Sünnet ettirdik, ya sonrası?

elmadilimi

❤️
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2013
5.703
9.097
Arkadaşlar merhabalar... Oğlumu iki hafta önce sünnet ettirdik, henüz 1 yaşında...

Eşim aslında sünneti bu kadar erken istemiyordu, kendini bilsin diyordu. Neyse, ikna oldu yaptırdık. Çabucak iyileşti bu arada, herkese tavsiye ederim erken sünneti...

Şimdiki konumuz sünnet mevlüdünün/düğününün ne zaman yapılacağı...

Eşim şimdi birşey anlamayacak diyor, bana da sünneti şimdi yaptırıp merasimini 5-6 yıl sonra yapmak saçma geliyor. Yapanlar var biliyorum ama garip geliyor.

Sizlerin tavsiyesi ne? Hangisi daha mantıklı?

sünnet düğünlerine karşıyım,bir gelenek ama olmasa daha iyi :) bir çok açıdan doğru bulmuyorum,oğlumun pipisi kesildi erkek oldu bunu kutlayalım mantığı bana göre değil,hatta erkeklerin bu kadar pohpohlanmasını saçma buluyorum.bu arada iki tane oğlum var ve daha sünnet ettirmedik.6 yaşını bekliyoruz.

ben 6 yaşında sünnet ettirip 1-2 ay sonra da evimizde Yasin okutmayı düşünüyorum.hemen sünnetten sonra değil.

bence sizde böyle bişey yapabilirsiniz.

Mutlaka yapacaksaniz simdi yapmak daha mantikli bence. Cocuk bilmesin anlamasin ne olacak ki, zaten oyle olaganustu bir hadise degil bu.
Ben de oglumu 6.5 aylikken sunnet ettirdim. Mevlud vs toren de hic yapmadim. Ufukta da gorunmuyor uzunca bir sure. Biraz anlamsiz geliyor galiba bu torenler.

çocuk kendini bilsin bence. sonra yaşıtlarının merasimlerinde özenmesin. bizim oralarda sünnet merasimi aynı düğün gibi olur bana saçma geliyor ama. benim kuzenimide sünneti 1 yaşında yaptırdık merasimini 8 yaşında yapıldı ne olacak ki

Öyle deme kız iyi para toplaniyo

5-6 yıl çok uzun geldi bana

harbim valla erkekleri böyle küçük yaşta ego manyagı yapıp büyüğünce de kendilerini kaf dağında sanmalarını bende sevmiyorum ...ama mevlüt işi uygundur sonuçta dua

paraya gelince bak oda güzel olur.gelsin paralar

bide borcamlar

sünnet düğünü bence ayıp birşey
erkeğin erkekliğe adım atması olarak söyleniyor kız cocukları eziliyor erkekler padişah gibi giyiniyor filan fistan
hep yazıyorum ama gene yazayım
nişanda kabarık elbise giyeni, nişan düğünü yapanı, sünnet düğünüde keza öyle bi türlü sevemedim gitti bana çok artık bu devirde hem lüks hemde görgüsüzlük gibi geliyor.

benimde oglum erken sunnet oldu bılmemesı gerektıgının onun psıkolojık ve ılerıdekı cınsel hayatı acısından en ıyısı olduguna kanaat getırdıgımızden tercıhen erken oldu yanı
ve mevlut okutuldu kurbanını kestık bitti

sunnete daır 1-2 fotograf dısında herhangı bırsey yok bızde

canım öncelikle geçmiş olsun hayırlı olsun bence de çok geç yapmanın bi anlamı yok hani 1 sene sonra olsa neyse ama 5/6yıl çok çok uzun bi süre bence

ha buarada ben Yunan,Muslumanıyım
erkek cocuguna bır tane dogdugunda bir tanede sunnet oldugunda kurban kesılır bızde

5 6 yıl sonra mı bari askerliğiyle birleştirin bence de çok uzun süre yaza yapın bitsin telaşı...

Ben de yazın düşünüyorum ama işte eşim diyor ki, arkadaşlarına özenirmiş ileride... Saçma geliyor bana da...

Benim için önemli olan mevlüt zaten. Ama eşimin ailesi gelenekçidir biraz, illa eğlence de olsun isterler

Düğün bana da anlamsız geliyor ama babasını, onun ailesini ve fikirlerini de yok sayamıyorum.

Saçma işte bana göre. Nikahı bugün yapıp düğünü 7 yıl sonra yapsak oluyor mu mesela?

Masrafı hasılatı geçer büyük ihtimal

Ben de yazın Mevlüt yapalım diyorum ama bir de burada fikir alayım dedim.

Sünnette Borcam mı geliyor

5-6 yil sonra yapilmasi sacma geldi..

Bana da...

para degilse o zaman borcam yada yuvarlak fırın tepsileri vb...

Sünnete uyar mı öyle hediye yaa, çocuğa oyuncak getirseler bari

Ben de düğünden ziyade Mevlüt düşünüyorum

canım öncelikle geçmiş olsun hayırlı olsun bence de çok geç yapmanın bi anlamı yok hani 1 sene sonra olsa neyse ama 5/6yıl çok çok uzun bi süre bence

Sağol canım, ben de yaza düşünüyorum. Dediğin gibi en geç 1 sene sonra da olabilir

hahha borcamın ülkece ayrı bir değeri var :)

dağıtmadık ya kadesa o kadarcık olsun mune dün cımbızını konuşturmuş bunu yazıyorum ama korkuyorum da bir yandan
:)
konu sahibine de cevap vereyim...doğrudur sünnet düğünlerinde çocuğa hediye getirilmesi mantıklı olandır.ama arada borcam alimuyum tepsi yada teflon tencere de getiriyorlar biz yaşadık bunu yada kenarı işlemeli havlu (ne alakay sa ama alaklı görenler var) canım

o onun eğlencesi.. şimdi yaparsanız hiç birşey anlamaz ki.. ha ille de yapıcam diyorsanız mevlüt okudun düğün yapmayın

Benim tanıdıklarından kimse öyle gerekli görmez inşallah. Zira 3 yıllık evli olarak, evdeki Borcam stokları bitmedi hala. Koyacak yerim zaten yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…