Şu kıza da bi el atın ablalarım .

Ailenin yaptıkları çok yanlış yani zorla evlendirme, okutmama vs. Ama internetten belki de hic yuz yuze bile gelmedigin ( ki eminim hic gorusmemissinizdir boyle bir ailen varken ) biriyle evlenmen hiç normal değil. Ben de izin vermezdim.
Ama kizimi da kafese koymazdim, okutur elimden geleni yapardim.
Senin yerinde olsam aileme " eger beni okutursaniz bu iliskiyi bitiririm" derdim. Ki bitiririm de. Belki ailen kabul eder. Eş her zaman bulunur ama her zaman okuyamazsin.
Evlenince birden masal kahramani olmuyorsun, hayatın zorluklariyla karsilasiyor belki de hemen hamile kaliyor ve bütün hayatını ailene rest cektigin biri için karartiyorsun. Tabi bunun tersi olmasi da mümkün %50.
Oysa okusan, bir meslegin olsa, calissan şu 21.yyda güçlü kadinlardan biri de sen olursun.
Doğru ama çalışmam okumam gerçekten imkansız . Aile yapım bu konuda çok katı. Bide su var. Akrabalarımdan çok burda tanıdık çevremiz de katı çıkar. Babamın da saygı duyduğu tanıdıklar var çünkü . Ve onların kulağına gitmesini bile istemez. Bu evlilik konusu içinde öyle . Simdi akrabalara olsa bile görücü usulü deriz ama tanıdıklar mutlaka bilir . Bende yüzlerine nasıl bakacağım bilmiyorum

Madem ailen dindar saygı duydukları birini sokun araya yada bir hoca ile istişare etsinler sevenlerinayirmak doğru degil

Bu nasıl bir öneri böyle. Allahım yarabbim. Sakın kaçma canım ne olursa olsun kaçma. O evden telli duvaklı helallik alarak çıkmak varken boynu bükük küs bir aile bırakarak üzgün bir gelin olma.
Bence artık konuşup anlatma onlara, konuşmama yöntemini dene önemli bir şey olmadıkça evde konuşma sessizlik boykotu yap.
Sakın sevdiğin adam orda dururken aile baskısondan şundan bundan sıkıldım diyipte herhangi birine de evet deme.
Inşallah sevdiğin kişiyle evlenir mutlu bir yuva kurarsın.
Bence o işini tam manasıyla oturtmaya baksın boş durmasın para biriktirsin.
Demişsinki annesi annemi arasa böyle şeylere girmeyin annen ters bir şey söyle kv de söyler bu iş çıkmaza girer iyice.
Hakkında hayırlısı olsun.
Abla inan bende annemin babamın duasını almak istiyorum. İnan evlenen kuzenlerim arkadaşlarım var ve onlar nisanliyken ben o kadar imrendim ki onlara anlatamam . Kuzenimin düğüne gittiğimiz de bir hafta gizli gizli tuvaletlerde ağladım . O kadar bi şımarık tatlı halleri vardı ki. Ben yanında hep boynu bükük kaldım. Ben de nişanlanmak istiyorum . Sevdiğim de bi nişan olsun istiyor. Oda çok bunaldı . Bıktım hayal kurmaktan diyor . Konuşmak bile istemiyor . İnan arada kalmaktan şaşırdım iyice. Evde sessiz olsam bu sefer yine anlamayacaklar ki. Annem.gelip gidip hakaret edecek.
Sen beni anladın değil mi. Nolur birileri beni anlasin.

Aileniz çok çok yanlış davranıyor. Babanızın davranışını "erkektir, eşinin etkisinde kalması normal" deyip normalleştirmek de yanlış. Herkesin aklı fikri var. Herkes eşinin bu kadar etkisinde kalmıyor.

Normalde ailenizi dinlemek zorunda değilsiniz, reşitsiniz, istediğinizi yaparsınız vs yazardım ama sevgilinizi de çok tanımıyorsunuz. Çokça vakit geçirmişliğiniz, her halini görmüşlüğünüz, arkadaşlarını, ailesini, aile kültürlerini, babasının annesine davranışının nasıl olduğunu vs. incelemişliğiniz yok. Aileniz onaylasa bunların hepsini yapardınız. Ailesini en iyi nişan ve sonrasında tanırdınız. Kafanıza uymazsa, ailenizin de desteğiyle nişan atardınız. Şu an bunların hiçbirini yapamazsınız. Ailenizi karşınıza alıp evlenirseniz tam tanımadan evlenebileceksiniz ki bu çok riskli, yapmamanız lazım.

Benim size tavsiye edebileceğim şeyler size çok uç gelecek ama yine de yazayım. Ben olsam işe girip gerekirse güvenilir ev arkadaşları bulup ayrı eve çıkardım. Hem ikinci öğretimde okuyup hem çalışırdım. Ailemle kendi istediğim koşullarda istediğim zaman görüşürdüm, yapacakları psikolojik baskıları dikkate almaz, kafama takmazdım. Ben yetişkin bir insanım, fikirleriniz için teşekkür ederim, ben böyle yapacağım derdim, daha da açıklama yapmazdım.

O sevgiliyle de öyle hemen evlenmezdim. Ailesinde kadına ne kadar değer veriliyor, eşitlik var mı, demokratik bir aile mi, kabile halinde mi dolaşıyorlar, çekirdek aileye saygı duyuyorlar mı incelerdim. Yanlışlarını görürsem ayrılırdım. Hem seveceğim hem de bana uygun bir kültürden gelen biriyle evlenirdim.
Abla inan her kelimen iyi hoş da. İnan hic birini yapamam . Ben binanın altına bile tek inemiyorum kaldı ki başka ev, çalışmak imkansız. Evet ailem böyle bi imkan sunsaydı bende yapardım ama imkansız . Peki ben nasıl davraniyim aileme. Ne yapalım

Kac diyecem ama ya kacip mutlu olamazsan o adamin seni mutlu edeceginden ne kadar eminolabilirsinki ondan sonra ailen arkanda olmayacak kendi etti kendi buldu diyecekler. Ben eminim ondan diye düşünme sakin cok iyi karar vermen lazim

Allah yardımcın olsun cok anlayışsızlar ve katılar senı kacırtana kadar ugrasacaklar senın uzuldugunu gre gre bır annenın babanın byle davranması cok yaralıyıcı :KK43: evlatlarına zulum etmekten ne zevk alıyorlar ben bı anne degılım ama evladımı oyle acı cekerken grsem benım yuzumden oldugunu bılsem duser bayılırım evladım ıyılesene kadar bır lokma gecmez bgazımdan ne gaddarlarmış
Onlara göre onların hiç suçu yok ki. Ben onu bıraksam ayrılsam onların dediği ile evlensem herşey bal olacak . Geçen annem kalkıp diyor ki bağıra çağıra ; babam istemiyor deyip ayrılacaksın . Ya ben 4 yıldır iyi kötü bi ton şey yaşamışım. Babam istemiyor yolun açık olsun diyemem ki. Yani bu kadar basit olmasına çok üzüldüm.

Okurken gerildim ne kasvetli ne negatif bir anne yahu allah hakkında hayirlisini nasip etsin canim

Resitseniz yildirim nikahi kiyin. Bir sure ailenizin evinde durun ikinizde. Annen en ufak sey derse evlendim anne cok gec dersin.

Sevmedigin bir gorucuyle evlenceksin yoksa bu gidisle.

Ay valla okurken içim şişti.
Yahu kızı sevmiş işte , bi tanı gör ,eğer ozaman sevmezsen istediğin gibi engel koy.ama bu önyargı niye.nyse hayırlısı olsun hakkında.

Sonra bu çocuklar ye evden kaçıyor deniyor!
Aileye bak nasıl dayansın genç biri böyle bir yaşama.

Babası babanı ikna etmeye çalışsın.

Valla rahatça tanıdığın biri olsa git evlen diyeceğim o kadar sinirlendim.

Ama internetten tanımışsın ne kadar yüz yüze geldin nasıl biri hemen güvenmemek gerek.
Bu zamana kadar zaten hep tl de görüştük . 4 yıl. Ailesi beni kızı gibi sever. Akrabaları bile bilir. Konuşturur beni çekinmez o konuda . Bi tek babasından çekinir . Annesi beni sever hissediyorum yani. Bi yanlışınida görmedim diyebilirim. Bu zamana kadar da 20 ye yakın buluştuk. Uzun süreli buluştuğumuz da oldu.
Yani annesi aramasın mı?
Baba bilir mi acaba nasıl konuşacağını . Adam bilmiyor çünkü benim aile yapımı . Mesele su ki ; sevgilim çok üzgün durumda. Saldı kendini baya. Hal böyle olunca bunca şeyin arasında onu da toplamak bana kalıyor . Benim yorgunluğumu anlayan yok. Sevgilimi nasıl toparlayabilirim ki ? Hayattan bıkmış gibi davranıyor. Öte yandan ne yapsak ailem ikna olur. ?

ailesi aileni arasın, gelsin tanışsınlar istesinler, ama sen bu sürece hiç karışma, tamamen aileler halletsin, sen çok yüzgöz olma ailenle, araya büyükler girince yumuşarlar diye düşünüyorum, taş değillerdir herhalde.
Ah gelip tanışacak gibi olsa hic dert eder miyim ? . Sen hic tanımadığın biri ne evime almam. Su kapının eşiğinden adim atamazlar der misin ?

Madem ailen dindar saygı duydukları birini sokun araya yada bir hoca ile istişare etsinler sevenlerinayirmak doğru degil
Valla saygı duydukları bi aile var ama onlar da severek evlenmeye karşılar. Kızları görücü usulü ile evlendi. 2 oğlu severek evlendi. Ama ben onlara nasıl anlatacağım. Ailemden daha çok korkuyorum onlardan .

Kac diyecem ama ya kacip mutlu olamazsan o adamin seni mutlu edeceginden ne kadar eminolabilirsinki ondan sonra ailen arkanda olmayacak kendi etti kendi buldu diyecekler. Ben eminim ondan diye düşünme sakin cok iyi karar vermen lazim
Bende kaçmak istemiyorum ki. Nasıl istemeye gelirler nasıl yumuşar ailem hiç fikrin var mi ? Eminim böyle aile gormemisindir.

Resitseniz yildirim nikahi kiyin. Bir sure ailenizin evinde durun ikinizde. Annen en ufak sey derse evlendim anne cok gec dersin.

Sevmedigin bir gorucuyle evlenceksin yoksa bu gidisle.
Bunu deyince de beni evlatlıktan reddederler ama.
Sevmedigim biri görücü ile evlenmeyi geç sevgilim basar kesin evi falan . Gelir kaçırır yani. Öyle başkasıyla nisanlanmama imkan vermez. Deli o konuda.

Bende kaçmak istemiyorum ki. Nasıl istemeye gelirler nasıl yumuşar ailem hiç fikrin var mi ? Eminim böyle aile gormemisindir.
Benim lisedeyken bi arkadasim vardi annesi tipki senin annen gibiydi kiz napti biliyormusun sevgilisini hic tanimiyormus gibi eve görücü getirtti bi araci buldu bi aile dostunu onlar bulmus gibi oldu ve evlendiler simdi 3 cocuklari var. Bunu yapamazmisin

Ay valla okurken içim şişti.
Yahu kızı sevmiş işte , bi tanı gör ,eğer ozaman sevmezsen istediğin gibi engel koy.ama bu önyargı niye.nyse hayırlısı olsun hakkında.
Bende buna üzülüyorum ya zaten. Sen hic tanımadığın biri için bu kapının eşiğinden giremezler der misin ? Kaçıp gideceksin başka çare yok der misin ?

Benim lisedeyken bi arkadasim vardi annesi tipki senin annen gibiydi kiz napti biliyormusun sevgilisini hic tanimiyormus gibi eve görücü getirtti bi araci buldu bi aile dostunu onlar bulmus gibi oldu ve evlendiler simdi 3 cocuklari var. Bunu yapamazmisin
Ama ben salak gibi anlattım. Çünkü babam anlat dedi kim falan diye . Herşeyi biliyor anlayacağın.

Sen halledemezsin.. içine ata ata hasta olmuşsun biraz sakin ol.. dur bakalım..

Ailenizin yapısı belli evlenmeye çok niyetli iseniz çaba lazım..

Sevgilinin babası ve ağzı laf yapan tatlı dilli iş bitirici tipte bi akrabası tanıdığı babanla konuşacak.. onu ovecek pohpohlayacaklar.. Çocuklar birbirini sevmiş vereceksin ile olmaz bu iş.. annesi annene güzel hediyeler gönderecek kalbini kazanacak.. sevgilin ağzını acmayacak.. gelen gorucuden daha iyi olduklarini görecekler ki tamam diyebilsinler.. sevgilin ne zaman evlenecegiz diyip duracagina biraz durumu nasıl kurtarir onu planlasin..

Her derdin bi çözümü olur sağlığınıza dikkat edin.. Dünyanın sonu değil kalp acısı.. sağlam durun..

X