Strasbourg Paylasim Alani (Tanisma)

Çok sevindirici bir haber geldi okulun Erasmus koordinatöründen; başvuru tarihi geçmiş olsa da benim gibi yurtdışından gelmiş öğrenciler için ayrılmış odalar varmış ve bu odaların çoğu şu an boşmuş. Bizim okulun listesi açılana kadar dolması pek mümkün değil ama bir sorun olursa yine de yardımcı oluruz diyorlar=)

Eğer yurtta kalacak olursam hiç düşünmeden geleceğim Fransa'ya. Artık tek korkum orada alışveriş yapmak; çünkü yazılı olarak Fransızca'm iyi, ama konuşma olarak hiç de iyi sayılmam ve herkes Fransızların İngilizce konuşmadığını, hiç yardımcı olmaya çalışmadıklarını falan söylüyor =/ Bu beni biraz geriyor ama oraya gelene kadar gerekli birçok cümle ezberlerim sanırım. Gerçi Fransızca hocam Strasbourg Almanya sınırında olduğu için orada çok yabancı yaşadığını ve Fransa'nın geri kalanında olduğu gibi İngilizce konuşmama gibi bir durum olmadığını söyledi, bu ne kadar doğru?

ÇorumluCadı, ben lisans eğitimine geliyorum (4. sınıf), lisansüstü değil; branşım da Ekonomi =)

sibelim sana katiliyorum burada adim attigin yerde turk var bizde imkanlarimiz el verdigi surece yardimci oluruz insanlIK Öldumu yani

Heheh çok teşekkürler=) Evet yurtta kalmam kesinleşirse Fransa'dan başka yer düşünemem zaten, çok istiyorum çünkü. Umarım aksilik çıkmaz, yurdu uygun çünkü ücret bakımından... Ve umarım okulum çok fazla gecikmez işlemler için =/ Artık sadece onun için endişeleniyorum=/

Bu arada kesinleşti, başvurum 100% kabul edilecek, yani kesin geliyorum Strasbourg'a ama zamanı belli değil, sonbahar döneminde (Eylül'de) gitmek istiyorum, okul yollayamayabilirmiş. Eylül'de gidersem Haziran'a kadar kalabilirim oysa. Eğer bahar döneminde gelirsem Şubat'ta gidip Haziran'da dönücem daha az kalmış olucam yani, pek istemiyorum böyle olmasını... Cuma günü belli olacak sanırım herşey...

arkadaslar anneme vize yolladim gezme amacli gelicekti ama red edilmis cok uzgunum her sey tamamdi niye verilmedi bilmiyorum

arkadaslar bizde diger sehirlerdeki gibi bir gun verip bulussakmi ne dersiniz
benim icin sorun olmaz

Skye canim hayirli olsun senin adina sevindim, mesajlari okudum ama ben Paris'te yasadigim icin sana yardimci olma sansim olmadi, bana sorarsan Paris cok pahali diger sehirleri bilemem oyle meyvenin kilosu bir iki euro degil burada 6 7 euro ya kiraz aliyorum ben, yerine semtine gore tabiki o yuzden yemek harcamalarin icinde sana para gerekli bunu unutma canim ama senin gidecegin sehrin sartlari Paris'ten daha ucuzdur, simdiden basarilar dilerim hersey gonlunce olsun sevgilerimle

Teşekkürler =) Biraz daha para biriktirmek için baktim oldu en azından böyle, normalde eylülde geliyor olacaktım sanırım öyle daha zor olurdu=)

merhaba bende strasbourg'un yakinlarindayim senin icin cok sevindim burda eger sansin yaver giderse sirtin yere gelmez devletin burslari felan var insallah sansin yaver gider arkadasim hem guzel bir sehir cokta pahali degil memleket hasretinden baska bir sorun cekmezsin insallah sansin bol olsun

arkadaslar yazmayali hayli zaman oldu bu arada kiz kardesim strasbourg da okumaya karar verdi kendisi turkiyede bu konu hakkinda yardimci olabilirmisiniz ben strasbourgda yasiyorum ozellikle ogretim goren universite ogrencileri duyarliligini icin tesekkur

biraz gzckaldim sanirim ama fransada 600euroya bi ogrenci gecinirmi gecinir ornekleride var etrafimda bordeaux nun diger illerden pahali oldugu soyleniyor herzaman eger burdaki ogrenciler gecinebiliyorlarsa sende basarabilirsin sanirim tabiki lukse kacmadan

slm ben şu anda konyadayım fakat eşim strasbourgda bende oraya gelmek için vize bekliyorum ama açıkcası oraya gelmeye biraz korkuyorum hiç bilmediğim bir yer dilini,yolunu insanlarını hiçbirşeyini tanımadığım bir yer.ayrıca korktuğum kadarda merak ediyorum.nasıl bir yer strasbourg?eşim bahsetti ama sizdende öğrenmek isterim.

selam pınar bende konyadayım canım bende nişanlıyım nişanlım pariste bende vize bekliyorum oraya gidecem aynen snein gibi hem korkuyorum hemde merek ediyorum dil sorunundan copk korkuyorum ama ögrenir gideriz herhalde canım bende yazıyım dedim sevgilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:1hug:

selam tubacım demek hem türkiyede hem fransada hemşeriyiz.bende dil sorunundan korkuyorum çokta zor geliyor bana öğrenmek yetmediğim yerde ingilizceyle devam ederim diyorum:roflol:ve şu an çalışıyorum oraya gidince büyük boşluğa düşecem gibi geliyor çünkü dil öğrenmeden çalışamayam biliyorum korkularım bü yüzden neyse hayırlısı olsun bu arada konyada neredesin merkezdemi?seni tanıdığıma sevindim görüşürüz:1hug:

eevet merkezdeyim canım nalcacı semtinde sen nerdesin ya ögrenir gideriz bide benim nişanlım cok iyi biliyo ben sana ögretirim diyo ama hayırlısı sendemi evlilik yapıp gidecen bende seni tanıdımıma sevindim canım öptm

canım ben evlilik yaptım geçen sene kasımda nikah yaptık eşim isteğini yapti bir sene oldu geçiyor bile daha çıkmadı istek bekliyoruz bakalım ne zaman çıkacak.ben ilçedeyim canım biliyormusun bilmiyorum hüyük ilçesindeyim.siz ne zaman düşünüyorsunuz evlenmeyi?daha nikah yapmadığınıza göre sanırım nişanlın oranın vatandaşı çünkü öyle olduğu zaman nikah olunca 1 ay kadar bekliyormuşsun en fazla.benim eşim öyle değil o yüzden bu kadar bekledik daha da bekliyoruz.neyse canım gün olur belki bir gün hem konyada hem fransada karşılaşırız kendine iyi bak görüşmek üzere şimdilik hoşçakal:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…