- 2 Nisan 2012
- 1.025
- 81
- 163
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #47.061
inş önümüzdeki ay canım sıkma canını
Nasip herşey canım. Tutturana kadar uğraşıcaz. Bakalım bende bu ay ne olacak hiç kestiremiyorum.
evet doğru sen demiştin aslında ama eşim iş temposundan tek ilişki oldu sekiz gün perhiz olmuştu demiştimya ondanmı yoksa pozitif gördüğüm gece değilde ertesi gece oldu ondanmı bilemiyorum ben karbonatlı duş yapmıştım çok 3.4 gün önceden oda etkilemiş olabilir ama benim tahminim 21 ocak pozitif sonuç akşam sekiz gibi pik yapmıştı o gece hemen çatlama oldu ilişki olana kadarda yumurtada gitti tutmadı 14 gün sonrada saat akşam sekizde kanama başladı kısmet Allahtan hayırlı evlat inşallah bu ay hepimiz hamile kalırız sen adet oldunmu düşükten sonra bekliyorsun değilmi
canım yeni yaşın sana uğur sağlık ve gönlündeki muradını getirsin inşallah biraz geç oldu kutlama ama kaç gündür hastanelerdeyim girmeye fırsat bulamadım
şimdi ben sil baştan başlayacağım hayatım sen bir fitil den bahsetmiştin kullandınmı mantar için neydi o sakıncası varmı muayene olmadan kullansam olurmu adı neydi adtim bitince kullanayım diyorum kremsi akıntım vardı buay ama kokulu değildi ama
evet doğru sen demiştin aslında ama eşim iş temposundan tek ilişki oldu sekiz gün perhiz olmuştu demiştimya ondanmı yoksa pozitif gördüğüm gece değilde ertesi gece oldu ondanmı bilemiyorum ben karbonatlı duş yapmıştım çok 3.4 gün önceden oda etkilemiş olabilir ama benim tahminim 21 ocak pozitif sonuç akşam sekiz gibi pik yapmıştı o gece hemen çatlama oldu ilişki olana kadarda yumurtada gitti tutmadı 14 gün sonrada saat akşam sekizde kanama başladı kısmet Allahtan hayırlı evlat inşallah bu ay hepimiz hamile kalırız sen adet oldunmu düşükten sonra bekliyorsun değilmi
Teşekkür ederim canım. İnşallah kötü birşeyin yoktur hastane filan?
Evet bekliyorum ne zaman hasta olurum hiçbir fikrim yok. Bu arada ben şu karbonatlı duşu Dr sormuştum kesinlikle tavsiye etmiyorum demişti. Yumurta yapısını bozabilir demişti. Ama kullanıpta oğlu olanlarda var. Tabiki bir kaç ayı buluyor hamile kalmak ama yinede tutturanda var. Birde deneme yapan arkadaşlar bizimle deneyimlerinizi paylaşın lütfen. Bizim içinde fikir olur.
iyiyim şekerciğim sen nasılsın? tatil nasıl geçiyor? biz bu ayı es geçtik, eşim iş için yurtdışında. artık şubatta hep beraber deneyeceğiz. biz çatlayınca yapıyoruz ve hep geç kalıyoruz. şubatta kararlıyım, gülen yüzü görür görmez deneyeceğim ve umarım -12 yi yakalayacağım :)):44:
akıntıya da şaşırdım. ben her ay ölçüyorum, bir de okuduğum yazılarda da çatlayınca yükseliyor diye biliyorum. ki benimki de çatlayınca yükseliyor. eğer çatlamadan yükseliyorsa çatlayınca ne oluyor? tavan mı yapıyor?
Hamile kalmak için bunları yapın
Uzmanlar, doğurganlık ve hamile kalmak için kadın ve erkeğin dikkat etmesi gerekenleri açıklıyor. İşte uzmanların gözüyle soru ve cevaplarla hamile kalmak için dikkat edilmesi gerekenler
Her Gün ilişkiye girerlerse ne olur?
Hiçbir şey olmaz. Bazı bölgelerde her gün ilişkiye giriyorlar, Sağlıklı çocukları oluyor. Günlük ilişkiler her zaman sperm sayısını düşürmez. Ancak çok sık ilişkiye girildiği takdirde meninin Hacmi azalabilir.
Sekse çok ara vermek spermleri güçlendirir mi?
Çok ara vermek de sorun yaratır. İki hafta hiç ilişkiye girmedikten sonra gerçekleşen ilişkide, çıkan sperm sayıları yüksek olsa bile hareketlilik düşer. Ancak şu da unutulmamalıdır ki; Günü geliyor çok ender, hatta yılda bir kez ilişkiyle bile insanlar çocuk sahibi olabiliyorlar.
Ayın hangi dönemleri çiftler için şans artıyor?
28 Günde bir adet gören kadında 14. gün yumurtlama günüdür. Dolayısıyla 10. Günden itibaren gün aşırı ilişki olması, hamilelik şansını en çok artıran tempodur.
Sperm, kadının genital organlarında bir süre yaşar. 14. gün en riskli gün olarak söylense de bazen 20. günlere kadar gebelik riski sürer. Bu nedenle takvim metodu hiçbir zaman doğum kontrol yöntemi olarak işe yaramaz. Bu metodu kullananlar kazaya kurban giderler.
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere önerilen pozisyonlar oluyor mu?
Bir kere kadının rahminin pozisyonu önemlidir. Kadının üstte olduğu pozisyonda hamile kalmak daha zordur. Hamilelik isteniyorsa kadının kalça altına yastık koyması bile önerilebilir.
Pozisyonlar da çok önemli değildir. Yalnızca ilişkiden sonra bizim toplumumuzda vajinal duş çok yaygın, bunu önermiyoruz. Enfeksiyona davetiye çıkarıyor.
Doğurganlığı artıran yiyecekler var mı?
Ooı tavsiye ediyorum. Yenilecek gıdalar iyi yıkanmalı, sigaradan uzak kalınmalı. Çünkü günde bir paket sigara içenlerin menopozu üç yıl erkene çekiliyor, iki paket içenlerin ise beş yıl.
Tek yönlü beslenmenin yumurtlama üzerinde kötü etkisi var. Vejetaryenlerde kısırlık oranı yüksektir. Hayvansal proteinlerden de alınması şart.
Kadın ve erkeğin ilişki öncesi yapmaması gereken birtakım şeyler var mı?
Çok Sıcak banyo sperm üretimini azaltır. Çünkü testis ısıya hassastır. Özellikle sperm sayısı sınırda olan kişilerde zararlıdır.
Alkolün spermler üzerinde toksit etkisi vardır. Vajinal duşu, özellikle hamilelik beklenen ilişkilerde önermiyoruz.
Çocuk isteyen çiftler ne sıklıkta ilişkiye girmeli?
Hamilelik için çiftlere haftada iki üç kere ilişkide bulunmalarını öneririz. Ama asla bir sınırlandırma da getiremeyiz, ilişki spontan olmalıdır. Sonuçta ilişki sıklığı anne baba olma şansını büyük ölçüde etkilemez.
Hamile kalmak için bunları yapın
Bugün benim doğum günüm 31 oldum :)
Benim dr bayan. Yeri bahçelievlerde muayene ücreti 280 tl ilk gidişte sonra 100 tl alıyor yum takibi boyunca en fazla 3 defa görüyor. En önemlisi istediğin zaman arayıpşistediğini sorabiliyorsan bilmediği birkonu bile vvarsa başka yerleri arıyor. Mesela bizim eski dr siz eşinle akrabasınız sizin birde düşük ölü bebek derken erkek bebek olma şansınız çok düşük demişti. Ben bunu sordum şimdiki dr hayır öyle birşey diyebilmeniz için önce bebek olacak Canlı ve genetik olarak incelenmesi lazım demişti yine emin olmak için çapa'nın genetik Dr aramıştı oda aynı şeyi söylemişti.
sekerim ajandanın fotoğrafını buraya da atar mısın? bu sayede bizimde elimizde kesin bilgiler olur.
uzayan akıntıyı gordüğünüz an görüşmelisiniz. o akıntıdan kaç saat sonra çatlama olduğu ise kişiye göre değişen bir şey. misal bende 10 saat sonra falan akıntı sıvıya dönüyor ve çatlama oluyor. takip yapmayan drla uğraşmayın derim ki sizin dr de bir gariplik var zaten. erkek istediğinizi söylemenize rağmen yumurta çatladıktan sonra git beraber ol demek pek doğru değil, ya da sık ilişki demesi.
velhasıl başka dr bulamıyorsanız ovulasyon testi alın, buradaki herkes yardımcı olur.
yumurta günde 1-1.5 mm büyür. sizinki acaba kaç mm büyüyor? yumurta genelde 21 mm civarında çatlıyor. bunun üzerinden hesabınızı yapabilirsiniz. 1.5 olsa 3 güne ihitiyacınız var. ancak salı günü çatlar gibi gözüküyor. ovulasyon testi alın, pazartesi-salı hemen yapın derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?