Aileniz çok çok yanlış davranıyor. Babanızın davranışını "erkektir, eşinin etkisinde kalması normal" deyip normalleştirmek de yanlış. Herkesin aklı fikri var. Herkes eşinin bu kadar etkisinde kalmıyor.
Normalde ailenizi dinlemek zorunda değilsiniz, reşitsiniz, istediğinizi yaparsınız vs yazardım ama sevgilinizi de çok tanımıyorsunuz. Çokça vakit geçirmişliğiniz, her halini görmüşlüğünüz, arkadaşlarını, ailesini, aile kültürlerini, babasının annesine davranışının nasıl olduğunu vs. incelemişliğiniz yok. Aileniz onaylasa bunların hepsini yapardınız. Ailesini en iyi nişan ve sonrasında tanırdınız. Kafanıza uymazsa, ailenizin de desteğiyle nişan atardınız. Şu an bunların hiçbirini yapamazsınız. Ailenizi karşınıza alıp evlenirseniz tam tanımadan evlenebileceksiniz ki bu çok riskli, yapmamanız lazım.
Benim size tavsiye edebileceğim şeyler size çok uç gelecek ama yine de yazayım. Ben olsam işe girip gerekirse güvenilir ev arkadaşları bulup ayrı eve çıkardım. Hem ikinci öğretimde okuyup hem çalışırdım. Ailemle kendi istediğim koşullarda istediğim zaman görüşürdüm, yapacakları psikolojik baskıları dikkate almaz, kafama takmazdım. Ben yetişkin bir insanım, fikirleriniz için teşekkür ederim, ben böyle yapacağım derdim, daha da açıklama yapmazdım.
O sevgiliyle de öyle hemen evlenmezdim. Ailesinde kadına ne kadar değer veriliyor, eşitlik var mı, demokratik bir aile mi, kabile halinde mi dolaşıyorlar, çekirdek aileye saygı duyuyorlar mı incelerdim. Yanlışlarını görürsem ayrılırdım. Hem seveceğim hem de bana uygun bir kültürden gelen biriyle evlenirdim.