- 16 Temmuz 2013
- 3.659
- 2.375
- 198
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar bir şey soracağım...
kimileri jinekoloğa adetliyken gidiyor kimileri adetten sonra..
acaba hangi durumda hangi sebeple adet döneminde gidilmesi gerekiyor?
Regl iken doktor neye bakıyor?
bilenler yardımcı olabilir mi:26::26:
ah bu kırmızı kartlar ! tatlım eğer adet döneminde gidersen,hormonlarına bakar ki bence adetin 3. günü doktora gitmek mantıklı.
çünkü sen adetten sonra gitsen,alttan muayene edip yumurtalıklarına,kist olup olmadığına bakıp,bidahaki adetin 3. günü gel
hormonlarına bakalım diyecek.
ah bu kırmızı kartlar ! tatlım eğer adet döneminde gidersen,hormonlarına bakar ki bence adetin 3. günü doktora gitmek mantıklı.
çünkü sen adetten sonra gitsen,alttan muayene edip yumurtalıklarına,kist olup olmadığına bakıp,bidahaki adetin 3. günü gel
hormonlarına bakalım diyecek.
bi de canım ben dün akşam geç vakit adet oldum şimdi yarın mı benim 3. günüm olacak yoksa öbür gün de gitsem olur mu:44:
bu hormonlara ne için bakıyorlar peki canımcım?
kizlar bende negativ cikti maalesef. psikolojik belirtiler insani baya etkiliyor. neredeyse yemin edebilirdim hamileyim diye bütün belirter vardi, bu demek oluyorki beyin baya etkiliyor insani. Ama moralim bozuk diyil Allaha sükürler olsun.
Allahim yeterki dogmus ve dogacak olan bebelere saglik versin.
Kaybederek aci cekmektense, olmadan hasret cekmek daha kolaymis gibi geliyor bana.
Allahim tüm anneleri ve babalari Evladindan ayirmasin Amiin.:79::79:
hormonların düşük yada yüksek olması bebek oluşumuyla ilgili sorunlar yaratabiliyo diye biliyorum tatlım ama emin değilim yanlış bilgi vermek istemem.
kesinlikle adetinin 3. günü gitmelisin. dün regl başlangıcı ise bence yarın gidebilirsin.
3. günde yumurta rezervlerine de bakıyorlar ve iyi olup olmadığı belli oluyor.
ayrıca birkaç tane hormon var ki değerlerinin düşük veya yüksek olması gebeliğe engeldir. işte bu değerlerin en doğru sonucu 2. veya 3. günde belirlenir.
mesela bir arkadaşım adetinin 16. günü hormon testlerini yaptırmış ve arkadaşımda menopoz başlangıcı görülmüş. sonra aynı doktor adetinin 3. günü tekrar istemiş testleri ve değerler çok normal çıkmış :) bazı doktorları anlamıyorum
yani 3. gün çok önemli, adetli iken zor bir muayene (yani çekiniyoruz-utanıyoruz diye) ama en doğru sonuçlara o gün ulaşabilirsin.
hmm..sen baktırmış mıydın canım?
zor muayene derken??
adetli iken de alttan mı muayene ediyorlar yoksa
(( maalesef tatlım alttan bakıyolar
adetliykende mi e yok artıkk
iyi de canım adetli iken hormon bakıyolar dedin hormon kandan bakılmıyor mu? aşağıya ne gerek var
kızlarr benden de bir kırmızı kart
dün gelen adetmiş maalesef
adetim bitsin doğru doktora gideceğim, bebek olmamasından ziyade kasık ve bel ağrılarım nedendi peki, o endişelendiriyor beni
sanırım başka bir problem var:18:
dua edin bana
hayirlisi olsun canim üzülme.keşke birimiz bari olsaydı(.ben gittim bendede ağrı ve lekelenme vardı ya doktor bir şey demedi.herşey normal çatlamaya hazır yumurtaların var dedi hem sağda hem solda.bende onu anlamadım.2 tane mi yumurta oluyor hayret. kanama içinde 2-3 ay takip etmeyi tercih ediyoruz dedi
ben çok yaptırdım.2. veya 3. günü gel diyorlar hormonlara bakıyorlar kanda.en son doktora giderken onu da götürdüm hatta bunlar adetli iken yapıldı değil mi diye sordu. hasta iken kimse alttan bakmaz