subat hamişleri burayaaaa

Günaydın hepinize hamiş arkadaşlarım. Buarada Persefon'cum sana da çok hayırlı olsun canım. Çok sevindim senin de bu duyguyu yaşadığına.
Pınarcım haberler iyi. Cumartesi günü gittik çok ufacık kesesini görebildik sadece. 0,8mm. boyu. Ama o kadar belli ki. Eşim de ben de inanamadık. Çok güzel bir duygu. Henüz çok ufak olduğu için kalp atışını duyamadık. 2 hafta sonraya doktor randevu verdi. O zaman da inşallah kalp atışlarını duyacağız bebeğimin. En çok da dış gebelikten korkuyordum ama çok şükür hiçbir problem yok. Hiç de olmaz umarım ki.
Benim ufak ufak akıntılarım başladı buarada. Ben de folik asit kullanıyorum ama Acıbademdeki doktorum bana GNC'nin 800 mg. lık folic acidini tavsiye etmişti. Uzun zamandır onu kullanıyorum. Bitmek üzere ama yine ondan alacağım.
Buarada çok geçmiş olsun canım. Umarım bebeğin inatçı çıkar da bırakmaz seni.
R2D2 canım senin de güzel haberlerini bekliyoruz inşallah.

insallah canım bizede nasiptirr..nereye gidiosun dr a bende izmirliyim benimki şirinyerde..

oohh cok sevindim inan canımm 1. zorluğu atlattın sükürr şimdi kalp seslerinde insallah onuda duycaksınız tabii.

kııslar sizdede akıntı varmı ??????

Edhakcım,

Nerelerdesin? Nasıl gidiyor hamilelik?
Sesin çıkmıyor ne zamandır?:1no2:

canım burlardayım bi durgunluk bi mayışma bi tembellik geldi ki bana sormayın kolumu bile kıpırdatmaktan aciz oldum
onun dışında hiçbi sorunum yok çok şükür hafif mide bulantısı geliyor ama vuruyo geçiyo bide kokulara karşı hassaslaştım herhalde
bazı yemek kokuları içimi bayıyo
bide tatlıdan soğudum nedense benki yılların tatlı canavarı ayırt etmeksizin hepsini götüren şimdi çikolataya bile el uzatmıyorum
dün puding yaptım inanırmısınız bir kaşık bile almadım
daha çok kaşarlı tost peynirli yoğurtlu makarna tarzı şeyler yapıyorum yaklaşık bir haftadır
sende durum ne alemde

ya kıslar bu arad izmir izmir diiyosunuz ya valla bende özlemişim izmiri biz güzelbahçede oturuyoduk bir zamanlar
ama kayınvalidemler hala orada şirinyerde oturuyolar bi tatil olsada gelsek...

ya kıslar bu arad izmir izmir diiyosunuz ya valla bende özlemişim izmiri biz güzelbahçede oturuyoduk bir zamanlar
ama kayınvalidemler hala orada şirinyerde oturuyolar bi tatil olsada gelsek...

gel canım bekleriz izmire:))
bendede bi uyusukluk var ya tarif edilemez sekilde fazla canım hiçbişi yapmak istemioo oofff.bide stresim var tabii cumaya kadar:))

Ben akşamları erkenden uyumuaya başladım. Böyle bir an TV bakarken, sonra eşim kaldırıp yatağa götürüyor.
Çabuk yoruluyorum bende. Gün içinde iyiyim, işte aktif çalışıyorum çünkü. Ama akşamları yorgunluk çıkıyor.
Onun dışında belirti yok, mide bulantısı falan sıfır henüz. Koku konusunda bende hassas oldum. Anında alıyorum kokuları.
Yemek konusunda da bir iştahsızlık ya da tiksinme durumu yok, bazen bir anda acıkıveriyorum.

İzmirde 2 haftadır hava süper, dışarda yemek yiyoruz öğlenleri artık.
Gel bekleriz.

oh oh ne güzeldir izmir şimdi allahtan bizim düzcede de havalar iyi gidiyor gündüzleri montsuz bile dolaşmaya başladık gerçi bizim hamilelikte etkili yüksek ateş nedeniyle kalın bişeyler giyemiyom valla
çalışmak iyi oluyodur ben çalışmıyorum bu aralar ama yaza doğru çalışmaya başlıcam herhalde malum bebek de gelicek masraflar artacak:))
panorancım sizde kalp atışlarını duymadınız herhalde bi dahaki dr randevun ne zaman

Bu perşembe daha önce gittiğimiz dr'un prof'u olan bir adama gideceğiz. Bu randevuyu çok önceden almıştım ben, niçin bebek olmuyor diye. Adam çok yoğun. 1,5 ay sonrasına randevu veriyorlar.sırnaşık şey

Gittiğimde 6 hafta+0 olacak. (7 haftalık yani) Bazı sitelerde doppler ile duyulabilir yazıyor çünkü. Bakalım göreceğiz. Merakla bekliyorum.

Arkadaşlar vallahi bende de acayip bir yorgunluk bir uyku hali var. Allah'tan mide bulantısı yok. Akşam çok erkenden koltukta uyuya kalıyorum. Ne kadar erken yatarsam yatayım yine uykum var. Bu arada bende geçen hafta Cumartesi gitmiştim. O zaman bebeğim 4+6 haftalıktı 2 hafta sonraya randevu verdi kalp atışlarını duymak için. Yani Panorancım bence de bebişinin ilk seslerini duyabilirsin canım.. İnşallah da darısı bizim başımıza olur..

Amin kızlar, Allah hepimize nasip etsin.
Ben görmemiş olsam ultrasonda, inanmayacağım hamile olduğuma.yerimseniben
Ne bulantı, ne uyku, hiçbiri yok valla.
O yüzden panik oluyorum bazen, herşey yolunda mı diye...
Yarın olsa da gitsek dr'a
Bugün tam 6 hafta oldu.

canım sen keseyi görmüstün dimi kalp atısınımı duyacaksınız yarınn?

Ben de kendi kendime dert edindim kaç gündür.
Midem neden bulanmıyor diye. Meğer benim gibi midesi bulanmayanlar varmış.
Mide bulantıları gebeliğin sağlıklı olduğunu gösterir diye bir inanış var. Fakat kayınvaldeminde hiç midesi bulanmazmış, annemim teyzemin bir gün geçse midesi bulanırmış. Şimdi benim anneme çekmem gerekirdi. Kayınvaldem bana benzedin sen diyor:roflol:
Dün akşamüstüne doğru saat 5 gibi bir uyku bastırdı. Göz kapaklarımı kaldıramadım. Yattım uyudum 8 e kadar. Gebelikten midir bilmiyorum ama sürekli uyku hali var.
Ben de yarın doktora gidicem.Eşimde gelmek istediği için Perşembeye erteledik.
Bakalım keseyi göreceğiz inşallah.:1rolleyes:

inşallah bir an evvel keseyi görürsünüz de içiniz rahatlar canım benim de 9 gün kaldı dr gitmeme
panorancım inş bugün kalp atışlarını duyarsınız seninle birlikte gidiyoruz valla bende 7. haftamın içindeyim ama dr kesin olsun diye haftaya çağırdı herhalde güzel haberlerini bekliyoruz canım

bu arada kızlar dün öyle kötü oldum anlatamam yemek yapmıştım soğanı salçasını kavurduktan sonra bi kötü kokmaya başladı sanki akşam yatana kadar burnumdan kokusu çıkmadı ne kokladıysam evi ne kadar havalandırdıysam fayda etmedi
eşim evde bi koku yok dedi yemek te gayet güzel olmuş fakat ben bi lokma yiyemedim
sanki heran istifra edicekmişim gibi geliyodu belki etsem rahatlıcaktım ama o da olmadı
allahtan bu sabah güzel uyandım eşim bir süre yemek yapma dedi bu sayede yemek yapmaktan yırttım :))

kızlar hepimiz hemen hemen 6. haftanın sonunda yada 7. haftanın başındayız bakın bebeklerimiz şuan ne alemde

Hamilelik (Gebelik) 7. Hafta

Siz hala dışarıdan birşey fark etmesenizde embryonuzda hummalı faliyet devam etmektedir. Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu bir fasülye tanesi kadar olacaktır. Eğer rahimin içine direk olarak bakma ya da bir kamera yerleştirme şansınız olsa idi göreceğiniz tıpkı bir fasülye tanesi gibi bir cisim olacaktı.Bu fasülyenin tepe kısmına dikkat ettiğinizde iki küçük siyah noktacığı fark edebilecektiniz. İşte bu iki küçük nokta bebeğinizin gözleri olacaktır, hatta gözün ağ tabakası olan retina oluşmaya başlar.Biraz daha kenarda yer alan topluiğne başından küçük çukurluklar da kulaklar olarak gelişecektir.Bu organlar hem denge hem de işitmede görev alır. İlkel bir ağız ve dil fark edilebilir.Yine bu haftada kol ve bacak tomurcukları oluşmaya başlar. İnce bir tabaka halinde deri belirir. 30-40 somite ulaşılır.Beyin 3 ana kısmına ayrılır. Tiroid bezi gelişimini sürdürür, lenfatik sistem ilk defa oluşmaya başlar.Kalp kısımları plasma ve kan hücreleri ile dolar.Kan dolaşımı başlamıştır.Şimdilik iki bölümden oluşan kalp dakikada 150 defa atmaktadır. Doppler ultrason ile bebeğinizin kalp atımını doktorunuz size dinletebilir.Akciğer gelişimi devam etmektedir..Safra kesesi, mide, barsaklar ve pankreas gelişimini sürdürür. Plasentadan gelen kan karaciğere ulaşır. Amniyon connecting stalk'ı çevreler ve içine alır. Connecting stalk daha sonra erişkinde umbilikal vesicle adı verilen bir oluşum olarak kalır.Kol tomurcukları artık oldukça belirgindir buna karşılık bacak tomurcukları yeni oluşmaya başlar. Embryo artık tamamen amniyon kesesi içinde yerleşmiştir.Somitler kas ve kemikleri oluşturmak üzere farklılaşmaya başlar.

Dışarıdan gebe olduğunuzu fark ettirecek hiçbir değişim yoktur. Bu dönemde 1-2 kilo alınabilir ya da verilebilir. Her iki durum da normaldir. Gebeliğin erken belirtileri yavaş yavaş azalmaya başlar, buna karşın bulantı ve kusmalar artabilir. Bu şikayetler özellikle sabah erken saatlerde daha fazla olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…