- 29 Haziran 2012
- 8.307
- 5.140
Merhabalar ben geldim yine
Ne zormus gün icin hazirlik yapmak,birde evde 3 ufaklik oldumu dahada zorlasiyor...
sunu belirteyim hemen,ben hic günlere katilmam,bu sebeple eksiklerim olduysa kusuruma bakmayin
cok uzatmadan ilk tarifime geceyim...
Kol Böregi
MALZEMELER
4,5 su bardagi un
1 tatli kasigi tuz
aldigi kadar su
hamurun icine sürmek icin yag
500 gr beyaz peynir
su,un ve tuzla kulak memsi kivaminda bir hamur yoguralim
yogurdugumuz hamurdan 10 adet beze yapalim(ben 8 yaptim,10 daha iyi oluyor)
bezemizi pasta tabagi büyüklügünde acip yag sürdügümüz tezgahaindirelim ve her tarafini yaglayalim,bütün bezeleri bu sekilde yaglayip üst üste indirelim..bezeler bittikten sonra en az 20 dk dinlendirelim
not: dinlendirmezsek acmasi zorlasabilir
dinlendirdigimiz hamurumuzu tek tek alip,elimizle kaldirip ceker gibi acalim
ben bir elimle foto cekip,digeriyle acmaya calistim,sadece nasil oldugunu göstermek icin,siz iki elinizi kullanarak yapin
hamurumuz incecik oluyor,yirtilmalar olabilir,hic sorun degil
ilk resimdekini tezgahta yaptim,tezgan kücük gelince masaya gectim
actigimiz hamurun üst kismina peynnir koyalim, ve böregi,izi yuvarlayarak saralim,önce ikiye katlayip,sonra resimdeki gibi katlayalim(siz yine istediginiz gibi yapabilirsiniz modelini)
istege göre peynire ,maydanoz ve bahart ekleyebilirsiniz,bizimkiler sade sevdiginden ben sade yaptim..
bütün hamuru actiktan sonra yagli kagit serdigimiz tepsiye dizelim,üzerine kalan yagi ve yumurta sarisi sürelim
200 derecede üzeri kizarana kadar pisirelim ve istedigimiz gibi servis yapalim...
afiyet olsun
GÜL BAKLAVA
MALZEMELER
2 yumurta
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
aldigi kadar un
ICI ICIN
1 bardak tereyag ve siviyag karisimi
1 su bardagi cekilmis fistik
bugday nisastasi
Serbeti icin
1 kg seker
5 bardak su
1 tutam tuz
su ve sekeri karistirip ocaga alalim,seker eridikten sonra tuz ekleyip 10 dk hizli,10 dk kisik ateste kaynatalim,kivamina bakip sogumaya birakalim
Hamuru Icin
Bütün sivi malzemeleri ve yagi bir kaba alip elimizle karistiralim
kabartma tozu ve unuda ekleyip,kulak memesi kivaminda hamurumuzu yoguralim
hamurumuzu cevizden kücük 40 bezeye ayiralim
1 adet bezeyi nisasta yardimiyla pasta tabagi büyüklügünde acalim ve 1 beze daha alip ayni sekilde pasta tabagi büyüklügünde acalim...
actigimiz bu iki hamuru üst üste koyup,acabildigimiz kadar ince acalim
incelttigimiz hamuru orta kismindan tutup saat yönünde kiviralim
kivirdigimiz yere 1 kasikla fistik koyalim ve katlayip ters sekilde tepsiye dizelim.. Baklavaları tepsiye dizdikten sonra 1 bardak yağ karışımı baklavaların üzerine döküyoruz..
200 derecede üzeri kizarana kadar pisirelim..firindan cikardigimiz baklavalarimiza soguk serbeti dökelim ve istedigimiz gibi servis yapalim...
Afiyet olsun
Bu da masamin diger ikramlari,sadece 2 tarifle masa cok bos duracagindan bende birkac bisey daha yaptim...
kizimin "Senin arkadaslarin gelecekse,bizimkilerde gelecek,bizede pasta isteriz"diye yaptirdigi kalpli pasta
Mercimekli köfte
Yaprak sarma
Renkli salata
Hindistan cevizli ve fistikli kurabiyeler
Cerez tabagi
cay
ve gazelin söyledigi bos kase
bunlarda masamin toptan fotograflari
hersey hazir sizi bekliyorum,hadi buyrun
Ne zormus gün icin hazirlik yapmak,birde evde 3 ufaklik oldumu dahada zorlasiyor...
sunu belirteyim hemen,ben hic günlere katilmam,bu sebeple eksiklerim olduysa kusuruma bakmayin
cok uzatmadan ilk tarifime geceyim...
Kol Böregi
MALZEMELER
4,5 su bardagi un
1 tatli kasigi tuz
aldigi kadar su
hamurun icine sürmek icin yag
500 gr beyaz peynir
su,un ve tuzla kulak memsi kivaminda bir hamur yoguralim
yogurdugumuz hamurdan 10 adet beze yapalim(ben 8 yaptim,10 daha iyi oluyor)
bezemizi pasta tabagi büyüklügünde acip yag sürdügümüz tezgahaindirelim ve her tarafini yaglayalim,bütün bezeleri bu sekilde yaglayip üst üste indirelim..bezeler bittikten sonra en az 20 dk dinlendirelim
not: dinlendirmezsek acmasi zorlasabilir
dinlendirdigimiz hamurumuzu tek tek alip,elimizle kaldirip ceker gibi acalim
ben bir elimle foto cekip,digeriyle acmaya calistim,sadece nasil oldugunu göstermek icin,siz iki elinizi kullanarak yapin
hamurumuz incecik oluyor,yirtilmalar olabilir,hic sorun degil
ilk resimdekini tezgahta yaptim,tezgan kücük gelince masaya gectim
actigimiz hamurun üst kismina peynnir koyalim, ve böregi,izi yuvarlayarak saralim,önce ikiye katlayip,sonra resimdeki gibi katlayalim(siz yine istediginiz gibi yapabilirsiniz modelini)
istege göre peynire ,maydanoz ve bahart ekleyebilirsiniz,bizimkiler sade sevdiginden ben sade yaptim..
bütün hamuru actiktan sonra yagli kagit serdigimiz tepsiye dizelim,üzerine kalan yagi ve yumurta sarisi sürelim
200 derecede üzeri kizarana kadar pisirelim ve istedigimiz gibi servis yapalim...
afiyet olsun
GÜL BAKLAVA
MALZEMELER
2 yumurta
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
aldigi kadar un
ICI ICIN
1 bardak tereyag ve siviyag karisimi
1 su bardagi cekilmis fistik
bugday nisastasi
Serbeti icin
1 kg seker
5 bardak su
1 tutam tuz
su ve sekeri karistirip ocaga alalim,seker eridikten sonra tuz ekleyip 10 dk hizli,10 dk kisik ateste kaynatalim,kivamina bakip sogumaya birakalim
Hamuru Icin
Bütün sivi malzemeleri ve yagi bir kaba alip elimizle karistiralim
kabartma tozu ve unuda ekleyip,kulak memesi kivaminda hamurumuzu yoguralim
hamurumuzu cevizden kücük 40 bezeye ayiralim
1 adet bezeyi nisasta yardimiyla pasta tabagi büyüklügünde acalim ve 1 beze daha alip ayni sekilde pasta tabagi büyüklügünde acalim...
actigimiz bu iki hamuru üst üste koyup,acabildigimiz kadar ince acalim
incelttigimiz hamuru orta kismindan tutup saat yönünde kiviralim
kivirdigimiz yere 1 kasikla fistik koyalim ve katlayip ters sekilde tepsiye dizelim.. Baklavaları tepsiye dizdikten sonra 1 bardak yağ karışımı baklavaların üzerine döküyoruz..
200 derecede üzeri kizarana kadar pisirelim..firindan cikardigimiz baklavalarimiza soguk serbeti dökelim ve istedigimiz gibi servis yapalim...
Afiyet olsun
Bu da masamin diger ikramlari,sadece 2 tarifle masa cok bos duracagindan bende birkac bisey daha yaptim...
kizimin "Senin arkadaslarin gelecekse,bizimkilerde gelecek,bizede pasta isteriz"diye yaptirdigi kalpli pasta
Mercimekli köfte
Yaprak sarma
Renkli salata
Hindistan cevizli ve fistikli kurabiyeler
Cerez tabagi
cay
ve gazelin söyledigi bos kase
bunlarda masamin toptan fotograflari
hersey hazir sizi bekliyorum,hadi buyrun
Son düzenleyen: Moderatör: