• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suistimal mi ediliyoruz?

bilmiyorum ama büyük ihtimalle çağırılmamış olabilirler çünkü söz bu söze herkesi çağırmazlar :) eşinizi hiç beklemeyin isteyin paranızı hani maddi durumu yok desen 3500 telefon almış.
çağırdılar çağırdılar :))
Aynen zaten telefon almasına çok şaşırdım ne zaman sorsan para yok der

zücaciyeden aldığınız hediyenin parası ne kadardı?
gerçi ben olsam 10 tl bile olsa öderim de
insanlar çok rahat yüzsüz yaaa
isteyin paralarınızı bir şekilde ne sinirler
20 tlydi ufak bişey aldırmıştı insan artık parasında değil kendini kullanılmış hissediyor.
Evet :( insanlar çok rahat benım ödüm kopuyor birinden para alıp ertesi güne unuturum diye

Hanımlar Merhaba

Şimdi eşim ile dayımın oğlu çok yakın arkadaşlar.
Kuzenim; eşimin yani bizim kredi kartıyla bir tatil turuna katıldılar eşiyle, onu aldı aylık olarak bize ödüyordu. 200 küsür.
Son üç aydır da borcunu ödemiyor. Kuzenimde söylemiş eşime farkındayım vs diye geçen hafta. Eşim de iyi aşırı iyi niyetlidir bu arada. Kuzenim kendine geçen hafta 3,500 tl lik telefon aldı. Ona parayı buldu bize bulamadı yani :) Geçenlerde kuzenimin eşiyle beraber bir arkadaşımıza ev görmeye gittik. Kuzenimin eşi sizin ordaki züccaciye güzel benim adıma alır mısın dedi tamam dedim. Hem kendi adıma , hem onun adına ev hediyesi aldım ve gittik. Sonra beğendin mi aldığım şeyi dedim evet canım sağolasın dedi. Parasını vereyim unuttum vs vs demedi 2 hafta oluyor. Unutmuş olabilir dedim..
Birde daha öncesinde kuzenimin doğum günü vardı kuzenimin eşi pasta alıp gelin sürpriz olsun dedi. Eşimle büyük bir pasta aldık gittik başka arkadaşlarla beraber. Aradan 3 gün falan geçti bana pastayı siz aldınız di mi dedi evet dedim.. Ne kadardı sormayı unuttum dedi. Bende doğum günü hediyesi olsun dedim almadık parasını. ( Yenilen içilen şeyin lafını yapmam zaten). Ben o gün sormayı unutmuşum k. bakmayın dedi.
Neyse bizimde onlarla aramız iyi ama artık suistimal ediyorlar bizi gibi geliyor.

Ben onları yemeğe alacaktım. Sonraki hafta alırım falan diyordum kızada. Dün gece bana mesaj atmış, bizi cumartesi yemeğe alacaktın di mi dedi ben şok :O Benimde cumartesi kuzenimin sözü var tamamen unutmuşum o gün olduğunu dedim söz var o gün.. Evet bende onu duydum dedi. Bende haberleşirizi tekrardan dedim..
( Sorması tuhafıma gitti açıkcası ne kadar yakında olsam birine o şekilde diyemezdim herhalde :)

Nasıl davranayım şaştım bu kıza? Biraz şımarık her istediği olsun isteyen biri, alınganlıkta var :eek:
Aslında geçenlerde mesafe koymak istedim bu seferde moralin mi bozuk dedi bana.
Insanlarda da ne yuz var anlamıyorum.siz ızın vermemelıydınız sızın kredı kartı ıle tatıle.

20 tlydi ufak bişey aldırmıştı insan artık parasında değil kendini kullanılmış hissediyor.
Evet :KK43: insanlar çok rahat benım ödüm kopuyor birinden para alıp ertesi güne unuturum diye
iyide 0 20 tl belki sizin mutfak paranız günlük bunu düşünmeleri gerekir yani insanlar yeri geliyor ceplerinde sadece 20 tl kalıyor maaşlarından onunla idare ediyorlar.

En iyisi kimseye borç vermemek bu devirde.Sıkışık durumda olsalar,sağlık konusunda olsa hadi neyse,tatil için ,ev hediyesi için borç istemek te nedir?:stop: Onlar borç isterken çekinmiyor da,siz alacağınızı istemeye mi çekiniyorsunuz.
:110: evet resmen tatil için. eşim bekle diyor :(

huyunu biliyosunuz ogrendiniz madem bir daha kullandirmayin kendinizi. rahatliga alismislar masallah. yokluk baska suistimal etmek baska. ya o ayaklar yorgana gore uzancak ve baskalarinin hayatlarini maddi acidan zora sokmadan yasayacaklar ki normali bu; ya da siz bonkör davranmaya devam edip benzeri konular acmaya devam edeceksiniz.
Birde utanmadan bizim cumartesi mi yemeğe alacaktın diyor düşünün rahatlığı :O
Eşim bekle diyor. :(

iyide 0 20 tl belki sizin mutfak paranız günlük bunu düşünmeleri gerekir yani insanlar yeri geliyor ceplerinde sadece 20 tl kalıyor maaşlarından onunla idare ediyorlar.
evet o gün hiç param kalmayabilirdi. Acaba unuttu mu diyorum içimden ama unutması imkansız yani di mi insan aldırdığı şeyi unutur mu :/

Eşim kıyamadı. BEnim eşim kendine telefon almadı epey süredir. Kuzenim en yenisinden aldı düşünün parası olmayan insan nasıl alır :)
Gosterıs meraklısı demek.ben mesela durumum ne kadar ıyı olsa da almam ppahalı telefon.bozulunca alıyorum yenısını.
bır daha sakın para vermeyın

Kullanılıyorsunuz vallahi açık ve net üzülerek söylüyorum :110: ne tuhaf insanlar var utanma nedir bilmiyorlar. Hem tatil için sizden borç alıyor hem ev hediyesi için. Aklına gelmiyor mu sanki... Bal gibi geliyor, bence siz utanıp çekineceğinize o utansın. Söyleyin gitsin ya sizinde elinizde olmasaydı o zaman ne yapacaktı:KK12:

Canim cok iyi niyetlisiniz galiba ikiniz de. Onlar ise bu durumu cok kotu kullaniyorlarSizden kibarca istiyorlar ama arka plan cok cirkin ve soyle bir sey galiba:
-Ya tatile gitsek guzel olur ama simdi para harcamayalim dertli45'lerden aliriz tatil bedavaya gelmis olur.
Ev gormeye gitmek lazim ama simdi bir de ona para hic harcayamam. Dertli45 versin onlarda para vardir.
Bunlar cok cirkin yazarken ben utandim resmen ama en bombasi da kocasinin surpriz pastasini istemek, bir de enayi yerine koyup "fiyatini sormayi unuttum" demek.

Tutumlu isem durumum iyi ise vs ben çalışıp ben harcamadigim için.. Bu durumu farkedip onlarda var nasılsa mantigindan nefret ediyorum.. varsa kendime var hayret bişey. . Bu ders olur bir daha hiç borç vermem ben olsam.. biri isterse kusura bakma yeminim var diyin geçin. . huzurunuz bozulur yoksa..

İlk iş yemeğe çağırmıcaksın. Her sormasına erteliceksin işim çıktı diyerek.. İkincisi canım sen unuttun galiba taksit olayını.. üstünüze gelmek istemedik ama biz de zor durumda kalıyoruz diceksin.. bir daha sa sizden para talep ederlerse üstümde o kadar yok sadece kendimize kadar var. Limitimiz dolmuş diceksinin. Mesafe koymaya gelince görünce konuşun ama sakın arayıp sormayın, beraber program yapmayın. O arayınca açmayın. 2 defa arasın 3.cüde açın.. zamanla araya mesafe girer.

akraba hısımla para işine neden giriyorsunuz ya

başkasının kredi kartıyla tatil almak nedir

evet kullanılıyorsunuz hadi ufak şeylerin parası unutulur da tatil almak çok fazla

kredi kartını kapattıracağız sizin tatilin borçları kaldı kredi notumuzu düşürüyor diyin isteyin paranızı geri

yemeğe de çağırmayın sorarsa canım bu aralar halsizim sizde toplanalım diyin

Sen her seyi unutuyorsun ben unutmam de mesela ;)
Evet kullaniyor ..
Insan borcunu uNutmaz ..
Alacagini da ..

Back