- 10 Mart 2022
- 45
- 19
Çok sevindim bu duruma. Geri sayıyorum o zaman artık son 610 günde rahatlarsın .. ben su an sac yıkama tarama toplama araba sürme herşeyi yapiyorum :) sadece zorlamiyorum ve agır kaldırmıyorum.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok sevindim bu duruma. Geri sayıyorum o zaman artık son 610 günde rahatlarsın .. ben su an sac yıkama tarama toplama araba sürme herşeyi yapiyorum :) sadece zorlamiyorum ve agır kaldırmıyorum.
Bende cuma günü akşam üstü oldüm ameliyat ve gercekten hic kolay gecmiyor onca ilaca ragmen çok agrılatım varAmeliyat oldum. İnanın sayfaya girmek ameliyat ve narkoz ağrıları ile akla bile gelmiyor.
Doktorum Ayaz Aslan'dı. 355 cc oldu. Görüntüden şu an aşırı memnunum. Ama İlk gece kalkıp yürümek bile bir eziyet oluyor. Narkoz nedeniyle baş dönmesi ve mide bulantısı oluyor. Burada yazanlar oluyordu anlamak yaşamadan pek mümkün değilmiş. Ama şunu biliyorum ağrıyı hissettiğiniz ilk yer sırtınız. Ciddi anlamda sırtınız ağrıyor tamamen düz yatmaya izin vermiyorlar zaten vücudunuz da ağrı olduğu için o pozisyona gelemiyor ve dur diyor. Ben narkozu kusunca ancak ahatladım. İlk gece uykuyu unutun çünkü tetikte yatıyorsunuz ve dalmak pek mümkün olmuyor. Açıkçası ben odadaki ve koridordaki koltuklara dik oturunca daha rahat ettim. Yürümek bile nasıl bir lütuf o zaman anlıyorsunuz ve her şey gerçekten göğüsten güç alıyor. Spor yapan biri olduğum için yatıp kalkmak oldukça zor oldu istemsiz bilen bilir mekik pozisyonu almak geliyor. Ama o da acı veriyor ve yapmamak için ayrıca bir çaba sarf ediliyor.
Şu an ameliyattan çıkalı 28 saat oldu. Ama her geçen süre ağrı azalıyor. Ağrı kesici önemli gerçekten. Yemeğimi ve suyumu dirseğimden güç alarak kendim alabiliyorum. Ama örneğin tuvalete yek başınıza gitmek şu an zor destek gerekiyor.
Bir de direnler hastaneden çıkmadan önce çıkarılıyor. Ama direnler çıkarılırken ki acıyı asla unutamam. Konuşurken ve nefes alirken bile zorlanıyorken diren çıkarılırken acıdan çok fena bağırdım tansiyonum düştü acıdan. 24 saat sonunda ancak 1 saat uyuyabildim. Yürümek çokkkk iyi geliyor çokkk. Asla yatakta fazla süre kalmayın. Merak ediyordum nasıl oluyor süreç vb ama bünye meselesi de etken sürece. Henüz çok taze ama her güzel şeyin bir bedeli var. Daha iyi günlerim olmuştu ama şu an soranlara şimdi sormayın diyorum
Geçicek cnm bi anda rahatlicaksin .. ben 3. Gün eve geldigimde tuvalete bile milim milim yardımla yürüyodum bıcak gibi bi ağrı saplaniyodu göğüslerime.. smdi sırtımı kaşiyorum gerisini sen düşün :) 12. Gün bittiBende cuma günü akşam üstü oldüm ameliyat ve gercekten hic kolay gecmiyor onca ilaca ragmen çok agrılatım var
Çok geçmiş olsun bol yürümeye çalışmanı öneririm. Benim sırt üstü yatarken ölüm gibi oluyor resmen doğru pozisyonu bulmak bile önemli. Geçecek bu zorlu süreçlerimiz deBende cuma günü akşam üstü oldüm ameliyat ve gercekten hic kolay gecmiyor onca ilaca ragmen çok agrılatım var
Bende 1 nisanda oldum surecınız nasıl gecıyorBende 1 Nisan’da ameliyat olucam
Slm.Tavsiyeyle ve araştırarak mı o dr.a gittiniz?Biraz detaylandırırmısınız?Bu arada hangi hastane ve dr.?Merhaba. 16 Mart günü benim devlet hastanesinde bir doktorla görüşmem olacak. Ondan öğrendiklerimi yazarım buraya
Cok teşekkür ederim dikkate alırım hepsini Sürecini merakla takip ediyorum bizi habersiz bırakmaÇok teşekkür ederim. Görüntü tatmin ediyor. Ama şu an korseden dolayı sanki hiçbir şey yaptırmamış gibiyim. İnsan bir an önce o da çıksın rahat nefes alayım baskı azalsın istiyor. Ama 1 ay benimle Günde 2 kere falan 15 dk açıyorum o zaman da aynada hiç bakmadım. Yatar pozisyonda sırf rahatlamak için açıyorum.
19 nisanda size de büyük kolaylık dilerim. Tavsiye olarak hastaneye ayrıca bir pijama takımı götürmeye gerek yok bence çünkü ameliyat sonrası zaten ameliyatta giyilen kıyafet kalıyor. Bol bir fermuarlı hırka ya da gömlek götürün altta zaten sorun olmuyor. Terlik vb hastanede vardı benim. Özelde olacaksa terlik vardır. 3 gün olacak ve göğsümdeki sıkışma ve sırtımdaki ağrı devam ediyor. Uyumak çok zor oluyor. Ben sağa ya da sola dönüp yatmaya çok alışkınım inanılmaz zorluyor. Kollarımı hala kaldıramıyorum pek. Saçımı alttan bile toplayamıyorum ve hala tuvalet için destek gerekiyor. 1 hafta olunca iyice rahatlanacak deniyor yaptıran yakınlarım bakalım. Süreçleri kendi yönümden ayrıntılı yazmaya çalıştım umarım aydınlatıcı olur
Bugün 8 gün olacak. Kollarımı asgari oranda işlerim için kullanabiliyorum ve kollarımı biraz daha kaldırabiliyorum. Ama saçımı tepeden hala toplayamıyorum. Çekinerek kolumu bir yere uzatıyorum aslında tepkiyi ölçüyorum o şekilde iş yapmaya çalışıyorum. Mesleğim itibari ile bazı yazılar yazmam bilgisayar kullanmam gerekti. Yavaş tempo ve bastırmadan kalem kullanabildim ama dün yazı yazarken sanki göğsümde bir gıdıklanma hissi oluştu bıraktım. Direnlerin çıktığı yerler ve dikiş yerlerim inanılmaz kaşınıyor iyileşiyor sanırım. Bantlarım hala duruyor 4 gün önce gitmem gerekiyordu ama muayeneye henüz gitmedim. Yarın gideceğim. Sırt üstü yatmak çok zor oluyor 5 yastıkla oturur pozisyonda yatmak o kadar yorucu ki. Hala yatar pozisyondan kalkmak için destek gerekiyor. Sırtımı yakınlarım ovuyor arada iyi geliyor. 3 gün önce kaplumbağa hızında yürüyüş yaptım ama gerçekten 3-4 gün sonra işe dönenleri tebrik etmek gerekiyor benle ilgili sanırım anlamadım çünkü mümkün değil benim açımdan. Daha şimdilerde tuvalet ihtiyacımı vb karşılayabiliyorum ama sifon biraz sert o konuda destek gerekiyor. Dişimi fırçalayabiliyorum ve yüzümü kendim yıkayabiliyorum. Kapı kollarını açabiliyorum şu anda. Kolumu dik kaldıramadığım için dış kapının üst kilidini açamam diye işime henüz gitmedim. Araba kullanmak bence mümkün değil 7 gün sonra araba kullanmak falan mümkün değil bence ben böyle bir riske girmem çünkü araba kullanırken de bir kol kası kullanımı oluyor. Hala duş almaya çekiniyorum saçlarım ve duş alamamak çok can sıkıcı. Alabilirsin denildi ama ben çekiniyorum. Saçımı yıkaması için bugün yakınlarımdan destek alacağım. Benden şimdilik bu kadar. Bir an önce bu süreçlerin geçmesini umuyorum..Cok teşekkür ederim dikkate alırım hepsini Sürecini merakla takip ediyorum bizi habersiz bırakma
Cnm duş almalısın inan kaslarınada sanada cok iyi gelicek… bi tabure varsa oturarak yıkanabilirsin daha rahat oluyo.. yastıkları hergün birer tsne eksilterek alıştırabilirsin kendini.. 15. Gündeyim artık tam sırt üstü yatabiliyorum.. cok kasma kendini kaslarını hamlatırsın.. ne kadar yapamam diye şartlarsan kendini kaslarını tembelleştirirsin..Bugün 8 gün olacak. Kollarımı asgari oranda işlerim için kullanabiliyorum ve kollarımı biraz daha kaldırabiliyorum. Ama saçımı tepeden hala toplayamıyorum. Çekinerek kolumu bir yere uzatıyorum aslında tepkiyi ölçüyorum o şekilde iş yapmaya çalışıyorum. Mesleğim itibari ile bazı yazılar yazmam bilgisayar kullanmam gerekti. Yavaş tempo ve bastırmadan kalem kullanabildim ama dün yazı yazarken sanki göğsümde bir gıdıklanma hissi oluştu bıraktım. Direnlerin çıktığı yerler ve dikiş yerlerim inanılmaz kaşınıyor iyileşiyor sanırım. Bantlarım hala duruyor 4 gün önce gitmem gerekiyordu ama muayeneye henüz gitmedim. Yarın gideceğim. Sırt üstü yatmak çok zor oluyor 5 yastıkla oturur pozisyonda yatmak o kadar yorucu ki. Hala yatar pozisyondan kalkmak için destek gerekiyor. Sırtımı yakınlarım ovuyor arada iyi geliyor. 3 gün önce kaplumbağa hızında yürüyüş yaptım ama gerçekten 3-4 gün sonra işe dönenleri tebrik etmek gerekiyor benle ilgili sanırım anlamadım çünkü mümkün değil benim açımdan. Daha şimdilerde tuvalet ihtiyacımı vb karşılayabiliyorum ama sifon biraz sert o konuda destek gerekiyor. Dişimi fırçalayabiliyorum ve yüzümü kendim yıkayabiliyorum. Kapı kollarını açabiliyorum şu anda. Kolumu dik kaldıramadığım için dış kapının üst kilidini açamam diye işime henüz gitmedim. Araba kullanmak bence mümkün değil 7 gün sonra araba kullanmak falan mümkün değil bence ben böyle bir riske girmem çünkü araba kullanırken de bir kol kası kullanımı oluyor. Hala duş almaya çekiniyorum saçlarım ve duş alamamak çok can sıkıcı. Alabilirsin denildi ama ben çekiniyorum. Saçımı yıkaması için bugün yakınlarımdan destek alacağım. Benden şimdilik bu kadar. Bir an önce bu süreçlerin geçmesini umuyorum..
Bantlardan su geçer ve şampuan vb sorun olur mu diye çekiniyorum. Yastıklar 7 tane falandı 5 e indirdim. Daha az olunca göğsümde çok fena nor baskı oluşuyor. Ağrı ile kaldırmalarını istiyorum hemen. İşte hamlamamak için de sürekli evde dolanıyorum o zaman da sırtım ağrıyor yapmak istiyorum aslında her şeyi normalde inanılmaz hızlı yürüyen ve kol karın gücü kullanan biriyim. Ondan korkuyorum şimdi erken zorlarsam sorun yaratır diye.. 3 gün önceden daha iyiyim ama üst raflardaki kıyafetlerime uzatamıyorum hala kollarımıCnm duş almalısın inan kaslarınada sanada cok iyi gelicek… bi tabure varsa oturarak yıkanabilirsin daha rahat oluyo.. yastıkları hergün birer tsne eksilterek alıştırabilirsin kendini.. 15. Gündeyim artık tam sırt üstü yatabiliyorum.. cok kasma kendini kaslarını hamlatırsın.. ne kadar yapamam diye şartlarsan kendini kaslarını tembelleştirirsin.
Yok cok uzanma yapma zaten .. bende o kadar uzanma yapmiyorum .. ama cok efor sarfetmeyrn hareketleri cok sık yapiyorum ki yavas yavas alişsin .. bayramda korselerim cikiyo cifte bayram olucak bana :) benim bide karın germeyle beraber düşünBantlardan su geçer ve şampuan vb sorun olur mu diye çekiniyorum. Yastıklar 7 tane falandı 5 e indirdim. Daha az olunca göğsümde çok fena nor baskı oluşuyor. Ağrı ile kaldırmalarını istiyorum hemen. İşte hamlamamak için de sürekli evde dolanıyorum o zaman da sırtım ağrıyor yapmak istiyorum aslında her şeyi normalde inanılmaz hızlı yürüyen ve kol karın gücü kullanan biriyim. Ondan korkuyorum şimdi erken zorlarsam sorun yaratır diye.. 3 gün önceden daha iyiyim ama üst raflardaki kıyafetlerime uzatamıyorum hala kollarımı
Oooo karın germe mi. Sizin daha fena çok geçmiş olsun en az ağrı acı ile tamamlansınYok cok uzanma yapma zaten .. bende o kadar uzanma yapmiyorum .. ama cok efor sarfetmeyrn hareketleri cok sık yapiyorum ki yavas yavas alişsin .. bayramda korselerim cikiyo cifte bayram olucak bana :) benim bide karın germeyle beraber düşün
Merhaba. Hayır tavsiye almadım açıkçası sadece görüşmek için gitmiştim ama gidince orada bekleyenlerle görüştüm ve hepsi memnun olduğunu söyledi. Sadece devlet hastanesi olduğu için sorun şu ki; aciliyeti olan hastalar erken alınıyor. Bana 6 ayı bulabilir dediler mesela... Ben işlemleri başlatıp adımı listeye ekledim. 3.356 hastane ücreti ama başka işlemlerle 4 bini bulur dediler. Protez ücretleri de 12 binmiş. Ama tabi 6 ay içinde ne olur bilemiyorum...Slm.Tavsiyeyle ve araştırarak mı o dr.a gittiniz?Biraz detaylandırırmısınız?Bu arada hangi hastane ve dr.?
Duş konusunda 3 gün su değmemesi yeterli diyor doktorlar al bence faydası olur zararı olmaz daha bayaa oldu senin çünkü. Ameliyattan çıkıp araç kullananlar var ya hayret ediyorum bünye meselesi demek ki. Bir an önce yaptırıp hızla iyileşmem gerekiyor 2 ay sonra sözüm var 1-2 aylık halini öğrenmek için sabırsızlanıyorum şimdiden fırsat buldukça detayı yaz nolur Bu arada görüntü ne durumda ne hissediyorsun ?Bugün 8 gün olacak. Kollarımı asgari oranda işlerim için kullanabiliyorum ve kollarımı biraz daha kaldırabiliyorum. Ama saçımı tepeden hala toplayamıyorum. Çekinerek kolumu bir yere uzatıyorum aslında tepkiyi ölçüyorum o şekilde iş yapmaya çalışıyorum. Mesleğim itibari ile bazı yazılar yazmam bilgisayar kullanmam gerekti. Yavaş tempo ve bastırmadan kalem kullanabildim ama dün yazı yazarken sanki göğsümde bir gıdıklanma hissi oluştu bıraktım. Direnlerin çıktığı yerler ve dikiş yerlerim inanılmaz kaşınıyor iyileşiyor sanırım. Bantlarım hala duruyor 4 gün önce gitmem gerekiyordu ama muayeneye henüz gitmedim. Yarın gideceğim. Sırt üstü yatmak çok zor oluyor 5 yastıkla oturur pozisyonda yatmak o kadar yorucu ki. Hala yatar pozisyondan kalkmak için destek gerekiyor. Sırtımı yakınlarım ovuyor arada iyi geliyor. 3 gün önce kaplumbağa hızında yürüyüş yaptım ama gerçekten 3-4 gün sonra işe dönenleri tebrik etmek gerekiyor benle ilgili sanırım anlamadım çünkü mümkün değil benim açımdan. Daha şimdilerde tuvalet ihtiyacımı vb karşılayabiliyorum ama sifon biraz sert o konuda destek gerekiyor. Dişimi fırçalayabiliyorum ve yüzümü kendim yıkayabiliyorum. Kapı kollarını açabiliyorum şu anda. Kolumu dik kaldıramadığım için dış kapının üst kilidini açamam diye işime henüz gitmedim. Araba kullanmak bence mümkün değil 7 gün sonra araba kullanmak falan mümkün değil bence ben böyle bir riske girmem çünkü araba kullanırken de bir kol kası kullanımı oluyor. Hala duş almaya çekiniyorum saçlarım ve duş alamamak çok can sıkıcı. Alabilirsin denildi ama ben çekiniyorum. Saçımı yıkaması için bugün yakınlarımdan destek alacağım. Benden şimdilik bu kadar. Bir an önce bu süreçlerin geçmesini umuyorum..
Geçmiş olsun nasıl oldunuz? Benim de motiva ergonomix 425 cc. Ocak sonunda oldum ben de 2 buçuk ay olacak. Ama boyut olarak küçük geliyor bana sizde nasıl durumlarAmeliyat oldum. İnanın sayfaya girmek ameliyat ve narkoz ağrıları ile akla bile gelmiyor.
Doktorum Ayaz Aslan'dı. 355 cc oldu. Görüntüden şu an aşırı memnunum. Ama İlk gece kalkıp yürümek bile bir eziyet oluyor. Narkoz nedeniyle baş dönmesi ve mide bulantısı oluyor. Burada yazanlar oluyordu anlamak yaşamadan pek mümkün değilmiş. Ama şunu biliyorum ağrıyı hissettiğiniz ilk yer sırtınız. Ciddi anlamda sırtınız ağrıyor tamamen düz yatmaya izin vermiyorlar zaten vücudunuz da ağrı olduğu için o pozisyona gelemiyor ve dur diyor. Ben narkozu kusunca ancak ahatladım. İlk gece uykuyu unutun çünkü tetikte yatıyorsunuz ve dalmak pek mümkün olmuyor. Açıkçası ben odadaki ve koridordaki koltuklara dik oturunca daha rahat ettim. Yürümek bile nasıl bir lütuf o zaman anlıyorsunuz ve her şey gerçekten göğüsten güç alıyor. Spor yapan biri olduğum için yatıp kalkmak oldukça zor oldu istemsiz bilen bilir mekik pozisyonu almak geliyor. Ama o da acı veriyor ve yapmamak için ayrıca bir çaba sarf ediliyor.
Şu an ameliyattan çıkalı 28 saat oldu. Ama her geçen süre ağrı azalıyor. Ağrı kesici önemli gerçekten. Yemeğimi ve suyumu dirseğimden güç alarak kendim alabiliyorum. Ama örneğin tuvalete yek başınıza gitmek şu an zor destek gerekiyor.
Bir de direnler hastaneden çıkmadan önce çıkarılıyor. Ama direnler çıkarılırken ki acıyı asla unutamam. Konuşurken ve nefes alirken bile zorlanıyorken diren çıkarılırken acıdan çok fena bağırdım tansiyonum düştü acıdan. 24 saat sonunda ancak 1 saat uyuyabildim. Yürümek çokkkk iyi geliyor çokkk. Asla yatakta fazla süre kalmayın. Merak ediyordum nasıl oluyor süreç vb ama bünye meselesi de etken sürece. Henüz çok taze ama her güzel şeyin bir bedeli var. Daha iyi günlerim olmuştu ama şu an soranlara şimdi sormayın diyorum
Protez ücreti 10 bin 10 gün önce ameliyat oldum medicalci doktorun istedigi protezi hastaneye getiriyor ve direk odaya gelip protez ücretini istedi yani en azından benim sürec öyle olduMerhaba. Hayır tavsiye almadım açıkçası sadece görüşmek için gitmiştim ama gidince orada bekleyenlerle görüştüm ve hepsi memnun olduğunu söyledi. Sadece devlet hastanesi olduğu için sorun şu ki; aciliyeti olan hastalar erken alınıyor. Bana 6 ayı bulabilir dediler mesela... Ben işlemleri başlatıp adımı listeye ekledim. 3.356 hastane ücreti ama başka işlemlerle 4 bini bulur dediler. Protez ücretleri de 12 binmiş. Ama tabi 6 ay içinde ne olur bilemiyorum...