Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Günydin kizlar,
Allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun.
Bende normal dogumu bekliyorum, smdilik herhangi bir sikayetle hic kontrol ve muayne randevularim disinda doktora gitmedim, insallah bu sekilde devam eder.
Yalniz hamileligimden öncede simdide, sürekli asiri derecede yürüyüs yapiyorum, acaba onun sayesinde mi bu kadar iyi gidiyor, merak etmiyor degilim.
Dün 36 haftalik birisi olarak 3 km yürüdüm ( aman nazar degmesin :1: ) doktor bundan sonra dinlen ve kendini doguma hazirla demisti ama evde oturmak beni cok sIkIo.
Hic bi yere gitmesem bile cikip apartmanin etrafinda tur atiyorum, simdilik ne sancim ne agrim olmadi sadece artik yavas yavas asaga dogru baskilar olmaya basladi.

DÜn oturup dogum hikayelerini okudum, normal dogumdan cok korktugum icin motivasyon alirim belki dedim ama, hayrina hic kimsede o kadar da cok abartildigi gibi degil yaw felan yazmamis. Cogu epiduralsiz normal dogumun nerdeyse imkansiz oldugunu, son anda hemen hemen hepsinin epidural oldugunu okudum.
Ya böyle bi secenek oldugu icin kimse zorlamio, ki sonucta eskilerimiz hepsi normal yapmis, o zaman epidural mi varmis, yada gercekten dayanilmicak acilar mi acaba, bilmiyorum.

Agri esigi cok düsük olan birisi olarak, ki biri koluma sakayla vursa oturur aglarim, napicam bilmiyorum ama inat ettim, istege bagli sezeryan olmucam.

Hiç korkma pedagog, bu benim ikinci hamileligim bende simdi hala senin gibi beklemedeyim. Ben ilk kizimi epiduralsiz normal dogurdum, ha kolay mi, degil tabiki. O zamanki yasadiklarima ragmen yine normal dogum istiyorum, Allah onun da gucunu veriyor. Ilk hamileligimde cati muanesi felan da yapmamislardi. Hep soyle dusundum ben normal dogum yapabildiysem herkes yapabilir diye cunki ben normalde kan felan aldirirken cok korkarim sekilden sekile giriyorum:) Bu dogumum da normal ve epiduralsiz olacak. Aslinda epidural istiyordum ama benim dogum yapacagim hastanede yapilmiyormu$, neden diye sordum anestesi uzmani cok yogun oldugundanmis, bana sacma geldi ama mecburen razi oldum. Nevsehirde cunki fazla bir hastane secenegin yok. Simdi beklemedeyim ama yava$tan tirsmaya basladim dogum yakla$tikca. Ilk dogumumda gece 2 de suyum geldi, sabaha kadar birsey yoktu. Ama sabah 6 da sancilarim basladi, hem karnimdan hemde sirtimdan inanilmaz bir agriydi. Bunlari yasarken ben hala evdeydim, sabah 8 de hastaneye gittim esimle, surekli sanci cekiyordum zaman gecmek bilmiyordu benim icin. Artik dayanamicak hale gelmistim, aglayip yalvariyordum artik ebeye epidiral yapin bana diye. Alttan bir baska ebe muane etti, ben bir basladim ciyaklamaya, artik nasil baktiysa acayip acitmi$ti. Hayir artik epidural icin cok gec dedi, 8 cm acikligin var epidiral yaparsak bebegi etkiler, bebek sersemlermi$. Saat 10.30 a kadar boyle surekli sanci ile gecti. Artik yeterince acikligim olmustu 10 cm. Ve artik ikinmam gerekiyordu, Nasil yaptim ettim tam hatirlamiyorum, ama ebeyi cok iyi dinledim, nerde nefes alman gerekiyor nerde iyice ikinman gerekiyor dedigi herseyi cok iyi yaptim, oza man dogumun daha da kolaylasiyor, birde hic bagirmadim, cunki o zaman asiri guc kaybediyorsun. Yaklasik bir bucuk saat araliklarla IKINDIM, Artik cok gucsuz du$mu$tum, ve gercekten artik bayilacam dayanamiyorum dedigimi hatirliyorum. Ve saat 12 de kizim dogmustu, o kadar aciya ve bitkin du$meme ragmen, kizimi kucagima aldigimda inan ki cektigim o kadar aciyi unuttum. Bebegin esini nasil cikardilar alttan dikisi uyusturmadan nasil attilar hatirlamiyorum, cunki o sirada kizim kucagimdaydi ve hicbirsey umrumda degildi, herseyi butun aciyi unutmu$tum. Ve ben dogumdan sonra bir saat icinde dusumu aldim suslendim, kizimi emzirdim, hastanede kalmak istemedim, hadi evimize gidelim dedim, evimize gittik. Cunki o hastane havasi beni iyice bogmustu. Yani Allahim heseyin gucunu veriyor hic korkma. Allahim saglikli kolay dogum nasip etsin canim.

merhaba canlar
nsılsınız var mı yeni haberler bugün belfünün günü doluyor dimi?
Allah yardımcısı olsun herkesin
CEYZ benım oğlumun 5 günlükken düştü göbeği 10 güne bile uzarmış bazen telaş etme
uyku meselesi aynen gündüz nerdeyse hiç uyanmayacak kadar uyuyor uyandırmaya çalışıyorum hemen dalıyor geri
gece aynı odada park yatağında yan olarak yatıyorum
bu arada yan yatma yastıkları gerçekten çok işe yarıyor almayan varsa alsın
ben de sık giremiyorum kusura bakmayın hepinizi öpüyorum:54:

selam kızlar, çok giremiyorum gelen gidenlerden,nasılsınız. Tarihi belli olanlar var mı.Normalde olsa sezeryan da olsa emin olun çok güzellikler bekliyor kızlar.Keşke daha önce doğursaymışım:):)
Benim kızım gündüz çok uyuyor,zorla uyandırmaya çalışıyorum altını değişince bile mayışık oluyor.Bir de gündüz hep odasında ama akşam aynı odada uyuyoruz çünkü gece kalktğında ağlamıyor el kol oynatıyor hissediyorum uyandığını.Siz nerde yatırıyorsunuz ve uykusu çok oluyormu bebişlerin. Göbeğimiz de düşmedi bugün tam 1 haftalık:(:(

Canım okuyamadım sezeryan gününü yazmışmıydın.Sağlıkla doğsunlar inş.

Belfüm sancın geldiği an hastaneye giderken msjını bekliyorum:) dr.şu tarihler gelir diyormu.

Ceyzim iyi olmanız şahane :) ikinizide yerim güzellerim benim :) göbeği de düşer merak etme kuzum , hersey cok iyi gidiyor masallah bunu da kolay düşürür meleğin :)

Valla bizim hatun yerinden memnun :) 1 hafta daha bekleyeceğiz gelmezse önce krem uygulayacaklar açılma oluyor mü diye olmadı sezeryan kuzum hayırlısı diyorum artık . Habersiz bırakmam seni kuzum :) hemen bildiririm:38:

aynem bem hep erken dogurçm dıodum,smdh telefnum susmuo,dogurdun mu die:(

Açma telefonları :))

Hiç korkma pedagog, bu benim ikinci hamileligim bende simdi hala senin gibi beklemedeyim. Ben ilk kizimi epiduralsiz normal dogurdum, ha kolay mi, degil tabiki. O zamanki yasadiklarima ragmen yine normal dogum istiyorum, Allah onun da gucunu veriyor. Ilk hamileligimde cati muanesi felan da yapmamislardi. Hep soyle dusundum ben normal dogum yapabildiysem herkes yapabilir diye cunki ben normalde kan felan aldirirken cok korkarim sekilden sekile giriyorum:) Bu dogumum da normal ve epiduralsiz olacak. Aslinda epidural istiyordum ama benim dogum yapacagim hastanede yapilmiyormu$, neden diye sordum anestesi uzmani cok yogun oldugundanmis, bana sacma geldi ama mecburen razi oldum. Nevsehirde cunki fazla bir hastane secenegin yok. Simdi beklemedeyim ama yava$tan tirsmaya basladim dogum yakla$tikca. Ilk dogumumda gece 2 de suyum geldi, sabaha kadar birsey yoktu. Ama sabah 6 da sancilarim basladi, hem karnimdan hemde sirtimdan inanilmaz bir agriydi. Bunlari yasarken ben hala evdeydim, sabah 8 de hastaneye gittim esimle, surekli sanci cekiyordum zaman gecmek bilmiyordu benim icin. Artik dayanamicak hale gelmistim, aglayip yalvariyordum artik ebeye epidiral yapin bana diye. Alttan bir baska ebe muane etti, ben bir basladim ciyaklamaya, artik nasil baktiysa acayip acitmi$ti. Hayir artik epidural icin cok gec dedi, 8 cm acikligin var epidiral yaparsak bebegi etkiler, bebek sersemlermi$. Saat 10.30 a kadar boyle surekli sanci ile gecti. Artik yeterince acikligim olmustu 10 cm. Ve artik ikinmam gerekiyordu, Nasil yaptim ettim tam hatirlamiyorum, ama ebeyi cok iyi dinledim, nerde nefes alman gerekiyor nerde iyice ikinman gerekiyor dedigi herseyi cok iyi yaptim, oza man dogumun daha da kolaylasiyor, birde hic bagirmadim, cunki o zaman asiri guc kaybediyorsun. Yaklasik bir bucuk saat araliklarla IKINDIM, Artik cok gucsuz du$mu$tum, ve gercekten artik bayilacam dayanamiyorum dedigimi hatirliyorum. Ve saat 12 de kizim dogmustu, o kadar aciya ve bitkin du$meme ragmen, kizimi kucagima aldigimda inan ki cektigim o kadar aciyi unuttum. Bebegin esini nasil cikardilar alttan dikisi uyusturmadan nasil attilar hatirlamiyorum, cunki o sirada kizim kucagimdaydi ve hicbirsey umrumda degildi, herseyi butun aciyi unutmu$tum. Ve ben dogumdan sonra bir saat icinde dusumu aldim suslendim, kizimi emzirdim, hastanede kalmak istemedim, hadi evimize gidelim dedim, evimize gittik. Cunki o hastane havasi beni iyice bogmustu. Yani Allahim heseyin gucunu veriyor hic korkma. Allahim saglikli kolay dogum nasip etsin canim.

Senin gibi kolay bı dogum nasip eder inşallah bizlere de Canım bir nefeste

merhaba canlar
nsılsınız var mı yeni haberler bugün belfünün günü doluyor dimi?
Allah yardımcısı olsun herkesin
CEYZ benım oğlumun 5 günlükken düştü göbeği 10 güne bile uzarmış bazen telaş etme
uyku meselesi aynen gündüz nerdeyse hiç uyanmayacak kadar uyuyor uyandırmaya çalışıyorum hemen dalıyor geri
gece aynı odada park yatağında yan olarak yatıyorum
bu arada yan yatma yastıkları gerçekten çok işe yarıyor almayan varsa alsın
ben de sık giremiyorum kusura bakmayın hepinizi öpüyorum:54:

Senin oglus kocaman oldu kuzum :) bizim hatun hala yerinde :) okula yollayacağım karnımdan :52:

kızlar cuma sabahı allahın izniyle 8.30 da ameliyathane önünde olcam tabi işlemler derken 9.30 u bulur belki ama olsun 9 ayımızı bitirdik erken olcak derken günümüzü doldurduk cok sükür darısı tüm bekleyenlere olsun insalah.cok korkuyordum ameliyattan ama anestezi uzmanıyla görüstüm cesaret ignesi falan vuruyoruz dedi baya rahatladım cok sükür fazla korkmuyorum spinal yaparız cabuk uyusur dedi sac teli gibiymis igne hissetmezsin dedi epidural işlemi uzun sürüyormus spinal önerdi.simdilik baya rahatladım ama heycanda var yani kızlar 1 gün kaldı ya insalah kazasız belasız kurtuluruz dua edin benim dualarım sizle insalah zamanı gelince hepiniz kucaklarsınız bebişlerinizi saglıcakla

öncelikle hepinize merhaba ben 15+2de doktora gittim ve cinsiyetinin erkek olduğunu söyledi doktor eşimle bende gördüm pipisini doktor bide pipili ultrason fotosu verdi sizce kesin erkekmidir yoksa bi değişiklik olur mu

canım kız derse ilşerde degisebilir ama iyi bi doktorsa pipiyi gördüyse kesin konustuysa erkektir saglıcakla gelsin insalah benimkide 15 haftada görterdi kız bebek 20 haftaya kadar saklıyabilio demekki erkek göstrmş zaten

İlk alışverişimizi bile yaptık :) [.........................internetten alışveriş yapanlara öneririm. piyasa fiyatının altında ürünler var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Kızlar,

Nasılsınız?

Ben bugun kontrole gittim 38 i bitirdik inşallah oglusum 3250gr , 49cm olmus:)) Pozisyonu uygun dedi doktor, ben de toplamda 8 kg almısım. Oglumu izledim ultrasonda bir tatlı, bir tatlı:))
Artık her an dogumu bekleyebılırız dedı bir garip hissettim kendimi:D Bu arada nst de hıc sancım yok tabı.

Bol bol yuru dedı gunde 2-3 saat, bakalım uymaya calısacagım ınsallah, hayırlısıyla kavussaydık bebıslerımıze:)

merhaba anneler .nerdeyse hemen hemen tüm yorumlari okurum burda ve sonuç .... çoğu sezeryen dogum yapacagni yada yapdığını söylüyor neden sezeryen tercih ediyorsunuz tamam allah korusun bi tehlike varsa ok ama tehlike yokkende cogu sezeryeni tercih ediyor ne gerek var ki .lütfen sezeryen tercih sebeblerinizi paylaşırmısınız:26: .teşekkürler:40:

ben normal doğum istiyorum cuma günü günüm doluyor ama bebeğim hala yukarda duruyor ve başı aşağıda olmasına rağmen ters tutuyor bu da normal doğuma engel teşkil ediyor canım çok sıkkın bu konuda ama bebeğim sağlıklı dünyaya gelsinde gerisi mühim diil. cuma günü kontrolüm var eğer hala aynı durumdaysa pztesi hastaneye yatacam suni sancıyla normal doğum denenecek olmadı sezeryana alınacam ama suni sancı zormuş o yüzden direkt sezeryanmı istesem diyorum o kadar sancı çekip sezeryana girmekte var. bakalım cuma günü ne olacak. artık stres oldum ne zaman olacak diye düşünmekten. eşimin izni de kızına kavuşamadan tikenip gitmekte :(
belfüm senin ne zamn bitiyordu günün. aynı durumdayız sanırım siz nasıl bir yol izliyorsunuz dr.unla.
bu arada gittiğim bir dr. normal doğum için epidurali önermedi. doğumu güçleştiriyormmuş. ıkınma hareketinde azalma oluyormuş bu durumda da vakum kullanmak zorunda kalınabiliyormuş. bi de migreni olanlarda epidural pek uygun diilmiş sanırım. a:44:
ben sezeryan olursam epidural istiyordum ama migrenden ötürü vazgeçtim. şimdi beni komple mi uyutacaklar :( başka bir yöntem varmı acaba pek bilgim yok o konuda

ben normal doğum istiyorum cuma günü günüm doluyor ama bebeğim hala yukarda duruyor ve başı aşağıda olmasına rağmen ters tutuyor bu da normal doğuma engel teşkil ediyor canım çok sıkkın bu konuda ama bebeğim sağlıklı dünyaya gelsinde gerisi mühim diil. cuma günü kontrolüm var eğer hala aynı durumdaysa pztesi hastaneye yatacam suni sancıyla normal doğum denenecek olmadı sezeryana alınacam ama suni sancı zormuş o yüzden direkt sezeryanmı istesem diyorum o kadar sancı çekip sezeryana girmekte var. bakalım cuma günü ne olacak. artık stres oldum ne zaman olacak diye düşünmekten. eşimin izni de kızına kavuşamadan tikenip gitmekte :(
belfüm senin ne zamn bitiyordu günün. aynı durumdayız sanırım siz nasıl bir yol izliyorsunuz dr.unla.
bu arada gittiğim bir dr. normal doğum için epidurali önermedi. doğumu güçleştiriyormmuş. ıkınma hareketinde azalma oluyormuş bu durumda da vakum kullanmak zorunda kalınabiliyormuş. bi de migreni olanlarda epidural pek uygun diilmiş sanırım. a:44:
ben sezeryan olursam epidural istiyordum ama migrenden ötürü vazgeçtim. şimdi beni komple mi uyutacaklar :( başka bir yöntem varmı acaba pek bilgim yok o konuda

Kuzum evet aynı durumdayız biz bugün doldurduk günümüzü
1 hafta daha bekleyeceğiz canım.bizim kızda mesanenin tam üstünde ama 10 gündür zerre ilerlememiş. Ve yüzü henüz doguma uygun değilmiş 45 derece daha dönmesi gerek. Bu hafta da gelmezse 13nde alt muayene yapılacak ve sanci icin bı krem uygulanacak duruma gore suni sancıya devam ya da sezeryana dönüş yapılacak .
Bende de Migren var ve doktorum uygun değil yapılamaz sana dedi 3 hafta kafanı kaldıramazsın dedi.
Epidural doğru zaman da uygulanırsa sıkıntı olmaz demişti doktorum.
Sezeryan olması durumun da spinal uygulanabilir mı bı sormak gerek canım olmadı genel olmak gerekir
Hakkımızda hayırlısı olsun durumdan haberdar et

1 hafta daha bekleyeceğiz canım.bizim kızda mesanenin tam üstünde ama 10 gündür zerre ilerlememiş. Ve yüzü henüz doguma uygun değilmiş 45 derece daha dönmesi gerek. Bu hafta da gelmezse 13nde alt muayene yapılacak ve sanci icin bı krem uygulanacak duruma gore suni sancıya devam ya da sezeryana dönüş yapılacak .
Bende de Migren var ve doktorum uygun değil yapılamaz sana dedi 3 hafta kafanı kaldıramazsın dedi.
Sezeryan olması durumun da spinal uygulanabilir mı bı sormak gerek canım olmadı genel olmak gerekir

Kızlar epidural spinalden daha az baş ağrısı yapıyor. Ona rağmen migren hastalarına önerilmiyor. Bu durumda spinali varın siz tahmin edin. Spinalden hemen sonra 3-4 tane türk kahvesi için diyorlar ve hep kafeinli ağrı kesici veriyorlar. Diyeceğim o ki, epidural olamıyorsak spinali tamamen unutun :) genel anestezi bizim gibiler için tek seçenek gibi görünüyor sezaryen için.

Belfüm sıkma canını vakti dolunca kuzucuğu kîmse tutamıycak sıpanın rahatı yerinde tabii çıkası yok :) benim oğlumunda son 1 haftası. Nasipse perşembeye kavuşucaz. Yarın muaynemiz var bebiş kıpır kıpır bakalım doktorumuz ne dicek. Bu sabah yine eşimle onun hayalini kurduk. Aramızda yattığını falan ... Yaa hayali bile içimî kıpır kıpır yapıyor. Allahım sağlıkla kucağımza almayı nasip etsin hepimize. Doğum yapanlarda sağlıkla büyütsünler kuzularını:nazar:

Son düzenleme:
telaşımın nedeni kayınvalidemler beşiği felan mavi aldılar herkes alışverişe başladı o yüzden kesinleşsin istiyorum daha doğrusu bi yanlışlık olmasın istiyorum çünkü ben almayın daha erken desemde dinlemiyorlar

ya öyle oluyo ki bazen doğuma kadar göremiyolar ya da yanlış söylüyolarç. bizim komşumuzun gelinine dokuz ay boyunca kız dediler doğumda erkek çıktı. ama bu çok nadir olabilir heralde. bi de alsınlar tamam eşyaları ama diyebilirsin ortak renkler alın diye çok içine sinmiyorsa. ya da değiştirme şartıyla alsınlar. bi de daha çok erken ben hep 6. aydan sonra öğrendim cinsiyetlerini.

Kızlar epidural spinalden daha az baş ağrısı yapıyor. Ona rağmen migren hastalarına önerilmiyor. Bu durumda spinali varın siz tahmin edin. Spinalden hemen sonra 3-4 tane türk kahvesi için diyorlar ve hep kafeinli ağrı kesici veriyorlar. Diyeceğim o ki, epidural olamıyorsak spinali tamamen unutun :) genel anestezi bizim gibiler için tek seçenek gibi görünüyor sezaryen için.

bu sefer bende epidural sezaryan olucam ama inan genel aneztezi olsam bu kadar heyecanlanmazdım heralde bildiğim için. en azından baş bel ağrısı olmıyacağını biliyorum. o yüzden içiniz rahat olsun bence genel anezteziden korkmayın.

bakalım yarın bana ne diyecek dr.um sabırsızlıkla bekliyorum yarını. ben suni sancı istemiyorum zor oluyormuş bide sancı çekip doğuramamak var. bazen drek sezeryana mı girsem diyorum çok stresli belirsizlik içinde beklemek. tamam cnm haberdar ederim sendende güzel gelişmeler gelir inş hakkımızda hayırlısı

benimde yarın günüm doluyor doktorum en son 11 şubata kadar beklerim dedi eğer doğum olmassa p.tesi gidicem ve hiç halim yok midem bulanıyor :(

kimisi çok sabırsız ay gün dinlemeden fırlıyor kimisi hiç ellemesen sanki hep orda kalcaklar :) benim daha 20 gün fln var yarın kontrolüm var bakalım bu çatı kontrölü fln ne zaman oluyor ya bana yapmadı kimse bişi?:44:

Haklisin kuzum , sormamıştım ama mantıktan de doğru dediğin

Belfüm sıkma canını vakti dolunca kuzucuğu kîmse tutamıycak sıpanın rahatı yerinde tabii çıkası yok :) benim oğlumunda son 1 haftası. Nasipse perşembeye kavuşucaz. Yarın muaynemiz var bebiş kıpır kıpır bakalım doktorumuz ne dicek. Bu sabah yine eşimle onun hayalini kurduk. Aramızda yattığını falan ... Yaa hayali bile içimî kıpır kıpır yapıyor. Allahım sağlıkla kucağımza almayı nasip etsin hepimize. Doğum yapanlarda sağlıkla büyütsünler kuzularını:nazar:

Ohh saglikla kavuşun kuzum :) hayaller ah o hayaller :) mis kokularını duyalım hayirlisiyla

bakalım yarın bana ne diyecek dr.um sabırsızlıkla bekliyorum yarını. ben suni sancı istemiyorum zor oluyormuş bide sancı çekip doğuramamak var. bazen drek sezeryana mı girsem diyorum çok stresli belirsizlik içinde beklemek. tamam cnm haberdar ederim sendende güzel gelişmeler gelir inş hakkımızda hayırlısı

Evet o da var canım ben gene de deneyeceğim. Bugün de bı degisiklik yok hatun aynı konum da :))
Beklemek sınır bozucu gercekten
İnşallah bunlara gerek kalmadan kendiliğinden gelirler Nazlı kuzular :)
Haberlerini bekliyorum

benimde yarın günüm doluyor doktorum en son 11 şubata kadar beklerim dedi eğer doğum olmassa p.tesi gidicem ve hiç halim yok midem bulanıyor :(

Hakkınızda hayırlısı canım

kimisi çok sabırsız ay gün dinlemeden fırlıyor kimisi hiç ellemesen sanki hep orda kalcaklar :) benim daha 20 gün fln var yarın kontrolüm var bakalım bu çatı kontrölü fln ne zaman oluyor ya bana yapmadı kimse bişi?:44:

37. Hafta dolduğunda yapan da var dogum anında yapan da canım

Back
X