Sürekli ağlama krizine giren çocuk

susturamıyorsan çıkarma çocuğunu kimse zırıl zırıl çocuk sesi çekmek zorunda değil ki
Bu nasil bi cevap ya?Cocuk bu sen gibilerin kafasi sismesin diye evde bunalip bogulsun mu cocuk?Disari kamusal alan herkesin hakki, sen bu kadar rahatsiz oluyosan madem konu sahibinin cocugunu degil, kendini kapat eve .

denk gelirse benim gibi biri susturur o çocuğu merak etme sen. bakamıyorsan susturamıyorsan yapmayacaksın
Size mi kalmış başkasının çocuğunu susturmak?

Kamuya açık alanda bebek ağlıyor diye şikayet edersiniz, şiddet gören birini görseniz gıkınız çıkmaz. Annesi keyif alıyordur oğlunu ağlatmaktan(!)

İnşallah bir gün benim çocuğum ağlarken karşılaşırız da görürüz kim kimi nasıl susturuyor.
Sırf sebepsiz ağladığı için insanların çocuk sahibi olmalarına karar verebilme hakkını kendinde görmek. Ah bu hadsizlik, nelere kadirsin!!! 😡

Belki uzun olacak bilmiyorum. Çıkmazdayım yoruldum.
Oğlum 2 yaşında. Belki de kimse inanmayacak bana çünkü çevremde inanmıyordu zamanla şahit olarak anladılar. Oğlum doğdu doğalı ağlıyor. Ha büyüdükçe susar dediler ama yok.
Bugün dükkana gittim yine ne ağladı sussun oyalansın diye herşeyi yaptım. Sıkıldı herhalde dedim pazara çıkardım. Pazarda da ağladı. Oğlum arabada oturmaktan mı sıkıldın yürümek ister misin dedim. Evet dedi arabayı bıraktık yine ağladı. Ama öyle böyle değil kriz oğlumun ağlamaları hep kriz gibi olur. Dışarıdan görseniz bu kız kesin bu çocuğu dövdü dersiniz ama yok. Bir cimcik bile yok hiçbişey yok. Pazarda krize girince artık sinirlendim eve yürüyoruz kalabalıkta herkes bize bakıyor. Rahatsız oldum arka sokaktan gittim bu kez teyze bana bağırmaya başladı çocuk ağlıyor vs vs. Bağırarak Seni ilgilendirmez teyze dedim canım burnumdaydı zaten. Hamileyim bide. Beni ilgilendirir dedi. Benim çocuğum seni ilgilendirmez dedim arkamdan sayıyordu zaten ben giderken. Bu sadece bugünki olay. Oğlum her zaman heryerde ağlar. Hemde her zaman sebepsiz. Çünkü susturmak için elimden geleni yapıyorum olmadı konuşuyorum ifade etsin diye. Ve bu gbi teyzeler her zaman kesinlikle çıkar laf söylerler. Ya oğlumu 2 yıldan beri susturmaya çalıştığım halde krize girer gibi ağlamasına mı yanayım. her zaman bu tarz hiçbişey bilmeden karışan teyzelere mi yanayım. Hamileyim ona mı yanayım. Oğluma mı yetemiyorum iyice doyumsuz mu oldu acaba ona mı ağlayayım. Yoruldum gerçekten yoruldum evde oğlum Bi yandan ben Bi yandan oğlum ağladı o uyuya kaldı bende buraya yazıyorum. Bi çocuk neden herşeye ağlar.? Hele ki artık anlayabiliyorken az çok ifade edebiliyorken. Ben mi yetemiyorum nedir bu ben anlamıyorum. Yaşayan deneyimleyen varsa nolur fikir verin
Benim yegenimde boyle bir çocuktu 2 yasina kadar anneside boyle br cocukmus dayilarida bazi cocuklarin fitrati olabiliyor suan 2.5 yasinda daha duzeldi. 13 saat susmadan aglama rekoru var. Allah sabir versin insanin enerjisini ve motivasyonunu cok dusuruyo bu tip aglamalar dayak yemis gibi oluyo insan. Ama bu bir sürectir her zorlugun arkasinda br ferahlik vardir.

susturamıyorsan çıkarma çocuğunu kimse zırıl zırıl çocuk sesi çekmek zorunda değil ki
Sizin cocugunuz 24 saat aglarsa eve kapanip kafayi yemeği tercih edebilirsiniz. Zaten bunalmis bir anneyi rahatlatmaktansa boyle acimasiz bir yorumu okumak zorunda degiliz bizde ama okuyoruz malesef

Merhaba, bi benzeri çok yakın arkadaşımın çocuğunda vardı. Çocuk sabahlara kadar ağlıyordu. Kadın uykusuzluktan artık hastalanıyordu psikolojisi bozuluyordu. Bir sebep bulunamadı sağlık açısından. Ancak çocuk geç konuştu konuşamadı bi süre. O yüzden kendini ifade edemiyor ve ağlamakla kalmıyor kendini kafasını duvarlara vuruyordu. Aşırı sinirli ve tahammülsüzdü. Sokakta olsa da kaldırımlara kafasını Vuruyordu. anneye düşkün ve hassas bi çocuktu. Şuanda da ilkokulda okb teşhisi kondu. Aşırı takıntılı bir çocuk. Yani size diyeceğim lütfen küçük yaştan ilgilenin ileride çocuk da siz de zorlanırsınız. Öğretmenlik yaptığım dönemlerde sorunlar yaşayan bazı çocuklar vardı. Ailelerinin ilgiyle peşinden koştuğu çocuklar herzaman daha iyi oluyor. Küçük yaşta götürün doktora. Ayrıca sanırım hamilesiniz. Anlattığım arkadaşımda hamileydi ve oğlu yeni bebeği kabullenemedi daha da ilgi çekmek için ağlamalarına fln arttırarak devam etti. Çok zor süreçler geçirdi. Bir gün biz de kalmıştı. Çocuk sabah namazına kadar ağladı. Hiç susmadı ve yorulmadı.

Eh en azından sukredin ki o yokmuş, oğlum hasta olduğunda bana titreme geliyor, hastalığı geçiyor ama giden psikolojim oluyor, herkesin ki öyle mi bilmiyorum ama, ne ateş ölçer koydurur, ne ıslak bez, ne duş, ne şurup.

Bakım vermek imkansız hale gelir hastayken, düştüğünde dizi kanasa aynı, saatlerce susmaz, hiç böyle çocuk da değildi, bu can tatlılığı sonradan geldi.

Bu arada huysuzlukla alakalı mi, ona birşey diyemem ben sadece merakimdan sordum.

Herşeye fazlaca hassas bir çocuk mesela, sese, kokuya..
Hafızası çok fazla, kurduğu cümleler vs, algısı öyle.

Geçen randevumuz da üstün zekalı olabileceğini bir kaç test daha yapacaklarını söylediler..

O yüzden merak ettim sizin durumunuzu da ☺
Doğduğundan beri böyle miydi bu arada ?

Evet ne yazıkkki doğduğundan beridir böyle. Hiç Bi ara vermişliği olmadı. Çok şükür o bahsettiğiniz şeyler yok 😔 Allah sizede kolaylık versin sizin de çok zor gerçekten

Ne cok biliyosunuz.boyle cocugunuz olurda umarim anlarsiniz.evde hapis hayati yasamak nasil oluyor gorursunuz.

Benim cocuklarimda hep zor cocuklardi.aglayan her istedigini tutturan.

suan en kucuk 3 yasinda zor zaptediyorum o yuzden pek biryere gitmiyorum.esim olmazsa hatta hic gitmiyorum denebilir.
Parkimiz var orda bol bol oynuyor .
Buyudukce azaliyor ama daha cok var 5 yasini bekliyorum ben...

Evet ne yazıkkki doğduğundan beridir böyle. Hiç Bi ara vermişliği olmadı. Çok şükür o bahsettiğiniz şeyler yok 😔 Allah sizede kolaylık versin sizin de çok zor gerçekten
Amin, hepimize 😊
Sağlıkları olsunda, gerisi bir şekilde geçecek.
Zor ama dert dersem, hasta çocuklara ailelerine haksızlık etmiş oluruz ☺

Mesela bayram sabahı gittik annemlere, orda enerji hapı almış gibi, yerinde bir sn durmadı, bir bayramlaşıp döndük 😆

Bazı çocuklar böyledir.
Çorabı yamulur ona ağlar, renkli bir şey gözüne batar ona aglar, kitafetinj sevmez ona aglar,
Logoyu hayal ettigi yere takmazsin ona aglar, salataliginin 1 milimlik kabugu kalmistir ona aglar, o bir sebepten aglar anne cirpinir.
Anlamaya çalışır.
Işın garibi çocukta çoğu zaman sebebini bilmez.
O ona batar ama ağlamaya başladığında unutur neden agladigini vs.
Peki ne yapılır? Deneye yanıla, önce her şey sifirlanip yeniden başlayarak vs çocuk tanınır..
Dışarıda fazla uyaran olur.
Sizin teyzeye sinir olduğunuz gibi çocuğunuz arabasının tekerine gelen taşa, karşıdan bakan pazarcıya, sevmedigi meyveyi gorur ona bir seylere tepki verir.
Konuşmaya başladıkça kolaylaşacak diye düşünüyorum.
Aynen ben de böyle düşünüyorum.
Yoksa doğar doğmaz anlayamaz ağlayarak birşeyler yaptırmayı.

Konu sahibi benim iki numara da öyle.
Herşeye tepkili doğduğundan beri.
Pusette bir kere bindirip gezdiremedim.
Büyük ihtimalle içinde de aşırı rahatsız oluyordu.
Doğduğu andan itibaren üzerini ortemedim tepikledi.
Sussun diye kundak yaptım.
Zorlaya zorlaya çözdü.
Banyoda ağlar, kucağımda ağlar, beşikte ağlar, amuda kaldırırım ağlar.
Daha sayamayacagim.
Tuvalete bile gidemiyordum belli bir yaşa kadar.
Anlatsan abartiyorsun derler.
Bakamiyorsun derler.
Sen takintilisin derler.
Derler de derler.
Halbuki birinciyi de ben büyüttüm.
O da aksine o kadar naif, mutlu, sakin bir bebekti ki.
Aciksa bile ağlamazdi bebekken.
Dudağını felan yalarken uyanır emzirirdim ben.
İkinciyle dışarı çıkmak işkence, yolculuk yapmak demek de çin işkencesi diyeyim siz anlayın öyleydi.
Bize de herkes bakardı.
Şimdi beş yaşında.
Tabiki büyüdükçe azalıyor.
Ama hala tepkileri aşırı.
Kiyafetini giyemez koluna takılır çığlığı basar, resmi boyarken tasirir bağırır, yırtar kalkar, tabağında yemekler birbirine değer ağlar, toprağa yanlışlıkla oturur ağlar, eli kirlenir ağlar vs. vs.
Bunun sebebi biraz da mükemmeliyetçi mizaç bence.
Olsun yavrum, bir dahakine yaparsın, kirlensin temizleriz, hatta biraz kirli dursun önemi yok, takamiyorsan oyuncağı gel başka çözüm yolu bulalim vs. diye diye aştık.
Tabi ki hiç bir şekilde ikna olmuyorsa biraz aglayabilirsin kızım da demisligim çoktur.
Değişikler bu tipler yani.
Tabiri caizse hersey batıyor bu tiplere.
Zamanla aşması için sizin yardiminiz lazım.
Üzülmeyin ayrıca.
Onun öyle olması sizin sucunuz değil asla.

çıkmasın demiyorum çıkarsa susturmayı bilmen gerekiyor
İşte bir üstün zekalı. Alkışayalım arkadaşlar :KK53:

Kusura bakma teyzeye güldüm okuyunca , tam bir sayko yurdum insanı :KK53:
Dışardaki tepkilere bakma hiç , benim oglum da cok aglar , aile ortamlarında cok stres oluyordum baslarda ama su an kabullendim zamanla azalacak diye düşünüyorum.

Belki uzun olacak bilmiyorum. Çıkmazdayım yoruldum.
Oğlum 2 yaşında. Belki de kimse inanmayacak bana çünkü çevremde inanmıyordu zamanla şahit olarak anladılar. Oğlum doğdu doğalı ağlıyor. Ha büyüdükçe susar dediler ama yok.
Bugün dükkana gittim yine ne ağladı sussun oyalansın diye herşeyi yaptım. Sıkıldı herhalde dedim pazara çıkardım. Pazarda da ağladı. Oğlum arabada oturmaktan mı sıkıldın yürümek ister misin dedim. Evet dedi arabayı bıraktık yine ağladı. Ama öyle böyle değil kriz oğlumun ağlamaları hep kriz gibi olur. Dışarıdan görseniz bu kız kesin bu çocuğu dövdü dersiniz ama yok. Bir cimcik bile yok hiçbişey yok. Pazarda krize girince artık sinirlendim eve yürüyoruz kalabalıkta herkes bize bakıyor. Rahatsız oldum arka sokaktan gittim bu kez teyze bana bağırmaya başladı çocuk ağlıyor vs vs. Bağırarak Seni ilgilendirmez teyze dedim canım burnumdaydı zaten. Hamileyim bide. Beni ilgilendirir dedi. Benim çocuğum seni ilgilendirmez dedim arkamdan sayıyordu zaten ben giderken. Bu sadece bugünki olay. Oğlum her zaman heryerde ağlar. Hemde her zaman sebepsiz. Çünkü susturmak için elimden geleni yapıyorum olmadı konuşuyorum ifade etsin diye. Ve bu gbi teyzeler her zaman kesinlikle çıkar laf söylerler. Ya oğlumu 2 yıldan beri susturmaya çalıştığım halde krize girer gibi ağlamasına mı yanayım. her zaman bu tarz hiçbişey bilmeden karışan teyzelere mi yanayım. Hamileyim ona mı yanayım. Oğluma mı yetemiyorum iyice doyumsuz mu oldu acaba ona mı ağlayayım. Yoruldum gerçekten yoruldum evde oğlum Bi yandan ben Bi yandan oğlum ağladı o uyuya kaldı bende buraya yazıyorum. Bi çocuk neden herşeye ağlar.? Hele ki artık anlayabiliyorken az çok ifade edebiliyorken. Ben mi yetemiyorum nedir bu ben anlamıyorum. Yaşayan deneyimleyen varsa nolur fikir verin
Canim ben de uyku teroru yasayan bir anneyim ve bu dertten muzdarip olan anneleri tek cati altinda toplamak icin uyku teroru adli instagram sayfasi actim orada konusuyoruz doktora giden tedavi goren atlatan aileler var.. yasamayan bilmez cok berbat bisi uykusuz 2 yildir ruh gibiyiz..Ben instagramdan ulasabildiklerime ulasmaya calisiyorum..

Benim oğlum aç olduğu için aglayıp, asla ağzina yemek sürmezdi.. 28 aylık şimdi, yemek yeme durumu; eh daha iyi..
Açlık, ağlama krizlerine neden olurdu bizde. Karnı tok oldu mu cok sakindi..
Ama çözene kadar bu durumu, akla karayı seçtim.

Sürekli evde sakin bir ortamda mı bulundu? Bazı çocuklar 1 yaşına kadar sadece anne, baba, anneanne, babaanne, dede gördüğünden diğer insanları yabancılayabiliyor, bir arkadaşımızın kızı 1 yaşına kadar bu şekilde büyümüş, o yüzden sürekli gördüğü kişiler dışında kimi görse ağlıyordu, aynı evladınız gibi aklını dağıtmak için denedikleri hiçbir yöntem işe yaramıyordu, bir akşam bize geldiler daha eve girmeden arabada ağlamaya başladı, bahçedeki kedileri gösteriyoruz, oyuncaklar çıkardık, çizgi film açtık, sevdiği müzikleri dinlettik yok olmuyor susmuyor, o susmadıkça panik yapmaya başladık, devamlı eve eve deyip ağladı, biz çocuğun ağlayışına üzüldük ağlarken çok hırpalandı çünkü, anne babası susturamadılar diye huzursuz oldular ama 3 yaş sonrası konuşmaya başlamasıyla beraber ağlama nöbetleri son buldu.
Tam konuşamama da çocuklarda ağlama krizlerine neden olabiliyor.

Oğlumu kanguruya takardım birlikte babamın dükkanında çalıştık o yüzden insanlarla çok iyi. Çekintisi yok. Konuşuyor ifade de edebiliyor kendini ama bayramdan sonra hiç dışarı çıkarmadım onu. Adda dedi istedi ama 3 gündür evde daha az ağlıyor onu farkettim. Ya kalabalığı sevmiyor yada kalabalıkdaki sınırlamaya sevmiyor hala izlemedim ama daha iyiyizşuan. Ama dışarı çıkınca ne olacağız yine bilmiyorum tabiki. Dediğiniz tarz çocuklarla karşılaştım gerçekten onlarda ayrı bir zorluk oluyor sakinliği seviyorlar gibi oluyorsanki. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Sebebi açayım bacım, bizim evde de var bu meretten bitane. 14 ay ota boka ağladı, kendimi camdan atacaktım artık. Kulak tıkacıyla yaşadım ömrümü yedi ömrümü. Sonra 14 aylıklen şükürler olsun konuşmayı söktü, 14-24 ay arası süperdi, içi daralınca dırdır konuştu etti. Hah kurtuldum diyordum, şuan 31 aylık ve son bir aydır yine başladı , ve bunu en çok bana yapıyor, eşime yapmıyor en deli oldugum nokta da bu! Biz de oğlan 22 aylıkken ikinciyi istemeye başladık ama 8 aydır kısmet değilmiş kalamadım gebe, çok şükür ki gebe değilim diye şükrediyorum yani. Haftasonu iki kişi zaptedemez olduk, bir de konuşuyor bu çocuk çatır çatır öyle böyle değil. Yine düzelmedi. Başlığı görünce biri beni anlatmış selam yazacaktım, aramızdaki fark siz gebesiniz. Madem bu kadar zor bir çocuk ikinciye niye gebe kaldınız? Hafi benim oğlan arada bi sene melek gibiydi de gaza gelip bıraktık korunmayı siz ?
Bi de türkiyede ? Türkiyede herkes laf eder şımartır , size bin laf eder ağlatırsanız. Siz susturmak için herseyi denemişsiniz ben sert anneyim bırakıyorum ağlıyor valla, yapacağım jesti de yapmıyorum ağlıyorsa ve ağladığı için yapmadığımı, boşa ağladığını dile getiriyorum. Tabii ki en başta soruyorum, bi sonuca bağlanmayan saçma sapan bir krizse evde falan hiiiç yokmuş gibi davranıyorum. Bu tavırlar ağlamaların süresini acaip kısıyor. Şuan yine başladı ama 1 dakikada susuyor geri, biliyor muhattabı yok. Ağladığı için bişiler yapmamanız lazım, 10 lere yapmayıp bi kere bile ağlıyo diye bi istediğini yaparsanız kaybetmiş olursunuz.

Ben2. çocuğu istedim oğulumun yalnız olduğunu farkettim çünkü. Birde ben oğlum ağladığında hiç bir zaman istediğini yapmadım dediğinize katılıyorum 1 kez yapınca devamı gelir düşüncesindeyim o yüzden taviz vermedim. Ağlayınca ilk zamanlar susturmak için çok çabaladım. Sonrada ilgi çekmek için ağlafığıyla ilgili Bi yazı okudum ve tepkisiz kaldım ama benim tek başıma tepkisiz kalmam yetmiyor. Benim dışımda herkes tepki veriyor. Sokaktaki kadınlar mesela. Evdeysen kaynanam susturma a fırsat vermeden elimden hemen alır mesela. Annem e ağladığında sessiz kal susacak dediğim halde konuşarak susturmaya çalışır mesela. Vs vs. Ya galiba beni zorlayan çevreki müdahaleler. Yoksa ben oğlumu tanıyorum biz bize yeteriz ama hep Bi müdahale. Bu yüzden tam anlamıyla iletişim kuramıyoruz gibi geliyor artık. İnanıyorum kardeşi olunca sakinleşecek. Çünkü çok yalnız. Evde 3. Biri olsun çok mutlu oluyor. Gitsin istemiyor. Peşinden ayrılmıyor bu beni umutlandırıyor inşallah biliyorum zor olacak ama nasip belki de çok güzel şeyler olur. Allah sizede yardım etsin. Camdan atlama işini defalarca düşündüm şaka gibi. Oğlum ağladıkça beynim uyuşuyor gibi hissediyorum

Benim oğlum aç olduğu için aglayıp, asla ağzina yemek sürmezdi.. 28 aylık şimdi, yemek yeme durumu; eh daha iyi..
Açlık, ağlama krizlerine neden olurdu bizde. Karnı tok oldu mu cok sakindi..
Ama çözene kadar bu durumu, akla karayı seçtim.

Onları hep denedim bu yüzden Çaresizim maalesef

Ben ismin de etkilediğini düşünüyorum ,
Garip gelebilir ama bazı isimlere sahip öğrencilerim çok huysuz , asabi , uyumsuz oluyordu.
Onun dışında ;
1. Görmezden gelme
2. Dikkat dağıtma
3. Baba ilgisi
4. Sakinleştirici dualar -inancınız varsa-
5. Temas
tavsiyelerimdir :)

Onu da duydum oğlumun adı eren. Erenler hep aksi olur derlerdi bende yok artık dedim ve evet doğruymuş. Kim de eren ismini duysam ki oğlu mda aynı aksi huysuz vs. Bu dediklerinizi denedim Bi teması tam yapamadım onu da oğlum ağlayınca kendini yerden yere atıyor sarılmaya vs izin vermiyor dinlemiyor nöbet gibi çok ilginç. O yüzden Teması Tam yapamamış olabilirim. Kaynanam bana inanamadı bu çocuğun neyi var sen abartıyorsun derdi bir sahur gecesi oğlum 45 dk krize girdi diyorum ki başından ayrılın sakinleşir. Bunlar beni dinlemedi başında beklediler. Kayınpederim dua filan okuyor öyle şaşkınlar yani. sonra krizi bitti sahura oturduk ya o neydi öyle diyorlareşimde inanıyorsunuz ya bize dedi. Öyle Bi değişik kriz yani

Aslında o hareketi farkında olmadan biz öğretiyoruz. Daha bebeklikten itibaren, ağlamazsa kucağa almayarak.. Ağlamadıkça bir sıkıntısı yoktur diye ihmal ettiğimiz çok olur..
Aşırı ağlama olayını da öğretiyoruz. Mesela bulaşık yıkarken mama sandalyesine bırakırız bebeği.. Bizi görür, oyalanır deriz.. Ama bebek anneyi görünce mızırdanır, alsın beni diye.. Bu hafif mızırdanma anne tarafından önemsenmez, işini bitirmeye bakar.. Bebek baktı ki anne gelmiyor, volümü artırıyor.. İyice çığrından çıktığını gören anne, bebeği kucağına alıp ilgi gösteriyor.
Haliyle bu günlük çok sık tekrar edilen bir hareket olduğundan bebek onu ezberliyor. Ve zamanla ağlayarak ilgi çektiğini anlıyor.. Ağlamazsam annem benimle ilgilenmez. Ne kadar çok ağlarsam o kadar çok ilgi diye kodluyor bilinç altına..

Allah kolaylık versin. Aşamıyorsanız yardım alın konu sahibi.. Yeni bebek geldiğinde daha da zorlu bir hal alacak.. En sakin çocuk bile kardeşin gelmesiyle bir afallar.. İlginin başka yere kaydığını görünce oğlunuz neler yapar bilemiyorum...

İşte o annelerden biri benim. Ağladığı an alırdım elime. Ben şimdiden oğluma ğapucun daam atıldı yok sen daha uyuuu kardeşin geliyor diyenlere bile izin vermiyorum anlar anlamaz ama oayrımı hissetmesin diye. İnşallah çok çaba sarfedicem ama bilemiyorum Allah yardım etsin inşallah

Bazı yorumlar çok tuhaf...🤨🤨 Konu sahibi Allah kolaylık versn,benim de 20 aylık bir kızım var 2 yaş sendromu onda da başladı,ben durduk yere ağlayınca anlatmaya çalışıyorum sonra sessiz kalıyorum,eğer hala susmuyorsa dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyorum,hayvanları çok seviyor mesela ya hikaye anlatıyorum ya da çevremizde olan bir nesneyi gösteriyorum..Çoğu zaman susuyor 😅

Çok teşekkür ederim bunları bende yaptım yapıyorumda hala Ama ağlayınca gözünü kapatıp hiçbişey duymuyor görmüyor. 😊

Back
X