Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba canim adet olunca gidiyorsun genellikle adetin üçüncü günü iğne ile basliyor tedavi bu ignelerin amaci kadin ureme hücresini yani yumurtayi büyütmek hergun ayni saatte igneyi doktorunun onerdigi sekilde vuruluyorsun belli araliklarla yumurtanin büyüyüp buyumedigi kontrol ediliyor yumurta istenilen büyüklüğe geldiginde yumurta catlatma ignesi vuruluyorsun bu igneden 36 saat sonra aşılama islemi yapiliyor....bana 10 gun büyütmek icin igne yapildi sonra catlatma ignesi 36 saat sonra asilama yapildi asilamadan 2 saat önce esimin spermleri alindi laboratuvar ortaminda hazirlandi ve asilama yapildi... umarım faydali olmusumdur canim Allah yardimcin olsun hakkinda hayirlisi olsun...Kızlar merhaba yazdıklarınızı okudum ama tabi bu işin başında olduğum için anlayamadım pek bana yardımcı olur musunuz? bu uygulama da neler yapılıyor ne kadar sürüyor o dediğiniz ilaçlar ne işe yarıyor?
doktor bna adetin olduğunda gel aşılamaya başlayacağız dedi ama heyecandan hiçbişey sormamışım eve gelince kalakaldım.
Adetin 2. Günü vajinal ultrason muayenesi ve kan tahlilleriyle başlanıyor. Gonal f vb yumurta geliştirici ilaçlar başlanıyor 3 günde bir vajinal ultrason ve e2 kantahliliyle devam ediliyor yumurtaların gelişimine göre doz arttırılıyor veya aynen ilaç devam ediliyor yumurta 18/20 mm ye ulaştığında çatlatma yani hcg iğnesi yapılıp 36 saat sonrada aşılama yapılıyor. Bu süreçte önemli olan yumurtaların gelişmesi vede uygunsuz veya hiç istenmeyen ( beklenmeyen zamanda yumurtaların çatlaması kolay gele arkadaşım :)Kızlar merhaba yazdıklarınızı okudum ama tabi bu işin başında olduğum için anlayamadım pek bana yardımcı olur musunuz? bu uygulama da neler yapılıyor ne kadar sürüyor o dediğiniz ilaçlar ne işe yarıyor?
doktor bna adetin olduğunda gel aşılamaya başlayacağız dedi ama heyecandan hiçbişey sormamışım eve gelince kalakaldım.
Merhaba hanımlar ben de bu ay ilk kez aşılama yaptırcağım. 5 gundur gonal-f 150 iu , coraspin 100 ve tetradoks kullanıyorum. Yarın da hsg cekilecek. İlk denememiz ama bir yandan umutluyum bir yandan da forumda yazılanları okudukça umutlanmamalıyım diyorum. Herkese bol şans. Hadi hayırlısı...
Tesekkur ederim inşallahSanada bol şanslar canım inşallah hayırlısı olur...
İnşallah canım hayırlara vesile olur bende aşılama mı oldum 6 Şubat'ta bugün 4 ÇÜ günüm nasip kısmet artık yok tutmazsa martta 2 ci aşılamam olcakselam kızlar bende 5senelik evliyim ilk denemem bende 4 gündür iğne vuruluyorum dün kontrole gittim yarında gideceğim Allahım bu ay hepimize hayırlı evlatlar nasip eder inşallah
tutar inşallah kaç senedir istiyorsunuzİnşallah canım hayırlara vesile olur bende aşılama mı oldum 6 Şubat'ta bugün 4 ÇÜ günüm nasip kısmet artık yok tutmazsa martta 2 ci aşılamam olcak
3 yildir istiyoruz bu yaz 4 yil olcak evleneli zaman Cabuk geciyortutar inşallah kaç senedir istiyorsunuz
aynen ya bizede 5sne oldu3
3 yildir istiyoruz bu yaz 4 yil olcak evleneli zaman Cabuk geciyor
sizinki belli oldumuMerhaba asilamasi belli olan yada herhangi bir belirti yaşayan yokmu
aynen ya bizede 5sne oldu
sizinki belli oldumu
Merhaba. Hiç moralin bozulmasın, bende de aynı öyle oldu. Bir önceki klomen denememde adetin 3. günü içmeme rağmen 17 mm olmuşlardı. Ama ikinci klomende adetin 5. günü içmeme rağmen benim de adetin 12. günü 24 mm olmuştu. Dr bile şaşırdı. Bu kötü bir şey değil, olabilir yani.Merhaba kizlar,
Bugun ultrasound gunumdu. Adetin 9gunu.Simdilik 3-4 folikul gorunuyor sol yumurtalikta. 2-3 oldukca buyumus 18-19mm. ama diger ikisi 16 ve 11mm. Biraz moralim bozuldu. Umdugumdan hizli buyumusler, daha rahim kalinligi 6mm... Bugun son ignemi olucam.. Yarin tekrar ultrasounda gidicem, rahim kalinligi ve folikul buyutlarina gore asilama gunune karar vericez. Bi ihtimal cumartesi asilama olabilirim... O da adetin 12.gunu olacak...sanki biraz erken oldu hersey...doktor sorun yok dedi ama moralim bozuldu yine de...Neyse, insallah sizde haberler daha guzeldir. Yeni gelen herkes hosgeldiler...sonuc bekleyenler insalalh bize umut olurlar... saglicakla...