- 15 Nisan 2017
- 3.399
- 8.855
- 158
- Konu Sahibi strawberry_cake
Iyi aksamlar hanimlar cok doluyum icimi dokecek beni anlayacak kimseyi etrafimda goremedigim icin yine buraya attim kendimi. Ozellikle iki kucuk cocugu olupta akil sagligini bozmadan islerini yurutmeyi basaran hanimlardan ozverili tavsiyeler bekliylorum cunku ben artik tikandim sabir tasim catladi. Oncelikle sunu belirteyim cevredekilerin bana neredeyse hic destekleri yok bir basima sayilirim. Esimin cocuklarla ilgili uzerine edindigi tek vazife disari goturmek onun disinda ev islerinde mutfagi arada toplamaya yardim eder cay sofrasi hazirlar. Bunun haricindeki hersey istisnasiz bende. Kaynanam var ama yok sayilir bana dokunmayan yilan bin yasasin kafasinda. Anneminde bana pek destek oldugu soylenemez. Onlara guveniptemi cocuk yaptin diyecek olanlar lutfen enerjinizi bosa harcamayin destek olmayacak olanlar yazmazsa sevinirim. Neyse kisacasi bir basimayim cocuklar mevzusunda. Gel gelelim cocuklar konusuna daha once actigim konulardan bilen bilir oglum 3.5 yasinda ve zor bir cocuk kizim 16.5 aylik. Oglum konusunda profesyonel destek aldik ama pek bir ise yaradigi soylenemez cunku soylenenleri uygulayabilmek icin sakin bir kafa ve dinlenmis bir vucut olmasi lazim ikiside bende yok ustelik beni zorlama konusunda elinden geleni yapan bir kizimda var :)) Neyse sadede gelecek olursam bizdeki en buyuk sorun aglama ve karsi gelme krizleri. Onceleri sadece oglumda olan bu krizler artik kizimdada bas gostermeye basladi ve benim aglama sesine karsi artik tahammulum kalmadi. Evin icindeki aglama seslerinden surekli kulaklarimda ugultu oluyor. Kroniklesen uykusuzluk ve yorgunluktan ciddi manada bas donme ataklarim oluyor dengemi kurmada zorlaniyorum. Durumum boyleyken cocuklarimin surekli aglamalari herseye itiraz edip karsi gelmeleri beni iyice bunaltti artik. Hem ev isleri hem cocuklarin beslenmesi banyosu tuvaleti bezi ustune birde aglamalari ve neredeyse herseye karsi gelme ataklarina karsi tikandim kaldim. Cikmazda gibiyim hergun ayni sorunlari yasiyoruz. Tuvalete gitmem bile aglama krizlerine sebep oluyor arkamdan geliyor ikiside kapiyi kapatinca basliyorlar aglamaya. Uyku uyuyamiyorum sakin kafayla oturup yemegimi yiyemiyorum lavabo ihtiyacimi banyo ihtiyacimi strese girmeden karsilayamiyorum evin islerini halledemiyorum olmuyor. Yataga girene kadar kic*m 5 dkk koltukta oturma rahatligina erismiyor ve buna ragmen ev ahir gibi. Surekli bir yerleri temizlemeye calisiyorum ama yok nafile evi bok goturuyor. Birak oyle kalsin diyeceksiniz belki ama birakamiyorum ev cadde ustu cok toz aliyor temizlemesem cocuklar icin sagliksiz kiz gunde 3/4 kez ust basini batiriyor her disari gittiklerinde kiyafetler kirleniyor yerlerde surekli kirinti supurmek zorundayim cunku kiz hala yerdeki seyleri agzina goturuyor. Kahvalti oglen yemegi aksam yemegi ara ogunler derken mutfakta bir ogun bulasik atlasam ipin ucu kaciyor. Yani kisacasi isleri salivereyim gitsin luksum yok. Yasaklarda ustune eklenince benim psikolojim kotulesti iyice. Son zamanlarda elimde olmadan cok bagirmaya basladim ozellikle oglum kardesini dovdugu zaman tutamiyorum kendimi. Arkami dondugum an zarar veriyor kardesine guzellikle anlatiyorum tepki gosteriyorum hic birsey fayda etmiyor onun stresi bir taraftan. Kafayi yiyecegim artik ne olur bir akil verin bana bu sureci nasil saglikli bir sekilde atlatacagim ben.