şubat ta tüp bebek:)

Kızlar bana tedavi baslangiciyla ilgili bilgi verirmisiniz adetin kaçıncı gunü başladınız neler yapılıyor

adet öncesi ben doktorumla görüşmüştüm adetin 1 günü beni ara dedi cep verdi 2 .günü çağırdı ve tedaviye başladık ve yarın sonuç günüm bakalım ne olucak dün biraz lekelenmem oldu bugün şükür iyiyim ama yarın için heyecanlıyım :)

hayırlısı olsun canımyani adetin 2.günü başlanıyor :)

İnsallah bebisin seninledir Rabbim emeklerinizin karşılığını almanızı nasip etsin

Kızlar bana tedavi baslangiciyla ilgili bilgi verirmisiniz adetin kaçıncı gunü başladınız neler yapılıyor

hemen şöyle izah edeyim canım... doktorun hangi protokolü uygun görürse ona aşagıdaki gibi başlayacaksın....

TÜP BEBEKTE UZUN VE KISA PROTOKOL
Uzun Protokol
Tedaviye adetin 21. günü Yumurtalıkları Baskılayıcı İlaçlar ile başlanır.
Bu ilaçlara başladıktan yaklaşık on gün sonra göreceğiniz adetin 2. gününde bu baskılayıcı ilaçlara ek olarak yumurta geliştirici ilaçlarınıza başlanır.
Her iki ilaç birlikte 10-12 gün kullanılır.Gelişen yumurtalar istenen büyüklüğe ulaştığında Yumurta Çatlatma iğneniz verilir ve bu iğneyi takip eden 34-36. saatte Yumurta Toplama İşlemi (OPU) yapılır.

OPU işleminden sonra mikroenjeksiyon yöntemi ile elde edilen embriyoların gelişimleri izlenir ve OPU’yu takip eden 2. ,3. – 5. günlerden birinde Embriyo Transfer işleminiz gerçekleşir.

OPU işleminden sonra embriyoların anne rahmine tutunmasını sağlamak için Luteal Faz Desteği bir takım ilaçlarla sağlanır.Bu ilaçların kullanımını doktorunuz söylemeden kesmemelisiniz.

Bu bekleyiş Embriyo Transferinden sonraki 10.ya da 12. günde yapılan kanda gebelik testi (Beta HCG) sonucunu almanızla sona erer.

Kısa Protokol
Tedaviye adetin 2. günü yumurta geliştirici iğneler ile başlanır.Bu dönemde sık aralıklarla doktorunuz yumurtaların gelişimini gözlemek için sizi merkeze çağıracaktır.
Yumurta geliştirici ilaçlar ile gelişen yumurtaların erken çatlamalarını engellemek için tedavi başladıktan 5-7 gün sonra yumurtalarınızın çatlamalarını önleyici ilaçlar yumurta geliştirici ilaçlara ek olarak verilmeye başlanır.Yumurta geliştirici ilaçların dozunda yumurtaların gelişimi izlenerek değişiklikler yapılabilir.
Ortalama 12-15 gün süren bu ilaç tedavisinin sonunda size yumurta çatlatma iğnesi de denilen HCG’niz verilir ve bu enjeksiyondan 34-36 saat sonra Yumurta Toplama İşleminiz(OPU) yapılır.

Yumurta Toplama İşleminden sonra Embriyo Transferine kadar Embriyoloji laboratuarında Embriyolog tarafından hassas bir çalışma başlar,mikroenjeksiyon yöntemi ile elde edilen embriyoların gelişimleri izlenir,
bu gelişimlere göre en uygun transfer günü belirlenir ,Yumurta Toplama işlemini takip eden 2,3 ya da 5. günde embriyoların transferi gerçekleşir.

OPU’dan sonra farklı ilaçlarla embriyoların anne rahmine tutunmasını sağlamak amacıyla Luteal Faz Desteği verilir.

İlk kanda gebelik testinin yapıldığı Embriyo Transferinden sonraki 10. ya da 12. günde tedavinin sonucu belli olur.

Çok teşekkür ederim canım ben 2. Protokol le basliycam tedaviye inşallah

kafayı yemek üzereyim delirecem bogazım tıkandı burnum tıkalı yatak döşek grip oldum 2 güne kadar transferim var allahım yardımcım olsun okadar emek hayırlısı olsun ne diyeyimki

inşallah bebegin seninledir

evlilik yıldönümün kutlu olsun eşinle bebeginle mutlu huzur saglıklı yıllar diliyorummmmmmmm

kafayı yemek üzereyim delirecem bogazım tıkandı burnum tıkalı yatak döşek grip oldum 2 güne kadar transferim var allahım yardımcım olsun okadar emek hayırlısı olsun ne diyeyimki

Merhaba

Online takipte gördüm yukarıdaki alıntıyı ve görünce dayanamadım.

Öncelikle geçmiş olsun. Zamanlama olarak kötü olmuş belki evet...

Ama geçici birşey olduğu, ayrıca (her ne kadar transfer işlemi konusunda çok fazla bilgi sahibi olmasam da) bu anlamda herhangi bir olumsuz etkisi olmayacağı için, çok da sıkıntı yapmayın bu durumu.

Keşke olmasaydı tabi ama, şu an tek düşünmeniz gereken, bu duruma rağmen yine de "kendinizi rahat hissetmeye çalışmak "olmalı sanırım.

inşallah transferiniz esnasında ve sonrasında herşey en kolayından ve en iyisinden geçsin...

Ve inşallah, çok güzel bir sonuçla ve hayırlısıyla ve de sağlıkla, bebek veya bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin Yüce Mevla...

Şu an kime yazmış olduğumu bilmiyorum ve sonucunuzu takip edebilmem mümkün değil zaten.

Yine de eğer dilerseniz, neticeyi ve annelik haberinizi paylaşmak isterseniz haberdar edebilirsiniz. Memnuniyetle ve en içten duygularımla sizin adınıza şimdiden sevindim ve umudum da temennilerim de duam da inanın herşeyin çok iyi sonuçlanması yönünde.

Kendinize iyi bakın...

AMİN çok saol teşekkür ederim iyi dileklerin için sabah olsun doktorumla görüşüp antibiyotik başlayacagım galiba 2 günün var bu süreçte iyileşmem şart çok saol tekrardan

AMİN çok saol teşekkür ederim iyi dileklerin için sabah olsun doktorumla görüşüp antibiyotik başlayacagım galiba 2 günün var bu süreçte iyileşmem şart çok saol tekrardan

canım benım yaaa. . . Allah sıfa versın. . .ınan sabah namazdan sonra bolbol dua ettım. . . Tez zamanda ıyıles de bebısıne kavus ınsaallah. . .

yine sabah namazına müteakiben düştük Angara'nın yollarına. . . :)
ınsaallah guzel sonuclarla donerımmmm , dua edın gardaşlarımmm. . . Yandaşlarımm

canım arkadaşım çoook geçmiş olsun......allah yardım etsin bir an önce doktora git ve etkili ilaçlar kullan çünkü transferden sonra bişey kullanamazsın....
yine sabah namazına müteakiben düştük Angara'nın yollarına. . . :)
ınsaallah guzel sonuclarla donerımmmm , dua edın gardaşlarımmm. . . Yandaşlarımm

hayırlı haberlerle dön canım doktorundan güzel haberlerini yaz bize....
sende sabahın soğuğunda üşütme sakın....
canım dünkü o dediğin sınava girecem inş ......bana yazarmısın kitap isimlerini........

Son düzenleme:
kızlar bugün transferim yapıldı evde yatıyorum
hayırlısı olsun,inşallah sımsıkı tutunur bebişin. buarada bende izmirdeyim,

arkadaşlar bir sorum var... transfer sonrası 2-3 saatlik bir yolculuk sakıncalı mıdır? benim evim istanbulda değil. hemen o gün dönmeyip bir gün beklesem mi acaba?
bilgisi olan var mı??
imkanın varsa 1gün bekle bence canım,ilk gün çok önemli..

Benimde yarın 2. Gun kan tahlili yapılacakmış niçin yapıyorlar bana biraz bilgi verirmisin
hormon,vitamin ve hemogram değerlerine bakıcaklardır

canım,transferi ertelemek gibi bir şansın yokmu?..hayırlısı olsun ama bu kadar rahatsızken transfer olursa sonrasında ilaçta kullanamazsın,yükselen bağışıklık bebişlerini de etkilemesin..dualarım seninle

Son düzenleme:
günaydın kızlar nasılsınız doktor böle devam ederse transferi erteleriz dedi

senınve bebegın ıcın oylesı daha hayırlıdır belkı bıtanemmm. . . Gec olsun da sonu guzel olsun. . . Sen ıyılesmeye bakk. . . Bebekler hasta anne sevmeesss :-*

tabıkı canım . . .ama sımdı hastanedeyım. . . Ogrenır ogrenmez yazayım. . .ama dıyanet ın ıkı cıltlık beyaz ılmıhalı var. . Onu mutlaka alıp ondan bı calısmaya basla. . . Onu yala yut. . . Sen yaparsın Allahın ıznıyle. . Arastırdnmı netten ne zamanmıs son basvuru tarıhı?

yani embriyoları donduracaklarmı......
dün akşam baktım biraz geçmiş yılların sorularıda var nette bankaya başvuru tarihi 11 şubatta başlıyo canım önce diyanetemi gidicez başvuru için yoksa paramı yatırıp başvurucaz ....
bide NT varya kitap mağazası kardeşimin arkadaşları ordan almşılar kitapları ama sen nerden hangini dersen ben onu alıcam....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…