Süper Anneler - 2011

Canım ben o testlerden hiç kullanmadım bilmiyorum o yüzden sen sayfada bekle bilenler sana yorum yapsın kaçırma bari

eğer bende olursa çatlama dün bir arkadaştan 100 tane ovulasyon testi istedim o hamile kalmış bana yollayacak bende kalırsam size yollarım ne iyi insanlar var allah razı olsun ondan

HEbenim test bugün pozitif çıktıya yarında yapsam testti şu lh hormonu kaç gün salgılanıyormuş dün negatifti

allah razı olsun arkadaşından...valla ben hıc anlamıyorum o testlerden almadımda hıc...hayırlısı olsun cnm...ii takıp et.

test demek oluyorki lh hormonu yumurtayı tetikliyor 24_48 saat içinde yumurtlayacaksın diyor iyikide almışım ama şu an pek belirti yok akıntım çok değil

İdrarda yapılan ovulasyon (yumurtlama) testi, (LH testi):
İdrarda yapılan ovulasyon testi yukarıda anlatılan LH hormonu artışını saptar. LH hormonu kanda arttığında idrara da geçer. İdrardaki bu LH artışını yakalamak için yumurtlama gününe yakın günlerde her gün bu test yapılmalıdır. Bunun için adeti ayda bir düzenli olanlar adet kanaması başladıktan 12 gün sonra teste başlayarak 5 gün boyunca her gün test yapabilirler. Ancak adet dönemi uzunluğu farklı olan kadınlar için test başlama zamanı değişecektir. Bunun için sağdaki tabloya bakınız. Örneğin adet dönemi uzunluğu yani bir adet kanamasının ilk gününden diğer adet kanamasının ilk gününe kadar olan süre 35 gün olan kişiler teste adet kanamasının ilk gününden saymaya başlayarak 18. gün başlamalıdırlar, 5 gün test yapmalıdırlar. Çünkü bu kadınlarda yumurtlama daha geç başlayacaktır. Yumurtlama yaklaşık olarak adet kanaması "başlamadan" 14 gün önce gerçekleşir. Adetlerii çok düzensiz olan bayanlarda yumurtlama gününün tahmin edilmesi zordur, bu durumlarda teste ne zaman başlayacağınız konusunda doktorunuza danışmalısınız.

Ovulasyon testi (kiti) nasıl kullanılır? Nasıl yapılır?
Testlerin markasına göre yapılış ve okunuş şekilleri değişebilir. Bazılarında idrar kabın içerisine konur ve test çubuğu (ovulasyon kiti) idrara batırılır. Bazılarında idrar yaparken akan idrara test çubuğu tutularak yapılır. Testin yapılış ve okunma kuralları ürünlerin kutusunda detaylı olarak yazmaktdır, o kurallara göre dikkatli şekilde uygulamalısınız. Test için sabah ilk idrarı kullanmamalısınız, bu yanıltıcı olabilir. Daha sonraki idrarlar kullanılabilir. Alkol, sigara, antibiyotik, ağrı kesici, fitil (ovul) v.b testi etkilemez ancak yumurtlama tedavisi için kullanılan hormon iğneleri (çatlatma iğnesi) gibi ilaçlar testi etkileyip yanıltabilir. Çok su ve sıvı gıdalar alınması idrarı dilüe edeceği için idrardaki LH konsantrasyonu azalır ve test yanlış negatif çıkabilir, bu nedenle testi yapmadan önce 2 saat fazla sıvı almamalısınız.

Ovulasyon testi pozitif sonuç verdiğinde:
Markaya göre değişmekle birlikte genellikle iki pembe çizgi çıkması testin pozitif olduğunu yani yumurtlama olacağını gösterir, tek çizgi olması o gün yumurtlama olmayacağını gösterir. Eğer test pozitif (olumlu) çıkarsa yani LH artışı saptanırsa bu ortalama 24-36 saat sonra yumurtlama olacağı anlamına gelir. Bu durumda testi uyguladıktan 24 saat sonra ilişkiye girmeniz uygun olacaktır. Çünkü yumurtlama LH artışından 24-36 saat sonra gerçekleşir ve yumurta hücresi 24 saat canlı kalabilir.
Sperm ortalama 3 gün canlı kalabilir, kadının yumurtası ise ortalama 1 gün canlı kalablir. Bu nedenle insanlar tam yumurtlama gününde ilişkide bulunmasalar bile hamilelik oluşabilir. Örneğin ayın 10'unda yumurtlama olacak bir kadında ilişki ayın 7-8'inde olsa bile sperm 3 gün yaşayabileceği için gebelik oluşabilir. Aynı şekilde ilşki ayın 11'inde olsa bile yumurta hücresi 24 saat canlı kalabileceği için gebelik oluşabilir. Bu nedenle kadının her adet döngüsünde hamile kalabileceği yumurtlama öncesi ve sorasını kapsayan yaklaşık 5 günlük süre vardır. Diğer günlerde ilişki olsa da hamilelik olması imkansızdır.

Kızlar benim karşı komşumun 8 yaşında kızı var 4 aylık hamile dün çin takvimine baktım erkek dedim bugün öğrendi ay nasıl boynuma sarılıyor öpüyor erkekmiş dedi onun adına çok sevindim rabbim bizede nasip etsin inşallah çin takvimi tutuyorrr çin takviminden şaşmam :21:

Kızlar benim karşı komşumun 8 yaşında kızı var 4 aylık hamile dün çin takvimine baktım erkek dedim bugün öğrendi ay nasıl boynuma sarılıyor öpüyor erkekmiş dedi onun adına çok sevindim rabbim bizede nasip etsin inşallah çin takvimi tutuyorrr çin takviminden şaşmam :21:

Allah bağışlasın. Darısı isteyenlerin başına

Kızlar uludağın mavi cam şişede doğal zengin mineralli suyu var oğlu olan arkadaşım ben çok içtim sende bundan iç dedi bugünden itibaren ondan da içmeye başlıyorum allah allah :9:

Defnem eskilerden çat iğnesi ile hamile kalanlar çok oldu ve oğlu olanlar çok var. Okuduk eskileri. Ve hatta teravet vardı çat iğnesi mutlaka kullanın demişti

Defnem eskilerden çat iğnesi ile hamile kalanlar çok oldu ve oğlu olanlar çok var. Okuduk eskileri. Ve hatta teravet vardı çat iğnesi mutlaka kullanın demişti

çin takvimine benim inancım kalmadı çat.iğnesiyle hamile kalanlar çoğu erkek zaten %100 erkek olcak diye hiç bir şeyde yok ben ovulasyon testi kullanıyorum çoğunluk erkek olmuş ama oda %100 değil hiç bir yöntem de bu yok bence..

Acaba senin yumurtan adetten hemen sonramı çatladı yada çatlıyor? Takip ettinizmi hiç?

geçen gün adetim tam bitiminde dr gittim başka sebepten gitmiştim dr sordum muaneden sonra sordum yumurtlama varmıydı diye kem küm etti şimsi belli, olmaz dedi verdigi usgye baktım yumurtla vardı netten karşılaştırdım yumurta görüntüsüydü ama tekrar dr gitdecem merak ediyorum

çin takvimine benim inancım kalmadı çat.iğnesiyle hamile kalanlar çoğu erkek zaten %100 erkek olcak diye hiç bir şeyde yok ben ovulasyon testi kullanıyorum çoğunluk erkek olmuş ama oda %100 değil hiç bir yöntem de bu yok bence..

Çin takvimine neden inancın kalmadı?

geçen gün adetim tam bitiminde dr gittim başka sebepten gitmiştim dr sordum muaneden sonra sordum yumurtlama varmıydı diye kem küm etti şimsi belli, olmaz dedi verdigi usgye baktım yumurtla vardı netten karşılaştırdım yumurta görüntüsüydü ama tekrar dr gitdecem merak ediyorum

Nasıl belli olmazmış ben adetin 4. Günü gitmiştim baya yumurta belli oluyordu

ya kızlar normal yumurtlayıp cocuk sahıbı olabılenlerde kullanabılıyormu bu klomenı
fıkrı olan yazsın lütfen yumurtaları normal catlayan kadınlar catlatma ıgnesını erkek bebek içinmi kullanıyolar merak ettım
malum bende erkek bebek için arastırmalardayım temmuza kadar arastırmaya devam ınsallah

şubatta benım gibi deneme yapacak olan varmı...kızlar bırde ben adet bitiminden hemen sonra ilişki düşünüyorum...ama gun aşırı olucak sadece ıkı kez :) ama daha sonra korunma ne dersınız mantıklımı....tabı vajınal duş kahve ve pozisyonlarda öenmlı :34:

şubat şenlikli geçecek demek bende varım kızlaaaaar...:27::27::27::27::27::27:

Back