• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sürekli bağıran uluyan komşu köpeği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımefendi okuduğum bir üyenin mesajına cevap yazdım... konu sahibinin mesajlarını görmedim henüz, saldırganlığı konusunda yorum yapamıyorum.

Komşunun hayvanı ne şekilde sahiplendigini de bilemem, biz araba çarpan bir sokak köpeğini tedavi ettirip sahiplendik ama tekrar ediyorum bu bana komşularımı rahatsız etme hakkı vermez. Çünkü sahiplendiğim hayvandan ben sorumluyum. Şartlarım uygunsa sahiplenirim, değilse sahiplenmek saçma olur.

Kolik bebek ne alaka onuda hiç anlamadım. Hayvan sahiplenmek ile bebek sahibi olmak bana göre farklı şeyler çünkü. Kendi adıma yaşadığım hiçbir yerde bebekten rahatsız olan, sorun çıkaran insanlar ile karşılaşmadım. Hayvan sesi bana göre çocuk sesine göre daha az tahammül edilebilir birşey bu arada.
Bebekten rahatsız olan insanlar gayet var, hatta ben size şöyle söyleyeyim burada bir sürü konu var misafir çocuklarıyla ilgili, hani şu anneleri bir şey demiyor diye eve, özel alanlara giren zarar veren eleştirilenler var ya.. Yani insan alanına giren her şeyden rahatsız olabilir.
Bana derseniz ki bebeklere çocuklara bir şey denmiyor, denmiyor neden çünkü çoğunda var. Yukarıda çocuk mesela gecenin bir saati deli gibi koşturuyor diyelim, alttaki aileninkinin de deli gibi koşması normalse ikisi de birbirine bir şey demez. Fakat çocuğu olmayan komşu ya da yaşlı komşular aynı sempatiklik düzeyinde yaklaşmak zorunda değil. İki tarafın da birbirini onaylaması davranışın doğru olduğu anlamına gelmiyor.
Normalleştirildiği anlamına geliyor.

Bizim oturduğumuz katta da birinin dairesinde hiç susmayan bi köpek vardı gece uyandığımızda bile havlıyor olurdu. Sesi de kapı gıcırtısı gibi bişeydi. Neydi neden hiç susmuyordu hep merak etmişimdir🤔 Gidip soracaktım da kimse bunun için yüreklendirmeli beni😅

Ben de tam bunu söyleyecektim. Ben evden çalışıyorum 1 yıldır kesintisiz bir şekilde alt katımızdaki kolik bebeği dinliyoruz. Bazen annesi bile "yeter" diye bağırıyor kadın sinirleri bozuk anlıyorum. 1 kez bile gidip uyarmadım, kadın zaten uğraşıyor, kendisi de bayılmıyor o sese eminim her gün saatlerce.Ve bazı günler eşime de söylüyorum, uyumam gerekiyor migrenim oluyor çıldıracak gibi oluyorum. Ama bir kez bile anneye ya da bebeğe bir şey yapmayı düşünmedim, kaç kez yatak odasından kalkıp salona geçip yattığımı bilirim bazı geceler. Evet nefret ediyorum sesten bazen, evet keşke bize denk gelmeseydi, ama bir an bile zarar vermeyi düşünmem. Köpek olunca zehirli et demek ne kadar kolay.

Ben başta konu sahibini tanımadığım için hayvanın yalnız bırakılması ya da ihmali mi var diye düşündüm, çünkü bazı köpeklerde gerçekten ayrılık anksiyetesi oluyor çok ağlayabiliyorlar ya da ses çıkarabiliyorlar. Ama artık doğruluğundan şüphe duyuyorum anlattıklarının. Çok üzücü ya.
Çok basit denklemleri kuramadıkları için böyle ilkel düşünceleri var zaten🤷🏻‍♀️ bakın öylesine verdiğim örneği birebir yaşamışsınız. Bu insanlar nasıl bir çevredeler de bu kadar hayatın içinden şeyleri olay haline getiriyorlar anlamıyorum. Konu sahibinin bir ay önceki konusuna baktım. anneannesine ailede dayısı dışında kimse bakmıyormuş buna rağmen dayısının eşine gidip sürekli kadını eleştiriyormuş. Bakımından tutun kadının bakışlarına kadar her şeye takmış. Yorum yapanlar konu sahibini eleştirmiş anneannene sen bak o zaman demişler. Bu sefer de ben gün boyu işteyim demiş. Şimdi evden çalıştığını söylemiş. Apar topar iş değiştirmiş herhalde 😂 bu arada yengesine türlü terbiyesizlik yapıp azarlarken anneannesini de azarlayıp ağlatıyormuş. Boşuna demiyoruz bunların derdi insan sevmek değil her şeye düşmanlar. Konu sahibi gerçekten yardım almalı. Durup durup çevresine sarıyor

Hepsini saldırgan olarak yaftalayıp, vurun abalıya taktiğiniz ancak kendi içinizde işe yarar.

Ya anlaşılmak istenmeyen şey şu. Bunun siyasi kaynaklı bir sebebi var, olay sadece kopek ve saldırganlık kesinlikle değil öyle olsa belediyeler yılan dolu arsaları önemser sonunda çocuk ölümleri olmazdı aile içi istismar edilen ve olen çocuklar köpeklerin arasına atilmazdi ortada ağaçlara asılan kediler olmazdı
Bazı kültürlerde bu ikili asla olmaz. Şu andada amaç bu, bu talep bilincli olarak yapiliyor kabul goruyor ve zemin hazirlaniyor yarın sahipli olanlara sıra gelecek öteki gün sahiplerine.
Ama biz insanlığımızı kaybedeli ztn çok oldu neyse çok yazamıyorum biraz okusak biraz araştırma yapsak etrafımıza baksak bu ülkeye sahip ciksak ztn hiç biri olmayacak.

Ya anlaşılmak istenmeyen şey şu. Bunun siyasi kaynaklı bir sebebi var, olay sadece kopek ve saldırganlık kesinlikle değil öyle olsa belediyeler yılan dolu arsaları önemser sonunda çocuk ölümleri olmazdı aile içi istismar edilen ve olen çocuklar köpeklerin arasına atilmazdi ortada ağaçlara asılan kediler olmazdı
Bazı kültürlerde bu ikili asla olmaz. Şu andada amaç bu, bu talep bilincli olarak yapiliyor kabul goruyor ve zemin hazirlaniyor yarın sahipli olanlara sıra gelecek öteki gün sahiplerine.
Ama biz insanlığımızı kaybedeli ztn çok oldu neyse çok yazamıyorum biraz okusak biraz araştırma yapsak etrafımıza baksak bu ülkeye sahip ciksak ztn hiç biri olmayacak.
Benim bu yoruma yazacağım şeyler çok aşırı siyaset olur, o yüzden yazmıycam. Ama her şeyde olduğu gibi bunda da iki yüzlülük var, başka konularda Avrupa medeniyetini yerden yere vuranlar konu hayvan olunca ağızlarını yaya yaya Avrupa'da bir tane sokak hayvanı göremezsin diyorlar 😅 siyasiler de, toplum da, burada bazı üyeler de dahil buna.

Benim bu yoruma yazacağım şeyler çok aşırı siyaset olur, o yüzden yazmıycam. Ama her şeyde olduğu gibi bunda da iki yüzlülük var, başka konularda Avrupa medeniyetini yerden yere vuranlar konu hayvan olunca ağızlarını yaya yaya Avrupa'da bir tane sokak hayvanı göremezsin diyorlar 😅 siyasiler de, toplum da, burada bazı üyeler de dahil buna.

Avrupa medeniyetini yazanlar orada kırsalda gezen geyikleri pişirip yer sincaplari yakalayip satar. Önce onlar kadar insan olalım sonra birseyleri konuşuruz. Neyse tutamicam kendimi gidiyorum.

Ben okurken kalbim ağrıdı, siz yaşamışsınız bir de, acınızı tahmin bile edemiyorum.

Şunları yapan canilere de insan demeyelim artık. Buarada babamların da kangal köpeği vardı. Evleri müstakil, büyük bahçeli, Ateş'imiz de tehlike sezene kadar sessiz, sakin, uysal bir çocuktu. Ne aşırı havlaması ne saldirganligi vardı. Bahçeye girip zehirlemisler, şimdi düşününce gözlerim doldu gene. Ben yoktum ama babamla eşi tam da o betimlediginiz halini gördü can çekişirken. Kurtarilamadi maalesef. Beddua etmemek mümkün değil.
Offff icim acidi. Öbür dünya iyi ki var.

Yoo değilsiniz. Ben de çocuk sesinden nefret ediyorum aynı şeyi onun içinde düşünüyorum. Evet hayvanları sevmiyorum sevmek zorunda değilim. Ve bu hep böyle olacak. Sizi de hiç ilgilendirmez. Zarar vermiyorum bir şey yapmıyorum yanından geçip gidiyorum. Sesinden rahatsız olmakta en büyük hakkım.
Bence sevmeme sebebiniz bu fanatik sözde hayvanseverler. Geçende sokakta kısır olmayan hayvan beslemeyin, tüm doğal dengeyi bozuyorsunuz yazıp Harward mezunu bir biyoloğun röportajını paylaştım diye bana hakaret ediyorlar, hayvan düşmanı diyorlar. Halbuki ben kendimi bildim bileli hayvanlarla iç içe yaşayan ve tür ayırt etmeden bana saldırmadığı sürece onları sevimli bulan biriyim. Ama çamur at izi kalsın, değil mi? Böylece mama satarak para kazananlar da, bizim gibi bilgili insanları sustururlar. Bence siz benim gibi hayvanlarla iç içe büyümediniz, bu agresif insanları gördükçe de soğuyorsunuz hayvanlardan. Şu yazıyı yazma sebebim de alakasız yukarıda bana saldıran yine sözde(!) bir hayvansever. Bu kişiler kuş, sincap, yaban keçisi sevmez nedense. Kedi köpeklere tavuk, dana, koyun eti içeren mama verip hayvansever olduklarını iddia ederler. Kısırlaştırmadan besledikleri yırtıcı hayvanlar çoğalır ve daha çok tavuk, dana, koyun içeren mama verirler ve hala hayvansever olduklarını iddia ederler. Bana yabani hayvanlara karşı sevgi beslemeyenler insanlar şovmen geliyor. Köpek hayvan da sincap değil mi? Bizim doğamızda neden hiç sincap görülmüyor artık?

Hayvanlı konuların şaşmaz ikili kinlisi sen ve o ismi uzun arkadaş, kanki olunsanıza🧿 ama sen en azından dürüstçe sevmiyorum diyorsun, diğeri seviyorum kisvesi altında düşmanlık yapıyor.
Düşmanlık değil.. hayvanların kötü olmasını asla istemem ama sevmiyorum bu da en doğal hakkım

Bence sevmeme sebebiniz bu fanatik sözde hayvanseverler. Geçende sokakta kısır olmayan hayvan beslemeyin, tüm doğal dengeyi bozuyorsunuz yazıp Harward mezunu bir biyoloğun röportajını paylaştım diye bana hakaret ediyorlar, hayvan düşmanı diyorlar. Halbuki ben kendimi bildim bileli hayvanlarla iç içe yaşayan ve tür ayırt etmeden bana saldırmadığı sürece onları sevimli bulan biriyim. Ama çamur at izi kalsın, değil mi? Böylece mama satarak para kazananlar da, bizim gibi bilgili insanları sustururlar. Bence siz benim gibi hayvanlarla iç içe büyümediniz, bu agresif insanları gördükçe de soğuyorsunuz hayvanlardan. Şu yazıyı yazma sebebim de alakasız yukarıda bana saldıran yine sözde(!) bir hayvansever. Bu kişiler kuş, sincap, yaban keçisi sevmez nedense. Kedi köpeklere tavuk, dana, koyun eti içeren mama verip hayvansever olduklarını iddia ederler. Kısırlaştırmadan besledikleri yırtıcı hayvanlar çoğalır ve daha çok tavuk, dana, koyun içeren mama verirler ve hala hayvansever olduklarını iddia ederler. Bana yabani hayvanlara karşı sevgi beslemeyenler insanlar şovmen geliyor. Köpek hayvan da sincap değil mi? Bizim doğamızda neden hiç sincap görülmüyor artık?
Harika bir yorum

Senin hayvanseverlerden kuyruk acın ne acaba ? Hayatında tek hayvan kısırlaştırdın mı da bize öğüt veriyorsun. Belediye zaten ksıırşaştırmıyor bu hayvanları bir de aç bıraksak yani sürekli o laf attığın hayvanlar elini ayağını çekse ne olur biliyor musun sen ? Samimiysen çağrında bir hayvanın kısıtlaştırma masrafına destek olmak ister misin ?
Aç hayvan daha çok ürer. Nesli tehlike altında olan her canlı üreme eğilimi gösterir. İnsan için de hayvan için de bu böyle. Türkiye’deki Suriyelilerin üreme hızına bakarsan görürsün. Kendi kafana göre bulmuşsun bir yazı saçma sapan paylaşıp duruyorsun. Ama dur şu an sana ve senin gibilere laf yetiştirmek boşuna sizi çıldırtmak için her düşmanlığınız başına bağış yapıcam. Hatta şimdi yapıyorum

Dağda kendi halinde, kendi tabiatında yaşayan keçileri, ayıları öldüren ruh hastaları var ablacım. O yüzden ben çoluk çocuğu öne sürenlere pek inanmıyorum, altında mutlaka bir hayvan düşmanlığı var, çocuk işin koruyucu kalkanı. İnananlar ilahi adalet desin, inanmayanlar doğanın intikamı desin ama hayvana, doğaya zarar verenlerin cezası er ya da geç veriliyor. Beni bu konuda duyarlı yetiştiren anne babama ne kadar minnet duysam az kalır, karıncayı incitmişliğim yok🙏
Elbetteki hiçbir çocuk hiçbir insan saldırıya maruz kalmasın 🙏 ama her 2 taraf için de empati yapabilirim çünkü bizzat köpek saldırsına maruz kalmış biriyim, 5 yaşındaydım komşumuzun 5 tane av köpeği vardı, bahçelerine giren bir kediyi kovalarken duvardan atladılar ben de o sırada dışarıdaydım kedi yanımdan geçip başka bir bahçeye kaçarken köpeklerden birinin bana çarpmasıyla yere düştüm, av köpekleri av yere düşünce patisiyle üzerine basar havlayarak sahibini bekler, işte tam da o sahneyi yaşadım, her şeyi net hatırlamıyorum çünkü olayın etkisiyle bazı kısımlar bende silik, ya baba diye bağırdım ya da bağırdığımı zannediyorum net hatırlamıyorum ama köpekler o kadar çok havlıyordu ki belki babam havlamaya çıkıp baktı, bayılmışım biraz ayılır gibi olduğumda sol yanağımın kanadığını babamın kucağında eve gittiğimi hatırlıyorum, yanağımdaki kan ya yüzümü korumak için kafamı çevirirken oldu çünkü bahçe duvarının dibine düştüm ya da düşerken beton zemine çarptım bilemiyorum, o günden sonra komşumuz köpekleri başka bir yere götürdü bu bende travma yarattı mı derseniz, hayır çünkü rahmetli babam da sizin aileniz gibi hayvanları seven bir adamdı ve ben köpeklerle büyümüş bir çocuktum, yine hayvanları sevmeye devam ettim, herkes benim gibi atlatamayabilir ya da benim kadar şanslı da olmayabilir lakin bana şunu diyemezler sana veya çocuğuna saldırsa ne yaparsın? Babam gibi yaparım, hayvanları sorumlu tutmam onlara zarar vermem, sahipliyse sahibine değilse insani ve vicdani önlemler almayan yetkililere sorarım hesabını.

Ya kusura bakılmasın da göç yolunda bizim hava sahamızdan geçen çipli kayıtlı nadir bulunan kuş türlerini zevkine vuran insanlarımız var, kedi tırmıkladı, köpek saldırdı kuş ne yaptı?
Bütün kabahati domuz olmak olan zavallıları öldürüyoruz, sebep ne yemek ararken yerleşim yerlerine geliyorlarmış, burada çok var görüyorum hayvan yavrulamış yemek bulmak için takmış peşine aç bebelerini, çöp konteynerlerinin etrafında dolanıyorlar, kirpiler bile o kadar aç kalıyor ki kedi maması yiyorlar, ne yapsın hayvanlar?

Yav konunun mamadaki tavukla ne alakası var? Bu hayvanların yaradılışı hepçil. İnsanlar zorla vegan mı yapacak köpekleri? Besin zinciri denen bir şey var. Vegan değilseniz gayet bu zincirin parçasısınız. Köpekler hadi gidip yaban keçisi avlayalım mı diyor? Kediler de kuşları avlıyor mesela ne yapalım şimdi?

Bu gece benim yüzümden 1000 tl daha hayvanlara mama olacak düşüncesinin huzursuzluğuyla uyu 😔😔😔 Harward mezunu biyologu da sevgilerimi ilet

Eklentiler

• B8DE6B35-1EBE-4DC8-80E0-C9BD8C95A3E6.png
    B8DE6B35-1EBE-4DC8-80E0-C9BD8C95A3E6.png
    28,2 KB · Görüntüleme: 47
Yav konunun mamadaki tavukla ne alakası var? Bu hayvanların yaradılışı hepçil. İnsanlar zorla vegan mı yapacak köpekleri? Besin zinciri denen bir şey var. Vegan değilseniz gayet bu zincirin parçasısınız. Köpekler hadi gidip yaban keçisi avlayalım mı diyor? Kediler de kuşları avlıyor mesela ne yapalım şimdi?
Kendisi kedilerin beslenmesine de karşı da ancak oturduğu yerden ağlar. Sonunda da niye sincap görmüyoruz yazmış gsgsgsgs hayvanlar aç olduğu için olabilir mi acaba. 😃? Ne dediğini kendi de bilmiyor

Siz besleyince çoğalıyorlar ve daha çok mamaya ihtiyaç duyup daha çok yabani hayvan öldürüyorlar. Bu yüzden Avrupa'da sokakta kuş beslemek bile birçok ülkede yasak, sebebi bu. Kısır ise besleyince hayvan çoğalmaz ama değilse çoğalır. Bakın ben de kuşlara bayılırım ama doğal dengeyi bozmamak için beslemem. Allah'ın yarattığı denge dersiniz veya biyolojik denge dersiniz fark etmez. Bir türü çok seviyoruz diye diğer türlerin varlığını tehlike altına atma hakkına sahip değiliz.

Eee sokaktaki kısır olmayan hayvanın beslenmesine karşıymışsınız da buraya da gelip apartmanda büyük ırk köpeğin ne işi var demişsiniz? İnsanların evlerine alacağı köpeğin ırkını bile sorgulama haddini kendinizde nasıl bulabiliyorsunuz? Bu büyük ırklar sokakta bakılmasın, evde bakılmaksın nerde bakılmasını buyuruyorsunuz? Büyük ırklar komple yok olsun isterseniz?

inanın sessiz sakin bir köpek olsa bana ne ama sürekli uluyor bağırıyor ukonuşacak hayvan aşırı yüksek sesli. biz evde 3 kişi yaşıyoruz kavga bile etmiyoruz. 2 aydır dişlerimi sıkmaktan bunaldım. ankarada yaşıyorum. ev sahibiyim istediğim gibi beslerim diyor. arsız birisi. sürekli kavga etmekten yoruldum. polise şikayet ettim. 3 kere. ama yok yani. ben mahkeme açabilir miyiim bilmiyorum
Yönetim planında "apartmanda köpek bakılamaz" tarzında net bir madde yoksa şikayet etseniz de bir şey olacağını sanmıyorum.

Eee sokaktaki kısır olmayan hayvanın beslenmesine karşıymışsınız da buraya da gelip apartmanda büyük ırk köpeğin ne işi var demişsiniz? İnsanların evlerine alacağı köpeğin ırkını bile sorgulama haddini kendinizde nasıl bulabiliyorsunuz? Bu büyük ırklar sokakta bakılmasın, evde bakılmaksın nerde bakılmasını buyuruyorsunuz? Büyük ırklar komple yok olsun isterseniz?
hayvan düşmanlarıyla konuşurken sana da tiksinti geliyor mu yav ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back