benim yaşım 39 o yüzden ne gerekiyorsa tüm testleri yaptıracağım![]()
benimde 36 bende doktorum ne derse yapıorum

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
benim yaşım 39 o yüzden ne gerekiyorsa tüm testleri yaptıracağım![]()
merhaba kızlar dr gittim kesemizi gördük ve doktor düşük tehlikesi var gibi dedi.ılaç verdi progestan gece yatarken 2 tane içeçegim.ve 4hafta 2 günlük çıktı.
benım internette son adet tarihinden hesaplattığım bı yer var orda 6hafta 5 günlük felan cıkıyordu.kafam karıştı.pazartesi gene gel dedi.
kasıklarımda agrım var biraz.ve idrarım bayagı bildiğin sarı.akıntım var fekat öle kahverengi felan değil sarımtrak birenk.anlamadım gitti.baş dönmem oluyor ara ara mide bulantım yok çok sıcaga maruz kalınca oluyor.bilemedim başka doktorada gitsemmi acaba.bide herkez geç döllenme olabılır dıyor.
merhaba kızlar dr gittim kesemizi gördük ve doktor düşük tehlikesi var gibi dedi.ılaç verdi progestan gece yatarken 2 tane içeçegim.ve 4hafta 2 günlük çıktı.
benım internette son adet tarihinden hesaplattığım bı yer var orda 6hafta 5 günlük felan cıkıyordu.kafam karıştı.pazartesi gene gel dedi.
kasıklarımda agrım var biraz.ve idrarım bayagı bildiğin sarı.akıntım var fekat öle kahverengi felan değil sarımtrak birenk.anlamadım gitti.baş dönmem oluyor ara ara mide bulantım yok çok sıcaga maruz kalınca oluyor.bilemedim başka doktorada gitsemmi acaba.bide herkez geç döllenme olabılır dıyor.
İyi fikir canım ya ben de cumaları balık yemeye çalışıyorum ama bugün hiç canım istemiyor, semt balıkçısının üzeri de balık lokantası acaba ben de oraya mı sipariş versem. Yiyene kadar güzel de sonrası bulaşığı eve sinen kokusu çok kötü. Hava da zaten sıcak. En iyisi kocacıma söyleyeyim :)
Bu arada yeni gelen tüm arkadaşlara merhaba, güzel hamilelikler dilerim :)
annişler herkese merhaba. ya benim 11. hafta kontrolüm taa temmuz sonunda. ben o zamana kadar bebeğimi görmeden nasıl durcam şu an bebiklerimizi hissedemiyoruz da, kalbi atıyo mu iyi mi kötü mü bilemiyorumacaba doktora bi bahaneyle gitsem ben dayanamadım geldim desem doktorum beni kovalar mı :)))))) siz de böyle evham yapıyor musunuz yoksa ben mi çok pimpirikli oldum yaa
![]()
Kızlaar yardım edin çok kötüyümKabızlıkla başım fena dertte. Basura çevirecek, her seferde en az 15 dk. tuvaletten çıkamıyorum, ıkınmaktan çok korkuyorum zaten her seferinde kanıyor
Dün doktorun verdiği magnesie calcinee diye bir ilaç kullandım müshil etkisi için ama bana mısın demedi. Hep sıvı almaya çalışıyorum, içtiğim suyun haddi hesabı yok ama olmuyor olmuyor, ıkınmaktan bebeğime bir şey olacak diye korkuyorum, lütfen yardım
( Bu dertten nasıl kurtulacağım?
mrb şubat anneleri.. ben antalyadayım ve sıkıntılı bir gebelik yaşıyorum.. karnımda su toplanması şikayetiyle hastaneye kaldırıldım tam taburcu olmak üzereyken hamile olduğum ortaya çıktı :) güzel bir sürpriz diye düşünürken kontrole gittim ve ultrasonda iiki tane bebiş gözüktü :) tabi bir tanesinin şokunu atlatamadan ikiz olduğunu öğrenince halimi tahmin edebiliyorsunuz sanırımfakat burası aşırı sıcak yemek yiyemiorum hatta su bile midemi bulandırıyor haliyle folikasit, demir, elevit ilaçlarımı da düzenli kullanamıyorum
bebeklerim beslenemiyor diye çk üzülüyorm ve onlara birşey olmasn dan çk ama çok korkuyormm önerisi olan var mı acaba ??
kızlar özel hastaneye mi gidiyorsunuz yoksa devlet hastanesine mi...devlet hastanesine gidip memnun olanlar var mı ya kafam çok karışık bu konuda...ilgileniyolar mı..doktora bağlı tabi de tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz:18:
Hayırlısıyla kucağımıza alırız inş. bebişleri. hep dinlen çok dikkat et canım. normalde son adete göre bakınca 2 hafta fark oluyor. benim de öle olmuştu.ben doktorun verdiğine göre hesaplıyorum hep. Kafanı karıştırdıysa başka doktora da gidebilirsin ben 3 tane değiştirdim,sonuncudan memnunum:)
hayırlı olsun canım...
bende düşük tehlikesi için progestan içiyorum hala da devam 3 ay dolunca keseceklermiş...geç döllenme bende de oldu 3 gun hastanede yatırdılar beni çünki yumurtalıkta bişey gördülerrahimde olmayınca gözetime aldılardı beni ama Allaha şükür 3.cü gunde kese görülmüştü
seninde öledir kesin daha çok erkendir..rahat ol...
selam kızlar bende şubat annesi olcam allah kısmet ederse :) başka topikten transferim size:)
benim hiç mide bulantım yok ya acaba bu normal mi burda herkes midem bulanıyor yazmış:26: sadece halsizlik hissediyorum o kadar bi de kahverengi akıntım var ara ara.. sadece şikayetlerim bunlar
Aminn canım hepimizin inşallah.kesemiz 7.5 cm olmuş demek ki,kuzum da 7.7 ve 8 mm den biri=)
Aynen ben de açlıktan midem bulanırken canım hiçbir şey istemiyor,üstüne bir de eş baskısı,şunu da yemelisin bunu da yemelisin...neyse ki dün doktor az az sık sık yemeye çalış,yiyebildiğin kadar ye dedi.eşim çocuk gelişememiş diye bir tepki bekliyordu şoke oldu=)
Sat 17 mayıs mı canım senin de?benim hesabıma göre perşembe 7.haftamız bitecek sanki...
maşalah canım,umarım bulanmaz hiç miden,çok kötü bir duygu zorla yemek yemek,yemek vakti geldikçe stres oluyorum.:18:
yaa kızlar bieşy soracağım ikili testte cinsiyet belli oluyor mu? birisi öyle yazmış da merak ettim
ultrasonda görülürse mi yoksa özel bir yönetem mi var acaba diye
kızımda ikli test yaptırmamıştık biz epey geç öğrendiğimiz için
Internetten bakmistim bende bu test nedir ne degildir diye orda cinsiyeti ile ilgili bisey yazmiodu. Ense kalinligi ile kan tahlilindeki hormon degerlerini kiyaslayip (Allahim korusun) zeka geriligi vb.var mi diye bi sonuca variliyomus canim.. Ama tabi minim kelebeklerimiz bi supriz yapipta kendilerini belli de edebilirler belki sonucta girilen ultrason normal ultrasonlardan farkliymis. Allah, bebeklerimizi saglikli sihhatli kucagimizda gormemizi nasib etsin insallah aminnnn![]()
![]()
benim tsh ım yuksekti hamile kalmadan önce düşünce saten hamile kaldım şimdide kontroldeyim ilaç kullanıyorum..bugun yine kontrolum vardı değere baktılar ilaca devam dedi doktor bende bebeği sordum oda bu ilaçtan kullanıyor dedi moralim bozuldu aslındainş. etkilenmez benden dolayı:2::2::2:
mrb cnm öncelikle geçmiş olsun..benimde tsh ım sorunluydu hamilelik öncesi tsh düşüktü nodüllerim falanda var.ama hamile kalınca dr.a söyledim tekrar bakıldı normal çok şükür...dr. ne diyosa onu yap tsh ın düşük olması düşüklere,yüksek olması çocuklarda zeka geriliğine sebep olabiliyor bu yüzden dikkat et .
kızlar ben ne 2li ne 3lü test yaptıracam...çünkü Allah korusun sağlıklı değilse bile bi tedavi yok...bu da anne için büyük üzüntü...aldırmayı da düşünmediğim için baktırmıcam...bence aldırmayı düşünmüyosanız da baktırmayın. hamilelik sürecinizi rahatca yaşayın. bu benim şahsi fikrim..dua edin bol bol Allah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin..
Canim testlerle ilgili nacizane bir yorumum olacak. Ben de tecrubeli biri degilim ama cevremden duyduklarim burda okuduklarima gore bu testlerle ilgili soyle bir durum da var; test yalnizca down sendromunu degil vucuttaki diger anomalilere de bakiyor aslinda. Sonucta detayli bir ultrason yapiliyor. Bu noktada ornegin karacigerde tespit edilebilecek bir sorun dogumdan sonra ameliyatla duzeltilebiliyor, yani sen erken teshis ettirmis oluyorsun bebisinin bu durumunu. Ama dogumdan sonra bazi seyleri anlamak mumkun olmuyor.
Sana su noktada katiliyorum, benim hayatimda birsey degismeyecek sonuc ne olursa olsun ama eger tedavi edilebilecek birseyse ve onceden tespit edilme sansi varsa bebisin hayatini kurtarabilir.
Beni yanlis anlama lutfen, nacizane fikrim sadece dedigim gibi.