Sürekli birşeyler talep eden arkadaş

gunesshan

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2022
106
92
18
27
Merhabalar ilk kez yazıyorum umarım kendimi doğru ifade edebilirim. 15 yıllık bir arkadaşım var ve açıkçası bu süre içinde birçok defa arkadaşlığımı bitirdim ama vicdanıma yenilip geri barıştım. Kendisi sürekli benden beklenti içimdedir sürekli birşeyler talep eder. Bu maddi veya manevi ikisi içinde öyle. Örnek vereyim sürekli arar sorunlarını anlatıp dert yanar ama ben anlatınca konuyu kendisine getirir,ailesi baskıcı biri devamlı onu evinden almamı ister,ara ara ufak miktarda olsa borç ister, ya da benim için şunu yapar mısın şurayı arar mısın X kişisiyle konuşur musun vs vs böyle daha bir çok şey en basitinden bir yemek siparişi verecek onu bile benden rica eder. Üniversite okurken Excel kullanımından pek anlamadığı için benden sunu hazırlamamı istedi kırmadım günlerce uğraşıp yaptım ama sorumsuzluğu sonucu sunuyu kaybetti :) her neyse ben artık çok sıkıldım bana yük oluyormuş gibi hisssdiyorum bunlar ufak şeyler gibi gelebilir ama devamlı olunca ve sürekli istenince insan yoruluyor. İşin özü bu kişiyle bir şekilde arkadaşlığımı koparmak istiyorum ama olmuyor günlerce mesajlarına aramalarına dönmüyorum hiç birşey olmamış gibi yine yazıyor. Alıştı oda sanırım. Bana ne önerirsiniz çok ama çok yapışkan biri..

Son olarak şunu ekleyeceğim arkadaşımın başından nişanlılık dönemi geçti o dönemde biz küstük o zamanlar mutluydu sıkıntı yoktu tabi beni hiç bir şekilde aramadı etmedi davet etmedi düğünün kıyısından dönüp nişan atınca aklına geldim yine dert yanmaya başladı. Ben yine vicdan yapıp zor dönemden geçtiği için yanında oldum. Şimdi yakında benim erkek arkadaşım ailemle tanışmaya gelecek sürekli tanışmaya nişana bende geleceğim diyor ben istemiyorum halbuki. Bu konuda napabilirim? Umarım sizi sıkmamışımdır teşekkür ederim

Arkadaşlığımızda hep alıcı olan taraf sendin.Ben artık kendimden,değerlerimden ödün vermek istemiyorum, deyin.

Iyyy. Toksik arkadaş nedir nasıl olurun cevabı bu kişi.
Arkadaşlık bu değil ki baya her türlü sömürmüş sizi. Nişanlanınca siz yerine nişanlısını kullanmıştır, ayrılınca tekrar sizi sömürüye devam etmiş.

Maddi manevi kullanıma kapalı olmalı arkadaşlık. Hersey karsılıklı olmalı. Ben dert dinleyip yardımcı oluyosam o da aynısını yapmalı. Ben atıyorum yemek ısmarlıyosam o da ısmarlamalı vs vs..

Onceden karsılık beklememek vardı ama artık devir değişti maalesef en ummadığımız insanlar bile cin olmadan adam çarpmaya kalkışıyor:)
Sakın sakın nişanınıza çağırmayın, o kendi nişanında sizi silmiş sizin nişandaki keyfe ortak olacak sakın çağırmayın ve arkadaslıgınızı kesin. İçinizde kalmasın istiyorsanız yaptıklarını mesajla yazıp gönderin, ne oldugunu bılsın. Ondan sonra da her yerden engelleyin bu uyanığı.

Sakin nisanına çağırma ben bu hatayı yaptım,bencil,toksik bir insan. Sürekli alıcı asla vermiyor. Sizin tüm pozitif enerjinizi kendine çekiyor,boş zamanlarında sizinle farkında mısınız,ayip olur diye düşünüp sakin nisana,dugune çagirmayin, sakin tecrübe ile sabit.

Benimde böyle bir arkadaşim vardı çocukluktan beri,resmen kullanıyordu beni, oda yemek siparişini bana verdiriyordu hatta pazarda , çarşıda beğendiği kıyafetin fiyatını bile bana sor diyordu onun istediği şekilde hep hareket ediyordum, başka biri olunca yanında bir arkadaş, yada sevgilisi beni takmıyor görmemezlikten geliyor, herseyinde yanında oldum nisaninda düğününde, oğlunun doğum gününde bile yanında kosturdum, kosturdum çünkü sanki doğum günü değil sünnet düğünü yapıyor gibiydi , ablası bile yardımcı olmadığı için benim annem ve yengem onun doğum günü için evde poğaça, kısır hazırlarken bende onunla çarşıda doğum günü süsleri arıyordum, daha sonra baktım aynı tavırlar nankörlük devam ediyor, aramıyor gelmiyor selam bile vermiyordu yine görmemezlikten geliyor, akrabalarindan yaşıt bir kiz vardı onunla samimi olmuş takılıyor , birde o kızın dedikodusunu yapıyordu nasıl yüzüne bakıp evine gidiyor anlamıyorum, bende iletişimimi tamamen kestim kendisiyle , numarasını sildim sosyal medyadan bile çıkardım tahammülüm kalmadı hep aynı şeyi yapıyor hayatımda böyle biri olmasa da olur çok bile dayandım, sokakta ablasıyla baya kavga ettiler herkes yanına gitti ne oldu falan diyorlar ben gitmedim, annesi rahatsızlandı yine gitmedim çünkü benimde kötü günümde hiç yoktu yanımda, gitsem de birşey değişmez zamanın gittim yanında oldum da ne oldu .

Son düzenleme:
Her yerden engelleyin

Hayır demeyi bilmeyen insanlar bunu çekerler. Hayır deyin bu kadar zor mu ?
Yada sizden bu aralarda bişey isterse uzunca bir mesajla beni artık kullanmana izin vermiyorum diyin. Onbeş yıl az mi ya.ablama bile bana yemek sipariş et demedim bu yaşıma kadar. Ne rahat ve uyanık insanlar var. bir kadına bu uyanıklığı yakıştıramıyorum

Aile arasında yaptık fazla kalabalık olmasını istemediler diyip geçebilirsin..

Üfff tam bir parazit.Engelle her yerden ya da numara değiştir.Kendisi seni adam yerine koyup hiçbir şeyine çağırmamış da bir de nişanına tanışamana gelmek için ısrar mı ediyor kınamak istemiyorum ama iğrenç bi kişiliğe sahip ciddi konuşup ben bu arkadaşlığı devam ettirmek istemiyorum arama sorma diyeceksiniz.

Bu şahıs bir kene, parazit anladık da, siz niye buna izin veriyorsunuz? Niye bu kişiyi hayatınızdan atamıyorsunuz? Keneler her yerde var, biraz kendinizi sorgulayın derim. Çünkü bundan kurtulsanız bile hayır demeyi bilemedikçe yenisi gelir bulur sizi.

Hadi nişanı anladım da tanışmada ne işi var? Neyse size önerim ona yününe karşı bize bu anlattıklarınızı olduğu gibi anlatın (yapışkan kısmı hariç). Onu terslemeden, kötü söz söylemeden gayet kibarca olduğu gibi söyleyin. Yüzüne vurun yani. Yaptıklarını bir görsün, bunun neticesinde ya kendini düzeltecek ya da size küsecektir.

Bir kere tanışmaya gelmek için ısrarı bana iyi niyetli gelmedi, bu kadar hesap kitaplı insan senin mutluluğunu paylaşmak niyeti ile o ortama girmez haberiniz olsun. İkinci olarak sizi kullandığını düşündüğünüz insanları hayatınızdan çıkarmayı bilmez hayır demeyi öğrenmezseniz başınız çok beladan kurtulmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…