suçsuz olduğum kanıtlandığı halde ısrar ediyorlar..

Neden ısrarla burada çalışmak istiyorsunuz?
Maaşı mı çok iyi? Yoksa şartları mı?
Hatırladığım kadarıyla daha bi ay bile olmamıştı başlayalı.

Sana keseyle altın verseler her ay, bence yine orda durmamalısın. Bugün bu iftirayı atan, yarın yine atar.

Ama bir tanıdığım varsa avukat. Gidip böyle böyle iftiraya uğradım, hakaret küfür vs. Ne davası açabiliyorsam açarım.

İşe geri dönmek için değil. Onlar da uğraşsın dursun diye.
Işten ziyade gurur meselesi olmuş ankadihim kadariyla. Özür dilesinler diye gitmiş ama tam tersi olmuş. Bence de dava açmalı.
Hayır bu bi nasıl bir kurumsal sirkeymiş müdürleri genel müdürü dinlemiyor. Mazlumun ahını alanın iki yakası bir araya gelmez unutuyorlar

Neden inatla çıkarmak istiyorlar anlamadım çok ilginç geldi bu kadar tantanaya başvurmaları. 1 aydır çalışıyormuşsun zaten işini beğenmedik deyip çıkaramıyorlar mı neden böyle bir şeye başvurdular ki
Bence gerçekten onun yaptığını sandılar. Sonra da egoları musade etmedi gerçeği kabul edip geri adım atmaya. Bazıları böyledir haksızlığını asla kabul edemez

Yemek şirketindekiler de az değil. Madem bulundu senle gelip de neden söylemiyor veya haber vermiyor. Hepsi mi zalim olur ya? Hangi markaymış valla çok merak ettim. Özelden yazsan kardeşim. Alışverişi keserim gittiğim bir yerse.

yarın gidip soracam adliyeye zaten çünkü iftira da attılar bana ve masum olduğum anlaşıldığı halde hala mağaza müdürü benim caldigimi iddia ediyor ve bana dava acacakmis görüntüleri kriminal laboratuarinda incelettircekmis
Tabi canım kriminalde elin delisi gelsinde sefer tasini sorsun bende inceleyeyim diye bekliyordu.
Sen o küfür ettiği veya herhangi bir ses kaydından bir parcayi gönder hadi bakalım kim kime dava aciyormus de bakalım nasıl mosmor oluyor😅

Size o kadar kişi akıl verdi alttan almayın gidin siz şikayet edin dava açın diye. Resmen alttan alıyorsunuz bu kadar iyi niyetli olma ya. Gerçekten delirdim git denilen yere gitmiş gel denilen yere gelmişsin. Yapmayın böyle

Y yalnizzcicek ahah demek kriminale başvuracakmış:KK70::KK70::KK70: bence az olmuş. FBI devreye girmeli hatta kırmızı bültenle aranmalı o tas!!!

Sen baya psikolojik baskı yapınca yusuf yusuf moduna girmiş olmalı ki saçmalamış bayağı. O gün yaptığın alışverişin daha doğrusu poşetin içinde ki ürünlerin fişleri duruyor mu hala?

Nasıl biyerde çalışıyorsun bir dandirik sefer tasindan olay buralara nasıl gelmiş..
Kaybolduysa kayboldu cokmu önemli bir şeymiş
Altından yapmışlar mübarek :işsiz: olayı bilmiyorum tahminimce konu sahibi işkur üzerinden çalışmaya başladı 3 aylık süre dolunca devlet personele ödediği maaşı kesince iş yerleride abudik gubudik sebeplerden işten çıkartmaya çalışıyor.

Bunların sizinle başka bir dertleri olmadığına emin misiniz? Bir kaseyi bahane edip göndermek istemişler.

Bildiğim kadarıyla ses kaydı delil olarak kabul edilmiyor. Kendi rızanızla istifa dilekçesini imzalamışsınız. Size şahitlik edecek, muhtemelen etmeye cesaret edecek kimse de yok. Delilleriniz delil kabul edilmeyecek. Dava açtınız diyelim, bu kadar saçma bir biçimde tehdit edildiyseniz davayı geri çek diye de tehdit edileceksiniz. Bu meseleyle hukuki yollardan baş etmeniz zor.

Değecek mi, bence değmez.

Konuyu ekşisözlük, twitter gibi mecralara taşıyın. Gerçekten bu işe yarar. Daha ekşisözlüğün elinden kurtulan görmedim ben.

Hangi iş yeriymiş ne sefer tasıymış ya😱 tas kayboldu diye genel müdürle konuşmalar filan çok şaşırdım. Belli ki seni istememişler saçma sapan iftira atmaya kalkmışlar. Keşke böyle saçmalamak yerine neden seninle çalışmak istemediklerini belirtselerdi en azından bi sorun varsa halledilmeye çalışılırdı.

Gercekten cok guldum bu kadar mudurunuz amiriniz cahil olamaz kriminal laboratuvar ne ya kriminalin de isi kalmadi kamera kaydi inceleyecek bir sefer tasi hirsizligi icin
Amirinizin bu ufak numaralari gozunuzu korkutmak icin yaptigi cok belli sizi ifsa ederken zaten kendi ifsa olur merak etmeyin
Sakin olup bekleyin notere gidip ihtarname cektirin haksiz yere isten cikarildiginiza dair ve ise iadenizi isteyin sadece sakin olun paniklemeyin sakin durun

Olayi adli bir boyuta tasiyacaksaniz size tavsiyem o yemek goturup getiren adamdan şahitlik yapmasini isteyin zaten davayı otomatik kazanirsiniz isvereninize de maddi manevi tazminat acarsiniz kisisel olarak da silsile seklinde davanizi mudurunuze amirinize yalanci sahitlere acabilirsiniz
Gecmis olsun

Siz o genel müdüre gidip ,firmanız ve tüm yöneticilerim hakkında mobing ve iftira davası açıcam diyin ,
Sorunlarınız çözülür,barodan avukat istedim diyin ,göze alamaz firmaya davayı ,şubedeki sizi korkutmaya çalışıyor

ben almadım dediğim halde ısrarla iftirayı sürdürmeleri de suç ve bana tamam sen almamışsın mutfaktan cıktı dediklerinde bir özür bile dilemediler ki hala sen aldin diye ısrar ettiler... ben genel müdürün böyle başından savacagini bilmiyordum..bir orası bir burası ben gitmiyorum onlar yönlendirip duruyorlardı bunuda anladım bir oraya buraya şamar oğlanı gibi gitsin gelsin kendiliğinden vazgeçsin diye..
Canım benim senin sabah saat 9 da yapman gereken şey savcılığa gidip suç duyurusunda bulunmak. Yarin ilk iş bunu yap. Gör bak o mağaza müdürünün etekleri nasil tutuşuyor senden nasil özürler diliyor. En azindan onun o hallerini görünce icin soğur.

İftira suçu, hakkında savcılık soruşturması açılması veya idari yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat edilmesidir (TCK m.267). Yani, fail masum olduğunu bildiği bir kişiye suç atmaktadır. Mağdurun “hukuka aykırı bir fiil işlemediğini bildiği halde” iftira atma, iftira suçu şartları açısından en önemli olgudur. İftira suçu ile mağdura somut ve belirli bir fiil isnat edilmektedir. Belirsiz bir fiil isnat edilmesi halinde iftira suçu oluşmaz.

İftira suçu, şikayete tabi suçlardan değildir. Suçun mağduru hem kişidir hem de iftira nedeniyle soruşturma başlatan veya idari yaptırım kararı uygulayan kamu makamlarıdır. Bu nedenle iftira suçu, soruşturulması veya kovuşturulması şikayete bağlı suçlar kategorisinde değildir. Savcılık suçun işlendiğini öğrendiği anda soruşturma başlatmak zorundadır.

Uzlaşma, suç isnadı altındaki şahıs ile suçun mağduru olan şahsın bir uzlaştırmacı aracılığıyla iletişim kurarak anlaşmasıdır. İftira suçu, uzlaşma kapsamında olan suçlardan değildir.

İftira suçu nedeniyle yapılan yargılamalar asliye ceza mahkemesi tarafından yerine getirilir.

İftira suçu, ani hareketli ve şekli bir suçtur. İftira suçu, tehlike suçu niteliğinde olduğundan iftira suçu şartları arasında “suç neticesinde bir zarar meydana gelmesi” şartı mevcut değildir. İşlenen suç neticesinde bir zarar meydana gelip gelmemesi önemli değildir, mağdur tarafından işlenmediği bilenen hukuka aykırı bir fiilin mağdura isnat edilmesi yeterlidir. İftira suçu koşulları şunlardır:

Nitelikli iftira suçu, iftiranın maddi delil ve eserlerinin de fail tarafından üretilmesiyle suçun işlenmesidir. Suçun nitelikli halinde fail, hem iftira atmakta hem de iftira konusu fiilin işlendiğine dair delilleri üretmektedir.

Örneğin; aynı işyerinde çalıştığı arkadaşının arabasına habersiz bir şekilde şirkete ait bir eşyayı koyduktan sonra arkadaşı hakkında hırsızlık suçu işlediği iddiasıyla şikayetçi olan şahıs nitelikli iftira suçu işlemiş sayılır.

Sadece şikayette bulun ve geri çekil. Ancak yapmadan önce sgk yi ara ve çıkışının hangi maddeden yapıldığını öğren. Eğer yüz kızartıcı suçtan yapildiysa bunu da belirt. Işte o zaman ovterbiyesiz iftira atıp birinin izzeti nefsiyle oynamanın nasil olduğunu görür allahın izniyle. Yarından itibaren kimsenin yanina gitme ve kimse ile muhattap olma.

Son olarak o gerizekalı umarım yarin seni polise şikayet eder. Çünkü seni şikayet ettiği ve hakkında soruşturma açıldığı zaman işlediği suç katlanmış ve cezası da katlanmış olacak. Iftira sucu resmilesmis olacak. Her acıdan elin güçlenmiş olacak. Eğer polis seni cagirirsa sakın korkma. Ifadeni aynen ver. Hiç bir sikinti olmaz merak etme. Allah yolunu açık etsin hic korkma. Onlar korksun bundan sonra.

X