Sünnet ettirdik, ya sonrası?

o onun eğlencesi.. şimdi yaparsanız hiç birşey anlamaz ki.. ha ille de yapıcam diyorsanız mevlüt okudun düğün yapmayın
İşte eşim de böyle düşünüyor. Şimdi yapsam ileride arkadaşlarına özenir diyor. Ama bugün olan olayı 5-6 yıl sora kutlamak da bi tuhaf olacak.

Benim tanıdıklarından kimse öyle gerekli görmez inşallah. Zira 3 yıllık evli olarak, evdeki Borcam stokları bitmedi hala. Koyacak yerim zaten yok:KK51:
o zaman koleksiyonuna yeni parçalar eklemeye hazır ol :)

çünkü düğünlerin vaz geçilmezidir borcam sünnette de şaşmaz bu,kardeşimin sünnetinde baya gelmişti.

İşte eşim de böyle düşünüyor. Şimdi yapsam ileride arkadaşlarına özenir diyor. Ama bugün olan olayı 5-6 yıl sora kutlamak da bi tuhaf olacak.
kimin ne diyeceğine bu kadar takılmayın.. çocuğunuzun mutluluğu daha önemli.. kimsenin de gelip çocuğu ne zaman sünnet ettirdin ee o zaman geç kalmışsınız ya diyeceğini sanmam herkes eğlencesine bakar :)

ha buarada ben Yunan,Muslumanıyım
erkek cocuguna bır tane dogdugunda bir tanede sunnet oldugunda kurban kesılır bızde
Yunan müslümanı ne demek kızz müslüman müslümandır.yavru... akik kurbanından bahsediyorsun canım kuvvetli bir sünnettir. yapılması gerekenlerdenn..

o zaman koleksiyonuna yeni parçalar eklemeye hazır ol :)

çünkü düğünlerin vaz geçilmezidir borcam sünnette de şaşmaz bu,kardeşimin sünnetinde baya gelmişti.

Offff, deme yaaa. Doğumdan sonra yaptığım mevlütte de el bezi ve bulaşık süngeri gelmişti gerçi:mad:

kimin ne diyeceğine bu kadar takılmayın.. çocuğunuzun mutluluğu daha önemli.. kimsenin de gelip çocuğu ne zaman sünnet ettirdin ee o zaman geç kalmışsınız ya diyeceğini sanmam herkes eğlencesine bakar :)

Ben zaten biri birşey diyecek diye değil, kendim saçma bulfuğum için ertelemek istemiyorum

Sunnet dugununu gereksiz buluyorum bence buyuk gorgusuzluk zaten sunnet ettirmissiniz isterseniz mevlut okutur kurban kesersiniz olur biter bu sacmaliklarla erkeklerin totosunu bos yere kaldirmayin derim:KK66:

Akika kurbanı doğum ile ilgili oluyor, sünnet ettirince olduğunu duymadım hiç.

Onlarda adet demek ki sünnette kesilmesi
Akika kurbanı doğan bebeklere kesilen kurbandır.. ister doğunca kes ,,ister sünneti olunca kes bu sizlere kalmışş benimde senin gibi 8 aylıkken sünnet ettirdik oğlumuzu şu an 5 yaşın içinde bende eğlence yapmicam..akik kurbanını kesip aile büyüklerine yemek vermeyi düşünüyorumm. kıyafet alıcam oğluma ve albümünde hatıra kalsın diye resimlerini çektiricem bu kadar..bende karşıyım düğünlere ,,

En mantıklısı dini merasimin sünnetten hemen sonra yapılması. Sünnet eğlenceleri bana da saçma geliyor.

Yunan müslümanı ne demek kızz müslüman müslümandır.yavru... akik kurbanından bahsediyorsun canım kuvvetli bir sünnettir. yapılması gerekenlerdenn..
işte biraz farklılıga ugramıs dıyebılırım
akika denir bize ve biz türkiyeye geldikten sonra türkiyede bunun mesela uygulanmadıgını gorduk
buarada o kurban etınden mevlut yapılmaz bızde aıle bıreylerının yememesı gerekır cunku

benim oğlanlarda erken sünnet oldu..
düğün falan yapmayı düşünmüyorum çok saçma geliyor bana ne o öle hadi oğlanın pipisini kestirdik gelin iki göbek atın:))
mevlütleri okundu kapandı konu..

eşiniz arkadaşlarına özenir diyor ama artık kimse pek yapmıyor zaten sünnet düğünü..

Zaten düğün vs bir merasim yapılacaksa bence eşiniz haklı.

Sonra sen bebektin deyince o da isteyebilir.

Ama sadece mevlüt vs olacaksa o zaman şimdi de olsa fark etmez; çocuk için

Örneğin arkadaş ilkokul 4 te oğluna kına, mevlüt ve düğünlü sünnet yaptı; hamile idi; bebekler doğmadan diye.

yıllar önce kestirmişti aslında; bebekler de erkekti ama ; o zaman büyük oğlan çok büyük olur deyip ona özel düğün yaptı; küçüklere de ayrıca yapacakmış. Tercih meselesi

benim oğlanlarda erken sünnet oldu..
düğün falan yapmayı düşünmüyorum çok saçma geliyor bana ne o öle hadi oğlanın pipisini kestirdik gelin iki göbek atın:))
mevlütleri okundu kapandı konu..

eşiniz arkadaşlarına özenir diyor ama artık kimse pek yapmıyor zaten sünnet düğünü..

Eşimin ailesi çok gelenekçidir, onlarda hala Mevlüt sünnet eğlencesi falan yapılıyor.

Ama dediğinizin gibi artık pek kalmadı, bizim oğlumuzun gireceği çevrede, okula başlayınca falan hiç kalmaz öyle şeyler herhalde.

Çok isterse de o zaman yaparı artık bi eğlence :21:

işte biraz farklılıga ugramıs dıyebılırım
akika denir bize ve biz türkiyeye geldikten sonra türkiyede bunun mesela uygulanmadıgını gorduk
buarada o kurban etınden mevlut yapılmaz bızde aıle bıreylerının yememesı gerekır cunku
türkiyedekiler bu kuvvetli sünneti pek bilmiyorlar demicemdee...??biraz ekstra parasal olduğu için uygulamazlar pekk . hımmo_Oo_O farklılık var akika kurbanından aile bireyleri yiyebilir. sadece adakta kesenin yememesi gerekirr..

Mevlüt için de bekleyelim, cenaze mevlüdüyle beraber olur ne dersiniz!

Tövbe tövbeeee...

Valla siz bilirsiniz ne diyim :KK53:
sadece herhangi bir seyin yapildiktan 6 sene sonra kutlanmasi mantikli gelmiyor bana. Dusunsenize evleniyorsunuz 6 sene sonra dugun yapiyorsunuz, ya da cocugunuz doguyor millet 6 sene sonra hayirli olsun geliyor falan... dogum gununu bile gununde kutlanirsa anlamli bulanlardanim.

Valla siz bilirsiniz ne diyim :KK53:
sadece herhangi bir seyin yapildiktan 6 sene sonra kutlanmasi mantikli gelmiyor bana. Dusunsenize evleniyorsunuz 6 sene sonra dugun yapiyorsunuz, ya da cocugunuz doguyor millet 6 sene sonra hayirli olsun geliyor falan... dogum gununu bile gununde kutlanirsa anlamli bulanlardanim.

Ben de öyle düşünüyorum ama bunu insanca bir üslupla söylerim sizden farklı olarak

Ben de öyle düşünüyorum ama bunu insanca bir üslupla söylerim sizden farklı olarak

Hayvanca bir uslupla mi soyledim? Hakaret mi ettim? Agresif bir tutum mu gosterdim? Belki sahsi dusuncem budur, belki oglum olursa 1 yasinda sunnet ettirip 26 yasinda kutlamayi dusunuyorumdur, olamaz mi? Madem bir soru soruyorsunuz sahsiniza hakaret edilmedigi surece cevaplara saygı duymalisiniz, duymayacaksaniz da gormezden gelirsiniz, insanligimi sorgulayacak kadar ileri gitmezsiniz.
Siz cikin bir hava alin bence, kendinize gelirsiniz :KK66:

X