Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aynı şey değil tabi ki, buraya istediğim zaman girip, istediğim konuları okuyup, istediklerime cevap veriyorum, sonrasında unutup gidiyorum ama normal hayatta ailemin, arkadaşlarımın dertlerini kendi istediğim dışında dinliyor ve sevdiğim insanlar olduğunu içinde bir şekilde anlattıklarından etkileniyorum.Başlığa cevap veriyorum;
sürekli dert dinlediğinizden yakınıp "bir derdim var" forumunda mı dolaşıyorsunuz?
Dinlemek yetmemiş bi de okuyarak mı yoruyorsunuz kendinizi
Deneyeceğim mutlaka, beni de insanlar dertsiz görüyor, geçenlerde bir kuzenim senin yerinde olmak isterdim dedi bir konu için onun şuan olmak istediği duruma ciddi sıkıntı çekerek geldim ama haberi yok bundan. Anlatmak lazım ki insanlar da anlasın, anlatmamak da hata aslında, yoksa birgün çok kötü patlayacagim.Al benden de aynı... Ama dur iyi bir çözümüm var tabi eşimle biz bu durumu çözdük. Çünkü gerçekten herkesin derdi benim derdim , benim derdim benim derdimdi ki.. Bir gün eşimle konuşurken bana dedi ki " Çok güçlü duruyorsun hayata karşı, insanlar seni çok güçlü ve dertsiz, tasasız gördüğü için yaşıyorsun bunları.."
Adam haklı dağılın dedim.Ama ne yapıcağımı günlerce düşündüm bulamadım. Çözüm yine ondan geldi. " Onlar sana ağlamaya başlamadan sen ağla , birazda sen dert yan.. Ota çöpe ağla, olana olmayana ağla dedi."
Mesela maddi hiç problemimiz yokken ay yetmiyor yetişmiyor diyebildim. Yada çocuğum olmuyor(- ki pcos sadece daha tüp bebek yaptırmadım bile ) kısırım ben napıyım olmuyor dedim ağladım. Arkadaşım, dostum dediğim az kişi tutarım genelde hayatımda isteyerek yaptığım bişeyken hiç arkadaşım yok, çevrem yok diye ağladım. Bulduğum, bulabileceğim herşeye dert yandım. Baktım bitti. Bana dert yanan kalmadı. Konu açmaya bile korkar oldular.
Denenmiş formül bak uygula derim ben. Hem rahatladım hem dert üstüne dert almadım o zamandan sonra.
Teşekkür ederim. İnsanlar anlamıyorlar gerçekten yada anlamamazlıktan geliyorlar, bebeğimi kaybetmişim moralim bozuk bana gelmiş dert yanıyor kendi hayatından sanki o an umurumda olabilir bu durum. Ama artık dinlemeyecegim çünkü olumsuz etkileniyorum. Annem ve babam konusuna çare bulmam zor, bir tek onlar kalsinlar en azından derdini dinlediğim.Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim.Sizinle aynı durumlara maruz kaldığımı belirtmeliyim.En son ben hasta bir insanım beni üzecek şeyleri bana anlatıp durmayın dedim.Ha değişen birşey oldu mu?Hayır.Yine aynı.
Aslında bende öyleyim , dert anlattıkça rahatlama aksine anlattığım şeyin olumsuzluğu beni daha coky içine çeker ama artık insanların pirelerini deveymişcesine dinlemekten çok sıkıldım ve bunaldïm bir süre bende pireyi deve yapacağım belki işe yarar :)Kesinlikle katılıyorum bu karakter meselesi "pireyi deve yapan" ya da "deveyi pire yapan" diye ikiye ayrılıyo insanlar bence :) Biz galiba 2. karakterde olduğumuzdan sıkıntı yaşıyoruz :) 16-17 yıldır aynı işyerinde çalışıyorum.. Bi gün bile eve gidince işimden konuştuğumu bilmem tabiki binlerce sorun yaşıyorum her gün.. Geçenlerde istifa etmeye karar verdim.. eşim de dahil insanlar şaşırdı ve saçmalama öyle hemen bi sorunda istifa edilmez falan diye akıl vermeye kalktılar.. Ben de başladım anlatmaya yıllardır yaşadığım haksızlıkları, uygulanan mobbingleri, iş yükümün artık boyumu aştığını (tabi şikayet etmeyince işyerinde de bi bakmışsın herkesin 5 katı iş yükü var sırtında o da ayrı mesele), bikaç gün eşime dostuma çevreme bunları anlattım herkes ciddi anlamda şaşırdı.. Bakışlarını şu an size göstermek isterdim, hiç bahsetmedin bunlardan falan dedi eşim mesela.. Ben şikayet etmeyi sevmem yapım bu biliyosun dedim.. İşte dedi demekki davulun sesi uzaktan hoş geliyo insanlara.. Herkes senin işinin ne kadar iyi olduğunu konuşuyo yıllardır dedi ben bile dedi... Şaşırdı şaşırdı durdu.. Ama ben işten ayrılmadım.. Kimse de daha sonra sizin o işler noldu çözüldü mü demedi (tabi eşim hariç). Ama biz bu yapıda olduğumuz sürece kimse bizi teselli etmediği gibi kendi dertlerini atla deveymiş gibi anlatmaya devam edecek.. Değişeyim diyorum bu konuda ama ben öyle sürekli dert anlatan biri olduğumda gerçekten kendimden çok sıkılıyorum.. Kendi yaşam enerjim içimden çekilip gidiyo gibi hissediyorum.. En iyisi diyorum insanların pire pire sorunlarını dinleyeyim daha iyi :)
Deneyeceğim mutlaka, beni de insanlar dertsiz görüyor, geçenlerde bir kuzenim senin yerinde olmak isterdim dedi bir konu için onun şuan olmak istediği duruma ciddi sıkıntı çekerek geldim ama haberi yok bundan. Anlatmak lazım ki insanlar da anlasın, anlatmamak da hata aslında, yoksa birgün çok kötü patlayacagim.
Merhaba Hanımlar
Bu bir iç dökme yazısıdır, insanların dertlerini dinleyip benden medet ummalarından çok bunaldım. 3 kardeşiz 2 abim var, kendimi bildim bileli hayatım abimlerin sorunları, babamın hastalıkları, annemin evhamı ve serzenişleriyle geçti. Ha birde telefonla ,yüzyüze görüştüğüm kuzen, akraba ve arkadaşlarımın dertlerini dinliyorum sürekli. Ben yapı olarak çok dert yanan , sıkıntılarını anlatan biri değilim bunu yaptığım tek kişi eşimdir onun haricinde çok büyük birşey yaşamadıkça insanlara birey yansıtmam ve anlatmam. Ama hayatımdakı herkes anlaşmış gibi beni dert anlatma, fikir alma ve ara bulma merkezi olarak görüyor. Ve ben farketmesem de anlatılan olumsuz olaylardan etkileniyorum. Son zamanlarda kendimi sürekli başkalarının dertleriyle meşgulken buluyorum, zihnim hep meşgul ve bir süre sonra gerginlik oluşturuyor bu bende.
En son yaşadığım olay bardağı taşıran son damla oldu , 5 gün önce düşük yaptım, hastaneye ve eve geçmiş olsuna gelen akrabalar oldu, ben o moral bozukluğundayken gelen birçok kişinin problemini dinledim, en son bir kuzenimin şuan dert dinleyecek durunda değilim diyerek sözünü kestim öyle davranmama çok bozuldu sonrasında duydum ki benimle küsmüş ! Suan onun küslüğü umurumda değil ama artık bu Güzin Abla halimden kurtulmak istiyorum.
Dışarıdan bakıldığında kalabalık bir çevrem var ama ruhumu ve enerjimi emıyor artık bu kalabalık. Annemi arıyorum sadece şikayetlerini dinliyorum mesela, babam evet hasta ama sürekli dert yanacak kadar değil ama hep hastalık muhabbeti yapıyor o öyle konuştukca moralim bozuluyor modum düşüyor her seferınde.
Ben dert anlatmayıp birseylerden şikayet etmeyince hayatım dışarıdan mükemmel gözüküyor sanırım halbuki birçok insanın dert diye anlattığı şeyleri yaşıyorum ama sızlanmayı sevmediğim için hep güçlü olduğum herşeyi kolay atlattığım gibi bir düşünce var etrafımdaki insanlarda. Düşünüyorum manevi olarak desteğe ihtiyacım olan anlarımda hep yanlızım sadece eşim var, çünkü annemin de hep dediği gibi ben bir şekilde hallederim, aslında durum böyle değil ama bende buna inandırdım kendimi. Ben herseyi halleder poziyonundayken hep teselli veren, çözüm üreten rolüne geçiyorum geçiriliyorum bir şekilde.
Bundan sonra ruhumu emip , enerjimi düşüren kişilerle arama mesafe koymak istiyorum, anne ve babamla nasıl yapacağım bu durumu bilmiyorum. Onlarla mesafe koymak istesem alınırlar ikisini de çok seviyorum ama bana yükledikleri misyon artık beni çok yoruyor, en son eşimde kendine bile bile kötülük ediyorsun dedi ki ailemle aramdaki diyaloğa yorum yapan bir insanda değildir. Ne yapsam kırmam, üzmem onları ama sürekli dert dinleyıp çözüm üretmem gerektiği algısını kırabilirim?
Teşekkür ederim. Bende pozitif bir insanım o yüzden bu olumsuz muhabetler rahatsız ediyor beni. Uzak durmaya çalışacağım ama annem babam da beni olumsuz yönde etkiliyor onlar için yapacak briseyim olmayacak muhtemelen, mesafe koyamam onlara mesafe koysam yine mutlu olamam.Geçmiş olsun canım .. hayırlısı olsun senin ve eşin için.. sürekli dert yananlara gelirsek sen ağlama duvarı değilsin.. Ben de karakter olarak pozitif biriyimdir genelde.. sürekli Sızlanan insanlardan hiç hoşlanmam .. uzak duruyorum böylesinden..!! Çünkü insanın yaşam enerjisini emiyorlar .. size tavsiyem aranıza mesafe koymanız..
Kk daki bazı gruplar var her konuya boşa diyolar sende sana dert yananlara maddi yada manevi bi konuysa boşan hep kocanın yüzünden bunlar de yada kuzenlerine ayrıl senin piskolojini bozmuş bu çocuk de bak bakalım bidaha dert yanıyolar mı bidahaya 2 kere düşünürler en azından anlatmak için mantıksız çözümler üretin her seferinde kırmadan bu işin önüne geçmiş olursunuz
Mantıklı :) ama yapamam ya ben öyle birşey desem karşımdaki kişi hasta mıyım, başıma bişey mi çarptı diye endişeye düşer :) ama mümkün mertebe dinlemeyip ben anlatacağım artık insanlara.Kk daki bazı gruplar var her konuya boşa diyolar sende sana dert yananlara maddi yada manevi bi konuysa boşan hep kocanın yüzünden bunlar de yada kuzenlerine ayrıl senin piskolojini bozmuş bu çocuk de bak bakalım bidaha dert yanıyolar mı bidahaya 2 kere düşünürler en azından anlatmak için mantıksız çözümler üretin her seferinde kırmadan bu işin önüne geçmiş olursunuz
Teşekkür ederim.Yabanelma geçmiş olsun ...Bende vardı böyle bı arkadas .Benim dugunum iptal olmak üzereydi ayrıldık .Bunu aradim hii hii diye dinledi ve aman boşver defolup gitsin o değilde tirnsgim kırıldı yaa ne zamandır uzariyodum deyince dank etti .Sonra evlendim düşük yaptım bende ki sorunum vardı yani çocuğum hiç te olmayabilirdi .Tabi en kotu 2 günde bir aradığı için ona anlattım aman boşver çocuk başa bela olmazsa olmasjn deyince nrvrim döndü ağzıma geleni saydım dfettjm hayatımdan ...
Bunun gibi olan bir iki daha vardı onlarda da bu yöntemi denedim.Arayip nasılsın diye sordukları an ay hiç iyi değilim diye derdim yoksada uydurdum ve o konusacati zamanda bı bahaneyle kapattım baktılar işleri gorylmuyo defolup gittiler .Oyke yap aradıkları an bişey uydur sikayetlen ve araya girecekleri zaman laflarını kes devam et bak bidaha ariyo mu
Bende çok anlatmam valla burda daha çok konu acmisimdir bunu yaptığınız an kacacaklar...açar açmaz nasılsın diye sorduklarında başlayın nefes almadan anlatın ..Teşekkür ederim.
Bakın büyük bir derdi varmıs arkadaşınızın tırnağı kırılmış, sizin düğün arefesi ayrılık yaşamanız ne ki onun yanında, vardı benim de böyle arkadaşlarım görüşmüyorum artık bende. Ben biraz fazla müsamaha gösteriyorum sanırım insanlara , dinliyorum, fikir veriyorum sonra ne yaptiu diye geri arıyorum ama kimse brnimy derdimi dinleyip ne oldu diye merak etmiyor mesela ki çok da sette anlatan bir insan değilim. Artık dinlemeyecegim, daha çok dert yanacağım bakalım ne olacak.