Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
uzun zamandir foruma ugramiyordum hatice hamileymissin hayirli olsun. Bende hamileyim 3 aylik oldu daha yeni :) seninki 4 aylik mi simdi?
evet celi suan tam 4 aylik oldu.
seninkide hayirli olsun Allah kucagina sag salim almayi nasip etsin.
dogumu nerde yapacaksin?
ben cmco'da yapicam.
Allah izin verirse bende cmco'da yapicam hoenheim'da oturuyorum ama yinede bize yakin yer orasi. gorumcemde orda dogum yapti çok memnun kalmisti.
Igne yaptircan mi canim sen?
ben anlamadim, hem orda fransiz arkadasin var hemde fransizca bilmiyorsun, e o zaman nasil anlasiyorsunuz?Selam bayanlar a.s
Ben de eylül ayında strasbourga taşınıyorum, tabii öğrenci olarak olduğundan çok da iş güç gibi sıkıntılarım olmayacak. yalnız şimdiden sıkıntısını çekmeye başladım çünkü tek kelime fransızca bilmiyorum :) bir de dışlanma korkum var doğal olarak. burada bir sürü fransız arkadaşım var, hepsi dünya tatlısı, o yüzden genelleme yapmak çok da işime gelmese de ateş olmayan yerden duman çıkmazmış, fransızların adı boşuna çıkmamıştır herhalde.
artık size bol bol soru sorarım, ne de olsa hayat tecrübesi internetten araştırmayla bulunmuyor :)
kendinize iyi bakın!
ben anlamadim, hem orda fransiz arkadasin var hemde fransizca bilmiyorsun, e o zaman nasil anlasiyorsunuz?
ingilizce anlaşıyoruz tabiki :) çok hoş aksanları oluyor fransızların ingilizce konuşmalarını anlamaya bayağı alışığım o yüzden :) hoş inşallah ingilizce konuşurlar yoksa çok işim var. biraz biraz alıştırma yapmaya başladım burda bir fransız var özel fransız lisesinde öğretmen. ben ona türkçe öğretiyorum o bana fransızca, böylece para da vermiyorum bakalım eylüle kadar su isteyecek kadar öğrenebilecek miyim.
zaten okuyacağım bölüm de ingilizce eğitim veriyor.. yoksa ben fransızca bilmez, oralara okumaya gelir ne yapar ne ederim hihoyyyt
tahmin etmistim, canim burdaki fransizlar ingilizce bilmiyor. Bir arkadasim var oda senin gibi bir kelime bilmiyordu igilizce soruyordu ama kimse ingilizceden anlamiyor burda. Zaten esimde soyler hep fransizlar ingilizceden anlamiyor bilmiyor diye.
ama burda çat pat tarzanca konusursan çok sabirla dineyip anlamaya çalsiyorlar fransizca. Yardimci oluyorlar yani. Rasist nadir çikiyor ya, o kadar dusunme. bir kursa gidersen çok çabuk ogrenirsin çunku ingilizce bilenlre fransizca çocuk oyuncagi gibi geliyor. Kelimeler birbirine çok yakin oldugundan. Allah yardimcin olsun.
aklıma ilginç bir soru geldi... tabiii bilmeyebilirsiniz normal karşılarım çünkü bana da garip geldi :))
ben şimdi fransa oturma izinli tc vatandaşı olacağım yani eu vatandaşı değilim ama eu residentim.. bu durumda almanyadan tax - free alışveriş yapabiliyor muyum? yani kdv'den muaf.. öyleyse çok süper olur pek bir maddi sıkıntım kalmaz. alman kdv'si çünkü %19'muş. gerçi yok canım böyle bu kadar kolay değildir :) bakalım ne olacak...