- Konu Sahibi hemifrithemperi
-
Tasmasız köpek gezdirmek suç diye biliyorum üst komşu yapıyordu bir ara araştırmıştım uyarınca bıraktı çok şükürsizin köpeğiniz yüzünden başkası rahatsız olmak zorunda mı peki? ben kendi evimde 7/24 köpek sesi duymak zorunda mıyım? tahammül seviyem kalmadı. gündüzleri köpekler için kreşler var ona falan götürsün bilmiyorum ne yapsın. ev annemlerin ama ben de ikamet ediyorum. mahkemeye vereceğim. ben evime gelirken tasmasız dolaşan köpek yüzünden tedirgin olmak zorunda değilim. arsız komşu. 12den sonra zabıta çağıracağım bu sefer de
ben de bunu anlamaya çalışıyorum. golden falan olsa neyse. kadın arsız. ne desen de anlamıyor. mahkemeye ver sanki hapse mi gireceğim zaten yaza taşınıyorun diyor. 2 ayda hayattan sogudumBu kadar gürültülü hayvan neden apartmanda beslenir anlamam.
gidiyoruz da anlamıyor. yaza gidiyorum istediği yap. mahkemeye ver falan diyorBizde yönetici filan gitti dairesine kaç kez kalabalık bi siteyiz herkes kapısına gidince mecbur kaldı
daha önce başka bir yerde yaşarken üst komşumun köpeği vardı ırkını bilmiyorum ama sanırım rotwaiwer. bu köpek bir iki havlardı geçerdi. bu köpek havlamıyor resmen bağırıyor konuşuyor. sahibi de mahkemeye ver diyor zaten yaza gideceğim ben gidene kadar sıra bile gelmez diyor. ne yapayım öldüreyim mi o benim evladım diyor anneme. şaşırdım kaldım.Köpek sahibiysen köpeğini eğitmek zorundasın kardeşim, köpek iç mekanlarda havlama olmayacağını öğrenmeli.
Ben de köpek sahibiyim, bizim apartmanda da çok sayıda köpek var , büyük ırklar da var ama gayet iyi eğitim görmüş, terbiyeli hayvanlar. Tabi ki haklısınız, köpek sahipleri diğer insanları da düşünerek bu sorumluluğu almalı hiçbir canlıya saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde bakamazsınız. genel olarak bizim ülkede köpek bakımı hakkında bilgi de, apartmanda yaşama, toplumda yaşama konusunda görgü de pek yok
evet maalesef ki öyle. sahibi de umursamıyor. bir iki kere öyle noktaya geldi ki sabaha kadar ben de tepesinde ip atladım. gittim gittim ziline bastım. sonunda karşılıklı birbirimizi döveceğiz herhaldeİnstagram keşfette ne zaman bir husky karşıma çıksa sadece ağlar gibi bağırıyor gerçekten çok sesli ve dramatik hayvanlar. Yaşadığınızı anlıyorum eminim çok can sıkıcıdır
Allah yardımcınız olsun.gece gündüz fark etmeden bağırıyor. havlama da değil resmen köpek konuşuyor. uluyor. komşuyla sakin sakin de konuştuk kavga da ettik. ne yaparsan yap diyor. yaza taşınıyormuş. kendi evi. polise bile kapıyı açmıyor ki. tasmasız geldi kuzenimin üstüne atladı. şikayet ettttttt bana ne diyor
evet yaza emekli olup köyüne gidecekmiş. kadın 45 yaşında falan. o emekli olana kadar benim sabır taşım çatlar. en son ciddi ciddi kavga ettik birbirimize hakaretler ettik. seni saçından tutar sürüklerim dedim. hiçbir şey olmayacağından emin bu yüzden e dava etttt diyor pişkin pişkinHusky cok güzel bir kopek ama egitilmesi zor ve gurultulu, ciddi manada gurultulu ama hayvanin doğasi bu, bu tür köpekleri genis bahceli mustakil evi olmayanlar almamali hayvana da yazik koca gün apartman icinde kapali kalacak bir hayvan degil. Ne yapilir şu durumda bilmiyorum ama sizi hakli buldum. Sahibi cok sorumsuz.
Çeri,bunların hepsi olması gereken şeyler zaten sahipleri önce köpek bakımı hakkında bilgi sahibi olacaklar ondan sonra köpeklerini eğitecekler. Ama en eğitimli köpek bile doğasına karşı yenik düşebiliyor ezana eşlik etmek gibi.Yapma desen de yapabiliyor veya evde olmazsın yapar yani.Ne kadar eğitirsen eğit onlardan insan gibi olmalarını sağlayamazsın tabiatına göre reflekslerine yenik düşebiliyorlar kedi kovalamak gibi. en eğitimli köpek bile kedi görünce şekilden şekle giriyorKöpek sahibiysen köpeğini eğitmek zorundasın kardeşim, köpek iç mekanlarda havlama olmayacağını öğrenmeli.
Ben de köpek sahibiyim, bizim apartmanda da çok sayıda köpek var , büyük ırklar da var ama gayet iyi eğitim görmüş, terbiyeli hayvanlar. Tabi ki haklısınız, köpek sahipleri diğer insanları da düşünerek bu sorumluluğu almalı hiçbir canlıya saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde bakamazsınız. genel olarak bizim ülkede köpek bakımı hakkında bilgi de, apartmanda yaşama, toplumda yaşama konusunda görgü de pek yok
Siz sokakta yaşayan köpeklere de karşıydınız? Alın evinizde besleyin diyordunuz? Sizi başkasıyla karıştırıyorsam kusura bakmayınBu kadar gürültülü hayvan neden apartmanda beslenir anlamam.
bakın inanın sadece ezandan falan olsa neyse. bu köpeğin sustuğu bir saat yok. evde kimse yok ama sanki dövüyorlar gibi bağırıyor örneğin.Çeri,bunların hepsi olması gereken şeyler zaten sahipleri önce köpek bakımı hakkında bilgi sahibi olacaklar ondan sonra köpeklerini eğitecekler. Ama en eğitimli köpek bile doğasına karşı yenik düşebiliyor ezana eşlik etmek gibi.Yapma desen de yapabiliyor veya evde olmazsın yapar yani.Ne kadar eğitirsen eğit onlardan insan gibi olmalarını sağlayamazsın tabiatına göre reflekslerine yenik düşebiliyorlar kedi kovalamak gibi. en eğitimli köpek bile kedi görünce şekilden şekle giriyor
normal bir düşünce değil mi sokak köpekleri çocukları yiyor. kaç tane olay var. sokaklar hayvandan geçilmiyor. insanlar da ırk köpek alıp besliyor.Siz sokakta yaşayan köpeklere de karşıydınız? Alın evinizde besleyin diyordunuz? Sizi başkasıyla karıştırıyorsam kusura bakmayın
of anlıyorum size de üzüldüm şimdi.köpeğe de.kim bilir ne stresi var. kadın da normal değil diyorsunuz bakın mahkeme yoluyla bir şey yapamazsınız ev sahibiyse kiracı ise imza toplanıp çıkartılıyor diye biliyorum. yaza kadar kolaylıklar dilerim ya onlar taşınır yada siz kadın taşınacağım demiş başka ne yapılabilir ki?bakın inanın sadece ezandan falan olsa neyse. bu köpeğin sustuğu bir saat yok. evde kimse yok ama sanki dövüyorlar gibi bağırıyor örneğin.
bilmiyorum barınağa falan göndersinler. ses ölçümü falan yaptırıp şikayet etmeliyim. hangi bakanlığa hangi kuruma şikayet etmem gerekiyor. daha önce yaşayan biri vardır diye yazmıştım. ikimiz de ev sahibiyizof anlıyorum size de üzüldüm şimdi.köpeğe de.kim bilir ne stresi var. kadın da normal değil diyorsunuz bakın mahkeme yoluyla bir şey yapamazsınız ev sahibiyse kiracı ise imza toplanıp çıkartılıyor diye biliyorum. yaza kadar kolaylıklar dilerim ya onlar taşınır yada siz kadın taşınacağım demiş başka ne yapılabilir ki?
Köpekler kimse olmayınca hiç durmadan ağlar ve ulur, kabahat köpekte değil komşunuzda, köpeği uzun saatler yalnız bıraktığı için hayvan havlayıp uluyarak sahibini çağırıyor, geceleri de sokağa çıkarıp enerjisini atmasını sağlamıyorsa ya da bir odaya kapatıyorsa yalnızlık psikolojisine giriyordur, yasaklı ırk değil gürültü dışında da bir yaralayarak saldırması vb yok bu sebeple barınağa gönderilmez, ki hayvanın suçu yok ne oluyorsa komşunuzun duyarsızlığı yüzünden oluyor, zabıtaya şikayet ederseniz ses ölçümü yapılır gürültü sayılacak desibelde çıkarsa para cezası kesilir.bakın inanın sadece ezandan falan olsa neyse. bu köpeğin sustuğu bir saat yok. evde kimse yok ama sanki dövüyorlar gibi bağırıyor örneğin.
Sikayetle sonuc elde edemezsiniz. Kopek tahliyesine sadece mahkeme karar verebilir.bilmiyorum barınağa falan göndersinler. ses ölçümü falan yaptırıp şikayet etmeliyim. hangi bakanlığa hangi kuruma şikayet etmem gerekiyor. daha önce yaşayan biri vardır diye yazmıştım. ikimiz de ev sahibiyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?