Şu itiraflara bir göz atın kızlarrr:)

Benzin Zamları

Benzine yapılan zamma halkın tepkisini ölçmek için soru soran muhabire: "Benim için fark etmiyor, ben her zaman 20 milyonluk alıyorum" diyen yurdum insanını çok seviyorum.

Anneanne

Anneannem hasta olduğu için bazı geceler yanında yatıyorum. Bir gece yarısı beni dürterek uyandırdı. Panik olmuş bir ifadeyle "memelerim gitmiş" dedi. Ben de uyku sersemi nereye gitmiş falan diye saçmalarken fark ettim ki eliyle gögüslerinin 20'li yaşlarda olmaları gereken yerleri yokluyor. Sakince memelerini bulmasına yardım ettim. Sakinleşip "Aman" dedi "deden fark etmedi ki iyi ki!" Kadın, alzheimer olsa da, 95'inde de kadın. Pes yani!

İlaç gibi geldi

Dedem seksen yaşına kadar bir kere bile doktora gitmeyip hastalanmayışının nedenini her gün içtiği aspirine borçlu olduğunu söyleyip dururken annemle yengem doğum kontrol haplarının neden çabuk bittiğini yıllar sonra dedemden öğrendiler.

Yalancı

Yıllarca kumandasız, sıklıkla tüpü arızalanıp tamirciden geri gelmeyen, aynı zamanda da tamircilerin bile artık dilinden anlamadığı kocaman siyah beyaz televizyonuna veda etmek zorunda kalan muhterem dedeme hatıra olsun diye son model 37 ekran bir televizyon aldık. İlk ve tek yorum; "Küçücük bir şey bu. Bunun lafına kanıp da haber maber izlemem ben!"

At sevgisi

Geçen yıl St. Petersburg'da geziniyorum. Genişçe bir meydana geliyorum.Meydanın ortasına kocaman bir at heykeli dikmişler. Bir insan evladı da gelmiş, heykelin dibine girmiş atın malum organına uzun uzun bakıyor. Hemen yanına gidiyorum ve hiç tereddüt etmeden selam veriyorum: "Selam bilader." Şaşırıyor bizimkisi ama o da cevap veriyor: "Aleyküm selam." Milletçe aynı ayrıntılara takılıp kalırız biz. Sanatta da, hayatta da...

Ayrılık sebebi

Arkadaşımla, birlikte çıktığı kızı dersanesinden aldık ve bir şeyler yemek için oturduk. Yemekler bitti ve sohbete başladık, kahkahalar gırla gidiyor. O sırada sessizliğe bürünen ortamı kızın patlayan osuruk sesi bozdu. Herkes şaşkınlıkla birbirine bakarken kız gözleri dolmuş halde kalktı ve gitti. Bir daha kızdan haber alamadık. Osuruktan bir sebepten ayrılmak bu olsa gerek. Ahh arkadaşım ahh! Başına bu da mı gelecekti?

ay ya naren çok güzeldi bunlar ya
çok güldümdelikafaduldendelikafadulden

bunlar gerçekmi acaba,
inanılır gibi değil bazıları ya

Son düzenleme:
Sanal Uyarı!!!

Bir arkadaşımla bir başka kız arkadaşın evine iftar davetine gidilir. Çok oturulmaması gerektiği konusunda yolda anlaşmaya varılır. Erkek olduğum için müsaade isteme görevi de bana verilir. Önce yemekler, sonra da tatlılar yenir. Yolda verilen kararı, ilerleyen vakitlerde unutunca kız arkadaştan bir SMS gelir. Ancak telefonda kayıtlı olmayan diğer hattan yollanan bu SMS'in kimden geldiği düşünülüp odadaki iki kızdan yardım almak maksatlı aynı mesaj onlara da yüksek sesle okunur: "Ya nu numara kimin biliyor musunuz? Baksanıza ne yazmış: Hadi, bıktım bu meymenetsizin suratına bakmaktan, kalkalım!"

Sanki verecek!!!

Yolda hızlı hızlı yürürken bir taraftan da kavga eden gençlerden biri diğerine: "Oğlum işe geç kaldık diyoruz, sen daha karının içine düşecek gibi bakıyosun. Sanki sana yolda verecek, hadi koşsana lan!" diye bağırıyor. Yıllardır yolda kadına kıza sarkan, öküz gibi bakan erkeklere yaptıklarının ne kadar anlamsız olduğunu anlatan en anlamlı, en özlü söz, biraz kaba olmakla beraber bence bu sözdür.

Ah Evlat Ah

Belediye otobüsünde gidiyoruz. Yanımda üniformalı bir polis, karşımda da bir baba ve 8-9 yaşlarında bir erkek çocuk oturuyor. Hemen hemen bütün çocukların yaptığı gibi bu ufaklık da polis amcanın silahına gözünü dikmiş bakıyor. Polis amca da bunu fark etti ve çocuğa: ''Sana vereyim mi bu silahı? Çok beğendin galiba'' dedi. Çocuktan gelen, babasını kıpkırmızı eden cevap inanlımazdı: ''Benim babamınki bundan daha güzel. Ama sizin yüzünüzden babam onu poşete sarıp bahçeye gömdü!' 'Polis amcanın 'yaktım seni' bakışı, babanın yerden ayrılamayan gözleri ve sessizlik, sessizlik, sessizlik...

Kaç!

Öğlen saatleri. Trafikteyim. Kırmızı ışıkta dururken yandaki kalabalığı fark ediyorum. Bir polis otosu ve kalabalığın ortasında bir genç elini kolunu sallayarak konuşuyor. Kulak kesilip durumu kavramaya çalışıyorum. Çocuk yayalara kırmızı yanarken karşıdan karşıya geçmiş, tabii bunu gören polis ceza yazıyor. Çocuk, "Herkes geçiyordu ben de geçtim" gibilerinden kendini savunuyor. Polis umursamaz bir tavırla ekip arabasına giderken yaşlı bir teyze çocuğa bağırıyor "Kaç oğlum kaç! G.tünde plakan mı var?!"

Polis megafonu

Bir teyzemiz yayalara kırmızı yanmasına rağmen karşıdan karşıya geçmeye çalışırken, 10 metre öteden megafon sesi gelir polisten, ''Abla, zaten şişmansın bir de pişman olma!''

O da kedi bu da kedi...

"Türklere kedimi bile vermem." diyen Talabani'ye anneannemin bir çift sözü var: "Vermezsen vermeeee deyy...s! Bizim zaten Van kedimiz var!"

Ne yedin sen?

Babasının göbeğini gösterip ''Bu ne?'' diye sorup anlamlı bir cevap bekleyen çocuğa kaba ruhlu, ayıdan bozma, çocuk psikolojisinden bihaber babası tarafından ''B..k !'' diye cevap verilirse o çocuk da ''Ne kadar çok yemişsin!'' cevabını verir doğal olarak. Aferin çocuğum!

radyoloji

En büyük alkışı (üzülerek) radyocu olma sevdasıyla ÖSS tercihlerinde Radyoloji bölümünü yazıp ve nasıl bir zekaysa kazanan yurdumun cahil kalmış gencine istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…