" SÜPER ANNELER 2017 "

Tam yumurtlama günü hamile kalanlar bebeğiniz kız mı erkek mi?

• Kız

OY: 63 42,3%
  • Erkek

OY: 86 57,7%

• Ankete Katılan
    149
VÜCUT İÇİNDE SPERMLER NE KADAR YAŞAR?

Vücut içinde derken anlatılmak istenen kadın üreme sisteminde ne kadar yaşayabileceği anlaşılmalıdır. Bu konuda türlü türlü tartışmalar olmasına rağmen genel kanı spermlerin vücut içinde farklı durumlara bağlı olarak 1 saat-7 gün arasında yaşam süresi değişebilmektedir.

Bir erkek bir kadın içinde ilişki sırasında boşaldığında, çok az sayıdaki sperm döllenme girişimi yapabilecek ölçüde yeterince uzun süre hayatta kalabilmektedir. Bunu yapabilmek ve yumurtaya ulaşabilmek için, spermler vajina – serviks içerisinde olabildiğince uzun süre hayatta kalmak ve orayı geçmek zorundadırlar.

Sponsorlu Bağlantılar

Eğer spermler serviks içini geçmede başarısız olursa vajinal kanalın asidik koşulları onları birkaç saatten daha uzun (en fazla 6 saat) hayatta kalmayı imkansız hale getirecektir. Vajinal enfeksiyon yada spermisid varlığı da spermlerin daha erken ölmelerine neden olacaktır.

Şayet sevriksi geçmeyi başarırlarsa spermler 3-5 gün kadar daha orada yani fallop tüpünde -rahimde yaşayabilir. Bu şu anlama gelir ki; yumurtlamadan tam bir hafta önce ilişkiye girilmiş ve spermler fallop tüpünde depolanmışsa döllenme ve dolayısı ile bir bebek meydana gelebilir.

Bu ideal koşullar altında 7 gün boyunca yaşayabilir. Yumurtlama zamanı sürecinde bir kadının vücudu yani üreme organı servikal mukus üretir. Bu servikal mukus spermler için vajina şartlarını daha elverişli hale getirerek spermlerin serviksin ötesine ve fallop tüpleri içine gitmeyi çok daha kolay hale getirir.

kızlar benim iki oğlumda da göğüs uçlarım hemen kararmıştı ve karnımda siyah çizgi oluşmuştu. bu sefer göğüslerim pembiş pembiş duruyor ve kıl uzaması vs olmadı. biraz bütüdüler ama aşırı bir büyüklük yok. akşamları üşüyorum gündüz snormal. idrrımda sarı açık renk. oğlanlarda nasıldı hatırlayamadım. birde yumurtlamadan 60 saat önce kesmişim ilişkliyi 4 gün sık ilişki oldu derin olmadı. bakalım ne olacak çok merak ediyorum birde ruyamda kız bebek gordum hamıle kaldığımı ogrenmeden once ama cınsel organ yerinde dumduzdu hiç çıkıntı vs yoktu. çıplaktı baktım her yerine. topbik tatlı bir bebekti. İnşallah sağlılı bir kızım olur.
Canım içimden çok güçlü bir his senin kızın olacağını söylüyor, inşallah sağlıklı bir kızın olur, ben 2 oğlumdada rüymda görmüştüm erkek olduklarını, inşallah seninde bir kızın olur, bende 3. Ye niyet edersem eğer bir kızım olur :))

Canım içimden çok güçlü bir his senin kızın olacağını söylüyor, inşallah sağlıklı bir kızın olur, ben 2 oğlumdada rüymda görmüştüm erkek olduklarını, inşallah seninde bir kızın olur, bende 3. Ye niyet edersem eğer bir kızım olur :))
ayy tatlım inşAllah Rabbim sana da oğluştan sonra hemen bir kız evladı nasip etsin cnm benim. Sabırla bekliiyoruz bakalım sen hamilesin hislerin yoğun olur eminim. şimdilik illa kız illa erkek deliliğim yok sağlıklı olması tek temennim inşallah.

Cin takvimi tutmuyor zaten oglum da tutmamıştı.. biyolojik takvimle rus takvimi tutuyo gibi .. tamamen nasip Rabbim ol derse olur..ama yumurtlama gunu bilimsel dayanağı var gibi ..bi tek mesela bnm yumurtlama 18 14 unde ilişki oldu spermler o kadar yaşar mi ki acaba imkansız gibi duruyo.. tek ilişkiyle hamile kalan var mi peki
Canım öncelikle hoşgeldin, inşallah sağlıklı bir kızın olur, bence eğer dah önce yumurtlama takibini yapmadıysan bi kaç ay ne zaman yumurtladığını takip et derim, çğnkğ erken yada geç yumurtladığında farketmezsin ve zamanlaman yanlış olur, benim fikrim canım sen bilirsin ama eğer bi acelen yoksa bi kaç ay lh testlerinden al burayada fotoğrafını atarsın bizlerde yorum yaparız

canim ben tek iliskiyle hamile kaldm adetimin 15 gunu erkek bebek istiyordm ama ikinci kizim geliyor.yani ovulasyon testinde cift cizgiyi gordugum gun hamile kaldm
aynap aynap canık bende çift çizgiyi gördüğüm gün hamile kaldım ve oğlum olacak, yani takibini iyi yapman lazım eğer kız istiyorsan yumurtladığın saati belirleyip ona göre ilişkin olması lazım yoksa şansın yine %50 ye düşüyor

ayy tatlım inşAllah Rabbim sana da oğluştan sonra hemen bir kız evladı nasip etsin cnm benim. Sabırla bekliiyoruz bakalım sen hamilesin hislerin yoğun olur eminim. şimdilik illa kız illa erkek deliliğim yok sağlıklı olması tek temennim inşallah.
Amin canım ya aynen bende öyleyim illa kız olsun hiç demedim, çevremde oğlu olanlar nasıl deli gibi kız istiyorlardı, daha hamile kalmadan kız bebek kıyafetleri alan bi kuzenim bile vardı, hepsinindr kızı oldu, hatta birisi dediki kızım olsun kızım olsun diye hep dilledir oluyo dedi, ama bana çok saçma geliyo ettafta her fırsatta kız çocuk diye deliriyolar, tabiki çok istiyorum ama rabbim verirse olacak sonuçta ben yapsam boş yani, bakalım inşallah 3. Lerimiz kız olur

Amin canım ya aynen bende öyleyim illa kız olsun hiç demedim, çevremde oğlu olanlar nasıl deli gibi kız istiyorlardı, daha hamile kalmadan kız bebek kıyafetleri alan bi kuzenim bile vardı, hepsinindr kızı oldu, hatta birisi dediki kızım olsun kızım olsun diye hep dilledir oluyo dedi, ama bana çok saçma geliyo ettafta her fırsatta kız çocuk diye deliriyolar, tabiki çok istiyorum ama rabbim verirse olacak sonuçta ben yapsam boş yani, bakalım inşallah 3. Lerimiz kız olur
inşallah cnm AMİN. duamızı okuduk bilime göre çalışmamızı da yaptık. Rabbim vermezse vardır br bildiği. Rzbbim evlatlarımızı korusun.

Ya kızlar bnm yumurtlama gunu 18.05.2017 kiz bebek istiyorum 14.05 dün gece ilişki oldu kiz icin yumurtlamasan 2 gün önce kesmeli ya bu gece de demesemmmi fikri olan 3 gece kalio ya da tek iliski olmus olacak
Canım senle özelden konusmustuk sen testlemi deniyorsun yoksa tahmini 18 indemi catlıyor diye dusunuyrsun testsiz deniyorsan riskli cunku günü gününe tutmayabilir benim erken yumurtladigimda oldu gec yumurtladigimda oldu her ay farklıydı 18 inde catladigini dusunursek 4gun onceden olan iliski tutmasî biraz zor ben 3gun kala biraktigimda olmustu ama tutmamisti sen en azindan bu gecede iliski olsun 3gun kala birakmis ol bir arkadasin tuttu belki seninde tutar ama testle yapmak bence cok onemli ve tek iliski yerine sık iliski olmalı adetten temzilenince gun asiri iliskiye baslamak daha iyi bence iceride hep x ler kalıyor y ler cabuk ölüyor

Hayatimsiniz randevundan ciktinmi herşey yolunda mi ben yeni ciktim hersey iyi dedi usten utrasyonlada baktilar iyidi ama detayli utrasyon haftaya sali gunu bugun sadece kalp atisina bebege bakti iyiydi coksukur altan kontrol yapmadilar hic sende durumlar nasil iyisin islahh
Masallah canım

Canım geçmiş olsun benimde annem yanımdaydı çok giremedim bu aralar, benim ilk hamileliğimde olmuşru senin yaşadıkların ama bişey çıkmamıştı, nefes alamıyodum bende ama bebek büyüdüğü için baskı yapıyor dediler rabbim bi daha yaşatmasın
Olabilir canım ya bendede nefes darlıgî ve carpıntı oluyor sonucum cıkmıs carsamab agunu gostericem bakalım ne diycek

Test almıştım oğlumda ama cinsiyet icin değil tabi onlar ama yumurtlama gunu kırmızı çizgi oluo nasil anlaşılıp tam hangi marka alım acaba bu testlere eşim kızıo onlarda yanıltır dio Allah verirse verir dio da işte kızlar daha çok inanıo

Canım senle özelden konusmustuk sen testlemi deniyorsun yoksa tahmini 18 indemi catlıyor diye dusunuyrsun testsiz deniyorsan riskli cunku günü gününe tutmayabilir benim erken yumurtladigimda oldu gec yumurtladigimda oldu her ay farklıydı 18 inde catladigini dusunursek 4gun onceden olan iliski tutmasî biraz zor ben 3gun kala biraktigimda olmustu ama tutmamisti sen en azindan bu gecede iliski olsun 3gun kala birakmis ol bir arkadasin tuttu belki seninde tutar ama testle yapmak bence cok onemli ve tek iliski yerine sık iliski olmalı adetten temzilenince gun asiri iliskiye baslamak daha iyi bence iceride hep x ler kalıyor y ler cabuk ölüyor

Evet cnm özelden konuştuk belki alırım test bunlarla uğraşma falan dio esim bakalım hangi marka test alım hangi siteden bu ay olmazsa bi dahaki aya adetten sonra başlıcam her gün bakalım her gün spermler kalitesiz dikkat siz de her gün mu yaptiniz

O testlerde kırmızı çizgi belirtikten 24 saat sonra mi yumurtlama oluyo mantığı ne

O testlerde kırmızı çizgi belirtikten 24 saat sonra mi yumurtlama oluyo mantığı ne
Hic belli olmuyor bazı arkadasların gec catlıyor bazılarînın erken her ay farklıda oluyor benim mesela cizgini koyulasması pik yapması acılması 1gun surdu ama 2,3 gün süren var aslında senin test alıp en azından 1,2 ay denemen lazımki catlama gununu az cok belirlemen icin ben mesela son iliski oldu 2gunu bulabilir catlaması diye dusunurken 24 saat sonra catlamaya basladi 30 saat sonra catlamıstı tam erkek bebek icin uygun olan zaman yani sanırım sık iliski olduu icin iceride kalan x lerden 1i dollendi yoksa erkek bile olabilirdi

X