okuma imkanın yoksa çalış yani hemen okul yok diye evlenicen Mi.
Hayatın çok zorsa bir zahmet çocuk ta yapma .
Ama yok çocuk yapmaktan vazgeçerler mi
Sonra cahilce çocuk doğurup onları da kendileri gibi sefil bir hayata mahkum ediyorlar hem kendilerini yakıyolar hemde doğan çocukları
Şimdiki gençler karı koca memur olsalar bile 1 çocuğu senelerce düşünüyro yapsak mı acaba bakabilirmiyiz diye
çünkü akıllılar sadece kendilerini düsünmuyorlar.
Çoğu memur karı kocanın bile 1-2 Den fazla çocuğu yok
Belli kimin zeki olduğu.
Ayrıca herkes senin annen baban gibi değil.
Babamın parası var yaşıyroum gidip askeri ücrete çalısmamı mı bekliyorsun?
Kimin olsa yer sadece ben değil
Benim yerimdeki insanların gidip askeri ücrwtw çalışacak halleri yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?