canim benim insallah allah gonlune gore verir strasbourg cok cok buyuk bir sehir heryeri ayni sokaklari hep birbirine benziyor ben o yuzden hic sevmiyorum guzelim ben icinde degilim ona bagli koyundeyim selestat benim oturdugum sehir daha kucuk ben buyuk sehirleri sevmiyorum zaten benim esimin is yeri orda hergun gidip geliyo gezilecek guzel yerleri var almanyaya sinirda kopruden gectigin zaman hemen almanyaya giris yapiyorsun arasinda kocaman bir nehir var cok guzel gorukuyo yanliz fransa ozelliklede bizim oturdugumuz bolge cok pahali almanya daha ucuz iste boyle dahada ogrenmek istedigin birsey varsa ozelden msj atabilirsin canim seninle tanismak isterim belki buraya geldigindede gorusuruz neyse guzelim cok konustum beee
bende strasbourg'da yasiyorum.foruma bugun uye oldum.sizinle tanismak isterim.strasbourg'un neresinde kaliyorsunuz?
ben lingolsheim'da oturuyorum.
bende elsauda kaliyorum bende tanismak isterim selamlar
canım yaa çok seviniyorum sizleri görünce ben şimdi konyadayım daha isteğe bi cevap gelmedi beklioruz bende seninle tanışmak isterim.özeldende konuşuruz hatta msndende konuşuruz arkadaşlık listeme ekleyeyim seni eşim merkezde oturuyor.evet çok pahalı diyorlar oraya.valla güzelde olsa olmasada ben çok korkuyorum oraya gelmeye pişman olurmuyum acaba diyorum.hiç hişey bilmiyorsun ne yol ne iz ne dil kör cahil gibi kalacam orada öpüyorum canım seni görüşelim bundam sonra:1hug:
bende strasbourg'da yasiyorum.foruma bugun uye oldum.sizinle tanismak isterim.strasbourg'un neresinde kaliyorsunuz?
ben lingolsheim'da oturuyorum.
canim seni cok iyi anliyorum tabiki bende o yollardan gectim ilk once insan yabancilik cekiyo ama sonra alisiyorsun alisabilirsen tabiki biraz zor orasi
simdi hertaraf turk oldugu icinde cahil kalmassin canim benim simde merkezdee calisiyor unuversitenin yan taraflarinda felan yol isinde disardalar anlayacagin
selestat yarim saat dedigin gibi ama esinin kaldigi yerin ismini duymustumm canim tabiki bend eisterim seninle gorusmekk simdi ne zaman geleceksin buraya beeli oldumu gerci cok zorlastirdilar dil bilmeyi sart kostular ama nasil durumun bilmiyorum
pisman olmaya gelincede insallah pisman olmassin canim allah pisman ettirmesin gurbet zor tabiki ama eminim esinle bu gurbetligide asarsin canim a.s.
Ben 4 buçuk yildir fransadayim.kendi memleketimiz gibi olmasada alistim artik.Pinarcim bende ilk geldigimde çok zorlanmistim hiç biyeri bilmiyodum,nereye nasil gidilir?ama simdi esimden daha fazla biliyorum hangi otobus nereye gider falan vb...Fransizcayida kurslara giderek baya ögrendim,kendi isimi becerecek kadar.pahalilik konusunda ben ilk geldigim zamanlar turkiyeye kiyaslardim fiyatlari,hiç bisey alamazdim,ama simdi alistim artik,buranin kazancina göre hesap etmek gerekiyo.ayni turkiyede oldugu gibi pahali yerlerde var ucuz yerlerde.kazancina göre yaparsin harcamalarini.biz genelde Almanyaya gidiyoruz yiyecek alisverisine,orada daha ucuz bazi seyler.insallah sende tez zamanda gelirsinde tanisiriz.
çok moral vermişsin çok teşekkür ederim sana bakalım artık kısmet.benim oraya ne zaman gelecegim hiç belli değil aslında o kanun çıkmadan önce biz istegimizi ama cıkmadı işte 1 sene oldu bekliyoruz benim eşimde yine merkezde bir markette çalışıyor orada türkler genelde birbirlerini tanıyorlarmış belkide eşlerimiz tanışıyordur ne dersin eşimin ismi tunahan 4 senedir orada eşim canım bende oraya gelince sizlerle mutlaka tanışmak istiyorum sen çalışıyormusun neler yapıyorsun anlatsana görüşmek üzere :1hug:
Ben bir yildir çalisiyorum.
senin esin burada buyume mi? yoksa is için mi burada?sen gelirsen burada temelli mi kalacaksiniz yoksa gecici mi?
arkadaslar bu forumun özel mesaj gönderme yeri nerde?ben bulamiyorum.pinar ve hemserinizim size msn adresimi gondermek istiyodum ordan görüselim diye.
arkadaslar bu forumun özel mesaj gönderme yeri nerde?ben bulamiyorum.pinar ve hemserinizim size msn adresimi gondermek istiyodum ordan görüselim diye.