Şu kıza da bi el atın ablalarım .

Peki abla benim boyle anneye ve babaya yaklaşımım nasıl olmalı?
Herhalde evlisin.
Evet evliyim.
Malesef seviyoruz felan deyip ailelerimizi dinlemiyoruz sonrasin da sorun yasiyoruz .
İste ozmn anamizin babamizin dedikleri aklimiza geliyor ama son pismanlik fayda etmiyor.
Bu kadar karsi cikiyolarsa vardir bir hikmeti aileni dinle.
Gelen kisilerlede hemen evlenme tabikide ama .

Peki sevgilin ne düşünüyor bu konu hakkında
Ara ara sabrı tükensede sağolsun sabırlı olup benide idare etmeye çalışıyor. Ama onun içinde kolay değil tabi.
Yani anlıcağın iş sizde bitiyor canım. Siz sabrediceksiniz, sevginizin büyüklüğünü göstericeksiniz.
İllaki pes eden bi taraf olucak bırak bu annenle, baban olsun.

çocuk babanın karşısına çıksın anlatsın herşeyi işim var birikimim var kızınızı seviyorum evlenmek için izin verin desin annen banada pek duygusuz geldi çocuk baskı kurarsa olabilir

İnşallah herşey gönlümüz ce olur abla .
Kardeşim erkek ama bana davrandıkları kadar olmaz bence.
Valla ben de çok merakla bekliyorum ama sevgilim de sabır sıfır su anda . Ne olacaksa olsun diyor.
canım benim . ben de zorluklarla sevdiğim insanla evlendim.
benim annem babamdan ziyade. akrabalarım engel oldu
onların yanında çalışıordum çünkü. ve annemden babamdan uzaktaydım.
dayımlarlaydım.
onlar da kendi kızları gibi gördükleri için engel oldular.
senin yaşadıklarını yaşadım.
dayım 3 ay yüzüme bakmadı . benimle konuşmadı.
odaya girdim o çıktı . benim olduğum yere girmedi. konuştum duymazdan geldi başını çevirdi vs vs vs
ama senin anne olayın var. bende yengeler dayımdan korktuğu için bana tavır aldı ama öyle kötü söz söyleyen olmadı.
ayrılmama neden oldular.
görüştürmediler.
askerdi sevgilim o zaman.
neyse yine de bana ulaştı . konuştu .ben de olmayacağını söyledim vs .
yine de vazgeçmedi. ben de seviyordum. 15 gün kadar hiç görüşmedik ve yine konuşmaya başladık. askerlik bitti. işe girdi ve beni istemeye geldi. dayım hemen gitti memleketine ki uzak bi yer. araştırdı. baktı ki düzgün iyi sayılır insanlar. ses etmedi.
şimdi eşimi en çok o dayım seviyor. yere göğe sığdıramıyor eşimi.
3 çocuğumuz var. 13 yıl bitti evlilikte.
darısı başına inşallah canımcım.

canım benim . ben de zorluklarla sevdiğim insanla evlendim.
benim annem babamdan ziyade. akrabalarım engel oldu
onların yanında çalışıordum çünkü. ve annemden babamdan uzaktaydım.
dayımlarlaydım.
onlar da kendi kızları gibi gördükleri için engel oldular.
senin yaşadıklarını yaşadım.
dayım 3 ay yüzüme bakmadı . benimle konuşmadı.
odaya girdim o çıktı . benim olduğum yere girmedi. konuştum duymazdan geldi başını çevirdi vs vs vs
ama senin anne olayın var. bende yengeler dayımdan korktuğu için bana tavır aldı ama öyle kötü söz söyleyen olmadı.
ayrılmama neden oldular.
görüştürmediler.
askerdi sevgilim o zaman.
neyse yine de bana ulaştı . konuştu .ben de olmayacağını söyledim vs .
yine de vazgeçmedi. ben de seviyordum. 15 gün kadar hiç görüşmedik ve yine konuşmaya başladık. askerlik bitti. işe girdi ve beni istemeye geldi. dayım hemen gitti memleketine ki uzak bi yer. araştırdı. baktı ki düzgün iyi sayılır insanlar. ses etmedi.
şimdi eşimi en çok o dayım seviyor. yere göğe sığdıramıyor eşimi.
3 çocuğumuz var. 13 yıl bitti evlilikte.
darısı başına inşallah canımcım.
Ay ne güzel hikaye. Maşallah maşallah. Ama tek fark sevgilimin sinirlenmesi .
Önceden de böyleydi. Aylarca görüşmeyince herşeye sinirlenir gibi olurdu. Sonra görüşünce pamuk olurdu .
Simdi de öyle. 5 saatlik yol uzaklıkta. Askerden geldi hala görüşemedik doğru düzgün. Artık hic tahammülü kalmış değil.
Bana da tahammülü kalmadı. Niye yanımda yoksun deyip duruyor. Bir kere isterim vermezlerse kaçırırım dayanamıyorum artık falan. Bende şaşırdım. Su an gel iste desem isteyecek de. tava delik iş yağda.

Evet evliyim.
Malesef seviyoruz felan deyip ailelerimizi dinlemiyoruz sonrasin da sorun yasiyoruz .
İste ozmn anamizin babamizin dedikleri aklimiza geliyor ama son pismanlik fayda etmiyor.
Bu kadar karsi cikiyolarsa vardir bir hikmeti aileni dinle.
Gelen kisilerlede hemen evlenme tabikide ama .
Peki sen severek mi evlendin abla ?

Ara ara sabrı tükensede sağolsun sabırlı olup benide idare etmeye çalışıyor. Ama onun içinde kolay değil tabi.
Yani anlıcağın iş sizde bitiyor canım. Siz sabrediceksiniz, sevginizin büyüklüğünü göstericeksiniz.
İllaki pes eden bi taraf olucak bırak bu annenle, baban olsun.
Benim o sabrım az çok var da. Sevgilimde hiç kalmadı. Ha sabrım da derken ..
Görücüler le kafayı bozarken ( abartmıyorum geceleri korkarak uyanıyor uyanınca biseyler görüyordum o derece. ) bi yandan da sevgilimin askerliğini bekledim . Onu orda idare ettim herseyini .
Ama ben sabirsizliktan çok yorgunum .
Benlik bisey yok ki ya. Biraz düşünse aslında yapacak çok şeyi var onun.

Benim o sabrım az çok var da. Sevgilimde hiç kalmadı. Ha sabrım da derken ..
Görücüler le kafayı bozarken ( abartmıyorum geceleri korkarak uyanıyor uyanınca biseyler görüyordum o derece. ) bi yandan da sevgilimin askerliğini bekledim . Onu orda idare ettim herseyini .
Ama ben sabirsizliktan çok yorgunum .
Benlik bisey yok ki ya. Biraz düşünse aslında yapacak çok şeyi var onun.
Canım benim ya. Anlayabiliyorum seni.
Burda büyük görev erkek arkadaşına düşüyor aslında. Sende onunla güzelce konuş.
Ben bu zamana kadar çok çabaladım, herşeyi idare ettim tek başıma ama yoruldum artık de.
Tabi bunları yaptıklarını gözüne sokar gibi söyleme. Sonra yapmış olmak için yaptın olur.
Birazda o çabalasın öyle sabretmeden, çaba göstermeden pat diye olamıyor maalesef istediğimiz bazı şeyler. Sabreden derviş, muradına ermiş :) Rabbim en kısa zamanda güzel haberlerini almayı nasip etsin, sabrının mükafatını almayı nasip etsin sana.

Ay ne güzel hikaye. Maşallah maşallah. Ama tek fark sevgilimin sinirlenmesi .
Önceden de böyleydi. Aylarca görüşmeyince herşeye sinirlenir gibi olurdu. Sonra görüşünce pamuk olurdu .
Simdi de öyle. 5 saatlik yol uzaklıkta. Askerden geldi hala görüşemedik doğru düzgün. Artık hic tahammülü kalmış değil.
Bana da tahammülü kalmadı. Niye yanımda yoksun deyip duruyor. Bir kere isterim vermezlerse kaçırırım dayanamıyorum artık falan. Bende şaşırdım. Su an gel iste desem isteyecek de. tava delik iş yağda.
o da haklı olabilir kendine göre.
seni seviyor diye düşünüyorum.
belki de sana ailene söz geçiremediğin için kızgın.
sanıyor ki halledebilirsin bi şekilde.
olayın tamamını biliyor mu

Bende baba bi arasın diyorum .
Ama buda annem arasın diyor.
Babam daha sakin durabilir iste. Onu da sevgilim kabul etmiyor.

Oldu canim o zaman annemle babamin kendi kendini ikna etmesini bekle, deseydin sevgiline.
Oh ne rahat, armut pis agzima dus.
Oyle oturdugu yerden annem arasin'la yok bir kere isterim olmazsa kaciririm'la olmuyor bu isler.
Birak o da savassin o da babasiyla konussun, ikna etsin.
Babam olmaz deyip kenara cekiliyor, vermezlerse kaciririm deyip alttan alttan seni işliyor.
Ne kadar da kolay oyle.
Ben oturayim kiz ayagima gelsin.
Hic hos degil.

Neden her seyi sen ustleniyorsun?
Sen bu kadar kati bu kadar kemiklesmis ailenin karsisina cikabiliyorsun da sevgilin niye babayi aratamiyor?

Birak bi ya, sen de bir uf biktim benden bu kadar de bakalim sevgilin n'apcak hem boylece ona guvenmen gerekli mi degil mi anlarsin.

Niye bunlara talim ediyorsun ki?
Beni isteyen adam daha ben demeden anami babami ayarlamaya calisacak, gonlune girmeye calisacak.
Ben dersem ne anlami var.

Sen daha bu çocuğu tanımıyosun bile. Ne evlenmesi? 4 yılda 20 kere bile görüşmemek nedir? Bakkala bile gidemiyorsun daha! Hangi çağdayız?

Peki sen severek mi evlendin abla ?
Evet hemde cok esim de oyle :KK37:
Ama ilk gunki heycan da sevgide yok:KK66:
Hersey rutine bagladi:KK69:
Simdiki aklin olsa napardin diye sorarsan da:KK52:yine esimi xok severedim hem de cok ama onu seviyorum diye onun icin yaptigim hicbir seyi yapmazdim.:KK30:
Bilmiyorum ama yine evlenirmiydin sorusana inan hayalim de bile cevap veremiyorum var gerisini sen dusun sevgi tek basina olmuyor.en onemlisi saygi .

Ayrica ben de bu evlilik isine bu kadar ugrasacagina okumak icin ugrasmani isterdim.
Hadi bu aileden kurtuldun yarin bir gun esin de baskilarsa seni, tek soz etme hakki bulunmayan kisiler gelip karisirlarsa sana, hayatin hep boyle birilerine bagli, esarette mi gececek?

Yapma.
Olmazdi deme.
Bak istersen disari cikip sevgilinle gorusebiliyormussun.
Aciktan senede 2 defa girecegin sinava da bu gizlilikte gidiverirdin.
Aklini basina al.
Bu gunlerin daha gelmez.
Once ailene sonra esine sonra cocuguna bagimli olacaksin, binbir sozle binbir tavirla verirlerse bi kuru ekmek verilecek.
Kendine bunu reva gorme.

offf yaaa şu ne geliyorsa aileden geliyor ... şimdi bu kız annesinin babasının tavrına rağmen diretse evlense sonra Allah korusun eşiyle anlamaşmazsa aile kabul etmeyecek kendin ettin kendin bul diyecekler sonra olan yine kıza olacak....ailesi destek olsa evlense her daim yanında dursa bir insanın sırtı yere gelmez....

benimde dünyalar güzeli kızım var önce iyi bir eğiitim vermeliyim diye düşünüyorum... ama her zaman arkasındayım yanlışındada iyisinde de her daim arkasındayım hayatta herşey olabilir evlenir anlaşamaz ben ve babası olmazsa yavrum kime sığınır....ayyy içim daraldı bu ailelerin tavırlarına...

Şimdi tek düşüncen aileni ikna edip erkek arkadaşınla evlenmek ancak evlenince ilk günkü duygular olmuyor, hayat ve sorumluluklar arasında sıkışıp kalıyor insan ve her şey alışkanlığa dönüşüyor. Bence okulunu bitirip kendi ayaklarının üzerinde durmalısın. Öyle daha özgür olursun. Sen özgür olmadığın aile ortamından çıkıp özgür olacağını sandığın evliliğe gitmek istiyorsun. Oysa öyle de özgür olmayacaksın. Ancak okulunu bitirip iş güç sahibi olduğunda, kendi ayaklarının üzerinde durduğunda özgür olursun. Çalışmadığın sürece hep birilerine bağımlı olursun.
Evlilik büyük sorumluluk ister ve flörte benzemez. Şuan ailenin istemediği, internetten ya da gizli gizli görüştüğün kişi sana hoş geliyor ancak böyle birbirinizi doğru dürüst tanıyamazsınız. Uzun yıllar flört edenler bile ayrılabiliyor. Sakın aileni karşına alma. Yaşın çok genç. Hangimiz ilk erkek arkadaşımızla evlendik ki? Her sevgilimizde onunla evleneceğiz sandık ama kısmet kiminle ise onunla olur evlilik. Hayırlısı ne ise o olsun.

Canım benim ya. Anlayabiliyorum seni.
Burda büyük görev erkek arkadaşına düşüyor aslında. Sende onunla güzelce konuş.
Ben bu zamana kadar çok çabaladım, herşeyi idare ettim tek başıma ama yoruldum artık de.
Tabi bunları yaptıklarını gözüne sokar gibi söyleme. Sonra yapmış olmak için yaptın olur.
Birazda o çabalasın öyle sabretmeden, çaba göstermeden pat diye olamıyor maalesef istediğimiz bazı şeyler. Sabreden derviş, muradına ermiş :) Rabbim en kısa zamanda güzel haberlerini almayı nasip etsin, sabrının mükafatını almayı nasip etsin sana.
Amin inşallah canım benim ya. Çok içten diyorum.
Bana kalsa benim düşüncem ben zaten çok emek verdim. Ki herşeyi geç isteyen görücülere daha kim olduğunu bile bilmeden yok diyorum hala da öyle . Bunu biliyor SoNucda. Çok çabalaması lazim. Benden çıktı artık.

o da haklı olabilir kendine göre.
seni seviyor diye düşünüyorum.
belki de sana ailene söz geçiremediğin için kızgın.
sanıyor ki halledebilirsin bi şekilde.
olayın tamamını biliyor mu
Evet biliyor .
Bana da diyor zaten niye bu kadar korkuyorsun öldürecekler mi bilmem ne diye. Ama işte benim ailem gibi de hic görmedim ki ben napiyim . Ben de istiyorum ki bu kız olarak, o çabalasın artik. Desin ki sen artık bunlara kafanı takma ben halledeceğim bi şekilde desin de. Deyim ki ha tamam ya sevdiğim adam böyle dedik ten sonra olur inşallah deyim. Ama hala annenle konuş falan diyor. Kız evi naz evi. O da çabalasın istiyorum.

Oldu canim o zaman annemle babamin kendi kendini ikna etmesini bekle, deseydin sevgiline.
Oh ne rahat, armut pis agzima dus.
Oyle oturdugu yerden annem arasin'la yok bir kere isterim olmazsa kaciririm'la olmuyor bu isler.
Birak o da savassin o da babasiyla konussun, ikna etsin.
Babam olmaz deyip kenara cekiliyor, vermezlerse kaciririm deyip alttan alttan seni işliyor.
Ne kadar da kolay oyle.
Ben oturayim kiz ayagima gelsin.
Hic hos degil.

Neden her seyi sen ustleniyorsun?
Sen bu kadar kati bu kadar kemiklesmis ailenin karsisina cikabiliyorsun da sevgilin niye babayi aratamiyor?

Birak bi ya, sen de bir uf biktim benden bu kadar de bakalim sevgilin n'apcak hem boylece ona guvenmen gerekli mi degil mi anlarsin.

Niye bunlara talim ediyorsun ki?
Beni isteyen adam daha ben demeden anami babami ayarlamaya calisacak, gonlune girmeye calisacak.
Ben dersem ne anlami var.
Bende çabalasın istiyorum. Ama simdi uzaktayız ya ondan belkide. Görüşemiyoruz. Yüz yüze görüşemiyoruz . .nerde buluşabiliriz bilmiyorum biri görür diye korkuyorum ya. İnan daha sarilamadik askerden geldi geleli . Aylardır ayrıyız. Birazda ondan böyle . Sahi ben dışarda nerde buluşabilirim sence . Annem hemen 1 saat olunca arıyor hadi gelin nerdesiniz falan diye.

Sen daha bu çocuğu tanımıyosun bile. Ne evlenmesi? 4 yılda 20 kere bile görüşmemek nedir? Bakkala bile gidemiyorsun daha! Hangi çağdayız?
Bende böyle olsun istemezdim.
Ama hangi cağda olursak olalım sevme işi olmasaydı 20 yaşında evli ve belkide hamileydim. Bu çağa uygun mu sence?

X