Strasbourg Paylasim Alani (Tanisma)

Skye

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2007
24
0
Selam=)

Fransa'dan katılan üyelerin mesajlarını okudum da, belki siz yardım edebilirsiniz dedim.

ERASMUS adında bir değişim programı var, duymuşsunuzdur. Önümüzdeki sene için bu programla Strasbourg'a gitme gibi bir şansım var fakat ilginçtir ki ben Fransa hakkında bir türlü bilgi bulamıyorum etraftan. Çünkü Fransa'ya daha önce gitmiş olan herkes yalnızca Paris'i görmüş, ve "Fransa çok pahalı, gitme" diyor başka bir şey de demiyorlar. Oradan irtibat kurabileceğim öğrenci de bulamadım...:uhm:

Sorun şu ki okulumuz başvuruları çok geç açtığı için Strasbourg'da okulun yurdunda kalmak üzere başvuramayacağım. Ve orada ev tutmam gerekecek. Zaten maddi açıdan epey sıkıntılı olacak gibiydi, bir de başıma bu çıktı Ve sürekli birileri bana "Gitme, başına dert alırsın" falan diyor; orada çok uğraştırıyorlarmış insanı ev tutarken, bir sürü evrak vesaire... Bunlar ne kadar doğru? Ve orada öğrencilerin kalabileceği 3-4 kişilik küçük evlerin kirası ortalama ne kadar? Ve aylık 600 euro gibi bir şey yeterli mi orada hayatta kalabilmem için? Sanırım orada öğrenciyken pasaport yeşil bile olsa çalışmam imkansızmış, ancak yasal olmayan bir şekilde çalışabilirmişim; şehir tiyatrosunda fala iş bulma şansım hiç yok mu? Bunlarla ilgili bilginiz varsa ve yardımcı olursanız çok sevinirim=) Çünkü geçimimi çok daha kolay sağlayabileceğim başka ülkelere gitme fırsatım da var, ama ben 2 yıldır Franszıca dersi alıyorum okulda ve hala bir yere gelemediğimi hissediyorum, sanırım Fransa'ya gitmeden Fransızca öğrenemeyeceğim, ve bu benim için gerçekten çok önemli... :çok üzgünüm:

Kimse yok mu Strasbourg'dan? E ama ben gördüm bir sürü üye??? Yoksa yardım etmek mi istemiyorsunuz =(

arkadasim ben strasbourgda kaliyorum buranin cok pahali oldugu nu soyluyorsun gelirine bagli ayriyeten 600 euroya tabiki bir yer tutabilirsin bence herkesin dedigine degil kalbinin sesine mantigina yatanna uy

Yok 600 Euro herşey dahil olcak şekilde geliyorum, okul ancak o kadar veriyor çünkü. Yani hem kira hem yiyecek içecek, elektrik, su vesaire. İyi yemek yaptığım için dışarıda yeme durumum pek olmaz ama mesela Portekiz için bildiğimiz dolmalık biberin bile 4tanesi 8 euroydu falan dediler... Fransa da aynı şekildeyse 600 Euro aylık yetmez diye korkuyorum=/

bende fransada oturuyorum strasbourga yakin hemde ence 600 euroyla gecinemezsin ek bir isin olmazsa nerden baksan ev kirasina 400 euro gider

400 Euro ise ev kirası iyi... Çünkü okul ayarlıyormuş ev arkadaşı buluyormuş 3kişi falan kalırız muhtemelen, elektrik su falan da bölünmüş olur 3e. Ama zaten ev arkadaşım varken 400 ödersem iyi değil tabii :bbo:
Bir de kira yardımı falan varmış öğrenciler için... Ama evraklar konusunda usandırıyorlarmış adamı, her giden "gitme" diyor, ben hala çok istiyorum... Kafam karıştı :uhm:=(

evet bende aynen katiliyorum bazen 400 euro dan az da oluyo ama bilmiyorum gercek mi allah yardimcin olsun

GUZELIM SEN NERDEN KALIYORSUN STRASBOURG YAKIN DEDIN DE

en azindan 400 euro odersiniz fazla olabilir oralar pahali ama tabi 3 e bolerseniz olabilir kira yardimina gelince evet var usandirirlarmi olabilir eksik bir evrak icin bile bekletirler sizi burasi boyle

Teşekkürler=)

Oralarda ulaşım falan nasıl, yani zaten okula yakın tutmaya çalışırız da ev... Metro vesaire, aylık kartlar var mı kolaylık sağlayabilecek?

metro yok herhalde srtasbourgda ama otobus var aylik kartlar da vardir evet sanirim o yonden zorluk cekmezsin pek

Teşekkürler, burada gecenin bir yarısı oldu aklıma başka birşey gelmiyor geldikçe yazarım=)

metro yok da
tram var yani metro denilior galiba strasbourg hangi okula geleceksin biliyormusun ?

Universite de L. Pasteur okulun adı, şehrin merkezinde mi uzağında mı acaba?

canim arkadasim burada ulasim konusunda sorun yokben strasbourg merkeze bir tramvayla gidiyorum en fazla on dakika suruyor burada sehir icinde araba ile zorluk cekersin ayriyeten biberin fiyati 8 euro diye birsey yok fiyatlar asiri pahali degil turkiyeye gore pahali mesela domates 1.70 enfazla 2ye aliyorum kabak 2 meyveler1.80 veya 2 oda kiralarsin onuda 280 ile 350 arasinda verirsin gelince yazisalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…