Strasbourg Paylasim Alani (Tanisma)

merhaba hatice27 nasilsin nasil gidiyor hamilelik bulantilarin hala devam ediyormukac aylik oldu simdi kiz kardesimle kamerayla gorustum cok tatli bebegi darisida sana cinsiyeti bellimi kendine iyi bak yardim edecek akraban ailen varmi ALLAHkolaylik versin

merhaba sengulum, hamilelik iyi gidiyo cok sukur. gecen hafta carsamba gunu gorduk bebisimizi iyiydi.suan 3 aylik oldu. henuz cinsiyeti belli degil.iki hafta sonra tekrar randevumuz var belki o zaman belli olur.burada ailemden hiç kimse yok, esimin aileside bize 100km uzaktalar.anliycan yalnizim,kendi basimin caresine bakicam artik.bulantilarim biraz gecti ama sabahlari halen kusuyorum, bide istahim yok.hamile kaldigimdanberi iki bucuk kilo verdim.hayirlisi bakalim bebegim saglikli olsunda bunlar gecer.

sen ne yaptin ev bakmaya devam ediyo musun?

merhaba canim coktandir ugrayamiyordum bebegi gormek cok guzel ben cok severdim egografiyi dort gozle beklerdimdelikafadulden bakanin olmadigina uzuldum kilo vermen belki kusmandandir yinde dr soyle burada genelde 3 ayliken cinsiyet soylemezler evet ben ev ariyorum ama buradanda cok zor oluyor surekli oraya tlf aciyorum ama simdilik birsey yok eger bildigin yerde olursa aklinda bulunsun aganctan olmasa daha kolay olucak kendine iyi bak

tamam canim kiralik levhalari gorunce sana haber veririm.ajanstan olmamasi iyi olur ama diger turlude zor bulunur.le bon coin'e bak o zaman ordan direk ev sahibinden bulabilirsin belki.

ben epeydi ugramiyorum eylulden beri basima gelmedik kalmadi ekimde babamin midesi alindi tumor alindi uc haftadan beri annem yogun bakimda beyin felci gecirdi o kadar kotuyumki anlatamam sizlerden dualarinizi bekliyorum rabbim darimiza yetisir insallah bu kadar seyin icinde ise gidiyorum en kotusu ailemin dar gununde yanlarinnda degilim genede allah buyuktur biz oallaha siginmisiz insallah iyi olur hoscakalin zaman bulunca yazmaya calisirim

uzun zamandir foruma ugramiyordum hatice hamileymissin hayirli olsun. Bende hamileyim 3 aylik oldu daha yeni :) seninki 4 aylik mi simdi?

uzun zamandir foruma ugramiyordum hatice hamileymissin hayirli olsun. Bende hamileyim 3 aylik oldu daha yeni :) seninki 4 aylik mi simdi?

evet celi suan tam 4 aylik oldu.
seninkide hayirli olsun Allah kucagina sag salim almayi nasip etsin.
dogumu nerde yapacaksin?
ben cmco'da yapicam.

evet celi suan tam 4 aylik oldu.
seninkide hayirli olsun Allah kucagina sag salim almayi nasip etsin.
dogumu nerde yapacaksin?
ben cmco'da yapicam.

Allah izin verirse bende cmco'da yapicam hoenheim'da oturuyorum ama yinede bize yakin yer orasi. gorumcemde orda dogum yapti çok memnun kalmisti.
Igne yaptircan mi canim sen?

Allah izin verirse bende cmco'da yapicam hoenheim'da oturuyorum ama yinede bize yakin yer orasi. gorumcemde orda dogum yapti çok memnun kalmisti.
Igne yaptircan mi canim sen?

yaptirmayi düsünüyorum, bakalim o zaman gelince ne olacak. bu hafta gitip kaydimi yaptircaz hastaneye.

Selam bayanlar a.s

Ben de eylül ayında strasbourga taşınıyorum, tabii öğrenci olarak olduğundan çok da iş güç gibi sıkıntılarım olmayacak. yalnız şimdiden sıkıntısını çekmeye başladım çünkü tek kelime fransızca bilmiyorum :) bir de dışlanma korkum var doğal olarak. burada bir sürü fransız arkadaşım var, hepsi dünya tatlısı, o yüzden genelleme yapmak çok da işime gelmese de ateş olmayan yerden duman çıkmazmış, fransızların adı boşuna çıkmamıştır herhalde.

artık size bol bol soru sorarım, ne de olsa hayat tecrübesi internetten araştırmayla bulunmuyor :)

kendinize iyi bakın!

Selam bayanlar a.s

Ben de eylül ayında strasbourga taşınıyorum, tabii öğrenci olarak olduğundan çok da iş güç gibi sıkıntılarım olmayacak. yalnız şimdiden sıkıntısını çekmeye başladım çünkü tek kelime fransızca bilmiyorum :) bir de dışlanma korkum var doğal olarak. burada bir sürü fransız arkadaşım var, hepsi dünya tatlısı, o yüzden genelleme yapmak çok da işime gelmese de ateş olmayan yerden duman çıkmazmış, fransızların adı boşuna çıkmamıştır herhalde.

artık size bol bol soru sorarım, ne de olsa hayat tecrübesi internetten araştırmayla bulunmuyor :)

kendinize iyi bakın!
ben anlamadim, hem orda fransiz arkadasin var hemde fransizca bilmiyorsun, e o zaman nasil anlasiyorsunuz?

ben anlamadim, hem orda fransiz arkadasin var hemde fransizca bilmiyorsun, e o zaman nasil anlasiyorsunuz?

ingilizce anlaşıyoruz tabiki :) çok hoş aksanları oluyor fransızların ingilizce konuşmalarını anlamaya bayağı alışığım o yüzden :) hoş inşallah ingilizce konuşurlar yoksa çok işim var. biraz biraz alıştırma yapmaya başladım burda bir fransız var özel fransız lisesinde öğretmen. ben ona türkçe öğretiyorum o bana fransızca, böylece para da vermiyorum bakalım eylüle kadar su isteyecek kadar öğrenebilecek miyim.

zaten okuyacağım bölüm de ingilizce eğitim veriyor.. yoksa ben fransızca bilmez, oralara okumaya gelir ne yapar ne ederim hihoyyyt

ingilizce anlaşıyoruz tabiki :) çok hoş aksanları oluyor fransızların ingilizce konuşmalarını anlamaya bayağı alışığım o yüzden :) hoş inşallah ingilizce konuşurlar yoksa çok işim var. biraz biraz alıştırma yapmaya başladım burda bir fransız var özel fransız lisesinde öğretmen. ben ona türkçe öğretiyorum o bana fransızca, böylece para da vermiyorum bakalım eylüle kadar su isteyecek kadar öğrenebilecek miyim.

zaten okuyacağım bölüm de ingilizce eğitim veriyor.. yoksa ben fransızca bilmez, oralara okumaya gelir ne yapar ne ederim hihoyyyt

tahmin etmistim, canim burdaki fransizlar ingilizce bilmiyor. Bir arkadasim var oda senin gibi bir kelime bilmiyordu igilizce soruyordu ama kimse ingilizceden anlamiyor burda. Zaten esimde soyler hep fransizlar ingilizceden anlamiyor bilmiyor diye.

ama burda çat pat tarzanca konusursan çok sabirla dineyip anlamaya çalsiyorlar fransizca. Yardimci oluyorlar yani. Rasist nadir çikiyor ya, o kadar dusunme. bir kursa gidersen çok çabuk ogrenirsin çunku ingilizce bilenlre fransizca çocuk oyuncagi gibi geliyor. Kelimeler birbirine çok yakin oldugundan. Allah yardimcin olsun.

tahmin etmistim, canim burdaki fransizlar ingilizce bilmiyor. Bir arkadasim var oda senin gibi bir kelime bilmiyordu igilizce soruyordu ama kimse ingilizceden anlamiyor burda. Zaten esimde soyler hep fransizlar ingilizceden anlamiyor bilmiyor diye.

ama burda çat pat tarzanca konusursan çok sabirla dineyip anlamaya çalsiyorlar fransizca. Yardimci oluyorlar yani. Rasist nadir çikiyor ya, o kadar dusunme. bir kursa gidersen çok çabuk ogrenirsin çunku ingilizce bilenlre fransizca çocuk oyuncagi gibi geliyor. Kelimeler birbirine çok yakin oldugundan. Allah yardimcin olsun.

çok sağolasın :)) ırkçılık yoksa mesele yok, fransızcayı da el mahkum zaman içinde öğreneceğim :) hatta yavaş yavaş başladım da :))

je suis à Istanbul

şimdilik bu kadar :1rolleyes:

bu arada merak ettiğim bazı şeyler var..

1 - pazar kuruluyor mu? sebze meyve pazarı yani... süpermarketten sebze meyve almaktan nefret ederim hep de çürük olurlar..

2- alışveriş olayına taktım. bilseydim burdan sezon sonunda alışveriş yapardım ama şaşkınlıktan hiç aklıma gelmedi ki.. mesela kışlık bot falan almadan gelsem oradan bütçeme uygun ama kaliteli de bulabilir miyim? bütçem istanbulla aynı tabi... sezon pahalı olacağından 50-80 euro arası ayırabilirim ve 80 euro istanbulda versem en iyisinden alabilirim :) ki ben tabii vermemeyi tercih ediyorum ama el mahkumsa ve oradan bulacaksam buradan taşımakla uğraşmayayım diyorum :) almanyaya da gidebilirim tabii, duyduğuma göre hesaplı alışveriş için insanlar oraya gidiyormuş, ben de zaten haftanın bir günü freiburg' gidicem ders için...

zor işler bunlar, şurda kendi ülkemde yaşamak varken zor geliyor ama napalım hayat şartları öyle işte mirmirmirmir

celi burdaki Fransizlar ingilizce bilsebile fransizca cevap verirler. irkciliga gelince irkcilarida vardir iyileride.ben her turlusuyle karsilastim.

babyleon sende gelince yasadikca herseyi görürsün.moralini bozmak için söylemiyorum eger irkci biriyle karsilasirsan hayal kirikligina ugrama diye.gerci buradakiler daha cok kapalilara karsi tepki veriyolar.ben kapali oldugum için calisirken cok karsilastim bu tur insanlarla.
ayakkabi içinde 80 euro verdikten sonra kaliteli bir bot alabilirsin.
pazarda kurulur.sen gelince hangi semtte kaldigini soylersin oraya en yakin pazar neresiyse ben sana soylerim.
dil konusunada fazla takilma cabuk ogrenirsin.

Teşekkür ederim Hatice gerçekçi cevabın için :))

kalacak yer de ayrı sıkıntı.. sanırım ilk sene yurtta kalmak zorunda kalacağım Esplanade (böyle yazılıyordu herhalde :kedi:) civarı... bir de bisiklet almam lazım... böyle bi öğrenci hayatım olacağına, trafiksizliğe, 10-15 dakika içinde okulda olmaya ve sakinliğe imrenmiyor değilim aslında. düşününce heves geliyor.. ama gene de kötü, yani kendi ülkemi bırakmak zorunda olmayı hazmedemiyorum pehhh...

neyseki almanyaya gitmiyorum... orda sebze meyve bulmak daha da zormuş... fransanın güneyi sağolsun artık göreceğiz :)

aklıma ilginç bir soru geldi... tabiii bilmeyebilirsiniz normal karşılarım çünkü bana da garip geldi :))

ben şimdi fransa oturma izinli tc vatandaşı olacağım yani eu vatandaşı değilim ama eu residentim.. bu durumda almanyadan tax - free alışveriş yapabiliyor muyum? yani kdv'den muaf.. öyleyse çok süper olur pek bir maddi sıkıntım kalmaz. alman kdv'si çünkü %19'muş. gerçi yok canım böyle bu kadar kolay değildir :) bakalım ne olacak...

aklıma ilginç bir soru geldi... tabiii bilmeyebilirsiniz normal karşılarım çünkü bana da garip geldi :))

ben şimdi fransa oturma izinli tc vatandaşı olacağım yani eu vatandaşı değilim ama eu residentim.. bu durumda almanyadan tax - free alışveriş yapabiliyor muyum? yani kdv'den muaf.. öyleyse çok süper olur pek bir maddi sıkıntım kalmaz. alman kdv'si çünkü %19'muş. gerçi yok canım böyle bu kadar kolay değildir :) bakalım ne olacak...

canim merhaba bende strassbourgda yasiyorum.burdaki konsoloslugu arayip onlara sorabilirsin sanirim.aklina baska soru takilirsa sor cekinme.

X